117
Funktsioon „MASTERCHIEF LITE” võib osutuda eriti kasulikuks, kui valmista-
te toitu keeruka retsepti järgi, mis nõuab erinevate toiduvalmistusprogram-
mide koos kasutamist (näiteks kapsarullide, böfstrooganovi, suppide või
Toiduvalmistustemperatuuri muutmiseks tehke järgmist:
1.
Vajutage toiduvalmistusprogrammi töötamise ajal nuppu „Menu”. Tem-
peratuurinäidu indikaator hakkab ekraanil vilkuma.
2. Sisestage soovitud temperatuur. Näidu suurendamiseks vajutage nup-
pu „Hour/+”, vähendamiseks nuppu „Min/–”. Näidu kiireks muutmiseks
vajutage ja hoidke vajalikku nuppu all. Suurima (vähima) võimaliku
näidu saavutamisel jätkub näidu vahetumine algusest peale.
3.
Ärge vajutage 5 sekundi vältel juhtpaneelil ühtegi nuppu. Muudatused
salvestatakse automaatselt.
Kaitsmaks seadet ülekuumenemise eest, on temperatuuri seadmisel üle 130
programmis „BAKE”). Automaatprogrammi „YOGURT” kasutamisel toiduval-
mistustemperatuuri muutmise funktsiooni kasutada ei saa.
Toiduvalmistusaja muutmiseks tehke järgmist:
1. Vajutage toiduvalmistusprogrammi töötamise ajal kaks korda nuppu
„Menu”. Ajanäidu indikaator hakkab ekraanil vilkuma.
2. Sisestage soovitud toiduvalmistusaeg. Näidu suurendamiseks 1 tunni
kaupa vajutage nuppu „Hour/+”, 1 minuti kaupa – nuppu „Min/–”. Tunni-
ja minutinäidu muutmine toimub teineteisest sõltumatult. Suurima
võimaliku näidu saavutamisel jätkub näidu vahetumine algusest pea-
le. Kellaaja kiireks muutmiseks vajutage ja hoidke vajalikku nuppu all.
3.
Ärge vajutage 5 sekundi vältel juhtpaneelil ühtegi nuppu. Muudatused
salvestatakse automaatselt.
Kui sisestada toiduvalmistusajaks 00:00, siis programmi töö peatub.
1. Mõõtke välja vajalikud kogused ja valmistage toiduained ette.
2. Pange koostisained vastavalt toiduvalmistusprogrammile sisepotti ja
asetage sisepott seadme korpusesse. Jälgige, et ühegi koostisaine,
sealhulgas vedeliku, tase ei küündiks kõrgemale sisepoti siseküljel
olevast maksimaaltaseme tähistusest. Jälgige, et sisepott ei oleks viltu
ja et see asetseks tihedalt vastu kuumutuselementi.
3.
Sulgege multikeetja kaas, nii et kostaks klõpsatus. Ühendage seade
vooluvõrku.
4.
„Hour/+” ja „Min/–” vajalik toiduvalmistusprogramm (vastav program-
miindikaator ekraanil hakkab vilkuma). Kinnitage programmi valik,
vajutades kaks korda nuppu „Menu”.
Programmis „MULTICOOK” võite pärast programmi valimise kinnitamist
valida soovitud toiduvalmistustemperatuuri. Vaikeväärtuse suurendamiseks
kasutage nuppu „Hour/+”, vähendamiseks – nuppu„Min/–”. Temperatuuri
seadmise lõpetamiseks vajutage nuppu „Menu”.
5.
Vaikimisi määratud toiduvalmistusaja muutmiseks, kasutage nuppe
„Hour/+” ja „Min/–”.
6. Vajaduse korral sisestage programmi alguse viitaeg.
Funktsiooni „Time Delay” ei saa kasutada programmides „FRY”, „PASTA” ega
„EXPRESS”.
7. Toiduvalmistusprogrammi käivitamiseks vajutage nuppu „Start”. Sütti-
vad nuppude „Start” ja „Cancel/Reheat” indikaatorid. Toiduvalmistusaja
mahalugemine algab olenevalt valitud toiduvalmistusprogrammist kas
kohe pärast nupu „Start” vajutamist või vajaliku temperatuuri saavuta-
misest sisepotis.
Vajaduse korral saab automaatse soojashoidmise funktsiooni nuppu „Start”
vajutades eelnevalt välja lülitada. Nupu „Cancel/Reheat” indikaator kustub.
Teistkordne nupu „Start” vajutamine lülitab selle funktsiooni uuesti sisse.
Programmide „YOGURT” ja „EXPRESS” kasutamisel automaatse soojashoid-
mise funktsiooni kasutada ei saa.
8. Toiduvalmistusprogrammi töö lõppemisel kostab helisignaal ja ekraa-
nile ilmub kiri „End”. Edasi lülitub seade valitud programmist või sises-
(põlevad nupu „Cancel/Reheat” indikaator ja kiri „Reheat” ekraanil) või
9. Sisestatud programmi tühistamiseks või toiduvalmistusprotsessi või
automaatse soojashoidmise katkestamiseks vajutage ja hoidke mõni
sekund all nuppu „Cancel/Reheat”.
Kvaliteetse tulemuse saamiseks soovitame kasutada spetsiaalselt selle mude-
kokaraamatust. Need retseptid leiate ka veebilehelt www.multicooker.com.
