Electrolux EOB7S31Z Recipe book

Tüüp
Recipe book
ET Auruahi Retseptiraamat
1. AUTOMAATPROGRAMMID
1.1 Köögivili
Keedunõud
Kasutada võib igat liiki
kuumuskindlaid nõusid, mis taluvad
vähemalt 100 °C.
Koostis:
400 g lillkapsast
200 g porgandeid
200 g nuikapsast
200 g kollast ja punast paprikat
Valmistamine:
Lillkapsas loputada ja õisikuteks jagada.
Koorige porgandid ja nuikapsas ja
lõigake suupärasteks tükkideks. Peske
paprikad ja lõigake ribadeks. Pange
tükeldatud köögivili lahtisesse nõusse ja
valmistage ilma vett lisamata. Selle
valmistusviisi puhul võib maitseainete ja
soola kasutamisest loobuda.
Ahjusoleku aeg: 30 min
Riiuli tasand: 3
1.2 Kartuligratään
Koostis:
1000 g kartuleid
1 tl soola, 1 tl pipart ja 1 tl
muskaatpähklit
2 küüslauguküünt
200 g riivitud juustu
200 ml piima
200 ml koort
4 spl võid
Valmistamine:
Koorige kartulid, lõigake õhukesteks
viiludeks, kuivatage ja maitsestage.
Hõõruge kuumakindlat ahjuvormi esmalt
küüslaugu küünega, seejärel määrige
võiga.
Laotage pool maitsestatud kartuliviiludest
vormi ja raputage peale veidi riivitud
juustu. Seejärel lisage ülejäänud
kartuliviilud; kõige lõpuks katke roog
riivitud juustuga.
Purustage teine küüslauguküüs ja
kloppige see piima ja koore hulka.
Valage segu kartulitele ja laotage
ülejäänud või laastudena vormiroale.
Ahjusoleku aeg: 70 min
Riiuli tasand: 2
1.3 Sai
Koostis:
1000 g jahu
40 g värsket pärmi või 20 g kuivpärmi
650 ml piima
15 g soola
Muu:
Võiga määritud või küpsetuspaberiga
kaetud küpsetusplaat.
Valmistamine:
Pange jahu ja sool suurde kaussi.
Lahustage pärm leiges piimas ja lisage
jahule. Sõtkuge kõik ained ühtlaseks
tainaks. Sõltuvalt jahust tuleb ühtlase
taigna saavutamiseks võib-olla lisada
veidi piima.
Laske tainal kerkida kahekordseks.
Jaotage taigen kaheks, vormige kaks
pikka pätsi ja asetage need võiga
määritud või küpsetuspaberiga kaetud
küpsetusplaadile.
Laske pätsidel veelkord poole võrra
kerkida.
Enne küpsetamist riputage peale natuke
jahu ja tehke terava noaga 3 kuni 4
vähemalt 1 cm sügavust diagonaalset
sisselõiget.
Ahjusoleku aeg: 55 min
Riiuli tasand: 2
1.4 Aurutatud forell
Koostis:
4 forelli (250–300 grammised)
sidrunimahl, sool, pipar
Valmistamine:
Peske forelli hoolikalt seest ja väljast,
piserdage sidrunimahlaga, maitsestage
ja asetage roostevabadesse, aukudega
terasnõudesse (2 kala ühte nõusse).
Serveerige röstitud mandlilaastudega.
Aurutatud forell, teine võimalus: enne
seda, kui asetate kalad roostevabasse
aukudega nõusse, kallake need üle
kuuma vee ja äädikaga.
2
Ahjusoleku aeg: 25 min
Riiuli tasand: 3
1.5 Rostbiif
Seaded:
Automaatne toidutermomeeter.
Sisetemperatuur 65 °C.
Valmistamine:
Maitsestage liha, sisestage
toidutermomeeter ja asetage liha
kuumakindlasse nõusse.
Riiuli tasand: 2
1.6 Terve kana
Seaded:
Kaaluautomaatika. Kaalu
seadistamisvahemik 900–2100 g.
Valmistamine:
Pange kana kuumakindlasse nõusse ja
maitsestage. Pöörake liha ringi ligikaudu
30 minuti pärast. Ekraanil kuvatakse
meeldetuletus.
Riiuli tasand: 2
Ahjusoleku aeg: 90 min
Riiuli tasand: 2
1.7 Pitsa
Tainas:
14 g pärmi
200 ml vett
300 g jahu
3 g soola
1 sl õli
Kate:
1/2 väikest purki hakitud tomateid
(200 g)
200 g riivitud juustu
100 g salaamit
100 g keedusinki
150 g seeni (konserveeritud)
150 g feta juustu
punet
Muu:
Küpsetusvorm, võiga määritud.
Valmistamine:
Purustage pärm kausis ja segage leige
veega. Segage sool jahuga ja lisage see
koos õliga kaussi.
Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtlane
ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on
kahekordse suurusega.
Rullige tainas lahti ja pange määritud
küpsetusvormi; põhja torgake kahvliga
augud.
Pange katteained tainale sellises
järjekorras, nagu retseptis kirjas.
Ahjusoleku aeg: 25 min
Riiuli tasand: 2
1.8 Muffinid
Koostis:
150 g võid
150 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola
ühe vahakihita sidruni koor
2 muna
50 ml piima
25 g tärklist
225 g jahu
10 g küpsetuspulbrit
1 purk hapusid kirsse (375 g)
225 g šokolaadilaaste
Muu:
Pabervormid, umbes 7 cm
läbimõõduga
Valmistamine:
Vahustage või, suhkur, vanillisuhkur,
sool ja sidrunikoor. Lisage munad ja
vahustage jälle.
Segage kokku tärklis, jahu ja
küpsetuspulber ning lisage segu koos
seguga tainamassile.
Nõrutage hapud kirsid ja segage koos
šokolaadilaastudega taignasse.
Pange tainas pabervormidesse, vormid
küpsetusplaadile ja ahju. Võimalusel
kasutage muffinipanni.
Ahjusoleku aeg: 40 min
Riiuli tasand: 3
1.9 Quiche Lorraine
Tainas:
EESTI 3
200 g jahu
2 muna
100 g võid
1/2 tl soola
natuke pipart
1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate:
150 g riivitud juustu
200 g keedusinki või lahjat peekonit
2 muna
250 g hapukoort
sool, pipar ja muskaatpähkel
Muu:
Metallist küpsetusvorm, võiga
määritud, 28 cm läbimõõduga.
Valmistamine:
Pange jahu, või, munad ja maitseained
kaussi ning segage ühtlaseks tainaks.
Laske tainal paar tundi külmikus seista.
Seejärel rullige tainas lahti ja asetage
määritud metallist küpsetusvormi.
Torgake põhja kahvliga augud.
Pange peekon tainale.
Katte jaoks segage omavahel munad,
hapukoor ja maitseained. Seejärel lisage
juust.
Valage täidis peekoni peale.
Ahjusoleku aeg: 40 min
Riiuli tasand: 2
*
4
EESTI 5
6
EESTI 7
www.electrolux.com/shop
867353149-A-022019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOB7S31Z Recipe book

Tüüp
Recipe book