Electrolux EVY5741AAX Recipe book

Tüüp
Recipe book
.......................................................... .......................................................
ET RETSEPTIRAAMAT KASUTUSJUHEND
VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
Ahjutasandite numbrid.
Andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad ahjutasandid ja
temperatuurid.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE ÜHEL
AHJUTASANDIL
Üldised juhised
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie
varasem seade. Kohandage oma tavapärased
seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja riiulita‐
sandid vastavalt tabelites toodud väärtustele.
Pikema küpsetusaja puhul võib ahju umbes 10
minutit enne küpsetusaja lõppu välja lülitada, et
ära kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate külmutatud toitu, võivad ahjus ole‐
vad plaadid küpsetamise ajal kõverduda. Kui
plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende
esialgne kuju.
Küpsetustabelite kasutamine
Esimesel korral on soovitatav kasutada mada‐
lamat temperatuuri.
Kui te oma retsepti jaoks sobivat seadistust ei
leia, siis kasutage mõnda muud, mis oleks või‐
malikult sarnane.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel ahjutasan‐
dil, võib küpsetusaega 10-15 minuti võrra piken‐
dada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja küpsetised
ei pruunistu algul alati võrdselt. Sel juhul ärge
temperatuuri seadistust muutke. Erinevused kao‐
vad küpsetamise ajal.
Küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjuta‐
sand
Temperatuur °C Aeg minutites
Gugelhupf või nupsusai Pöördõhk 1 150 - 160 50 - 70
Madeira kook / puuvilja‐
koogid
Pöördõhk 1 140 - 160 70 - 90
Sponge cake / Keeks Pöördõhk 1 140 - 150 35 - 50
Sponge cake / Keeks Ülemine + alu‐
mine kuumutus
1 160 35 - 50
Koogipõhi – muretainas
1)
Pöördõhk 2 170 - 180 10 - 25
Koogipõhi – keeksitaig‐
nast
Pöördõhk 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / Õunakook (2
vormi, Ø 20 cm, paiguta‐
tud diagonaalselt)
Pöördõhk 2 160 70 - 90
Apple pie / Õunakook (2
vormi, Ø 20 cm, paiguta‐
tud diagonaalselt)
Ülemine + alu‐
mine kuumutus
1 180 70 - 90
Juustukook, küpsetus
plaadil
2)
Ülemine + alu‐
mine kuumutus
2 160 - 170 70 - 90
1)
Eelsoojendage ahi
2)
Kasutage alusplaati või röstimisplaati
2
www.electrolux.com
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg minutites
Pärmitainast kringel/pärg Ülemine + alu
mine kuumutus
1 170 - 190 30 - 40
Jõulusai
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
1 160 - 180 50 - 70
Leib (rukkileib)
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
1
alguses 230 20
seejärel 160 - 180 30 - 60
Tuuletaskud/ekleerid
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 190 - 210 20 - 35
Rullbiskviit
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 180 - 200 10 - 20
Kuiv purukook Pöördõhk 2 150 - 160 20 - 40
Mandlikook/suhkrukoogid
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 190 - 210 20 - 30
Puuviljakoogid (pärmitai‐
nast/keeksitainast)
2)
Pöördõhk 2 150 - 160 35 - 55
Puuviljakoogid (pärmitai‐
nast/keeksitainast)
2)
Ülemine + alu
mine kuumutus
170 35 - 55
Muretaignast puuviljakoo‐
gid
Pöördõhk 2 160 - 170 40 - 80
Õrna kattega (nt kohu‐
piim, koor, keedukreem)
pärmitainaküpsetised
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 160 - 180 40 - 80
1)
