Electrolux EOB68200X Recipe book

Tüüp
Recipe book

See käsiraamat sobib ka

Tabelid, nõuanded ja retseptid
Ahi
Electrolux. Thinking of you.
Tulge jagama meie mõtteid aadressil www.electrolux.com
Sisukord
Kasutamine, tabelid ja näpunäited 2 Juhendatud küpsetamine retseptid 11
Jäetakse õigus teha muutusi
Kasutamine, tabelid ja näpunäited
Hoiatus Vt jaotist "Ohutusinfo".
Akrüülamiidide informatsioon
Tähtis Vastavalt teaduse uusimatele
andmetele on toidu praadimisel (eriti tärklist
sisaldavate toiduainete puhul) tekivad
akrüülamiidid tervisele ohtlikud. Seetõttu
soovitame valmistada toitu võimalikult
madalatel temperatuuridel ning toitu mitte
liialt pruunistada.
Ukse sisekülg
Ukse siseküljelt leiate numbrid, mis viitavad
riiulite tasanditele.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp-
setusajad on ainult soovituslikud. Täp-
semalt sõltuvad need retseptist ning ka-
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus-
test.
Küpsetamine
Üldised juhised
Uus ahi võib küpsetada või röstida erine-
valt võrreldes eelmise seadmega. Kohan-
dage oma tavalisi seadeid (temperatuur,
küpsetamise ajad) ja riiuli tasandeid tabelis
olevate väärtustega.
Pikemate küpsetusaegade korral võib ahi
umbes 10 minutit enne küpsetusaja lõppu
välja lülituda, et kasutada ära jääksoojus.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, või-
vad ahjus olevad plaadid küpsetamise
ajal kõverduda. Kui plaadid jälle maha
jahtuvad, taastub nende esialgne kuju.
Kuidas kasutada küpsetustabeleid
Esimesel korral soovitame kasutada ma-
dalamat temperatuuri.
Kui te ei suuda leida mõne konkreetse ret-
septi jaoks seadeid, otsige sarnast retsep-
ti.
Küpsetamise aega võib pikendada 10-15
minuti võrra, kui küpsetate kooke rohkem
kui ühel tasandil.
Alguses ei pruunistu erineval kõrgusel ole-
vad koogid ja küpsetised võrdselt. Sel ju-
hul ärge muutke temperatuuriseadet. Eri-
nevused ühtlustuvad küpsetamise ajal.
Küpsetamine ühel tasandil – küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Rõngaskook või nup-
susai
Pöördõhk 1 150 - 160 0:50 - 1:10
Madeira kook / puuvil-
jakoogid
Pöördõhk 1 140 - 160 1:10 - 1:30
Keeks Pöördõhk 1 140 0:25 - 0:40
Keeks Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 160 0:25 - 0:40
Pirukapõhi – muretai-
nast
1)
Pöördõhk 3 170-180 0:10 - 0:25
Pirukapõhi – biskviit-
tainast
Pöördõhk 3 150 - 170 0:20 - 0:25
2 electrolux
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Õunakook Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 170 - 190 0:50 - 1:00
Õunakook (2 vormi, Ø
20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Pöördõhk 1 160 1:10 - 1:30
Õunakook (2 vormi, Ø
20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 180 1:10 - 1:30
Lahtine pirukas (nt
quiche lorraine)
Pöördõhk 1 160 - 180 0:30 - 1:10
Juustukook Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Soojendage ahi ette
Küpsetamine ühel ahjutasandil – koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaatidel
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Pärmitainast kringel/
pärg
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 170 - 190 0:30 - 0:40
Jõulukook
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 160 - 180 0:40 - 1:00
Leib (rukkileib) Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1
- kõigepealt
1)
230 0:25
- seejärel 160 - 180 0:30 - 1:00
Tuuletaskud/ekleerid
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 160 - 170 0:15 - 0:30
Rullbiskviit
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kuiv purukook Pöördõhk 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Mandlikook/suhkru-
koogid
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 190 - 210 0:15 - 0:30
Puuviljakoogid (pärmi-
tainast/keeksitainast)
2)
Pöördõhk 3 150 0:35 - 0:50
Puuviljakoogid (pärmi-
tainast/keeksitainast)
2)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 170 0:35 - 0:50
Liivatainast puuvilja-
koogid
Pöördõhk 3 160 - 170 0:40 - 1:20
electrolux 3
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Õrna kattega (nt kohu-
piim, koor, keedu-
kreem) pärmitaina-
küpsetised
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pitsa (rohke kattega)
1)2)
Pöördõhk 1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pitsa (õhuke koorik)
1)
Pöördõhk 1 200 - 220 0:10 - 0:25
Kergitamata leib Pöördõhk 1 200 - 200 0:08 - 0:15
Tordid (CH) Pöördõhk 1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Soojendage ahi ette
2) Kasutage sügavat panni
Küpsetamine ühel ahjutasandil – küpsised
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Tasand Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Muretainast küpsised Pöördõhk 3 150 - 160 0:06 - 0:20
Viini saiad Pöördõhk 3 140 0:20 - 0:30
Viini saiad
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 160 0:20 - 0:30
Keeksisegust küpsi-
sed
Pöördõhk 3 150 - 160 0:15 - 0:20
Munavalgest küpseti-
sed, besee
Pöördõhk 3 80 - 100 2:00 - 2:30
Makroonid Pöördõhk 3 100 - 120 0:30 - 0:60
Pärmitainast küpsised Pöördõhk 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Lehttainaküpsised
1)
Pöördõhk 3 170 - 180 0:20 - 0:30
Saiakesed
1)
Pöördõhk 3 160 0:20 - 0:35
Saiakesed
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 180 0:20 - 0:35
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
Pöördõhk 3 140 0:20 - 0:30
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 170 0:20 - 0:30
1) Soojendage ahi ette
4 electrolux
Küpsetamine rohkem kui ühel ahjutasandil – koogid/küpsetised/leivad
küpsetusplaatidel
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
2 tasandit
Pöördõhk
3 tasandit
Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Tuuletaskud/ekleerid
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kuiv purukook 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Soojendage ahi ette
Küpsetamine rohkem kui ühel tasandil – küpsised/väikesed koogid/küpsetised/
kuklid
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
2 tasandit
Pöördõhk
3 tasandit
Temperatuur
(°C)
Aeg (h:min)
Muretainast küpsised 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Viini saiad 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Keeksisegust küpsised 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Munavalgest küpseti-
sed, beseed
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Makroonid 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Pärmitainast küpsised 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Lehttainaküpsised
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Saiakesed 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Väikesed koogid (20 tk
plaadil)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Soojendage ahi ette
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole küllalt
pruun
Vale ahjutasand Pange kook alumisele ahjutasandile
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks, klim-
biliseks, triibuliseks)
Ahju temperatuur liiga kõrge Kasutage madalamat seadet
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks, klim-
