Valmistamine:
Praadige sibul margariiniga läbi. Lisage
sibulatele külmutatud spinat ja segage,
kuni spinat sulab. Kuumutage umbes 5
minutit, maitsestage 50 g riivitud juustu,
vürtsi, puljongikuubiku, küüslaugu ja
muskaatpähkliga. Laske keema tõusta ja
keetke veel 3–4 minutit. Täitke
cannellonitorud seguga.
Tomatisegu valmistamiseks kallake
purgisisu piklikku nõusse, purustage
tomatid kahvliga, maitsestage soola,
vürtsi, pune ja paprikapulbriga.
Paigutage täidetud cannelonid
tomatisegule ja riputage peale ülejäänud
riivjuust.
• Ahjusoleku aeg: 30 min
• Riiuli tasand: 1
5.4 Täidetud seened
Koostisained (3 portsjonit):
• 6 suuremat seent
• 1 spl võid
• sool
• pipar
• sidrunimahl
• 1 väike purk purustatud tomateid (u
150 g)
• 1/2 kimpu peterselli, hakitud
• basiilikulehti, hakitud
• 1 viil saia, tükkideks rebitud
• 75 g Gorgonzolat, kuubikuteks
lõigatud
• 3 spl koort
Valmistamine:
Puhastage seened. Eemaldage
seenejalad,lõigake väikesteks tükkideks.
Maitsestage soola ja pipraga, piserdage
peale sidrunimahla.
Segage maitsestatud seenejalad
tomatite, peterselli, basiiliku, saiatükkide,
gorgonzola ja koorega ning siis soola ja
pipraga. Täitke seenekübarad, asetage
võitatud küpsetusnõusse.
• Ahjusoleku aeg: 15 min
• Riiuli tasand: 1
5.5 Täidetud tomatid
Koostisained (2 portsjonit):
• 4 suurt tomatit, umbes 300 g tk
• 1 väike suvikõrvits, umbes 80 g
• 60 g seeni
• 1 šalottsibul
• 2 spl õli
• 100 g keedetud riisi
• 50 ml köögiviljapuljongit
• 75 g mozzarellat
• 1 spl hakitud peterselli
• sool
• värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
Lõigake tomatilt "kaas" pealt. Uuristage
teelusika abil tomat seest tühjaks, jättes
serva paksuseks umbes 1 cm.
Peenestage väljalõigatud sisu.
Valmistage ette suvikõrvits ja lõigake
väikesteks kuubikuteks. Viilutage
seened. Koorige šalottsibulad,
peenestage.
Kuumutage pannil oliiviõli. Kuumutage
sibul õlis. Lisage suvikõrvits ja seened,
kuumutage kiiresti. Lisage riis,
purustatud tomat ja puljong ning hautage
5 minutit. Lõigake mozzarella väikesteks
tükkideks. Lisage mozzarella ja petersell
riisile, maitsestage soola ja pipraga.
Täitke tomatid seguga ja pange kaaned
peale. Asetage tomatid võitatud
küpsetusnõusse.
• Ahjusoleku aeg: 15 min
• Riiuli tasand: 1
Pöörake rooga üks kord poole aja
möödumisel.
5.6 Köögivilja-spaetzle
Koostisained (2 portsjonit):
• 250 g värskelt valmistatud spaetzle-
nuudleid
• 2 keskmist sellerivart, umbes 100 g
• 1 suur porgand, umbes 150 g
• 1 spl võid
• 50 ml puljongit
• 100 g tavalist toorjuustu või ürtidega
toorjuustu (nt Cantadou)
• sool
• värskelt jahvatatud musta pipart
• 1/2 kimpu murulauku
• 30 g riivitud juustu (nt Sbrinz või
Parmesan)
• 100 ml koort
6