• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
Pärast sulamist laske toidul
toatemperatuuril seista umbes sama
kaua, mis kulus sulamiseks.
2.4 Leiva sulatamine
Pange leib taldrikul olevale köögirätikule.
Keerake leiba sulatamise ajal korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
Pärast sulamist laske toidul
toatemperatuuril seista umbes sama
kaua, mis kulus sulamiseks.
3. KÜPSETAMINE/SULATAMINE
3.1 Värsked köögiviljad
Pange tükeldatud köögiviljad
mikrolainekindlasse nõusse ja kallake
sinna umbes 50 ml vett. Katke nõu
(kaanega või mikrolainekindla kilega).
Keerake köögivilju küpsetamise ajal
korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
Vihje: Kui köögiviljad on kõvad, valige
väiksem kaal. Kui köögiviljad on pehmed,
valige suurem kaal.
3.2 Külmutatud köögiviljad
Pange külmutatud köögiviljad
mikrolainekindlasse nõusse ja kallake
sinna umbes 50 ml vett. Katke nõu
(kaanega või mikrolainekindla kilega).
Keerake köögivilju küpsetamise ajal
korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
Vihje: Kui köögiviljad on kõvad, valige
väiksem kaal. Kui köögiviljad on pehmed,
valige suurem kaal.
3.3 Hautatud sibulad
Lõigake sibulad ribadeks ja pange
mikrolainekindlasse nõusse koos 1 spl
või või õliga. Katke nõu (kaanega või
mikrolainekindla kilega).
Keerake köögivilju küpsetamise ajal
korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
3.4 Koorega küpsetatud
kartulid
Pange kartulid mikrolainekindlasse
nõusse ja kallake sinna umbes 100 ml
vett. Katke nõu (kaanega või
mikrolainekindla kilega).
Keerake kartuleid küpsetamise ajal
korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
3.5 Riis
Pange riis (eelküpsetatud)
mikrolainekindlasse nõusse ja lisage 1:2
vahekorras vett (=100 g riisi ja 200 ml
vett). Maitsestage. Lisake võilaastud,
aurutatud sibulad või ürdid. Katke nõu
(kaanega või mikrolainekindla kilega).
Keerake riisi küpsetamise ajal korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
3.6 Šokolaadi sulatamine
Lõigake šokolaad tükkideks ja asetage
nõusse. Katke nõu (kaanega või
mikrolainekindla kilega).
Segage šokolaadi sulamise ajal
korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
• Riiuli tasand: bottom glass
3.7 Või sulatamine
Lõigake või tükkideks ja asetage nõusse.
Katke nõu (kaanega või mikrolainekindla
kilega).
Segage võid sulamise ajal korduvalt.
• Ahjusoleku aeg: sõltub kaalust
EESTI 3