Eelsoojendage ahi
2)
Kasutage alusplaati või röstimisplaati
Küpsised
Toit Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg minutites
Muretainast küpsised Pöördõhk 2 150 - 160 10 - 20
Short bread / liivaküpsi‐
sed / soolapulgad
Pöördõhk 2 140 20 - 35
Short bread / liivaküpsi‐
sed / soolapulgad
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 160 20 - 30
Keeksitaignast küpsised Pöördõhk 2 150 - 160 15 - 20
Munavalgest küpsetised,
besee
Pöördõhk 80 - 100 120 - 150
Makroonid Pöördõhk 2 100 - 120 30 - 50
Pärmitaignast küpsised Pöördõhk 2 150 - 160 20 - 40
EESTI 3
Toit Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg minutites
Lehttainaküpsised
1)
Pöördõhk 2 170 - 180 20 - 30
Saiakesed
1)
Pöördõhk 2 160 10 - 25
Saiakesed
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 190 - 210 10 - 25
Small cakes / väikesed
koogid
1)
Pöördõhk 2 160 20 - 35
Small cakes / väikesed
koogid
1)
Ülemine + alu
mine kuumutus
2 170 20 - 35
1)
Eelsoojendage ahi
KÜPSETAMINE MITMEL TASANDIL
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Pöördõhk
Riiulitasandid altpoolt loetu‐
na
2 tasandit
Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Tuuletaskud/ekleerid
1)
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Kuiv purukook 1 / 4 150 - 160 30 - 45
1)
Eelsoojendage ahi
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Pöördõhk
Riiulitasandid altpoolt loetu‐
na
2 tasandit
Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Muretainast küpsised 1 / 4 150 - 160 20 - 40
Short bread / liivaküpsi‐
sed / soolapulgad
1 / 4 140 25 - 45
Keeksitaignast küpsised 1 / 4 160 - 170 25 - 40
Munavalgest küpseti‐
sed, besee
1 / 4 80 - 100 130 - 170
Makroonid 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Pärmitaignast küpsised 1 / 4 160 - 170 30 - 60
NÕUANDEID KÜPSETAMISEKS
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole piisavalt
pruunistunud.
Vale ahjutasand.
Pange kook madalamale ah‐
jutasandile.
4
www.electrolux.com
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju tempera‐
tuur.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Küpsetusaeg on liiga lühike.
Määrake pikem küpsetusaeg.
Kõrgema temperatuuri valimi‐
sel ei saa küpsetusaega lü‐
hendada.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Taignas on liiga palju vedelik‐
ku.
Kasutage vähem vedelikku.
Pöörake tähelepanu segami‐
saegadele, eriti siis, kui kasu
tate taignasegajat.
Kook on liiga kuiv.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Küpsetusaeg on liiga pikk.
Järgmisel küpsetamisel valige
lühem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge ja küpsetusaeg liiga lühike.
Valige madalam ahju tempe‐
ratuur ja pikem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt. Taigen pole ühtlaselt jaotatud.
Laotage taigen ühtlaselt küp‐
setusplaadile.
Kook ei saa antud küpsetusa‐
jaga valmis.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi kõrgem ahju tempera‐
tuur.
KÜPSETUSTABEL
Küpsetusnõud
Kasutage küpsetamisel kuumakindlaid ahjunõu‐
sid (vt tootja juhiseid).
Suuri praetükke võib valmistada sügaval pan‐
nil või sügava panni kohale asetatud traatrestil
(kui see on olemas).
Taisest lihast praadide küpsetamisel kasutage
kaanega küpsetamisnõusid. Nii jääb liha mah‐
lasem.
Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruunis‐
tamist või krõbedat koorikut, võiks valmistada
kaaneta küpsetuspannil.
Veiseliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Ahju ta‐
sand
Temperatuur °C Aeg minutites
Pajapraad 1-1,5 kg Ülemine + alu‐
mine kuumutus
1 230 120 - 150
Rostbiif või
veisefilee
väheküps cm paksuse
kohta
Turbogrill 1
190 - 200
1)
5 – 6 cm pak‐
suse kohta
poolküps cm paksuse
kohta
Turbogrill 1 180 - 190 6 – 8 cm pak‐
suse kohta
täisküps cm paksuse
kohta
Turbogrill 1 170 - 180 8 – 10 cm
paksuse koh‐
ta
EESTI 5
1)
Eelkuumutage ahi
Sealiha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Abatükk,
kael, kints
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Karbonaad,
ribipraad
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 170 - 180 60 - 90
Pikkpoiss 750 g – 1
kg
Turbogrill 1 160 - 170 50 - 60
Seakoot (eel‐
valmistatud)
750 g – 1
kg
Turbogrill 1 150 - 170 90 - 120
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahju tasand Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Röstitud vasi‐
kaliha
1 kg Turbogrill 1 160 - 180 150 - 120
Vasikakoot 1,5 - 2 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 150
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahju tasand Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Lambakoot,
röstitud lamba‐
liha
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 150 - 180 100- 120
Lamba selja‐
tükk
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 40 - 60
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahju tasand Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Jänese selja‐
tükk, jänese
koot
1)
kuni 1 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 230 30 - 40
Uluki seljatükk 1,5 - 2 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 210 - 220 35 - 40
Uluki kintsu‐
tükk
1,5 - 2 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 180 - 200 60 - 90
1)
Eelsoojendage ahi
6
www.electrolux.com
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahju ta
sand
Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Kana, tibu 200-250
g/tk
Turbogrill 1 200 - 220 30 - 50
Pool kana 400 - 500
g/tk
Turbogrill 1 190 - 210 35 - 50
Linnulihatükid 1 - 1,5 kg Turbogrill 1 190 - 210 50 - 70
Part 1,5 - 2 kg Turbogrill 1 180 - 200 80 - 100
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahju ta‐
sand
Temperatuur °C Aeg minuti‐
tes
Kala, terve
(kuni 1 kg)
1 - 1,5 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 210 - 220 45 - 60
TOIDUTERMOMEETRI TABEL
Veiseliha
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Ribitükk või filee
väheküps 45 – 50 °C
poolküps 60 - 65 °C
täisküps 70 - 75 °C
Sealiha
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Sea abatükk, kintsutükk, kaelatükk 80 - 82 °C
Karbonaad (seljatükk), suitsu seaseljatükk 75 - 80 °C
Pikkpoiss 75 - 80 °C
Vasikaliha
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Röstitud vasikaliha 75 - 80 °C
Vasikakoot 85 - 90 °C
Lambaliha
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Lambakoot 80 - 85 °C
Lamba seljatükk 80 - 85 °C
EESTI 7
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Röstitud lambaliha, lambakoot 70 - 75 °C
Ulukiliha
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Jänese seljatükk 70 - 75 °C
Jänese koot 70 - 75 °C
Jänes, terve 70 - 75 °C
Uluki seljatükk 70 - 75 °C
Uluki koot 70 - 75 °C
Kala
Valmistatav toit Toidu sisetemperatuur
Lõhe 65 - 70 °C
Forell 65 - 70 °C
FUNKTSIOONI KÜPSETAMINE
MADALAL T° TABEL
Kasutage seda funktsiooni taiste õrnade liha-
ja kalaroogade valmistamisel. Valmistage ilma
kaaneta.
Pruunistage liha hästi kuumal pannil.
Asetage liha küpsetusnõusse või otse traa‐
trestile. Rasva kogumiseks asetage resti alla
grill-/küpsetuspann.
Funktsiooni Küpsetamine madalal t° tabel
Valmistatav toit Kaal Temperatuur (°C) Ahju tasand Aeg (min.)
Rostbiif 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Veisefilee 1 - 1,5 kg 150 1 90 - 110
Röstitud vasikaliha 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Lihalõik 200 - 300 g 120 1 20 - 40
POOLFABRIKAADID
Eemaldage toidu pakend. Asetage toit taldri‐
kule.
Ärge toitu taldriku või kausiga katke. See võib
sulatusaega pikendada.
Kasutage esimest ahjutasandit. Kõige alumist.
Külmutatud toiduained
Poolfabrikaadid Ahjutasand Temperatuur °C Aeg minutites
Pitsa, külmutatud 2 200 - 220 15 - 25
Pannipitsa, külmutatud 2 190 - 210 20 - 25
Pitsa, jahutatud 2 210 - 230 13 - 25
Pitsasuupisted, külmu‐
tatud
2 180 - 200 15 - 30
Friikartulid, õhukesed 2 200 - 220 20 - 30
Friikartulid, paksud 200 - 220 25 - 35
8
www.electrolux.com
Poolfabrikaadid Ahjutasand Temperatuur °C Aeg minutites
Viilud/Kroketid 2 220 - 230 20 - 35
Kartulipannkoogid 2 210 - 230 20 - 30
Lasanje/Cannelloni,
värske
2 170 - 190 35 - 45
Lasanje/Cannelloni,
külmut.
