VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
Ukse sisekülg
Mõne mudeli puhul leiate ahju ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed ahju funktsioonide kohta ning levinumate toitude soovitatavad riiulitasandid ja
temperatuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küpsetusajad on ainult soovituslikud. Täpsemalt sõltuvad
need retseptist ning kasutatava tooraine kvaliteedist ja kogustest.
Küpsetamine
Üldised juhised
• Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie varasem seade. Kohandage oma tavapära-
sed seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja riiulite kõrgused vastavalt tabelites toodud
väärtustele.
• Pikema küpsetusaja puhul võib ahju umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja lüli-
tada, et ära kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus olevad plaadid küpsetamise ajal
kõverduda. Kui plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende esialgne kuju.
Küpsetustabelite kasutamine
• Esimesel korral on soovitatav kasutada madalamat temperatuuri.
• Kui te oma retsepti jaoks sobivat seadistust ei leia, siis kasutage mõnda muud, mis oleks
võimalikult sarnane.
• Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel ahjutasandil, võib küpsetusaega 10-15 minuti võrra
pikendada.
• Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja küpsetised ei pruunistu algul alati võrdselt. Sel juhul
ärge temperatuuri seadistust muutke. Erinevused kaovad küpsetamise ajal.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole küllalt pruun Vale ahjutasand Asetage kook allapoole
Kook vajub kokku (muutub ve-
siseks, klimbiliseks, triibuliseks)
Ahju temperatuur liiga kõrge Kasutage madalamat seadet
Kook vajub kokku (muutub ve-
siseks, klimbiliseks, triibuliseks)
Küpsetusaeg on liiga lühike
Määrake pikem küpsetusaeg.
Küpsetusaega ei saa vähen-
dada kõrgema temperatuuri
määramise abil
4 Vihjeid ja näpunäiteid