biliseks, triibuliseks)
Küpsetusaeg on liiga lühike Määrake pikem küpsetusaeg
Ärge määrake kõrgemaid temperatuu-
re küpsetusaja vähendamiseks
Kook vajub kokku
(muutub vesiseks, klim-
biliseks, triibuliseks)
Liiga palju vedelikku taignas Kasutage vähem vedelikku. Kontrollige se-
gamisaegu, eriti kui kasutate taigna sega-
miseks masinaid
Kook on liiga kuiv Ahju temperatuur liiga madal Valige kõrgem temperatuur
Kook on liiga kuiv Küpsetusaeg liiga pikk Määrake lühem küpsetusaeg
Kook ei pruunistu ühtla-
selt
Ahju temperatuur liiga kõrge
ja küpsetusaeg liiga lühike
Määrake madalam ahju temperatuur ja pi-
kem küpsetusaeg
Kook ei pruunistu ühtla-
selt
Taigen pole ühtlaselt jaotatud Laotage taigen ühtlaselt plaadile
Kook ei valmi määratud
küpsetusaja jooksul
Temperatuur liiga madal Kasutage pisut kõrgemat ahju temperatuuri
seadet
electrolux 5
Pitsarežiim tabel
Küpsetise tüüp Riiuli tasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pitsa (õhuke koorik)
1)
1 200 - 230 15 - 20
Pitsa (rohke kattega) 1 180 - 200 25 - 35
Tordid 1 180 - 200 40 - 60
Spinatipirukas 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Juustukook, ümmargu-
ne
1 140 - 160 80 - 90
Juustukook plaadil 1 140 - 160 50 - 60
Õunakook, kattega 1 150 - 170 50 - 60
Köögiviljapirukas 1 160 - 180 50 - 60
Kergitamata leib
1)
1 230 10 - 20
Lehttainakook
1)
1 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen (pitsale
sarnanev Elsassi toit)
1)
1 230 15 - 25
Pirukad
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Soojendage ahi ette
Küpsetiste ja vormiroogade tabel
Toit Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Temperatuur
°C
Aeg h : min
Pastavorm Ülemine + alumine
kuumutus
1 180-200 0:45-1:00
Lasanje Ülemine + alumine
kuumutus
1 180-200 0:25-0:40
Aedviljavorm
1)
Turbogrill 1 160-170 0:15-0:30
Juustuga üleküpseta-
tud pikad saiad
1)
Turbogrill 1 160-170 0:15-0:30
Magusad vormiroad Ülemine + alumine
kuumutus
1 180-200 0:40-0:60
Kalavormid Ülemine + alumine
kuumutus
1 180-200 0:30-1:00
Täidetud köögiviljad Turbogrill 1 160-170 0:30-1:00
1) soojendage ahi ette
Valmistoidud
Valmistatav
toit
Ahju funktsioon Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg
Külmutatud
pitsa
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
6 electrolux
Valmistatav
toit
Ahju funktsioon Riiuli tasand Temperatuur
°C
Aeg
Friikartulid
(300-600 g)
1)
Turbogrill 3 200-220 vt tootja juhiseid
Pikad saiad Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
Puuviljakoogid Ülemine + alumi-
ne kuumutus
3 vt tootja juhiseid vt tootja juhiseid
1) Märkus: keerake friikartuleid 2 või 3 korda valmistamise ajal
Praed
Üldised juhised:
Kasutage praadide valmistamiseks kuu-
makindlaid nõusid (vt tootja juhiseid).
Suuri praetükke võib valmistada sügaval
röstimispannil või röstimispanni kohale
asetatud ahjurestil. (Kui see on olemas)
Taisest lihast praadide valmistamisel ka-
sutage kaanega praenõusid. Nii jääb liha
mahlasem.
Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruu-
nistamist või krõbedat koorikut, võiks küp-
setada kaaneta röstimispannil.
Soovitame ahjus küpsetada liha ja kala,
mis kaalub vähemalt 1 kg.
Et lihamahl kaduma ei läheks või väljaval-
guv rasv panni külge ei kõrbeks, soovitame
röstimispannile kallata pisut vett.
Soovi korral pöörake liha ümber (pärast
1/2 - 2/3 küpsetusaja möödumist).
Kastke suuri praade ja linnuliha praelee-
mega mitu korda küpsetamise jooksul. Nii
saate mahlakama prae.
Jääkkuumuse ärakasutamiseks võite ahju
10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja lü-
litada.
Veiseliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Veiseliha küpsetuspotis 1-1,5 kg Ülemine + alu-
mine kuumu-
tus
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rostbiif või filee iga senti-
meetri koh-
ta
- väheküps
1)
iga senti-
meetri kohta
Turbogrill 1 190 - 200 0:05 - 0:06
- poolküps iga senti-
meetri kohta
Turbogrill 1 180 - 190 0:06 - 0:08
- täisküps iga senti-
meetri kohta
Turbogrill 1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) soojendage ahi ette
Sealiha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Abatükk, kael, kints 1-1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 1:30 - 2:00
electrolux 7
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Karbonaad, ribipraad 1-1,5 kg Turbogrill 1 170 - 180 1:00 - 1:30
Pikkpoiss 750 g - 1 kg Turbogrill 1 160 - 170 0:45 - 1:00
Seakoot (eelkeedetud) 750 g - 1 kg Turbogrill 1 150 - 170 1:30 - 2:00
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Röstitud vasikaliha 1 kg Turbogrill 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Vasikakoot 1,5 - 2 kg Turbogrill 1 160 - 180 2:00 - 2:30
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Lambakoot, lambapraad 1-1,5 kg Turbogrill 1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lamba seljatükk 1-1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 1:00 - 1:30
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Jänese seljatükk, jänese-
koot
1)
kuni 1 kg Ülemine + alu-
mine kuumu-
tus
3 220 - 250 0:25 - 0:40
Uluki seljatükk 1,5-2 kg Ülemine + alu-
mine kuumu-
tus
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Uluki kintsutükk 1,5-2 kg Ülemine + alu-
mine kuumu-
tus
1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) soojendage ahi ette
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Linnuliha portsjonitükid 200-250 g/tk Turbogrill 1 200 - 220 0:35 - 0:50
8 electrolux
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Pool kana 400-500 g/tk Turbogrill 1 190 - 210 0:35 - 0:50
Kana, broiler 1-1,5 kg Turbogrill 1 190 - 210 0:45 - 1:15
Part 1,5-2 kg Turbogrill 1 180 - 200 1:15 - 1:45
Hani 3,5-5 kg Turbogrill 1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkun 2,5-3,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkun 4-6 kg Turbogrill 1 140 - 160 2:30 - 4:00
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Riiuli
ta-
sand
Tempera-
tuur °C
Aeg
(h:min)
Terve kala 1-1,5 kg Ülemine + alu-
mine kuumu-
tus
1 210 - 220 0:45 - 1:15
Lihasondi tabel
Veiseliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Ribi või filee, väheküps 45 - 50
Ribi või filee, poolküps 60 - 65
Ribi või filee, täisküps 70 - 75
Sealiha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Sea abatükk, kintsutükk, kaelakarbonaad 80 - 82
Karbonaad (seljatükk), suitsusearibi 75 - 80
Pikkpoiss 75 - 80
Vasikaliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Vasikapraad 75 - 80
Vasikakoot 85 - 90
Lambaliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Lambakoot 80 - 85
Lamba seljatükk 80 - 85
electrolux 9
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Lambapraad, lambakoot 70 - 75
Ulukiliha
Valmistatav toit Liha sisetemperatuur (°C)
Jänese seljatükk 70 - 75
Jänese koot 70 - 75
Terve jänes 70 - 75
Uluki seljatükk 70 - 75
Uluki koot 70 - 75
Grillimine
Kasutage grillimisfunktsioone alati
maksimaalsel temperatuuril
Tähtis Grillimisel peab ahju uks olema alati
suletud
Enne grillimist soojendage tühja ahju ala-
ti eelnevalt 5 minutit.
