ET8
Saiaküpsetamise koostisained
Parima tulemuse saamiseks on äärmiselt tähtis kasutada koostisaineid õiges koguses.
Vedelikud
Kasutagekomplektikuuluvatmõõtetassivõi-lusikat.
Kuiretseptsisaldabsegu(vedelikplussmuna),siistulebvajalikkogusväljakaaluda.
Soovitatavonkasutadadigitaalsetkaalu.
Kuivained
Täpnekogustulebväljakaaludavõimõõtaväikesekogusepuhulväljakomplektikuuluvamõõtelusikaga.
Soovitatavonkasutadadigitaalsetkaalu.
Saia koostisained
Jahu
Jahuonsaiapõhikoostisaine.Jahusolevastvalgustmoodustub
sõtkumiselgluteen.Gluteentagabsaialestruktuurijatekstuurijaaitab
saialkerkida.
Kasutagekõrgegluteenisisaldusegasaiajahu.Sedajahvatatakse
kõvastnisustjasellelonsuurvalgusisaldus,misonvajalikgluteeni
tekkeks.
Käärimiseltekkivsüsinikdioksiidjääbgluteenielastsessevõrgustikku
lõksu,pannesniitainakerkima.
Kuivpärm
Võimaldabsaialkerkida.
Kasutagekindlastieelkääritamistmittevajavatkuivpärmi.(Ärge
kasutagekuivpärmi,misvajabennekasutamistkääritamist.)
Soovitatavonkasutadakuivpärmi,millepakendileonmärgitud
“kiirpärm”.Kuikasutatepakikestessepakendatudkuivpärmi,siis
sulgegepakikeviivitamatapärastkasutamistjahoidkeülejäänud
kogustkülmikus.
(Kasutagepärmäratootjasoovitatudajajooksul.)
Piimatooted
Lisavadmaitsetjatoiteväärtust.
●Kuikasutateveeasemelpiima,siisonsaiatoiteväärtussuurem,
entärgekasutageseljuhulviitetaimerit,kunapiimatootedeipruugi
püsidaüleöövärsked.
Vähendageveesisaldustvastavalt.
Suhkur (peensuhkur,pruunsuhkur,mesi,suhkrusiirupjne)
Suhkuronkuivpärmiletoiduks,seemuudabsaiamagusaksjaannab
maitsetjakoorikulevärvi.
●Kasutagevähemsuhkrut,kuikasutaterosinaidvõimuidfruktoosi
sisaldavaidpuuvilju.
Vesi
Kasutagetavalistkraanivett.
●Kasutagemadalaltoatemperatuurilmenüüdele1,2,3,9,11ja14
leigetvett.
●Kasutagekõrgeltoatemperatuurilmenüüle12jahutatudvett.
●Kasutagetoatemperatuuristhoolimatajahutatudvettmenüüdele6ja
7.
Mõõtkevedelikudalativäljakomplektikuuluvamõõtetassiga.
Rasvained
Lisavadsaialepehmustjamaitset.
Kasutagevõid(ilmalisatudsoolata),margariinivõiõli.
Sool
Annabmaitsetjatugevdabgluteeni,aitamakssaialkerkida.
Soolasobimatuskoguseskasutamiselvõibpätstullatavalisest
väiksemjaseemõjutabkamaitset.
Gluteenivaba küpsetamise info
●Gluteenivabadjahud(riisist,pruunistriisist,mandlitest,seemnetest,
kartulitärklisestjnejahud)eisisaldagluteenitekkeksvajalikkuvalku
janeilpuudubsaiateoksvajalikelastsus.
●Ksantaankummionükspaksendaja,mistoimibkääritamisel
gluteenivalguasemelvajalikulviisilgluteenivabasaiaküpsetamiseks.
Võite muuta saia maitsvamaks ka muid
koostisaineid lisades.
■Munad
Suurendavadtoiteväärtustjaannavadsaialevärvi.
● Vähendagevedeliku(vee)sisaldustproportsionaalselt.
● Löögemunadlisamisekslahti.Ärgekasutageviitetaimeritmuna
sisaldavaretseptiga.Munadriknevadkiirestiegapruugipüsida
värskena.
■Kliid
Suurendavadsaiakiudainetesisaldust.
● Kasutagemaks.30g(2spl).
■Nisuidud
Annavadsaialepähklisemaitse.
● Kasutagemaks.30g(2spl).
■Vürtsid ja ürdid
Annavadsaialemaitset.
Kasutagevürtseainultväikeseskoguses(maks.1spl).
Kasutagekuni1–2splkuivatatudürte.
Värsketeürtidelisamiseksjärgigeretseptijuhiseid.
Saiasegu kasutamisel...
■Saiasegud sisaldavad kuivpärmi.
1Valagesegusaiapannijalisagesiisvesi.
(Järgigeveekoguseosaspakendilantudjuhiseid.)
2Valigemenüü9,valigesuurusvastavaltsegukoguselejaalustage
küpsetamist.
•500g–L•400g–M
●Mõnesegupuhulpoleselge,kuipaljukuivpärmiseesisaldab,
mistõttuvõibollavajapisutkatsetadaoptimaalsetulemuse
saamiseks.
■Eraldi kuivpärmipakikesega saiasegu
1Valagekuivpärmesimesenasaiapanni,siissaiasegujaviimaks
vesi.
2Seadistagemasinvastavaltsegussisalduvalejahutüübileja
alustageküpsetamist.