Koogiretseptid
Õuna- ja ingverikook
Menüü «15» (SD-2500: «14») (1 h 5 min)
Võid 100 g
Kuldset siirupit 200 g
Isekerkivat jahu 300 g
Küpsetuspulbrit 3 ml (1/2 tl)
Jahvatatud kaneeli 3 ml (1/2 tl)
Jahvatatud nelki 3 ml (1/2 tl)
Keskmise suurusega mune
klopitult
2
Magustoiduõunu, nt Granny Smith,
riivitult
2
Konserveeritud ingverijuurt
nõrutatult ja peeneks hakitult
75 g
Fariinsuhkrut 1½ spl
1 Soojendage võid ja siirupit sulamiseni. Seda
saab teha pliidil või mikrolaineahjus. (Kõrgel
võimsusel 1 min.)
2 Sõeluge jahu, küpsetuspulber ja vürtsid
kaussi. Lisage siirupisegu ja klopitud munad.
3 Lisage riivitud õunad ja hakitud ingver ja
segage hästi läbi.
4 Eemaldage segamislaba leivapannist ning
vooderdage panni põhi ja küljed
küpsetuspaberiga.
5 Valage segu leivapanni. Olge seda tehes
ettevaatlik ja hoolitsege, et segu püsib
küpsetuspaberi sees.
6 Puistake fariinsuhkur segule.
7 Valige menüü 15 (SD-2500: 14) ja
seadistage taimeriga küpsetusajaks 1 h 5 min.
8 Pärast küpsetamist kontrollige puutikuga,
kas kook on küps. Kui kook ei ole veel küps,
siis valige uuesti menüü 15 (SD-2500: 14) ja
seadistage taimeriga veel 3-5 min pikkune
küpsetusaeg. Kui kook on veel vaid pisut
kleepuv, siis küpseb see seisuajal läbi.
9 Võtke leivapann leivaküpsetajast välja
ahjukindaid kasutades. Jätke seisma 5-10 min,
enne kui koogi leivapannist välja jahtuma
tõstate.
Banaanide ja kreeka pähklitega kook
Menüü «15» (SD-2500: «14») (55 min)
Pehmet kerget pruuni suhkrut 50 g
Võid 75 g
Keskmise suurusega muna 1
Universaalset jahu 225 g
Küpsetuspulbrit 2 tl
Riivitud koort 1 sidrun
Sidrunimahla 1 spl
Keskmise suurusega banaani
kooritult ja purustatult
4
Kreeka pähkleid jämedalt hakitult 50 g
Kreeka pähkleid peenelt hakitult 15 g
1 Hõõruge või ja suhkur pehmeks ja kloppige
siis sisse muna.
2 Lisage sõelutud jahu ja küpsetuspulber koos
sidrunikoore ja -mahlaga.
3 Lisage purustatud banaanid ja jämedalt
hakitud kreeka pähklid ning segage pehme
konsistentsiga massiks.
4 Eemaldage segamislaba leivapannist ning
vooderdage panni põhi ja küljed
küpsetuspaberiga.
5 Valage segu leivapanni. Olge seda tehes
ettevaatlik ja hoolitsege, et segu püsib
küpsetuspaberi sees.
6 Puistake peenelt hakitud kreeka pähklid
segule.
7 Valige menüü 15 (SD-2500: 14) ja
seadistage taimeriga küpsetusajaks 55 min.
8 Pärast küpsetamist kontrollige puutikuga,
kas kook on küps. Kui kook ei ole veel küps,
siis valige uuesti menüü 15 (SD-2500: 14) ja
seadistage taimeriga veel 3-5 min pikkune
küpsetusaeg. Kui kook on veel vaid pisut
kleepuv, siis küpseb see seisuajal läbi.
9 Võtke leivapann leivaküpsetajast välja
ahjukindaid kasutades. Jätke seisma 5-10
min, enne kui koogi leivapannist välja jahtuma
tõstate.
Maitseb suurepäraselt võiga määritult.
“Purjus” kook
Menüü «15» (SD-2500: «14») (55 min)
Võid 125 g
Kuivatatud puuviljasegu 300 g
Kerget pruuni pehmet suhkrut 50 g
1 apelsini mahl 45 ml (3 spl)
1 apelsini koor
Guinness®»i või Caffreys®»i õlut 120 ml
Söögisoodat 5 ml (1 tl)
Keskmise suurusega muna
klopitult
2
Universaalset jahu 200 g
Vürtsisegu 8 ml (1/2 tl)
Katteks mandlihelbeid 15 g
Katteks fariinsuhkrut 15 g
1 Kuumutage võid, kuivatatud puuvilju, suhkrut,
apelsinimahla ja -koort ning Guinness®»i õlut, kuni puuviljad
segu peale tõusevad. Seda saab teha pliidil. Oodake, kuni
koostisained keema tõusevad, segage ja keetke tasasel tulel
10-15 min. Alternatiivina kuumutage mikrolaineahjus kõrgel
võimsusel 8 min kaks korda segades.
2 Jätke 10 min jahtuma. Segage seejärel sisse söögisooda.
Söögisooda paneb segu vahutama.
3 Segage sisse munad, jahu ja vürtsisegu. Segage kõik
hästi läbi.
4 Eemaldage segamislaba leivapannist ning vooderdage
panni põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
5 Valage segu leivapanni. Olge seda tehes ettevaatlik ja
hoolitsege, et segu püsib küpsetuspaberi sees.