Paigutage ahjurest grillimistabelis
soovitatud kõrgusele.
Kõige alumisele riiulitasandile asetage
pann rasva kogumiseks.
Grillige üksnes lamedamaid liha- või
kalaportsjone.
Grillitav toit Riiuli tasand Aeg
1. külg 2. külg
Burgerid 4 8-10 min 6-8 min
Seafilee 4 10-12 min 6-10 min
Vorstid 4 8-10 min 6-8 min
Fileetükid, vasikafilee 4 6-7 min 5-6 min
Filee või veiseliha, rost-
biif (u 1 kg)
3 10-12 min 10-12 min
Röstleib/-sai
1)
3 4-6 min 3-5 min
Kattega röstleib/-sai 3 6-8 min -------
1) Ärge soojendage ette
Küpsetamine madalal t°
Kasutage seda funktsiooni taiste õrnade liha-
ja kalaroogade valmistamisel.
Küpsetage alati ilma kaaneta, kui kasu-
tate funktsiooni Küpsetamine madalal t
° .
1. Pruunistage liha hästi kuumal pannil.
2. Asetage liha pannile või otse ahjuriiulile.
Rasva kogumiseks asetage resti alla nõu.
3. Valige ahju funktsioon Küpsetamine ma-
dalal t° , muutke vajaduse korral tempe-
ratuuri ja küpsetage kuni toidu valmimi-
seni (vt tabelit).
Valmistatav toit Kaal g Temperatuur °C Riiuli tasand Koguaeg minu-
tites
Rostbiif 1000-1500 150 1 90-110
Veisefilee 1000-1500 150 3 90-110
Vasikapraad 1000-1500 150 1 100-120
Praelõigud 200 - 300 120 3 20-30
10 electrolux
Juhendatud küpsetamine retseptid
Funktsiooni Juhendatud küpsetamine me-
nüüs on toidud jaotatud mitmesse kategoo-
riasse:
Sealiha/Vasikaliha
Veiseliha/Ulukiliha/Lambaliha
Linnuliha
•Kala
•Kook
Pitsa/Pirukas/Leib
Poolfabrikaadid
•Muu
Automaatprogrammid
Need 3 automaatset programmi tagavad op-
timaalsed sätted iga lihatüübi või teiste ret-
septide jaoks:
Lihaprogrammid funktsiooniga Kaaluauto-
maatika ( menüü Juhendatud küpsetami-
ne )
Lihaprogrammid funktsiooniga Lihaterm.
automaatika ( menüü Juhendatud küpse-
tamine )
"Retseptiraamat" ( menüü Juhendatud
küpsetamine )
Juhendatud küpsetamine ja
Kaaluautomaatika
See funktsioon arvutab automaatselt küpse-
tusaja. Funktsiooni kasutamiseks tuleb sise-
stada toidu kaal.
Funktsiooni sisselülitamiseks:
1. Käivitage seade.
2. Valige menüü Juhendatud küpsetamine .
Kinnitamiseks puudutage OK .
3. Valige kategooria ja toit. Kinnitamiseks
puudutage OK .
4. Valige Kaaluautomaatika . Kinnitamiseks
puudutage OK .
5.
Toidu kaalu valimiseks puudutage + või
- . Kinnitamiseks puudutage OK .
Automaatne programm käivitub. Kaalu saab
igal ajal muuta. Kaalu muutmiseks puuduta-
ge + või - . Kui aeg saab täis, kostab helisig-
naal. Signaali väljalülitamiseks puudutage
sensorvälja.
Linnulihaprogrammide puhul pöörake li-
ha iga 30 minuti järel. Ekraanil kuvatakse
meeldetuletus.
Toidud Kaaluautomaatika
Röstitud sealiha
Röstitud vasikaliha
Rostbiif
Röstitud ulukiliha
Röstitud lambaliha
Kana, terve
Kalkun, terve
Part, terve
Hani, terve
Juhendatud küpsetamine ja Lihaterm.
automaatika
1. Käivitage seade.
2.
Puudutage
või , et valida funktsi-
oon Juhendatud küpsetamine , vajalik ka-
tegooria ja toit.
3.
Puudutage
või , et valida funktsi-
oon Lihaterm. automaatika .
4. Kinnitamiseks puudutage OK .
Ekraanil kuvatakse " Lihatermomeeter “.
5. Paigaldage lihatermomeeter.
Programmi lõppedes kostab helisignaal.
Signaali väljalülitamiseks puudutage sen-
sorvälja.
6. Eemaldage lihatermomeeter.
Toidud seadega Lihaterm. automaatika
Veiseliha (210°C)
Veiseliha (150°C)
Lambaliha, poolküps
Linnuliha, luudega
Kala, terve
Juhendatud küpsetamine ja
"Retseptiraamat"
Selle seadme juurde kuulub retseptide kogu.