Kui teie arvates ei ole tavaliste automaatprogrammide abil võimalik soovitud
tulemust saavutada, kasutage universaalset programmi „MULTICOOK”, mis
annab teie käsutusse rohkelt võimalusi kulinaarseteks katsetusteks.
See programm on ette nähtud toitude valmistamiseks kasutaja määratud
toiduvalmistamistemperatuuri ja -aja parameetrite järgi. Programm „MUL-
rida köögiseadmeid ja valmistada toitu vanades kokaraamatutes või Inter-
netis leiduvate mitmesuguste retseptide järgi.
-
se funktsioon välja lülitatud ja seda ei saa käsitsi sisse lülitada.
Vaikimisi on toiduvalmistusaeg programmis „MULTICOOK” 30 minutit, ja
-
hemik on 2 minutit kuni 15 tundi, muuta saab 1 minuti kaupa.
temperatuuriseade korral piiratud kahe tunniga.
Programmis „MULTICOOK” saab valmistada väga mitmesuguseid toitusid. Kasu-
tage kaasasolevat kokaraamatut retseptidega meie professionaalsetelt kokkadelt
või spetsiaalset tabelit eri toitude ja toiduainete jaoks soovitatud temperatuu-
ridega. Vajalikud retseptid leiate ka veebisaidilt www.multicooker.com.
toiduvalmistusajaks selles programmis määratud 35 minutit. Toiduvalmis-
tusaega saab käsitsi muuta vahemikus 10 minutit kuni 2 tundi, seada saab
5 minuti kaupa.
Programm on mõeldud liha, linnuliha, kala, köögiviljade ja kombineeritud
toitude aurus küpsetamiseks. Vaikimisi on toiduvalmistusajaks programmis
määratud 30 minutit. Toiduvalmistusaega saab käsitsi muuta vahemikus 10
minutit kuni 2 tundi, seada saab 5 minuti kaupa.
Selles programmis toidu valmistamiseks kasutage spetsiaalset nõud (kuulub
komplekti):
1. Valage sisepotti 400–800 ml vett. Paigaldage sisepotti aurutusanum.
2.
Mõõtke välja ja valmistage ette toiduained vastavalt retseptile ning
laotage need ühtlaselt aurutusanumasse. Asetage sisepott seadme
korpusesse. Veenduge, et pott on tihedalt kütteelemendi vastas.
3. Järgige punktide 3–8 juhiseid osas „Üldine toimingute järjekord auto-
maatprogrammide kasutamisel”.
Pärast vee keemaminekut ja piisava aurutiheduse saavutamist sisepotis
kostab helisignaal. Käivitub toiduvalmistusprogrammi tööaja mahalugemine.
Kui te ei kasuta selles programmis automaatseid ajaseadeid, vaadake tabe-
lit „Mitmesuguste toiduainete soovitatav töötlemisaeg aurutamise korral” .
See programm on mõeldud puljongite, kastmete, aedvilja- ja külmsuppide
valmistamiseks lihast, kalast, linnulihast või köögiviljadest.
Vaikimisi on toiduvalmistusajaks programmis määratud 40 minutit. Toidu-
valmistusaega saab käsitsi muuta vahemikus 20 minutit kuni 8 tundi, seada
saab 5 minuti kaupa.
Enne toiduvalmistusprogrammi tööparameetrite saavutamist kostab helisig-
naal.
See programm näeb ette vee kuumutamise keemiseni, koostisainete lisami-
se ja nende keetmise. Vee keemaminekust ja toiduainete lisamise vajadusest
annab märku helisignaal. Toiduvalmistusaja mahalugemine algab teistkord-
sest nupu „Start” vajutamisest.
Vaikimisi on toiduvalmistusajaks programmis määratud 8 minutit. Toiduval-
mistusaega saab käsitsi muuta 1 minuti kaupa vahemikus 2 minutit kuni 1
tund. Funktsiooni „Time Delay” ja automaatset soojashoidmist selles prog-
rammis kasutada ei saa.
Mõnede toodete (näiteks makaronide, pelmeenide jms) valmistamisel tekib
vaht. Vahu võimaliku sisepotist väljavalgumise ennetamiseks võib mõni
minut pärast toiduainete keevasse vette panemist kaane avada.
Programm on mõeldud pudru valmistamiseks pastöriseeritud, vähese rasva-
sisaldusega piima põhjal.
Vaikimisi on toiduvalmistusajaks programmis määratud 25 minutit. Toidu-
valmistusaega saab käsitsi muuta 1 minuti kaupa vahemikus 5 minutit kuni
1 tund ja 30 minutit.
Piima põhjakeemise vältimiseks ja soovitud tulemuse saavutamiseks soovi-
tame enne toiduvalmistamise algust teha järgmist:
• kõik täisteralised tangained (riis, tatar, hirss jms) korralikult läbi pesta,
kuni vesi muutub läbipaistvaks;
• määrida sisepott enne toiduvalmistamist võiga sisse;
• järgida rangelt õigeid vahekordi, mõõtes koostisained välja vastavalt
retseptiraamatu soovitustele ning suurendades või vähendades koos-
tisainete kogust täpselt proportsionaalses vahekorras;
• täispiima kasutamisel lahjendada seda joogiveega vahekorras 1:1.
Piima ja teravilja omadused võivad tootjast ja tootmiskohast olenevalt eri-
nevad olla, mis võib mõjutada toiduvalmistamise tulemust.