KASUTAMINE, TABELID JA NÕUANDED
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
Ukse sisekülg
Mõne mudeli puhul leiate ahju ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed ahju funktsioonide kohta ning levinumate toitude soovitatavad riiulitasandid ja
temperatuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küpsetusajad on ainult soovituslikud. Täpsemalt sõltuvad
need retseptist ning kasutatava tooraine kvaliteedist ja kogustest.
Nõuandeid ahju küpsetusfunktsioonide kasutamiseks
Soojashoidmine
Kasutage seda funktsiooni toidu soojashoidmiseks.
Temperatuur reguleeritakse automaatselt väärtusele 80 °C.
Nõude soojendamine
Taldrikute ja nõude soojendamiseks.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaselt ahjuriiulile. Tõstke virnasolevad taldrikud poole soojendu-
saja möödumisel ringi (vahetage ülemised ja alumised).
Automaatne temperatuur on 70 °C.
Soovitatav ahjutasand: 3.
Taigna kergitamine
Seda automaatset funktsiooni võite kasutada kõigi pärmitaignaretseptide puhul. Programm
tagab taigna kerkimiseks parima keskkonna. Pange tainas kerkimiseks piisavalt suurde
kaussi ja katke see niiske rätiku või toidukilega. Asetage rest esimesele ahjutasandile ja
pange kauss ahju. Sulgege uks ja valige taigna kergitamise funktsioon. Määrake sobiv aeg.
Küpsetamine
Üldised juhised
• Uus ahi võib küpsetada või röstida erinevalt võrreldes eelmise seadmega. Kohandage
oma tavalisi seadeid (temperatuur, küpsetamise ajad) ja riiuli tasandeid tabelis olevate
väärtustega.
• Pikemate küpsetusaegade korral võib ahi umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja
lülituda, et kasutada ära jääksoojus.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus olevad plaadid küpsetamise ajal
kõverduda. Kui plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende esialgne kuju.
Kuidas kasutada küpsetustabeleid
• Esimesel korral soovitame kasutada madalamat temperatuuri.
• Kui te ei suuda leida mõne konkreetse retsepti jaoks seadeid, otsige sarnast retsepti.
4 Kasutamine, tabelid ja nõuanded