Neid retsepte te muuta ei saa.
Funktsiooni sisselülitamiseks:
1. Käivitage seade.
2. Valige menüü Juhendatud küpsetamine .
Kinnitamiseks puudutage OK .
3. Valige kategooria ja toit. Kinnitamiseks
puudutage OK .
electrolux 11
Sea seljatükk
Uluki seljatükk
4. Valige "Retseptiraamat" Kinnitamiseks
puudutage OK .
Valides funktsiooni Manuaalne , kuva-
takse automaatsed seaded, kuid te saa-
te neid muuta.
Ekraanil kuvatakse kõigi retseptiraamatu
retseptide ahjutasandid ja kindlaksmää-
ratud küpsetusajad.
Sealiha/Vasikaliha
Röstitud sealiha
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 1000-3000 g.
Valmistamine
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas-
se anumasse. Lisage vett või muud vedelik-
ku; põhi peab olema kaetud 20-40 mm sü-
gavuse vedelikukihiga.
Seaded
Automaatne lihasond, sisetemperatuur
75°C.
Valmistamine
Maitsestage liha, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Seakoot
Koostis:
1 sea tagakoot, 0,8-1,2 kg;
2 spl õli;
•1 tl soola;
1 tl maguspaprikat;
1/2 tl basiilikut;
1 väike purk viilutatud seeni;
supiköögiviljad (porgand, porrulauk, seller,
petersell);
•vesi.
Valmistamine
Tehke kogu seakoodi kamarasse sisselõi-
ked. Segage kokku õli, sool, paprika ja ba-
siilik ning valage segu seakoodile. Asetage
seakoot praevormi ja puistage üle seentega.
Lisage supiköögiviljad ja vesi; põhi peab ole-
ma kaetud 10-15 mm sügavuse vedelikuki-
higa.
Ahjusoleku aeg: 160 minutit
Ahjutasand: 1
Sea abatükk
Koostis:
1,5 kg kesiku abatükk, nahaga;
•sool;
•pipar;
2 sl oliiviõli;
150 g peeneks viilutatud sellerit;
1 viilutatud porru;
1 väike purk peeneks hakitud tomateid;
250 ml koort;
2 küüslauguküünt, kooritud ja purustatud;
värsket rosmariini ja tüümiani.
Valmistamine
Tehke nahka teravaga noaga ruudukujulised
sisselõiked. Maitsestage soola ja pipraga
ning pruunistage igast küljest pannil oliiviõlis,
seejärel eemaldage pann. Kuumutage prae-
vormis väheses õlis sellerit ja porrut, lisage
tomatid, koor, küüslauguküüned, rosmariin
ja tüümian, segage ning asetage sea abatükk
sellele segule. Pange ahju.
Ahjusoleku aeg: 130 minutit
Ahjutasand: 1
Röstitud vasikaliha
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 1000-3000 g.
Valmistamine
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas-
se anumasse. Lisage vett või muud vedelik-
ku; põhi peab olema kaetud 10-20 mm sü-
gavuse vedelikukihiga. Katke kaanega.
Vasikakoot
Koostis:
1 vasika tagakoot, 1,5-2 kg;
4 viilu keedusinki;
2 spl õli;
•1 tl soola;
1 tl maguspaprikat;
1/2 tl basiilikut;
1 väike purk viilutatud seeni;
supiköögiviljad (porgand, porrulauk, seller,
petersell);
•vesi.
Valmistamine
Lõigake 8 sisselõiget piki vasikakooti. Lõiga-
ke keedusingi neli viilu pooleks ja suruge sis-
selõigetesse. Segage kokku õli, sool, paprika
ja basiilik ning valage segu vasikakoodile.
Asetage vasikakoot praevormi ja puistage üle
seentega. Lisage vasikakoodile supiköögivil-
jad ja vesi; põhi peab olema kaetud 10-15
mm sügavuse vedelikukihiga.
Ahjusoleku aeg: 160 minutit
12 electrolux
Sea seljatükk
Ahjutasand: 1
Ossobuco
Koostis:
4 spl võid pruunistamiseks;
4 viilu vasikajalast, u 3-4 cm paksused (lõi-
gatud risti läbi kondi);
4 keskmise suurusega porgandit, viiluta-
tud;
4 selleritükki, viilutatud;
1 kg küpseid tomateid, kooritud, poolita-
tud, südamik eemaldatud, viilutatud;
1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt pee-
nestatud;
•4 sl võid;
2 spl jahu katteks;
6 spl oliiviõli;
250 ml valget veini;
250 ml lihaleent;
3 keskmise suurusega sibulat, kooritud ja
peeneks lõigatud;
3 küüslauguküünt, kooritud ja peeneks vii-
lutatud;
1/2 tl tüümiani ja sama kogus punet;
2 loorberilehte;
2 nelki;
soola, värskelt jahvatatud musta pipart.
Valmistamine
Sulatage praevormis 4 spl võid ja kuumutage
selles köögivilju. Eemaldage köögiviljad prae-
vormist.
Peske vasikalihaviilud, kuivatage, maitsesta-
ge ja paneerige jahus. Raputage liigne jahu
maha. Kuumutage oliiviõli ja pruunistage li-
haviilud keskmisel kuumusel kuldpruuniks.
Võtke liha välja ja kallake alles jäänud oliiviõli
praevormist ära.
Kuumutage praevormis olevat lihavedelikku
250 ml veinis, kallake segu kastmepannile ja
kuumutage natuke aega. Lisage 250 ml liha-
leent, petersell, tüümian, pune ja viilutatud
tomatid. Maitsestage soola ja pipraga. See-
järel kuumutage jälle keemiseni.
Pange köögiviljad praevormi, nende peale li-
ha ja kallake kõik üle kastmega. Katke prae-
vorm kaanega ja asetage ahju.
Ahjusoleku aeg: 120 minutit
Ahjutasand: 1
Täidetud vasikarind
Koostis:
•1 saiake;
1 muna;
200 g hakkliha;
sool, pipar;
1 hakitud sibul,
petersell, hakitud;
1 kg vasika rinnaliha (sellesse lõigatud
taskuga);
supiköögiviljad (porgand, porrulauk, seller,
petersell);
50 g peekonit;
250 ml vett.
Valmistamine
Kastke saiake vette ja seejärel pigistage vesi
välja. Segage muna, hakkliha, soola, pipra,
hakitud sibula ja peterselliga.
Maitsestage vasikarind (millesse on lõigatud
tasku) ja suruge lihatäidis taskusse. Õmmel-
ge avaus kinni.
