VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• Ahjutasandite numbrid.
• Andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad ahjutasandid ja
temperatuurid.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE AURUGA
Auruga küpsetamisel kasutatavad nõud
• Kasutage ainult kuumuskindlaid ja roostevabu
või kroomitud terasest nõusid (ainult mõne
mudeli puhul).
Ahjutasandid
• Õiged ahjutasandid on toodud järgnevas tabe‐
lis. Ahjutasandeid loetakse altpoolt üles.
Üldist
• Kui küpsetamisaeg on pikem kui 30 minutit või
kui küpsetatava toidu kogused on suured, lisa‐
ge vajadusel vett.
• Asetage toit sobivatesse küpsetusnõudesse ja
pange nõud ahjurestidele. Jälgige, et ahjures‐
tide vahele jääks piisavalt vaba ruumi, et aur
saaks nõude ümber vabalt liikuda.
• Pärast iga kasutuskorda eemaldage vesi vee‐
sahtlist, ühendusvoolikutest ja aurugeneraato‐
rist. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Märkus auruga küpsetamise tabelite kohta
• Tabelis on toodud andmed levinumate toitude
kohta.
• Tabelis esitatud temperatuur ja aeg on ainult
soovituslikud; tegelikud väärtused sõltuvad
valmistatava toidu koostisest, suurusest ja ko‐
gusest ning kasutatavatest keedunõudest.
• Kui te tabelist oma retsepti ei leia, võtke alu‐
seks mõni ligilähedane retsept.
• Kui tabelis teistmoodi ei juhendata, siis alusta‐
ge küpsetamist külma ahjuga.
• Riisi valmistamisel peaks vee ja riisi vahekord
olema 1,5:1 – 2:1, sest riis imab endasse palju
vett.
AURUGA KÜPSETAMISE TABELID
HOIATUS
Ärge avage seadme ust ajal, mil funktsi‐
oon on sisse lülitatud. Põletusoht!
Funktsioon sobib igat tüüpi toitudele — nii värs‐
ketele kui ka külmutatutele. Seda võib kasutada
köögivilja, liha, kala, pasta, riisi, maisi, manna ja
munade küpsetamisel, soojendamisel, sulatami‐
sel, pošeerimisel või blanšeerimisel.
Terve menüü valmistamine. Ühekorraga on või‐
malik valmistada terve menüü. Et toidud ei jääks
ala- või üleküpsetatuks, valige sellised, mille val‐
mistamisaeg on enamvähem sama. Valige me‐
nüükomponentide veekoguste seast suurim.
Asetage toidud ahjuriiulitele sobivates keedunõu‐
des. Jätke toitude vahele ruumi, nii et aur saaks
vabalt liikuda.
Steriliseerimine
• Selle funktsiooniga saate steriliseerida nõusid
(nt imikupudeleid).
• Paigutage puhtad nõud riiuli keskele esimesel
riiulitasandil. Jälgige, et nõude avaused olek‐
sid suunatud väikese nurga all allapoole.
• Kallake sahtlisse maksimaalses koguses vett
ja valige ajaks 40 min.
Köögiviljad
Toit Temperatuur ºC Vee kogus ml-tes
Aeg
1)
minutites.
Ahju tasand
Artišokid 96 800 50 - 60 1
Pommu 96 450 15 - 25 1
Lillkapsas, terve 96 600 35 - 45 1
Lillkapsas, õisi‐
kud
96 500 25 - 30 1
2
www.electrolux.com