2 160 - 180 40 - 60
Ahjus küpsetatud juust 2 170 - 190 20 - 30
Kanatiivad 2 190 - 210 20 - 30
Külmutatud valmistoitude tabel
Valmistatav toit Ahju funktsioonid Ahju tasand Temperatuur °C Aeg
Külmutatud pitsa Ülemine + alumine
kuumutus
2 vastavalt tootja ju‐
histele
vastavalt tootja
juhistele
Krõpsud
1)
(300 –
600 g)
Ülemine + alumine
kuumutus või Tur‐
bogrill
2 200 - 220 vastavalt tootja
juhistele
Baguette'id Ülemine + alumine
kuumutus
2 vastavalt tootja ju‐
histele
vastavalt tootja
juhistele
Puuviljakook Ülemine + alumine
kuumutus
2 vastavalt tootja ju‐
histele
vastavalt tootja
juhistele
1)
Keerake krõpse 2 või 3 korda valmistamise ajal
PITSA
Küpsetise tüüp Ahju tasand Temperatuur °C Aeg minutites
Pitsa (õhuke koorik)
1)
2 200 - 230 15 - 20
Pitsa (rohke kattega)
2)
2 180 - 200 20 - 30
Tordid 1 180 - 200 40 - 55
Spinatipirukas 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine (lahtine
pirukas)
1 170 - 190 45 - 55
Šveitsi juustupirukas 2 170 - 190 45 - 55
Juustukook 1 140 - 160 60 - 90
Õunakook, kattega 1 150 - 170 50 - 60
Köögiviljapirukas 1 160 - 180 50 - 60
Hapendamata leib
1)
2 230 - 250 10 - 20
Lehttainakook
1)
2 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen
1)
2 230 - 250 12- 20
EESTI 9
Küpsetise tüüp Ahju tasand Temperatuur °C Aeg minutites
Vene pirukad (calzoned
vene moodi)
1)
2 180 - 200 15 - 25
1)
Eelsoojendage ahi
2)
Kasutage alusplaati või küpsetusplaati
SULATAMINE
Eemaldage toidu pakend. Asetage toit taldri‐
kule.
Ärge toitu taldriku või kausiga katke. See võib
sulatusaega pikendada.
Kasutage esimest ahjutasandit. Kõige alumist.
Sulatamise tabel
Toit Kogus Sulatamise
aeg minutites
Edasine sula‐
tamise aeg
minutites
Märkus
Kana 1 kg 100 - 140 20 - 30 Asetage kana suurele taldrikule
kummulikeeratud alustassi peale.
Pöörake poole aja möödudes
Liha 1 kg 100 - 140 20 - 30 Pöörake poole aja möödudes
Liha 0,5 kg 90 - 120 20 - 30 Pöörake poole aja möödudes
Forell 150 g 25 - 35 10 - 15 ---
Maasikad 300 g 30 - 40 10 - 20 ---
Või 250 g 30 - 40 10 - 15 ---
Koor 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Koort võib vahustama hakata, kui
selles on veel külmunud tükikesi
Gateau 1,4 kg 60 60 ---
GRILL
Kasutage grillimisel alati kõrgeimat temperatuuri‐
seadet.
ETTEVAATUST
Grillimisel peab ahju uks olema alati su‐
letud.
Enne grillimist soojendage tühja ahju
alati eelnevalt 5 minutit.
Paigutage riiul grillimistabelis soovitatud riiuli‐
tasandile.
Kõige alumisele tasandile asetage pann rasva
kogumiseks.
Grillige üksnes lamedamaid liha- või kalatük‐
ke.
Grill
Grillitav toit Temperatuur Ahjutasand
Grillimisaeg (min)
1. külg 2. külg
Rostbiif, pool‐
küps
210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Veisefilee, pool‐
küps
230 1 20 - 30 20 - 30
Sea seljatükk 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Vasika seljatükk 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
10
www.electrolux.com
Grillitav toit Temperatuur Ahjutasand
Grillimisaeg (min)
1. külg 2. külg
Lamba seljatükk 210 - 230 1 25 - 35 20 - 35
Terve kala, 500 –
1000 g
210 - 230 1 15 - 30 15 - 30
Kiirgrill
Grillitav toit
Ahjutasand
1)
Grillimisaeg (min)
1. külg 2. külg
Burgers / burgerid
2)
3 9 - 13 8 - 10
Seafilee 3 10 - 12 6 - 10
Vorstid 3 10 - 12 6 - 8
Fileetükid, vasika‐
praelõigud
3 7 - 10 6 - 8
Toast / röstleib
2)
4 1 - 3 1 - 3
Kattega röstleib/-sai 3 6 - 8 -
1)
Alati eelsoojendage ahi
2)
Eelsoojendage ahi
LEIB
Eelkuumutamine ei ole soovitatud.