Asetage vasikarind praevormi, lisage supi-
köögiviljad, peekon ja vesi.
Ahjusoleku aeg: 100 minutit
Ahjutasand: 1
Pikkpoiss
Koostis:
2 kuiva saiakest;
•1 sibul;
3 spl hakitud peterselli;
750 g segahakkliha (veiseliha ja sealiha);
2 muna;
sool, pipar ja muskaatpähkel;
peekoniviilud.
Valmistamine
Kastke kuivad saiakesed vette ja seejärel pi-
gistage vesi välja. Koorige sibul ja peenesta-
ge; kuumutage ja lisage hakitud petersell.
Segage kokku hakkliha, munad, kuivaks pi-
gistatud saiakesed ja sibul. Maitsestage soo-
la, pipra ja paprikaga, pange segu praeanu-
masse ja katke peekoniviiludega. Lisage na-
tuke vett ja pange anum ahju.
Ahjusoleku aeg: 70 minutit
Ahjutasand: 1
Veiseliha/Ulukiliha/Lambaliha
Veiseliha (210°C)
Seaded
Automaatne lihasond. Sisetemperatuur:
väheküps – 50°C;
poolküps – 65°C;
täisküps – 70°C.
Valmistamine
electrolux 13
Maitsestage liha, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Veiseliha (150°C)
Seaded
Automaatne lihasond. Sisetemperatuur:
väheküps – 50°C;
poolküps – 65°C;
täisküps – 70°C.
Valmistamine
Maitsestage liha, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Rostbiif
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadmine vahemi-
kus 1000-3000 g.
Valmistamine
Maitsestage liha ja pange kuumakindlasse
anumasse. Lisage vett või muud vedelikku;
põhi peab olema kaetud 10-20 mm sügavu-
se vedelikukihiga. Katke kaanega.
Marineeritud veiseliha
Marinaad:
•1 l vett;
500 ml veiniäädikat;
•2 tl soola;
15 pipratera;
15 kadakamarja;
5 loorberilehte;
2 pakki supiköögivilju (porgand, porrulauk,
seller, petersell).
Kuumutage kõik keemiseni ja jätke jahtu-
ma.
1,5 kg veisepraetükk.
Katke veiseliha marinaadiga ja jätke viieks
päevaks marineerima.
Praadimiseks:
•sool;
•pipar;
marinaadis olevaid köögivilju.
Valmistamine
Võtke veiseliha marinaadist välja ja kuivatage.
Maitsestage soola ja pipraga ning pruunista-
ge liha igast küljest pannil; lisage veidi mari-
naadis olnud köögivilju.
Valage natuke marinaadi pannile; põhi peab
olema kaetud 10-15 mm sügavuse marinaa-
divedelikuga. Katke pann kaanega ja aseta-
ge pann ahju.
Ahjusoleku aeg: 150 minutit
Ahjutasand: 1
Game
Seaded
Automaatne lihasond. Sisetemperatuur
70°C.
Valmistamine
Maitsestage liha, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Röstitud ulukiliha
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 1000-3000 g.
Valmistamine
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas-
se anumasse. Lisage vett või muud vedelik-
ku; põhi peab olema kaetud 10-20 mm sü-
gavuse vedelikukihiga. Katke kaanega.
Küülikuliha
Koostis:
2 jänese seljatükki;
6 kadakamarja (purustatud);
sool ja pipar;
30 g sulatatud võid;
125 ml hapukoort;
supi köögiviljad (porgand, porrulauk, sel-
ler, petersell).
Valmistamine
Hõõruge jänese seljatükke purustatud kada-
kamarjade, soola ja pipraga ning määrige su-
latatud võiga.
Pange jänese seljatükid praevormi, valage
peale hapukoor ja lisage köögiviljad.
Ahjusoleku aeg: 35 minutit
Ahjutasand: 1
Küülikuliha sinepikastmes
Koostis:
2 jänest, kumbki 800 g;
soola ja pipart;
2 spl oliiviõli;
2 jämedalt hakitud sibulat;
50 g viilutatud peekonit;
2 spl jahu;
375 ml kanapuljongit;
125 ml valget veini;
1 tl värsket tüümiani;
125 ml koort;
2 spl Dijon' sinepit.
Valmistamine
Lõigake jänesed kaheksaks ühesuuruseks
tükika, maitsestage soola ja pipraga ning
pruunistage igast küljest pannil.
14 electrolux
Eemaldage jänesetükid pannilt, pruunistage
sibulad ja peekon. Raputage peale jahu ja
segage. Segage hulka kanapuljong, valge
vein ja tüümian ning kuumutage keemiseni.
Lisage koor ja Dijon' sinep, pange liha tagasi
pannile, katke kaanega ning asetage ahju.
Ahjusoleku aeg: 90 minutit
Ahjutasand: 1
Metssealiha
Marinaadi koostisosad:
1,5 l punast veini;
150 g sellerit;
150 g porgandeid;
•2 sibulat;
5 loorberilehte;
5 nelki;
2 pakki supiköögivilju (porgand, porrulauk,
seller, petersell).
Kuumutage kõik keemiseni ja jätke jahtu-
ma.
1,5 kg metssealiha (abatükk).
Katke liha marinaadiga ja jätke kolmeks
päevaks marineerima.
Praadimiseks:
•sool;
•pipar;
marinaadis olevad köögiviljad;
1 väike purk kukeseeni.
Valmistamine
Võtke metssealiha marinaadist välja ja kuiva-
tage. Maitsestage soola ja pipraga ning pruu-
nistage igast küljest pannil. Lisage kukesee-
ned ja mõned marinaadis olnud köögiviljad.
Valage marinaad pannile; põhi peab olema
kaetud 10-15 mm sügavuse marinaadivede-
likuga. Katke pann kaanega ja asetage pann
ahju.
Ahjusoleku aeg: 140 minutit
Ahjutasand: 1
Röstitud lambaliha
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 1000-3000 g.
Valmistamine
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas-
se anumasse. Lisage vett või muud vedelik-
ku; põhi peab olema kaetud 10-30 mm sü-
gavuse vedelikukihiga. Katke kaanega.
Lambakints, poolküps
Seaded
Automaatne lihasond. Sisetemperatuur
70°C.
Valmistamine
Maitsestage liha, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Lambakoot
Koostis:
2,7 kg lambakooti;
30 ml oliiviõli;
•sool;
•pipar;
3 küüslauguküünt;
1 kimp värsket rosmariini (või 1 tl kuivata-
tud rosmariini);
•vesi.
