11. VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
11.1 Ukse sisekülg
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• Ahjutasandite numbrid.
• Andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad ahjutasandid ja
temperatuurid.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
11.2 Küpsetamine auruga
Auruga küpsetamisel kasutatavad nõud
• Kasutage ainult kuumuskindlaid ja roostevabu
või kroomitud terasest nõusid (ainult mõne
mudeli puhul).
Ahjutasandid
• Õiged ahjutasandid on toodud järgnevas tabe‐
lis. Ahjutasandeid loetakse altpoolt üles.
Üldist
• Kui küpsetamisaeg on pikem kui 30 minutit või
kui küpsetatava toidu kogused on suured, lisa‐
ge vajadusel vett.
• Asetage toit sobivatesse küpsetusnõudesse ja
pange nõud ahjurestidele. Jälgige, et ahjures‐
tide vahele jääks piisavalt vaba ruumi, et aur
saaks nõude ümber vabalt liikuda.
• Pärast iga kasutuskorda eemaldage vesi vee‐
sahtlist, ühendusvoolikutest ja aurugeneraato‐
rist. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Märkus auruga küpsetamise tabelite kohta
• Tabelis on toodud andmed levinumate toitude
kohta.
• Tabelis esitatud temperatuur ja aeg on ainult
soovituslikud; tegelikud väärtused sõltuvad
valmistatava toidu koostisest, suurusest ja ko‐
gusest ning kasutatavatest keedunõudest.
• Kui te tabelist oma retsepti ei leia, võtke alu‐
seks mõni ligilähedane retsept.
• Kui tabelis teistmoodi ei juhendata, siis alusta‐
ge küpsetamist külma ahjuga.
• Riisi valmistamisel peaks vee ja riisi vahekord
olema 1,5:1 kuni 2:1, sest riis imab endasse
palju vett.
11.3 Auruvee tabel
Vee kogus veesahtlis (ml)
Aeg
1)
(min)
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Toodud ajad on soovituslikud.
11.4 Tugev aurutus / ÖKO-aurutus
HOIATUS
Ärge avage seadme ust ajal, mil funktsi‐
oon on sisse lülitatud. Põletusoht!
Funktsioon sobib igat tüüpi toitudele — nii värs‐
ketele kui ka külmutatutele. Seda võib kasutada
köögivilja, liha, kala, pasta, riisi, maisi, manna ja
munade küpsetamisel, soojendamisel, sulatami‐
sel, pošeerimisel või blanšeerimiseks.
Küpsetusmenüüd: Teil on võimalik valmistada
ühekorraga ka terve lõunasöök. Et kõik toidud
küpseksid õigesti, valige sellised, mille valmistu‐
sajad on enam-vähem ühepikkused. Vee lisami‐
sel järgige valmistatavate toitude puhul nõutavat
suurimat veekogust. Pange toidud sobivatesse
küpsetusnõudesse ja asetage nõud ahjurestide‐
le. Jätke toitude vahele ruumi, nii et aur saaks
vabalt liikuda.
Steriliseerimine
• Selle funktsiooniga saate steriliseerida nõusid
(nt imikupudeleid).
• Paigutage puhtad nõud riiuli keskele esimesel
ahjutasandil. Jälgige, et nõude avaused olek‐
sid suunatud väikese nurga all allapoole.
• Kallake sahtlisse maksimaalses koguses vett
ja valige ajaks 40 min.
EESTI 19