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg minutites
Sai Leib 2 180 - 200 40 - 60
Baguette Leib 2 200 - 220 35 - 45
Nupsusai Leib 2 160 - 180 40 - 60
Ciabatta Leib 2 200 - 220 35 - 45
Rukkileib Leib 2 180 - 200 50 - 70
Must leib Leib 2 180 - 200 50 - 70
Täisteraleib Leib 2 170 - 190 60 - 90
HOIDISTE VALMISTAMINE
Kasutage ainult ühesuguse suurusega hoidi‐
sepurke.
Ärge kasutage keeratava (keere või bajonett)
kaanega purke ega metallpurke.
Selle funktsiooni puhul kasutage altpoolt esi‐
mest ahjutasandit.
Ärge pange küpsetusplaadile rohkem kui kuus
üheliitrist purki.
Täitke purgid sama kõrguseni ja sulgege
klambriga.
Purgid ei tohi üksteise vastu puutuda.
Kallake küpsetusplaadile umbes 1/2 liitrit vett,
et hoida ahjus piisavalt niiskustaset.
Kui purkide sisu hakkab mullitama (1-liitriste
purkide puhul umbes 35 - 60 minuti pärast),
lülitage ahi välja või alandage temperatuuri
kuni 100 °C-ni ( vt tabelit).
EESTI 11
Hoidiste tabel – marjad
Hoidis Temperatuur
(°C)
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min)
Kuumutusaeg 100
°C juures (min)
Maasikad, mustikad, vaarikad,
küpsed tikrid
160 - 170 35 - 45 ---
Hoidiste tabel – luuviljad
Hoidis Temperatuur
(°C)
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min)
Kuumutusaeg 100
°C juures (min)
Pirnid, küdooniad, ploomid 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Hoidiste tabel – köögiviljad
Hoidis Temperatuur
(°C)
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min)
Kuumutusaeg 100
°C juures (min)
Porgandid
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kurgid 160 - 170 50 - 60 ---
Segaköögivili 160 - 170 50 - 60 15
Nuikapsas, herned, spargel 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Jätke ahju väljalülitamisel ahju
KUIVATAMINE
Toit Temperatuur (°C) Ahju tasand Aeg (h)
Oad 60 - 70 2 6 - 8
Piprad 60 - 70 2 5 - 6
Supiköögivili 60 - 70 2 5 - 6
Seened 50 - 60 2 6 - 8
Ürdid 40 - 50 2 2 - 3
Ploomid 60 - 70 2 8 - 10
Aprikoosid 60 - 70 2 8 - 10
Õunaviilud 60 - 70 2 6 - 8
Pirnid 60 - 70 2 6 - 9
RETSEPTID
Ekraanil kuvatakse kõigi retseptiraama‐
tu retseptide riiulitasandid ja eelseatud
küpsetusajad.
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 VEISELIHA 210 POOLKÜPS
12
www.electrolux.com
Programmi number Programmi nimi
2 RÖSTITUD SEALIHA
3 KANA, TERVE
4 PITSA
5 MUFFINID
6 QUICHE LORRAINE
7 SAI
8 KARTULIGRATÄÄN
9 LASANJE
Teave akrüülamiidide koht
Tähtis Uusimate teaduslike andmete kohaselt on
toidu pruunistamisel (eriti tärklist sisaldavate
toiduainete puhul) tekkivad akrüülamiidid
tervisele ohtlikud. Seetõttu soovitame valmistada
toitu võimalikult madalal temperatuuril ning toitu
mitte liialt pruunistada.
EESTI 13
14
www.electrolux.com
EESTI 15
www.electrolux.com/shop 892951052-A-012012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Electrolux EVY5741AAX Recipe book

Tüüp
Recipe book