Valmistamine
Peske lambakoot puhtaks, kuivatage patsu-
tades, hõõruge oliiviõliga ja tehke lihasse sis-
selõiked. Maitsestage soola ja pipraga. Koo-
rige küüslauguküüned, viilutage ning suruge
need koos rosmariiniga liha sisselõigetesse.
Asetage lambakoot pannile ja lisae vett; põhi
peab olema kaetud 10-15 mm sügavuse ve-
delikukihiga.
Ahjusoleku aeg: 165 minutit
Ahjutasand: 1
Linnuliha
Kana, terve
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 900-2100 g.
Valmistamine
Asetage kana kuumakindlasse anumasse ja
maitsestage. Pöörake u 30 minuti pärast.
Kuvatakse meeldetuletus.
Kalkun, terve
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 1700-4700 g.
Valmistamine
Asetage kalkun kuumakindlasse anumasse
ja maitsestage. Pöörake u 30 minuti pärast.
Kuvatakse meeldetuletus.
Part, terve
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 1500-3300 g.
electrolux 15
Valmistamine
Asetage part kuumakindlasse anumasse ja
maitsestage. Pöörake u 30 minuti pärast.
Kuvatakse meeldetuletus.
Hani, terve
Seaded
Automaatne kaal. Kaalu seadistamine vahe-
mikus 2300-4700 g.
Valmistamine
Asetage hani kuumakindlasse anumasse ja
maitsestage. Pöörake u 30 minuti pärast.
Kuvatakse meeldetuletus.
Linnuliha, luudega
Seaded
Automaatne lihasond, sisetemperatuur
75°C.
Valmistamine
Maitsestage kalkunirind (luudega), sisestage
lihasond ja asetage liha kuumakindlasse anu-
masse.
Kanakoivad
Koostis:
4 kanakoiba, igaüks 250 g;
250 g rõõska koort;
125 ml koort;
•1 tl soola;
1 tl paprikat;
•1 tl karrit;
1/2 tl pipart;
250 g viilutatud konservseeni;
20 g jahu.
Valmistamine
Puhastage kanakoivad ja asetage pannile.
Segage ülejäänud koostisosad omavahel
kokku ja kallake kanakoibadele.
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
Ahjutasand: 1
Coq au Vin
Koostis:
•1 kana;
•sool;
•pipar;
1 spl jahu;
50 g veevaba piimarasva;
500 ml valget veini;
500 ml kanapuljongit;
4 spl sojakastet;
1/2 kimpu peterselli;
•1 tüümianioks;
150 g viilutatud peekonit;
250 g pruune šampinjone, puhastatud ja
neljaks lõigatud;
12 šalotti, kooritud;
2 küüslauguküünt, kooritud ja purustatud.
Valmistamine
Puhastage kana, maitsestage soola ja pipra-
ga, puistake üle jahuga.
Kuumutage veevaba piimarasv praevormis,
pruunistage kana igast küljest. Kallake peale
valge vein, kanapuljong ja sojakaste ning
kuumutage keemiseni.
Lisage petersell, tüümian, viilutatud peekon,
seened, šalotid ja küüslauk.
Kuumutage jälle keemiseni, katke kaanega ja
pange pann ahju.
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
Ahjutasand: 1
Röstitud part apelsiniga
Koostis:
•1 part (1,6-2,0 kg);
•sool;
•pipar;
3 apelsini, kooritud, seemned eraldatud,
vili lõigatud kuubikuteks;
1/2 tl soola;
2 apelsini mahl;
150 ml šerrit.
Valmistamine
Puhastage part, maitsestage soola ja pipra-
ga, hõõruge apelsinikoorega.
Täitke part soolaga maitsestatud apelsini-
kuubikutega ning õmmelge kinni.
Asetage part praevormi, rind allpool.
Pressige apelsinidest mahl välja, segage see
šerriga ja kallake pardile.
Asetage part ahju; pöörake ümber 30 minuti
pärast (kostab signaal).
Ahjusoleku aeg: 90 minutit
Ahjutasand: 1
Täidetud kana
Koostis:
1 kana, 1,2 kg (rupskitega);
1 spl õli;
•1 tl soola;
1/4 tl paprikat;
50 g riivsaia;
3-4 spl piima;
1 hakitud sibul;
1 kimp hakitud peterselli;
20 g võid;
1 muna;
16 electrolux
sool ja pipar.
Valmistamine
Puhastage ja kuivatage kana. Segage kokku
õli, sool ja paprika ning hõõruge segu kanas-
se.
Täidis. Segage kokku riivsai ja piim. Kuumu-
tage pannil hakitud sibul, petersell ja või.
Hakkige peeneks süda, maks ja magu ning
lisage muna. Seejärel segage kõik kokku,
maitsestage soola ja pipraga.
Asetage kana praevormi rind allpool, pange
ahju; pöörake ümber 30 minuti pärast. (Kos-
tab signaal.)
Ahjusoleku aeg: 90 minutit
Ahjutasand: 1
Kala
Kala, terve
Seaded
Automaatne lihasond, sisetemperatuur
70°C.
Valmistamine
Maitsestage kala, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Kalafilee
Koostis:
600-700 g koha-, lõhe- või meriforellifileed;
150 g riivitud juustu;
250 ml koort;
50 g riivsaia;
1 tl estragoni;
petersell, hakitud;
sool, pipar;
•sidrun;
•või.
Valmistamine
Pigistage kalafileedele sidrunimahla ja jätke
filee natukeseks ajaks marineerima, seejärel
tupsutage üleliigne mahl salvrätiga ära. Mait-
sestage kalafileed mõlemalt küljelt soola ja
pipraga. Pange kalafileed võiga määritud
kuumakindlale alusele.
Segage omavahel kokku riivitud juust, koor,
riivsai, estragon ja hakitud petersell. Määrige
segu koheselt kalafileele ning pange väike-
sed võitükid kõige peale.
Ahjusoleku aeg: 35 minutit
Ahjutasand: 3
Cod fish
Koostis:
800 g kuivatatud turska;
2 spl oliiviõli;
2 suurt sibulat;
6 puhastatud küüslauguküünt;
•2 porrut;
6 punast pipart;
1/2 purki tükeldatud tomateid;
200 ml valget veini;
200 ml keedupuljongit;
pipar, sool, tüümian, pune.
Valmistamine
Pange kuivatatud tursk ööseks likku. Pigis-
tage leotatud kuivatatud tursk järgmisel päe-
val kuivaks, pange praepannile, lisage vett ja
kuumutage keemiseni. Seejärel eemaldage
keeduväljalt ja jahutage.
