• sool ja pipar.
Valmistamine
Puhastage ja kuivatage kana. Segage kokku
õli, sool ja paprika ning hõõruge segu kanas-
se.
Täidis. Segage kokku riivsai ja piim. Kuumu-
tage pannil hakitud sibul, petersell ja või.
Hakkige peeneks süda, maks ja magu ning
lisage muna. Seejärel segage kõik kokku,
maitsestage soola ja pipraga.
Asetage kana praevormi rind allpool, pange
ahju; pöörake ümber 30 minuti pärast. (Kos-
tab signaal.)
– Ahjusoleku aeg: 90 minutit
– Ahjutasand: 1
Kala
Kala, terve
Seaded
Automaatne lihasond, sisetemperatuur
70°C.
Valmistamine
Maitsestage kala, sisestage lihasond ja ase-
tage liha kuumakindlasse anumasse.
Kalafilee
Koostis:
• 600-700 g koha-, lõhe- või meriforellifileed;
• 150 g riivitud juustu;
• 250 ml koort;
• 50 g riivsaia;
• 1 tl estragoni;
• petersell, hakitud;
• sool, pipar;
•sidrun;
•või.
Valmistamine
Pigistage kalafileedele sidrunimahla ja jätke
filee natukeseks ajaks marineerima, seejärel
tupsutage üleliigne mahl salvrätiga ära. Mait-
sestage kalafileed mõlemalt küljelt soola ja
pipraga. Pange kalafileed võiga määritud
kuumakindlale alusele.
Segage omavahel kokku riivitud juust, koor,
riivsai, estragon ja hakitud petersell. Määrige
segu koheselt kalafileele ning pange väike-
sed võitükid kõige peale.
– Ahjusoleku aeg: 35 minutit
– Ahjutasand: 3
Cod fish
Koostis:
• 800 g kuivatatud turska;
• 2 spl oliiviõli;
• 2 suurt sibulat;
• 6 puhastatud küüslauguküünt;
•2 porrut;
• 6 punast pipart;
• 1/2 purki tükeldatud tomateid;
• 200 ml valget veini;
• 200 ml keedupuljongit;
• pipar, sool, tüümian, pune.
Valmistamine
Pange kuivatatud tursk ööseks likku. Pigis-
tage leotatud kuivatatud tursk järgmisel päe-
val kuivaks, pange praepannile, lisage vett ja
kuumutage keemiseni. Seejärel eemaldage
keeduväljalt ja jahutage.
Kuumutage pannil oliiviõli. Puhastahe ja hak-
kige sibulad peeneks, purustage kooritud
küüslauguküüned ja hakkige porru ning pes-
ke. Pange koos kuuma õli sisse ja kuumuta-
ge lühikest aega. Eemaldage pipardest sisu,
lõigake kaunad pikisuunas ribadeks. Seejärel
pange need pannile koos tükeldatud tomati-
tega.
Lisage valge vein, keedupuljong ja jätke väi-
kesel kuumusel hauduma. Maitsestage pip-
ra, soola, tüümiani ja punega ning jätke pan-
nile veel 15 minutiks hauduma.
Võtke praepannilt jahtunud kuivatatud tursk
ning tupsutage see salvrätiga kuivaks. Ee-
maldage nahk, luud ja uimed. Tükeldage kala
ja pange köögiviljadega segatult kuumakind-
lasse anumasse.
– Ahjusoleku aeg: 30 minutit
– Ahjutasand: 1
Soolakoorikuga kala
Koostis:
• terve kala, ligikaudu 1,5-2 kg;
• 2 vahatamata koorega sidrunit;
• 1 apteegitilli mugul;
• 4 värske tüümiani oksa;
• 3 kg kivisoola.
Valmistamine
Puhastage kala ja hõõruge kokku kahest va-
hatamata sidrunist pigistatud mahlaga.
Viilutage apteegitilli mugul õhukesteks viilu-
deks ja pange koos värske tüümianiga ka-
lasse.
Pange pool kivisoola kogusest küpsetamisa-
numasse ja asetage kala selle peale. Rapu-
tage ülejäänud osa kivisoolast kalale ja suru-
ge kala tugevasti.
electrolux 17