Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju tempera‐
tuur.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Küpsetusaeg on liiga lühike.
Määrake pikem küpsetusaeg.
Kõrgema temperatuuri valimi‐
sel ei saa küpsetusaega lü‐
hendada.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Taignas on liiga palju vedelik‐
ku.
Kasutage vähem vedelikku.
Pöörake tähelepanu segami‐
saegadele, eriti siis, kui kasu‐
tate taignasegajat.
Kook on liiga kuiv.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Küpsetusaeg on liiga pikk.
Järgmisel küpsetamisel valige
lühem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge ja küpsetusaeg liiga lühike.
Valige madalam ahju tempe‐
ratuur ja pikem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt. Taigen pole ühtlaselt jaotatud.
Laotage taigen ühtlaselt küp‐
setusplaadile.
Kook ei saa antud küpsetusa‐
jaga valmis.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi kõrgem ahju tempera‐
tuur.
KÜPSETUSTABEL
Küpsetusnõud
Kasutage küpsetamisel kuumakindlaid ahjunõu‐
sid (vt tootja juhiseid).
• Suuri praetükke võib valmistada sügaval pan‐
nil või sügava panni kohale asetatud traatrestil
(kui see on olemas).
• Taisest lihast praadide küpsetamisel kasutage
kaanega küpsetamisnõusid. Nii jääb liha mah‐
lasem.
• Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruunis‐
tamist või krõbedat koorikut, võiks valmistada
kaaneta küpsetuspannil.
Veiseliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Ahju ta‐
sand
Temperatuur °C Aeg minutites
Pajapraad 1-1,5 kg Ülemine + alu‐
mine kuumutus
1 230 120 - 150
Rostbiif või
veisefilee
väheküps cm paksuse
kohta
Turbogrill 1
190 - 200
1)
5 – 6 cm pak‐
suse kohta
poolküps cm paksuse
kohta
Turbogrill 1 180 - 190 6 – 8 cm pak‐
suse kohta
täisküps cm paksuse
kohta
Turbogrill 1 170 - 180 8 – 10 cm
paksuse koh‐
ta
EESTI 5