189
Programm „COOK”
Soovitatav juurviljade ja kaunviljade valmistamiseks. Vaikimisi on programmi
„COOK” puhul toiduvalmistusaeg 40 minutit. Toiduvalmistusaega saab käsitsi
muuta 5 minuti kaupa vahemikus 5 minutit kuni 8 tundi.
Programm „EXPRESS”
Soovitatav riisi töötlemiseks ja sõmerate tangaineputrude valmistamiseks.
Toiduvalmistusaja reguleerimise ja viitstardifunktsioone selles programmis
kasutada ei saa. Programmi tööaeg on 15 minutit. Järgige osa „Üldine toiming-
ute järjekord automaatprogrammide kasutamisel” punkte 1−4 ning seejärel
punkte 7−9 (jättes vahele punktid 5 ja 6).
III. LISAVÕIMALUSED
• Taigna kergitamine
• Fondüü valmistamine
• Fritüüris praadimine
• Kohupiima valmistamine
• Juustu valmistamine
• Steriliseerimine
• Pastöriseerimine
• Lastetoitude soojendamine
I V. LISATARVIKUD
Multikeetja REDMOND RMC-M150E lisatarvikuid saab soetada ning REDMOND
i uudistoodetega saab tutvuda veebisaidil WWW.MULTICOOKER.COM või amet-
like edasimüüjate kauplustes.
V. SEADME HOOLDAMINE
Enne seadme puhastamist veenduge, et see on vooluvõrgust lahti ühendatud
ning täielikult maha jahtunud. Puhastamiseks kasutage pehmet lappi ja mit-
tekraapivat nõudepesuvahendit. Soovitame pesta seade puhtaks kohe pärast
selle kasutamist.
Puhastamisel ei tohi kasutada kraapivaid aineid, kraapiva kattega käsna ega
agressiivseid keemilisi aineid. Seadme korpust ei tohi kasta vette ega panna
kraani alla.
Enne esimest kasutamist või lõhnade eemaldamiseks pärast toiduvalmistamist
soovitame aurutada multikeetjas poolt sidrunit 15 minuti vältel programmis
„STEAM”.
Sisepotti, sisemist alumiiniumkaant ja auruklappi tuleb puhastada pärast iga
kasutuskorda. Sisepotti võib pesta nõudepesumasinas. Pärast sisepoti puhasta-
mist hõõruge selle välispind kuivaks.
Sisemise alumiiniumkaane puhastamiseks:
• avage multikeetja kaas; vajutage plastksaatorit kaane sisepoolelt üle-
spoole, kuni kaas lahti tuleb;
• tõmmake alumiiniumist sisekaant kergelt enda poole ja üles, nii et see
tuleb aluse küljest lahti. Pühkige mõlema kaane pinda niiske lapiga; va-
jaduse korral peske äravõetavat kaant, kasutades nõudepesuvahendit.
Pärast puhastamist pistke alumiiniumkaas alumistesse soontesse ning ühitage
see aluskaanega; vajutage sisekaane ülemisele osale, kuni kostub klõpsatus.
Sisemine alumiiniumkaas peab saama tihedalt kseeritud.
Auruklapi puhastamiseks tehke järgmist.
• Tõmmake selle kaant ülespoole enda suunas. Pöörake äravõetud kaane
sees olevat auruklapi ksaatorit päripäeva kuni tõkiseni. Võtke see maha.
• Eemaldage ksaatorist ettevaatlikult klapi kumm; loputage klapp, ksaa-
tor ja kaas korralikult läbi. Kuivatage kõik osad ära, pange klapp vastupi-
dises järjestuses uuesti kokku ning tagasi oma kohale.
Klapi kummi deformeerumise vältimiseks on keelatud seda keerdu ajada ja
venitada.
Toiduvalmistamise ajal võib moodustuda kondensaat, mis koguneb spetsiaal-
sesse õõnde seadme korpuses sisepoti ümber. Kondensaadi saab salvräti või
köögirätiku abil lihtsasti eemaldada.
V I.
SOOVITUSI TOIDUVALMISTAMISEKS
Vead valmistamisel ja nende kõrvaldamise meetmed
Alltoodud tabelis on ära toodud tüüpilised vead multikeetjas toidu valmistamise
korral, vaadeldud võimalikud põhjused ja lahendamise viisid.
