• 250 g rohelisi lasanjeplaate
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 50 g riivitud pehmet juustu
Valmistamine:
Lõigake terava noaga ära peekoni ka‐
mar ning kõhr ja lõigake peekon väikes‐
teks kuubikuteks. Koorige sibul ja por‐
gand, puhastage seller ning lõigake ko‐
gu köögivili peenteks kuubikuteks.
Kuumutage õli haudepotis, lisage pee‐
kon ja köögiviljakuubikud, hautage pide‐
valt segades.
Lisage järk-järgult hakkliha, hautage pi‐
devalt segades, et liha muutuks väikse‐
mateks tükkideks ning lisage leem. Mait‐
sestage lihakaste tomatipasta, maitsero‐
helise, soola ja pipraga ning hautage
kaane all madalal kuumusel umbes 30
minutit.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. Su‐
latage pannil või, lisage jahu ja kuumuta‐
ge pidevalt segades kuldseks pruunistu‐
miseni. Lisage pidevalt segades vähe‐
haaval piim. Maitsestage kaste soola,
pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke
kaaneta madalal tulel 10 minutit.
Määrige suur kandiline ahjuvorm 1 sl või‐
ga. Asetage vormi vaheldumisi kihid pas‐
taplaate, lihakastet, valget jahukastet ja
sellega segatud juust. Seejuures peab
viimaseks kihiks jääma juustuga kaetud
hele jahukaste. Pange ülejäänud või väi‐
keste tükkidena roa peale.
– Ahjusoleku aeg: 55 minutit
– Riiuli tasand: 2
Lasanje/Cannelloni, külmut.
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed
leiate pakendilt. Järgige tootja juhiseid.
Moussaka (10 inimesele)
Koostis:
• 1 hakitud sibul
• oliiviõli
• 1,5 kg hakkliha
• 1 väike purk hakitud tomateid (400 g)
• 50 g riivitud juustu
• 4 tl riivsaia
• sool ja pipar
• kaneel
• 1 kg kartuleid
• 1,5 kg baklažaane
• võid praadimiseks
Valge jahukastme koostis:
• 75 g võid
• 50 g jahu
• 600 ml piima
• sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku
• 150 g riivitud juustu
• 4 spl riivsaia
• 50 g võid
Valmistamine:
Kuumutage hakitud sibul väheses oliiviõ‐
lis, lisage hakkliha ja küpsetage sega‐
des.
Lisage tükeldatud tomatid, riivitud Em‐
mentali juust ja riivsai, segage korralikult
ja kuumutage keemiseni. Maitsestage
soola, pipra ja kaneeliga; eemaldage
keeduplaadilt.
Koorige kartulid ja lõigake 1 cm paksus‐
teks viiludeks; peske baklažaanid ja lõi‐
gake 1 cm paksusteks viiludeks.
Kuivatage kõik viilud salvrätiga kuivaks.
Seejärel pruunistage pannil rohkes võis.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. su‐
latage pannil või, lisage jahu ja kuumuta‐
ge pidevalt segades kuldseks pruunistu‐
miseni. Lisage pidevalt segades vähe‐
haaval piim. Maitsestage kaste soola,
pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke
kaaneta madalal tulel 10 minutit.
Asetage kartuliviilud määritud küpsetu‐
sanuma põhja, katke vähese koguse riiv‐
juustuga. Kandke peale kiht baklažaane.
Nende peale kiht hakklihasegu. Selle
peale kiht valget jahukastet.
Seejärel uus kiht kartuliviile, siis bakla‐
žaanikiht ja hakklihasegu. Viimane kiht
peab olema valge jahukaste. Kõige pea‐
le puistake ülejäänud juust ja riivsai. Su‐
latage või ja valage kihilisele küpsetise‐
le.
– Ahjusoleku aeg: 60 minutit
– Riiuli tasand: 2
Pannipitsa, külmutatud
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed
leiate pakendilt. Järgige tootja juhiseid.
20
www.aeg.com