Maitsestage liha ja pange see
kuumakindlasse nõusse. Lisage vett või
muud vedelikku; põhi peab olema kaetud
20 - 40 mm vedelikukihiga. Pöörake liha
ringi umbes 30 minuti pärast.
• Riiuli tasand: 1
4.2 Röstitud vasikaliha
Seaded:
Kaaluautomaatika. Kaalu
seadistamisvahemik 1000–2000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see
kuumakindlasse nõusse. Lisage vett või
muud vedelikku; põhi peab olema kaetud
10–20 mm vedelikukihiga. Katke
kaanega.
• Riiuli tasand: 1
4.3 Ossobuco
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3-4 cm
paksused (lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, kuubikuteks
lõigatud
• 4 sellerijuppi, väikesteks kuubikuteks
lõigatud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud,
poolitatud, südamik eemaldatud,
tükeldatud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt
hakitud
• 4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja
peeneks hakitud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja
peeneks viilutatud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine:
Sulatage praevormis 4 spl võid ja
kuumutage selles köögiviljad. Võtke
köögiviljad küpsetusvormist välja.
Peske vasikaliha viilud, kuivatage,
maitsestage ja katke jahusse. Raputage
liigne jahu maha. Kuumutage oliiviõli,
pruunistage lihaviilud keskmisel
kuumusel kuldpruuniks. Eemaldage liha
ja kallake liigne oliiviõli küpsetusvormist
välja.
Kuumutage küpsetusvormis olevat
lihavedelikku 250 ml veinis, kallake segu
kastmepannile ja kuumutage natuke
aega. Lisage 250 ml lihaleent, petersell,
tüümian, pune ja kuubikuteks lõigatud
tomatid. Maitsestage soola ja pipraga.
Kuumutage jälle keemiseni.
Pange köögiviljad küpsetusvormi,
asetage liha nende peale ja kallake kõik
kastmega üle. Katke praevorm kaanega
ja asetage ahju.
• Ahjusoleku aeg: 120 min
• Riiuli tasand: 2
4.4 Vasikakoot
Koostis:
• 1 vasika tagakoot, 1,5–2 kg
• 4 viilu keedusinki
• 2 spl õli
• 1 tl soola
• 1 tl magusa paprika pulbrit
• 1/2 tl basiilikut
• 1 väike purk viilutatud seeni (280 g)
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk,
seller, petersell)
• vesi
Valmistamine:
Tehke 8 pikisuunalist sisselõiget ümber
kogu vasikakoodi. Lõigake neli
keedusingi viilu pooleks ja pange
sisselõigetesse. Segage omavahel kokku
õli, sool, paprikapulber ja basiilik ning
katke vasikakoot seguga. Pange
vasikakoot küpsetusvormi ja laotage
peale seened. Lisage vasikakoodile
supiköögiviljad ja vesi. Põhi peab olema
kaetud 10–15 mm ulatuses. Pöörake liha
ringi ligikaudu 30 minuti pärast.
• Ahjusoleku aeg: 160 min
• Riiuli tasand: 1
4.5 Pikkpoiss ürtidega
Koostisained (4 portsjonit):
• väheses koguses soojas vees
leotatud saiatükid
www.aeg.com4