Kuumutage pannil oliiviõli. Puhastahe ja hak-
kige sibulad peeneks, purustage kooritud
küüslauguküüned ja hakkige porru ning pes-
ke. Pange koos kuuma õli sisse ja kuumuta-
ge lühikest aega. Eemaldage pipardest sisu,
lõigake kaunad pikisuunas ribadeks. Seejärel
pange need pannile koos tükeldatud tomati-
tega.
Lisage valge vein, keedupuljong ja jätke väi-
kesel kuumusel hauduma. Maitsestage pip-
ra, soola, tüümiani ja punega ning jätke pan-
nile veel 15 minutiks hauduma.
Võtke praepannilt jahtunud kuivatatud tursk
ning tupsutage see salvrätiga kuivaks. Ee-
maldage nahk, luud ja uimed. Tükeldage kala
ja pange köögiviljadega segatult kuumakind-
lasse anumasse.
Ahjusoleku aeg: 30 minutit
Ahjutasand: 1
Soolakoorikuga kala
Koostis:
terve kala, ligikaudu 1,5-2 kg;
2 vahatamata koorega sidrunit;
1 apteegitilli mugul;
4 värske tüümiani oksa;
3 kg kivisoola.
Valmistamine
Puhastage kala ja hõõruge kokku kahest va-
hatamata sidrunist pigistatud mahlaga.
Viilutage apteegitilli mugul õhukesteks viilu-
deks ja pange koos värske tüümianiga ka-
lasse.
Pange pool kivisoola kogusest küpsetamisa-
numasse ja asetage kala selle peale. Rapu-
tage ülejäänud osa kivisoolast kalale ja suru-
ge kala tugevasti.
electrolux 17
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
Ahjutasand: 1
Täidetud kalmaar
Koostis:
1 kg keskmise suurusega puhastatud kal-
maare;
1 suur sibul;
2 spl oliiviõli;
90 g pikateralist riisi;
4 spl männiseemneid;
4 spl seemneteta rosinaid;
2 spl hakitud peterselli;
sool, pipar;
sidrunimahl;
4 spl oliiviõli;
150 ml veini;
500 ml tomatimahla.
Valmistamine
Hõõruge kalmaari tugevasti soolaga ja lopu-
tage seejärel jooksva vee all.
Koorige sibul, hakkige peeneks ja kuumuta-
ge kahes supilusikatäies oliiviõli klaasistumi-
seni. Lisage pikateraline riis, männiseemned,
seemneteta rosinad ja hakitud petersell sibu-
latele, maitsestage soola, pipra ja sidruni-
mahlaga. Täitke kalmaarid mitte väga tihen-
dalt seguga, õmmelge avaus kokku.
Pange praevormi neli supilusikatäit oliiviõli ja
pruunistage kalmaar tulel. Lisage vein ja to-
matimahl.
Katke praevorm kaanega ja asetage ahju.
Ahjusoleku aeg: 60 minutit
Ahjutasand: 1
Lõhe köögiviljadega
Koostis:
400 g kartuleid;
•2 kimpu rohelist sibulat;
2 küüslauguküünt;
1 väike purk hakitud tomateid;
4 lõhefileed;
sidrunimahl;
sool ja pipar;
75 ml köögiviljaleent;
50 ml valget veini;
•1 oks värsket rosmariini;
150 ml veini;
1/2 kimpu värsket tüümiani.
Valmistamine
Peske kartulid, koorige, lõigake neljaks, keet-
ke soolvees 25 minutit, kurnake ja viilutage.
Peske roheline sibul ja hakkige peeneks.
Koorige küüslauguküüned ja lõigake tükki-
deks. Segage sibulad ja küüslauk kokku lõi-
gutud tomatitega.
Pigistage lõhefileedele sidrunimahl ja jätke fi-
lee marineerima. Seejärel kuivatage ning
maitsestage soola ja pipraga.
Segage omavahel kokku köögiviljad ja kartu-
lid ning pange segu õliga määritud kuuma-
kindlasse anumasse, maitsestage ja asetage
kõige peale lõhe.
Valage peale köögiviljaleem ja valge vein, ra-
putage kõige peale rosmariin ja tüümian.
Ahjusoleku aeg: 30 minutit
Ahjutasand: 3
Janssoni kiusatus
Koostis:
•8-10 kartulit;
•2 sibulat;
125 g anšoovisefileed;
300 ml koort;
2 spl riivsaia;
•pipar;
värske hakitud tüümian;
•2 sl võid.
Valmistamine
Peske kartulid, koorige ja viilutage õhukeselt.
Koorige sibulad ja viilutage.
Määrige kuumakindel küpsetusanum võiga.
Pange üks kolmandik kartulitest ja sibulatest
anumasse. Laotage peale pooled anšoovi-
sefileed ja katke teise kolmandiku sibulate ja
kartulitega. Asetage peale ülejäänud anšoo-
visefileed. Kõige peale laotage ülejäänud si-
bulad ja kartulid nii, et kartulid jäävad peal-
miseks kihiks.
Raputage peale pipar ja hakitud tüümian.
Valage küpsetisele peale anšooviste soolvesi
ja lisage koor. Raputage katteks riivsaia ja
pange kõige peale väikesed võitükikesed.
Ahjusoleku aeg: 60 minutit
Ahjutasand: 3
Kook
Sidrunikeeks
Tainas:
250 g võid;
200 g suhkrut;
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
•1 näpuotsatäis soola;
4 muna;
150 g jahu;
150 g tärklist;
1 triiki täis teelusikatäis küpsetuspulbrit;
18 electrolux
2 sidruni riivitud koor.
Glasuur:
125 ml sidrunimahla;
100 g tuhksuhkrut.
Muu:
kastikujuline vorm, 30 cm pikk;
margariin vormi määrimiseks;
riivsai küpsetusvormile raputamiseks.
Valmistamine
Pange või, suhkur, sidrunimahl, vanillisuhkur
ja sool kaussi ja vahustage. Lisage ühekaupa
munad ja kloppige jälle vahule.
Lisage vahumassile küpsetuspulbriga sega-
tud jahu ja tärklis ning segage sisse.
Pange tainas võiga määritud ja riivsaiaga
kaetud küpsetusvormi, siluge pealt ja aseta-
ge ahju
Pärast küpsetamist segage sidrunimahl ja
tuhksuhkur. Kummutage valmis kook välja
alumiiniumfooliumile.
Keerake alumiiniumfooliumi servad üles, et
glasuur ei saaks maha voolata. Torgake puu-
tikuga koogi sisse mõned augud ja pintsel-
dage peale glasuur. Seejärel laske koogil na-
tuke seista, et glasuur imenduks.
