Küpsetamine mitmel tasandil
Koogid/küpsetised/leivad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Pöördõhk
Riiulitasandid altpoolt loetu‐
na
2 tasandit
Temperatuur °C Aeg minutites
Tuuletaskud/ekleeridMu‐
retainast küpsised
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Kuiv purukook 1 / 4 150 - 160 30 - 45
Koogid/küpsetised/leivad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Pöördõhk
Riiulitasandid altpoolt loetuna
2 tasandit
Temperatuur °C Aeg minutites
Muretainast küpsised 1 / 4 150 - 160 20 - 40
Liivaküpsised/soolapul‐
gad
1 / 4 140 25 - 45
Keeksitainast küpsised 1 / 4 160 - 170 25 - 40
Munavalgest küpsetised,
besee
1 / 4 80 - 100 130 - 170
Makroonid 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Pärmitainast küpsised 1 / 4 160 - 170 30 - 60
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole küllalt pruun. Vale riiulitasand. Asetage kook allapoole.
Kook vajub kokku (muutub ve‐
siseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks).
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju tempera‐
tuur.
Kook vajub kokku (muutub ve‐
siseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks).
Küpsetusaeg on liiga lühike.
Määrake pikem küpsetusaeg.
Küpsetusaega ei saa vähenda‐
da kõrgema temperatuuri vali‐
mise abil.
Kook vajub kokku (muutub ve‐
siseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks).
Tainas on liiga palju vedelikku.
Kasutage vähem vedelikku.
Pöörake tähelepanu segami‐
saegadele, eriti siis, kui kasuta‐
te tainasegamise masinat.
Kook on liiga kuiv.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Küpsetusaeg on liiga pikk.
Järgmisel küpsetamisel valige
lühem küpsetusaeg.
12 Vihjeid ja näpunäiteid