6 Puistake mandlihelbed ja fariinsuhkur segule.
7 Valige menüü 15 (SD-2500: 14) ja seadistage taimeriga
küpsetusajaks 55 min.
8 Pärast küpsetamist kontrollige puutikuga, kas kook on
küps. Kui kook ei ole veel küps, siis valige uuesti menüü 15
(SD-2500: 14) ja seadistage taimeriga veel 3-5 min pikkune
küpsetusaeg. Kui kook on veel vaid pisut kleepuv, siis
küpseb see seisuajal läbi.
9 Võtke leivapann leivaküpsetajast välja ahjukindaid
kasutades. Jätke seisma 5-10 min, enne kui koogi
leivapannist välja jahtuma tõstate.
Puuviljadega teekook
Menüü «15» (SD-2500: «14») (1 h 15 min)
Kuivatatud puuviljasegu 350 g
Hakitud datleid 50 g
Hakitud kreeka pähkleid 50 g
Hakitud kirsse 100 g
Kanget teed 300 ml
Võid 75 g
Keskmise suurusega muna
klopitult
3
Universaalset jahu 250 g
Söögisoodat 5 ml (1 tl)
1 Valage kokku kuivatatud puuviljad, datlid, kreeka pähklid,
kirsid, kange tee ja või ning kuumutage, kuni rasvaine on
sulanud ja vedelik on kuum. Seda saab teha pliidil või
mikrolaineahjus. (Kõrgel võimsusel 3-4 min.)
2 Laske pisut jahtuda ning lisage siis munad, jahu ja
söögisooda. Segage hästi läbi.
3 Eemaldage segamislaba leivapannist ning vooderdage
panni põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
4 Valage segu leivapanni. Olge seda tehes ettevaatlik ja
hoolitsege, et segu püsib küpsetuspaberi sees.
5 Valige menüü 15 (SD-2500: 14) ja seadistage taimeriga
küpsetusajaks 1 h 15 min.
6 Pärast küpsetamist kontrollige puutikuga, kas kook on
küps. Kui kook ei ole veel küps, siis valige uuesti menüü 15
(SD-2500: 14) ja seadistage taimeriga veel 3-5 min pikkune
küpsetusaeg. Kui kook on veel vaid pisut kleepuv, siis
küpseb see seisuajal läbi.
7 Võtke leivapann leivaküpsetajast välja ahjukindaid
kasutades. Jätke seisma 5-10 min, enne kui koogi
leivapannist välja jahtuma tõstate.
Piparkoogimaitseline kook
Menüü «15» (SD-2500: «14») (45 min)
Fariinsuhkrut 25 g
Võid 75 g
Kuldset siirupit 50 g
Tumedat siirupit 75 g
Universaalset jahu 225 g
Jahvatatud ingverit 8 ml (1½ tl)
Küpsetuspulbrit 8 ml (1½ tl)
Söögisoodat 3 ml (½ tl)
Soola 3 ml (½ tl)
Piima 150 ml (¼ pinti)
Keskmise suurusega muna
klopitult
1
1 Soojendage suhkrut, võid, kuldset siirupit ja tumedat
siirupit kuni sulamiseni. Seda saab teha pliidil või
mikrolaineahjus (kõrgem võimsusel 1 min).
2 Segage sisse kõik kokkusõelutud kuivad koostisained.
3 Segage sisse piim ja lahtiklopitud muna.
4 Kloppige läbi puulusikaga.
5 Eemaldage segamislaba leivapannist ning vooderdage
panni põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
6 Valage segu leivapanni. Olge seda tehes ettevaatlik ja
hoolitsege, et segu püsib küpsetuspaberi sees.
7 Valige menüü 15 (SD-2500: 14) ja sisestage taimeriga
küpsetusajaks 45 min.
8 Pärast küpsetamist kontrollige puutikuga, kas kook on
küps. Kui kook ei ole veel küps, siis valige uuesti menüü 15
(SD-2500: 14) ja seadistage taimeriga veel 3-5 min pikkune
küpsetusaeg. Kui kook on veel vaid pisut kleepuv, siis
küpseb see seisuajal läbi.
9 Võtke leivapann leivaküpsetajast välja ahjukindaid
kasutades. Jätke seisma 5-10 min, enne kui koogi
leivapannist välja jahtuma tõstate.
[15 Bake only]
(SD-2501)
[14 Bake only]
(SD-2500)
Kasutage ainult küpsetamise
programme kookide ja
teesaia küpsetamiseks.
: Taimerit ei saa kasutada.
Kasutage menüüd 15 (SD-
2500: 14) nende retseptide
jaoks.
See menüü ei sobi siiski
igasuguste kookide nagu
inglise keeksi ja kuuma ahju
vajavate kookide jaoks.
Kasutage nende retseptide
puhul alati masina komplekti
kuuluva mõõtelusika
supilusika- ja teelusikamõõtu.
Koogitainas segatakse
retsepti järgi kokku eraldi
segamiskausis ning
küpsetatakse siis
leivaküpsetaja leivapannis.
1
Segage koostisainetest
tainas kokku kausis.
2
Vooderdage leivapanni
põhi ja küljed
pärgamendiga ja valage
koogisegu leivapanni.
• Enne koogisegu
leivapanni valamist tuleb
pannist segamislaba välja
võtta.
• Hoolitsege, et
koogisegu püsib
pärgamendi sees.
3
Seadistage
leivaküpsetaja. (lk 18)
• Maksimaalne
küpsetusaeg on 1 h 30
min.
36 37
Retseptid