Ahjusoleku aeg: 75 minutit
Ahjutasand: 1
Suhkrukook
Koostis:
•5 muna;
340 g suhkrut;
100 g sulatatud võid;
360 g jahu;
1 pakk küpsetuspulbrit (umbes 15 g)
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola;
200 ml külma vett.
Muu:
Ümmargune lahtikäiv koogivorm läbi-
mõõduga 28 cm, põhjast kaetud küpse-
tuspaberiga.
Valmistamine
Pange kaussi suhkur, munad, vanillsuhkur ja
sool ning vahustage 5 minutit. Seejärel lisage
sulatatud või ja segage sisse.
Lisage küpsetuspulbriga segatud jahu küp-
setussegule ning segage mass läbi.
Lõpuks lisage külm vesi ja segage mass põh-
jalikult läbi. Pange tainas küpsetusvormi, si-
luge pealt ja asetage ahju.
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
Ahjutasand: 1
Biskviit
Koostis:
4 muna;
•2 spl kuuma vett;
50 g suhkrut;
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
•1 näpuotsatäis soola;
100 g suhkrut;
100 g jahu;
100 g tärklist;
2 triiki täis teelusikatäis küpsetuspulbrit.
Muu:
Ümmargune lahtikäiv koogivorm läbi-
mõõduga 28 cm, põhjast kaetud küpse-
tuspaberiga.
Valmistamine
Eraldage munavalged ja -kollased. Vahusta-
ge munakollased kuuma vee, 50 g suhkru,
vanillisuhkru ja soolaga. Vahustage munaval-
ged 100 g suhkruga tugevate vahutortide
tekkimiseni.
Segage kokku jahu, tärklis ja küpsetuspul-
ber.
Segage ettevaatlikult kokku munavalged ja
munakollased. Seejärel segage õrnalt sisse
jahusegu. Pange tainas küpsetusvormi, silu-
ge pealt ja asetage ahju.
Ahjusoleku aeg: 30 minutit
Ahjutasand: 3
Juustukook 1
Põhja koostisosad:
150 g jahu;
70 g suhkrut;
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 muna;
70 g pehmet võid.
Kohupiimakreemi koostis:
•3 munavalget;
50 g rosinaid;
2 supilusikatäit rummi;
750 g lahjat kohupiima;
•3 munakollast;
200 g suhkrut;
ühe sidruni mahl;
200 g rõõska koort;
1 pakk vanillimaitselist pudingipulbrit.
Muu:
Lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm,
võiga määritud.
Valmistamine
electrolux 19
Sõeluge jahu kaussi. Lisage ülejäänud koos-
tisained ja segage käsimikseriga. Seejärel
pange tainas 2 tunniks külmkappi.
Katke lahtikäiva koogivormi võiga määritud
põhi 2/3 seguga ja torgake sinna kahvliga
mõned augud.
Vormige ülejäänud segust 3 cm kõrgune
serv.
Kloppige munavalged käsimikseriga vahule,
kuni tekivad tugevad vahutordid. Peske rosi-
nad, nõrutage, piserdage üle rummiga ja jät-
ke veidikeseks tõmbuma.
Pange lahja kohupiim, munakollane, suhkur,
sidrunimahl, rõõsk koor ja pudingupulber
kaussi ja segage hästi omavahel.
Lõpuks segage rosinad ja munavalge ette-
vaatlikult pudingipulbriga.
Ahjusoleku aeg: 85 minutit
Ahjutasand: 1
Puuviljakook
Koostis:
200 g võid;
200 g suhkrut;
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola;
•3 muna;
300 g jahu;
1/2 pakki küpsetuspulbrit (umbes 8 g)
125 g korinte;
125 g rosinaid;
60 g purustatud mandleid;
60 g suhkurdatud sidrunikoort või suhkur-
datud apelsinikoort;
60 g purustatud konservkirsse;
70 g blanšeeritud mandleid.
Muu:
lahtikäiv küpsetusvorm, 24 cm läbimõõd-
uga;
margariin vormi määrimiseks;
riivsai küpsetusvormile raputamiseks.
Valmistamine
Pange või, suhkur, vanillisuhkur ja sool kaussi
ja kloppige segamini. Seejärel lisage ükshaa-
val munad ja kloppige veel. Lisage vahumas-
sile küpsetuspulbriga segatud jahu ja tärklis
ning segage sisse.
Segage ka puuviljad tainasse.
Asetage segu ettevalmistatud vormi, nii et
taina servad jääksid veidi kõrgemale kui kes-
kosa. Kaunistage koogi servad ja keskosa
blanšeeritud mandlitega. Pange kook ahju.
Ahjusoleku aeg: 100 minutit
Ahjutasand: 1
Purukook
Tainas:
375 g jahu;
20 g pärmi;
150 ml leiget piima;
60 g suhkrut;
•1 näpuotsatäis soola;
•2 munakollast;
75 g pehmet võid.
Puru:
200 g suhkrut;
200 g võid;
1 tl kaneeli;
350 g jahu;
50 g purustatud pähkleid;
30 g sulatatud võid.
Valmistamine
Sõeluge jahu kaussi ja tehke keskele väike
süvend. Tükeldage pärm, asetage lohku, se-
gage äärest piima ja osa jahuga, raputage
jahuga üle, laske soojas kohas nii kaua ker-
kida, kuni eeltainale raputatud jahu muutub
praguliseks.
Pange suhkur, munakollased, või ja sool jahu
hulka. Sõtkuge kõik ained ühtlaseks tainaks.
Laske tainal soojas kohas kahekordseks ker-
kida. Seejärel rullige tainas, asetage see
määritud küpsetusplaadile ning laske uuesti
kerkida.
Pange kaussi suhkur, või ja kaneel ning se-
gage läbi.
Lisage jahu ja pähklid ning segage, kuni saa-
te sobiva purusegu.
Kallake sulatatud või kerkinud tainale ja ripu-
tage sellele ühtlaselt purusegu.
Ahjusoleku aeg: 35 minutit
Ahjutasand: 3
Võipalmik
Tainas:
750 g jahu;
30 g pärmi;
400 ml leiget piima;
10 g suhkrut;
15 g soola;
1 muna;
100 g pehmet võid.
Katmiseks:
•1 munakollane;
veidi piima.
Valmistamine
Sõeluge jahu kaussi ja tehke keskele väike
süvend. Tükeldage pärm, asetage lohku, se-
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Electrolux EOB68200X Recipe book

Tüüp
Recipe book
See käsiraamat sobib ka