TOIT EI VALMINUD LÕPUNI
Põhjuse võimalikud probleemid Lahendamise viisid
Unustasite sulgeda seadme kaane või
sulgesite selle mitte tihedalt, mistõttu
ei olnud valmistamise temperatuur
piisavalt kõrge.
Valmistamise ajal ärge avage multikeetja kaant er-
ilise vajaduseta.
Sulgege kaas klõpsatuseni. Veenduge, et seadme
kaane tihedat sulgemist miski ei takista ning sisekaa-
nel olev tihendkumm ei ole deformeerunud.
Anum ja soojenduselement on halva
kontaktiga, mistõttu ei olnud valmist-
amise temperatuur piisavalt kõrge.
Anuma peab asetama seadme korpusesse sirgelt,
põhjaga tihedalt soojenduskettale liibudes.
Veenduge, et multikeetja töökambris ei ole kõrvali-
si elemente. Ärge laste soojenduskettal määrduda.
Toidu koostisainete kohatu valik.
Nimetatud koostisained ei sobi teie
poolt valitud viisil või valisite vale
valmistamisprogrammi.
Koostisained on lõigatud liiga suurte
tükkidena, rikutud toiduainete sissep-
aneku üldiseid proportsioone.
Seadsite valesti valmistamise aja.
Teie poolt valitud retsepti variant ei
sobi nimetatud multikeetjas valmista-
miseks.
Soovitav on kasutada kontrollitud (nimetatud
seadme mudeliga kohandatud) retsepte. Kasutage
retsepte, mida võite tõepoolest usaldada.
Koostisainete valik, nende lõikamise viis, sissepaneku
proportsioonid, programmi valik ja valmistamise aeg
peavad vastama valitud retseptile.
Aurul valmistamisel: anumas on liiga
vähe vett auru piisava tiheduse taga-
miseks.
Vett kallake anumasse kindlasti vaid retseptis osu-
tatud mahus. Kahtluse korral kontrollige veetaset
valmistamise protsessis.
Praadimisel:
Valasite anumasse
liialt palju taimeõli.
Tavalise praadimise juures piisab, kui õli katab an-
uma põhja peene kihina.
Fritüüris praadimisel järgige vastava retsepti soovitusi.
Liigne vedelik anu-
mas.
Praadimisel ärge sulgege multikeetja kaant, kui see
on märgitud retseptis. Värskelt külmutatud toid-
uained tuleb enne praadimist kindlasti lahti külmu-
tada ja nendelt vedelik ära nõrutada.
Keetmisel: puljongi väljakeemine kõr-
genenud happesusega toiduainete
keetmisel.
Mõned toiduained nõuavad enne valmistamist eril-
ist töötlust: läbipesemist, pruunistamist jm. Järgige
teie poolt valitud retsepti soovitusi.
Küpset-
amisel: (tai-
gen ei küpse-
nud läbi):
Kerkimise protsessis
jäi taigen sisekaane
külge kinni ja sulges
auru väljalaskeklapi.
Pange anumasse väiksemas koguses taigent.
Panite anumasse li-
ialt palju taigent.
Võtke küpsetis anumast välja, pöörake ümber ja
pange uuesti anumasse, seejärel valmistage lõpuni.
Edaspidi pange küpsetamisel anumasse väiksemas
koguses taigent
TOODE ON ÜLE KEENUD
Eksisite toiduaine liigi valikult
või valmistamisaja seadmisel
(arvutamisel). Koostisainete
liialt väike suurus.
Soovitav on kasutada kontrollitud (nimetatud seadme mude-
liga kohandatud) retsepte. Koostisainete valik, nende lõika-
mise viis, sissepaneku proportsioonid, programmi valik ja
valmistamise aeg peavad vastama valitud retseptile.
Peale valmistamist seisis val-
mis toit liialt kaua autosoojen-
duse režiimis.
Liialt kestev autosoojenduse funktsiooni kasutamine ei ole
soovitatav. Kui teie multikeetja mudelis on ette nähtud
nimetatud funktsiooni eelnev väljalülitamine, võite seda
võimalust kasutada.
KEETMISEL KEEB TOODE VÄLJA
Piimapudru keetmisel keeb
piim välja.
