Electrolux. Thinking of you.
Tulge jagama meie mõtteid aadressil www.electrolux.com
SISUKORD
Kasutamine, tabelid ja nõuanded 2 Menüü Juhendatud küpsetamine retseptid
14
Jäetakse õigus teha muutusi
KASUTAMINE, TABELID JA NÕUANDED
Hoiatus Vt jaotist "Ohutusinfo".
Akrüülamiidide informatsioon
Tähtis Vastavalt teaduse uusimatele
andmetele on toidu praadimisel (eriti tärklist
sisaldavate toiduainete puhul) tekivad
akrüülamiidid tervisele ohtlikud. Seetõttu
soovitame valmistada toitu võimalikult
madalatel temperatuuridel ning toitu mitte
liialt pruunistada.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp-
setusajad on ainult soovituslikud. Täp-
semalt sõltuvad need retseptist ning ka-
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus-
test.
Vanillisuhkru ja küpsetuspulbri pakkide maht
võib sõltuvalt asukohast olla erinev.
Kui te soovite kasutada meie retsepte,
kasutage alljärgnevaid koguseid:
• 1 pakk vanillisuhkrut - ligikaudu 8 g;
• 1 pakk küpsetuspulbrit - ligikaudu 15 g.
Küpsetamine auruga
Tähtis Kasutage vedelikuna ainult vett!
Auruga küpsetamisel kasutatavad nõud
• Kasutage ainult kuumuskindlaid ja rooste-
vabu nõusid.
• Sobivad ka kroomitud terasest nõud (vt
teavet spetsiaalsete tarvikute kohta).
Ahjutasandid
• Toidule sobivad ahjutasandid leiate alltoo-
dud tabelitest. Ahjutasandeid loetakse alt-
poolt üles.
Üldist
• Kui küpsetamisaeg on pikem kui 30 minutit
või kui küpsetatava toidu kogused on suu-
red, lisage vajadusel vett.
• Kui te ahju pikemat aega ei kasuta, lopu-
tage hoolikalt veeanum, ühendusvoolikud
ja aurugeneraator (vt jaotist "Puhastus ja
hooldus").
Märkusi tabelite kohta
• Tabelis on toodud andmed levinumate toi-
tude kohta.
• Tabelis esitatud temperatuur ja aeg on ai-
nult soovituslikud; tegelikud väärtused sõl-
tuvad valmistatava toidu koostisest, suu-
rusest ja kogusest ning kasutatavatest
nõudest.
• Kui te tabelist oma retsepti ei leia, võtke
aluseks mõni ligilähedane retsept.
• Kui tabelis teistmoodi ei juhendata, siis
alustage küpsetamist külma ahjuga.
Tugev aurutus
Hoiatus Funktsiooni Tugev aurutus ajal
ärge mingil juhul ahjuust avage.
Funktsioon Tugev aurutus on meetod, mis
sobib toiduvalmistamiseks igat tüüpi toiduai-
netest, sh värsketest ja külmutatutest. Seda
võib kasutada küpsetamisel, soojendamisel,
sulatamisel; köögivilja, liha, kala, pasta, riisi,
maisi, manna ja munade pošeerimisel või
blanšeerimisel.
Terve menüü valmistamine. Teil on või-
malik valmistada ühekorraga ka terve me-
nüü. Et toidud ei jääks üle- või alaküpseta-
tuks, valige sellised, mille valmistamisaeg on
enamvähem sama. Valige selline veekogus,
mis on menüüsse kuuluvate toitude puhul
kõige suurem (vt küpsetustabeleid). Asetage
toidud ahju sobivates nõudes. Paigutage
nõud nii, et nende vahele jääb piisavalt ruumi
auru liikumiseks.
Steriliseerimine
• Nõusid (nt lutipudeleid) saab steriliseerida
funktsiooniga Tugev aurutus .
• Paigutage puhtad nõud esimese ahjuta-
sandi resti keskele. Jälgige, et nõude
2 electrolux