Märkus: akrüülamiid
Uusimate teaduslike avastuste järgi võib tugev toiduainete
pruunistamine (eriti tärklist sisaldavate toiduainete) ohustada tervist
akrüülamiidi tekkimise tõttu. Seetõttu soovitame toitu valmistada või‐
malikult madalamatel temperatuuridel ning toitu mitte väga tugevalt
pruunistada.
Nii väldite seadme kahjustusi
• Ärge vooderdage küpsetusahju fooliumiga ja ärge asetage ahju
põhjale küpsetusplaati, potti v.m, kuna muidu võib küpsetusahju
emailkiht kahjustuda tekkiva kuumuse kogunemise tõttu.
• Plaadilt tilkuv puuviljamahl jätab ahju plekid, mida ei saa eemaldada.
Kasutage mahlaste kookide küpsetamisel kõrge äärega plaati.
• Ärge asetage lahtisele ahjuuksele esemeid.
• Ärge valage vett kunagi otse kuuma ahju. See võib kahjustada emaili
ja põhjustada värvuse muutumist.
• Jõu kasutamise korral, eriti esiklaasi nurkadele, võib klaas puruneda.
• Ärge hoidke süttivaid esemeid küpsetusahjus. Need võivad ahju sis‐
selülitamisel süttida.
• Ärge hoidke niiskeid esemeid küpsetusahjus. See võib kahjustada
emaili.
• Ärge hoidke pärast ventilaatori sisselülitamist lahtisi toite ahjus. Küp‐
setusahjus või ukseklaasil võib tekkida niiskus, mis võib sattuda ka
mööblile.
Märkus: emailkiht
Küpsetusahju emalikihi värvimuutused, mis on tekkinud kasutamise
käigus, ei vähenda seadme kõlblikkust tavaliseks või sihipäraseks ka‐
sutamiseks. Need ei ole garantii seisukohalt puudused.
Ohutusalased märkused
7