Piima kvaliteet ja omadused võivad sõltuda selle tootmise
kohast ja tingimustest. Soovitame kasutada vaid 2,5% ras-
vasusega ultrapastöriseeritud piima. Vajadusel võib piima
veidi veega lahjendada.
Enne keetmist jäid toiduained
töötlemata või olid töödeldud
valesti (halvasti pestud jne.).
Ei järgitud koostisainete vahek-
orda või oli valesti valitud
toiduaine tüüp.
Soovitav on kasutada kontrollitud (nimetatud seadme mude-
liga kohandatud) retsepte. Koostisainete valik, nende eel-
neva töötluse viis, sissepanemise vahekord peavad vastama
nende soovitustele.
Täisteraviljad, liha, kala ja mereannid tuleb alati hoolikalt
läbi pesta, kuni vesi jääb puhtaks.
TOIT KÕRBEB PÕHJA
Anum oli halvasti puhastatud eelneva
toidu valmistamise järgselt.
Anuma kõrbemisvastane kate on riku-
tud.
Enne valmistamist veenduge, et anum on hoolikalt
pestud ja kõrbemisvastane kate ei ole vigastatud.
Toiduainete üldmaht on retseptis
soovitatavast väiksem.
Soovitav on kasutada kontrollitud (nimetatud
seadme mudeliga kohandatud) retsepte.
Seadsite liialt suure valmistamise aja.
Lühendage valmistamise aega või järgige seadme
antud mudeli jaoks kohandatud retsepti soovitusi.
Praadimisel: Unustasite valada anu-
masse õli; ei seganud või pöörasite
hilja valmistatavaid toiduaineid.
Tavalise praadimise juures valage anumasse veidi
taimeõli — nii, et see kataks põhja õhukese kihina.
Ühtlaseks praadimiseks tuleb anumas olevaid
toiduaineid periooditi segada või teatud aja tagant
ümber pöörata.
Hautamisel: anumas ei ole piisavalt
vedelikku.
L
isage anumasse rohkem vedelikku. Valmistamise
ajal ärge avage multikeetja kaant erilise vajaduseta.
Keetmisel: anumas on liialt vähe vede-
likku (järgimata koostisainete vahekord).
Järgige vedeliku ja kõvade koostisainete õiget va-
hekorda.
Küpsetamisel: ei määrinud anuma
sisepinda enne valmistamist võiga.
Enne taigna sissepanekut määrige anuma seinad
ja põhi võiga või taimeõliga (ei tasu valada õli
anumasse!)
TOISUAINE KAOTAS LÕIKEVORMI
Segasite toiduainet anumas
liialt sageli.
Tavalise praadimise korral segage toitu mitte sagedamini
kui iga 5-7 minuti tagant.
Seadsite liialt suure valmista-
mise aja.
Lühendage valmistamise aega või järgige seadme antud
mudeli jaoks kohandatud retsepti soovitusi.
KÜPSETIS TULI NIISKE
Kasutati sobimatuid koosti-
saineid, mis andsid liigse ni-
iskuse (mahlased puuviljad või
juurviljad, külmutatud marjad,
hapukoor jne.).
Valmistage ette toiduained vastavalt küpsetamise retseptile.
Püüdke koostisaineteks mitte valida liialt vedelikku sisal-
davaid toiduaineid või kasutage neid võimalusel minimaal-
setes kogustes.
Hoidsite valmis küpsetise kin-
nises multikeetjas liialt kaua.
Püüdke küpsetis võtta multikeetjast välja kohe peale selle
valmimist. Vajadusel võite jätta toidu multikeetjasse vähe-
seks ajaks väljalülitatud autosoojendusega.
KÜPSETIS EI KERKINUD
Munad ja suhkur olid halvasti vahustatud.
Soovitav on kasutada kontrollitud
(nimetatud seadme mudeliga kohan-
datud) retsepte. Koostisainete valik,
nende eelneva töötluse viis, sissep-
anemise vahekord peavad vastama
nende soovitustele.
Taigen seisis liialt kaua kergitusainega.
Jätsite jahu sõelumata või sõtkusite taigent halvasti.
Koostisainete panekul eksisite.
Teie poolt valitud retsept ei sobi küpsetamiseks
nimetatud multikeetja mudelis.