• Natuke pipart
• 1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate:
• 150 g riivitud juustu
• 200 g keedusinki või lahjat peekonit
•2 muna
• 250 g hapukoort
• Soola, pipart ja muskaatpähklit
Valmistamine:
Pange jahu, või, munad ja maitseained kaussi ning segage ühtlaseks taignaks.
Jätke taigen mõneks tunniks jahedasse kohta. Seejärel rullige taigen lahti ja
asetage rasvaga määritud (28 cm) plekkvormi. Torgake põhja kahvliga augud.
Pange peekon taignale. Katte jaoks segage omavahel munad, hapukoor ja
maitseained. Seejärel lisage juust. Valage sisu peekoni peale.
LASANJE
Lihakaste:
• 100 g läbikasvanud sealiha
• 1 sibul ja 1 porgand
• 100 g sellerit
• 2 sl oliiviõli
• 400 g hakkliha
• 100 ml lihaleent
• 1 väike purk purustatud tomateid (u 400 g)
• Punet, tüümiani, soola ja pipart
• 3 sl võid
• 250 g rohelisi lasanjeplaate
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 150 g riivitud Emmentali juustu
Valge (Béchamel) kaste:
• 75 g võid
• 50g jahu
• 500 ml piima
• Soola, pipart ja muskaatpähklit
Valmistamine:
Lõigake terava noaga ära kamar ning kõhreosa, lõigake liha väikesteks kuu‐
bikuteks. Koorige sibul ja porgand, puhastage seller, lõigake köögivili väikes‐
teks kuubikuteks. Kuumutage õli haudepotis, lisage liha ja köögivili, segage ja
praadige läbi. Lisage järk-järgult hakkliha, segage, et liha muutuks väiksema‐
teks tükkideks ning lisage leem. Maitsestage lihakaste tomatipasta, maitsero‐
helise, soola ja pipraga ning hautage kaane all madalal kuumusel umbes 30
minutit. Vahepeal valmistage hele Béchamel-kaste. Selleks sulatage või pan‐
nil, lisage jahu ja segage, kuni jahu on kuldne. Lisage pidevalt segades vähe‐
haaval piim. Maitsestage kaste soola, pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke
kaaneta madalal tulel 10 minutit. Määrige suur kandiline ahjuvorm 1 sl võiga.
Asetage vormi vaheldumisi kihid pastaplaate, lihakastet, bechamel-kastet ja
20
Kasutamine, tabelid ja nõuanded