5Kasutamine, tabelid ja näpunäited
Üldmärkused
• Pange plaat ahju kaldu olev serv eespool!
• Te võite ÜL./AL. KUUMUTUS või PÖÖRDÕHK ka kahte vormi
samaaegselt üksteise kõrval röstvõrel küpsetada. Küpsetusaeg
pikeneb ainult vähesel määral.
3 Sügavkülmutatud toiduaineid kasutades võivad küpsetusplaadid
kumeraks tõmbuda. See on tingitud suurest
temperatuurierinevusest sügavkülmutatud toiduainete ja ahju
temperatuuri vahel. Pärast plaatide jahtumist taastub nende
esialgne kuju.
Märkusi küpsetustabelite juurde
Tabelitest leiate valiku toite koos andmetega temperatuuri,
küpsemisaja ja küpsetamistasandi kohta.
• Temperatuurid ja küpsetamisajad on ligikaudsed, kuna need
sõltuvad taigna koostisest, kogusest ja küpsetusvormist.
• Soovitame esimest korda toitu valmistades valida madalam
temperatuur ja suurendada seda alles vajaduse korral, näit. kui
soovitakse tugevamat pruunistumist või kui küpsetusaeg kestab
liiga kaua.
• Kui te oma retsepti kohta konkreetseid andmeid ei leia, siis
juhinduge mõnest sarnasest küpsetisest.
• Kookide küpsetamisel plaatidel või vormides mitmel tasandil võib
küpsetamisaeg olla 10-15 minutit pikem.
• Niiskeid küpsetisi (näit. pitsad, puuviljakook jne.) valmistatakse
ühel tasandil.
• Küpsetiste erinev kõrgus võib küpsetamise alguses tuua kaasa
erineva pruunistumise. Sel juhul ärge muutke palun valitud
temperatuuri. Küpsetamise ajal erinevused kaovad.
• Teie uus küpsetusahi võib omada senisest erinevat
küpsetus-/praadimiskäitumist. Seetõttu sobitage sisseharjunud
seaded (temperatuur, valmistusajad) ja kasutustasemed
järgnevates tabelites toodud soovitustega.
2 Kui küpsetamisaeg on pikem, võite te ahju ca. 10 minutit enne
küpsetamisaja lõppu välja lülitada, et kasutada ära jääksoojus.
Kui ei ole teisiti öeldud, kehtivad tabelid külma praeahju kohta.