108
TOIT EI SAANUD VALMIS
Võimalik põhjus Lahendusviis
Unustasite sulgeda seadme kaane või ei
sulgenud seda tihedalt, seetõttu ei olnud
toiduvalmistustemperatuur piisavalt
kõrge.
Ärge avage toiduvalmistamise ajal ilma põhjuseta
multikeetja kaant.
Sulgege kaas, nii et kostaks klõpsatus. Veenduge,
et miski ei segaks seadme kaane tihedat sulgumist
ja et kummitihend sisekaanel ei oleks deformeeru-
nud.
Sisepott ei ole tihedalt vastu kuumutu-
selementi, seetõttu ei olnud temperatuur
piisavalt kõrge.
Sisepott peab olema seadme korpuses otse ja ti-
hedalt vastu kuumutuselementi.
Veenduge, et multikeetja töökambris ei oleks võõr-
kehi. Ärge laske kuumutusplaadil määrduda.
Valesti valitud koostisained. Potti pandud
toiduained ei sobi valitud viisil valmista-
miseks või valisite vale toiduvalmistus-
programmi.
Toiduained on lõigatud liiga suurteks
tükkideks või ei ole järgitud toiduainete
koguseid.
Toiduvalmistusaeg on valesti seatud
(arvestatud).
Valitud toiduretsept ei sobi selles mul-
tikeetjas valmistamiseks.
Soovitatav on kasutada soovitatud (selle mudeli
jaoks kohandatud) retsepte. Kasutage usaldusväär-
seid retsepte.
Koostisainete valik, nende lõikamismeetod, toiduai-
nete kogused ning programmi ja toiduvalmistusaja
valik peavad vastama valitud retseptile.
Toiduainete aurutamisel: sisepotis on
piisavas koguses auru tekkimiseks liiga
vähe vett.
Valage potti kindlasti retseptis soovitatud kogus
vett. Kui kahtlete, kontrollige veetaset toiduvalmis-
tamise ajal.
Praadimisel
Valasite sisepotti
liiga palju taimeõli.
Tavaliseks praadimiseks piisab, kui õli katab sise-
poti põhja õhukese kihina.
Frittimisel järgige retsepti juhiseid.
Sisepotis on liiga
palju niiskust.
Ärge pange praadimise ajal kaant peale, kui seda
ei ole retseptis nõutud. Külmutatud toiduained
sulatage ja nõrutage kindlasti enne praadimist.
Keetmisel: happeliste toiduainete keet-
misel keeb puljong üle.
Mõned toiduained vajavad enne keetmist eritööt-
lemist: pesemist, passeerimist vms. Järgige valitud
retsepti juhiseid.
Küpsetamisel
(tainas ei küpse-
nud läbi)
Tainas kerkis sisepo-
ti kaaneni ja ummis-
tas auruklapi.
Pange sisepotti vähem tainast.
Panite potti korraga
liiga palju tainast.
Eemaldage küpsetis sisepotist, pöörake ümber ja
pange potti tagasi. Seejärel jätkake küpsetamist.
Edaspidi pange sisepotti korraga vähem tainast.
TOIDUAINED LAGUNESID KEETMISEL
Eksisite toiduaine tüübi vali
-
misega või määrasite (arvesta-
site) toiduvamistusaja valesti.
Liiiga väikesed kogused.
Kasutage usaldusväärseid (selle mudeli jaoks kohandatud)
toiduretsepte. Koostisainete valik, nende lõikamise meetod,
toiduainete kogused ning programmi ja toiduvalmistusaja
valik peavad vastama retsepti soovitustele.
Toitu hoiti pärast valmimist
liiga kaua automaatse soo-
jashoidmise režiimil.
Automaatset soojashoidmist ei ole soovitatav liiga pikka
aega sees hoida. Kui teie mudelil on selle funktsiooni eelne-
va väljalülitamise võimalus, kasutage seda.
TOIDUAINED KEEVAD ÜLE
Piimapudru piim keeb üle.
Piima kvaliteet ja omadused olenevad tootmiskohast ja
-tingimustest. Soovitame kasutada kõrgel temperatuuril
pastöriseeritud väherasvast (2,5%) piima. Vajaduse korral
võib piima veega lahjendada.
Toiduaineid ei töödeldud enne
keetmist või töödeldi valesti (nt
ei pestud põhjalikult).
Ei järgitud toiduainete ko-
guseid või valiti vale toiduaine
tüüp.
Kasutage usaldusväärseid (selle mudeli jaoks kohandatud)
toiduretsepte. Koostisainete valik, nende eeltöötlemise mee-
tod ja kogused peavad vastama retsepti soovitustele.
Täisteralisi tangaineid, liha, kala ja mereande peab enne
keetmist alati põhjalikult pesema, kuni vesi on puhas.
TOIT LÄKS KÕRBEMA
Sisepotti ei pestud pärast eelmist toi-
duvalmistamist korralikult puhtaks.
Sisepoti kõrbemisevastane pinnakate
on kahjustatud.
Enne toiduvalmistamist veenduge, et sisepott oleks
puhas ja selle pinnakate poleks kahjustatud.
Potti pandud toiduainete üldkogus on
väiksem, kui retseptis soovitatud.
Kasutage usaldusväärseid (selle mudeli jaoks kohan-
datud) toiduretsepte.
Määrasite liiga pika toiduvalmistusaja.
Vähendage toiduvalmistusaega või järgige selle
mudeli jaoks kohandatud retsepti juhiseid.
Praadimisel: unustasite sisepotti õli
valada, ei pööranud toiduaineid ümber
või pöörasite liiga hilja.
Tavalisel praadimisel valage sisepotti ainult natuke
õli: nii et see kataks põhja õhukese kihina. Ühtlaseks
küpsetamiseks tuleb toiduaineid regulaarselt sega-
da või need määratud ajal ümber pöörata.
Hautamisel: sisepotis pole piisavalt
niiskust.
Valage sisepotti rohkem vedelikku. Ärge avage toi-
duvalmistamise ajal ilma põhjuseta multikeetja
kaant.
Keetmisel: sisepotis on liiga vähe ve-
delikku (pole järgitud toiduainete ko-
guseid).
Järgige tahkete ja vedelate koostisainete õiget vahe-
korda.
Küpsetamisel: unustasite sisepoti enne
küpsetamist rasvainega määrida.
Enne taigna pottipanemist määrige sisepoti seinu ja
põhja margariini või võiga. Ärge valage potti vedelat
rasvainet!
TOIT MUUTUS VORMITUKS
Segasite toitu liiga tihti.
Tavalisel praadimisel ärge segage toiduaineid rohkem kui
iga 5–7 minuti järel.
Määrasite liiga pika toiduval-
mistusaja.
Vähendage toiduvalmistusaega või järgige selle mudeli jaoks
kohandatud retsepti juhiseid.
KÜPSETIS ON NÄTSKE
Kasutasite sobimatuid koostisaineid,
mis eritasid palju niiskust (mahlaseid
köögi- või puuvilju, külmutatud mar-
ju, hapukoort vms).
Valige retseptis ette nähtud koostisained. Püüdke mitte
kasutada liiga mahlaseid/vedelaid koostisaineid või
vähendage nende koguseid miinimumini.
Jätsite valmis küpsetise mul-
tikeetjasse seisma.
Püüdke küpsetis kohe pärast valmissaamist mul-
tikeetjast välja võtta. Vajaduse korral võite jätta küp-
setise lühikeseks ajaks multikeetjasse nii, et auto-
maatne soojashoidmine on sisse lülitatud.
KÜPSETIS EI KERKINUD
Munad ja suhkur ei olnud korralikult vahustatud.
Kasutage usaldusväärseid
(selle mudeli jaoks kohanda-
tud) toiduretsepte. Koostisai-
nete valik, nende eeltöötlemise
meetod ja kogused peavad
vastama retsepti soovitustele.
Taigen jäi liiga kauaks küpsetuspulbriga seisma.
Te ei sõelunud jahu või ei sõtkunud taigent piisavalt.
Kogused olid valesti määratud.
Valitud retsept ei sobi selle multikeetjamudeliga kasuta-
miseks.
Mõnede REDMONDi multikeetja mudelite programmides „STEW” ja „SOUP”
käivitub liiga vähese vedeliku korral ülekuumenemiskaitse. Sellisel juhul toi-
duvalmistusprogramm peatub ja multikeetja lülitub automaatse soojashoid-
mise režiimile.
Mitmesuguste toiduainete soovitatav aurutamisaeg
Toiduaine
Kaal
grammides /
kogus, tk
Vee kogus,
ml
Toiduval-
mistusaeg,
min
Sea/veiselee (1,5–2 cm kuubikutena) 500 800 30/40
Lambalee (1,5–2 cm kuubikutena) 500 800 40
Kanalee (1,5–2 cm kuubikutena) 500 800 20
Frikadellid/kotletid 10 tk / 5 tk 800 25/40
Kala (lee) 300 800 15
Mereandide segu (sügavkülmutatud) 300 800 5
Kartul (4 osaks lõigatud) 500 800 20
Porgand (1,5–2 cm kuubikutena) 500 800 35
Peet (4 osaks lõigatud) 500 1500 90
Aedviljad (värskena külmutatud) 500 800 5
Kanamunad 5 tk 800 10
Tuleb arvestada, et need on üldised soovitused. Tegelik aeg võib konkreetse
toiduaine kvaliteedist ning samuti teie maitse-eelistustest olenevalt soovitus-
likest väärtustest erineda.
Toiduvalmistusprogrammide andmete tabel (tehasesätted)
Programm
Soovitused
kasutamiseks
Vaikimisi määratud
toiduvalmistusaeg
Toiduvalmistusaja
vahemik /
seadmise samm
Viitstart
Töörežiimi
saavutamise
ootamine
Automaatne
soojashoidmine
MULTI-
COOK
Mitmesuguste toitude valmis-
tamine toiduvalmistustempe-
ratuuri ja aja seadmise või-
malusega
0:30
2 min kuni 1
t / 1 min
1 t kuni 15 t
/ 5 min
+ – +
COOK Aed- ja kaunviljade keetmine 0:40
5 min kuni 8
t / 5 min
+ – +
EXPRESS
Sõmerate putrude kiire keet-
mine vees, aga ka valmis
toitude ülessoojendamine
– – – – –
STEW
Liha, kala, aedviljade, praeli-
sandite ja mitmest koosti-
sainest koosnevate toitude
hautamine
1:00
5 min kuni
12 t / 5 min
+ – +
PIZZA
Liha-, linnuliha-, juustu- või
muu kattega pitsa valmista-
mine
0:25
10 min kuni
8 tundi / 5
min
+ – +
PORRIDGE Piimaputrude keetmine 0:20
5 min kuni 1
t / 1 min
1 t kuni 4 t /
5 min
+ + +
SOUP
Puljongite, passeeritud köögi-
viljadega suppide, aedvilja- ja
külmsuppide valmistamine
1:00
10 min kuni
8 tundi / 5
min
+ – +
RICE
Riisi valmistamine. Sõmerate
putrude keetmine vee baasil
0:30
5 min kuni 4
t / 1 min
+ – +
GRAIN
Erinevate tangainete ja prae-
lisandite valmistamine
0:30
5 min kuni 4
t / 1 min
+ – +