Philips HR7605/10 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Comfort
HR7605
Retseptid ja kasutamisõpetus
Ēdienu receptes un lietošanas norādījumi
Receptai ir naudojimo instrukcijos
Recepti i upute za uporabu
Recepti in navodila za uporabo
2
P
F
E
G
H
D
B
A
C
K
J
I
L
N
M
O
EESTI 4
LATVISKI 16
LIETUVIŠKAI 29
HRVATSKI 42
SLOVENŠČINA 54
HR7605
3
EESTI49
Köögikombain: osad ja seaded
A Kiiruse regulaator
B Mootoriosa
C Mootori kinnitaja (kui vajutate kahele
vabastusnupule, tuleb mootoriosa lahti.
Mootor töötab ainult siis, kui on kinnitatud).
D Lükkur
E Etteandetoru
F Bajonett-lukustiga kaas
G Veovõll
H Nõu
I Tiiviknuga + kaitsekate
J Juhtmeklamber
K Vahustaja
L Terahoidik
M Viilustaja keskmine
N Riiv keskmine
O Peenestamisketas
Kasutusjuhend
Seade on varustatud voolu automaatkatkestiga.
Süsteem lülitab automaatselt voolu välja, kui seade
on üle kuumenenud.
Kui seade lakkab äkki töötamast:
1 Tõmmake juhe vooluvõrgust välja.
2 Vajutage `0`nuppu.
3 Laske seadmel jahtuda 60 minutit.Seadet
võib jälle kasutada.
4 Ühendage pistik seinakontakti
5 Lülitage seade uuesti sisse.
Kui automaatkatkesti lülitab seadet vooluvõrgust
välja liiga tihti, pöörduge Philipsi toodete müüja
või Philips Hoolduskeskuse poole.
SOOVITUS: Ohtlike situatsioonide vältimiseks, mis
põhjustab ajutise voolukatkestuse, ärge lülitage
seadet välja ajaseadmise lülitiga.
Pange tähele!
Enne seadme kasutamist lugege juhend
tähelepanelikult läbi ja vaadake jooniseid.
Hoidke juhendit alles ka edaspidiseks
kasutamiseks.
Kontrollige, et kohalik voolutugevus vastaks
seadme voolutugevusele (110- 127V või 220-
230V) enne seadme sisse lülitamist.
Ärge kunagi kasutage teiste tehaste poolt
toodetud lisaseadmeid või neid, mida Philips ei
ole soovitanud. Garantii muutub kehtetuks, kui
olete kasutanud teisi tarvikuid või lisaosi.
Ärge kasutage seadet, kui toitejuhe, pistik või
mõni muu osa on vigastatud.
Kui seadme toitejuhe on vigastatud, peate
seda vahetama Philips või selle volitatud
hoolduskeskuses, et vältida ohtlikke
situatsioone.
Enne seadme kasutuselevõttu peske hoolikalt
kõik toiduainetega kokkupuutuvad osad
puhtaks.
EESTI 5
Ärge ületage tabelis äratoodud maksimaalseid
koguseid ega aegu.
Ärge ületage tabelis antud maksimaalkoguseid
ega aegu.
Paigutage vahustaja ja tera hoidikusse, mis
asub nõus.
Lülitage seade välja otsekohe peale
kasutamist.
Ärge kunagi pange etteandetorusse sõrmi ega
muid objekte (näit. kaabitsat), kui seade
töötab. Selleks kasutage lükkurit.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
muid objekte (näit. kaabitsat) enne, kui seade
pole vooluvõrgust lahti ühendatud.
Ärge lubage lastel seadet kasutada.
Ärge jätke töötavat seadet järelvalveta.
Enne lisaseadmete eemaldamist lülitage seade
välja.
Ärge kunagi pange mootoriosa vette ega
mingisse muusse vedelikku ega loputage seda
veega. Mootori puhastamiseks kasutage ainult
niisket lappi.
Kannukaane õige paigaldamise korral kuulete
klõpsatust.
Eemaldage kaitsekate tiiviknoalt enne selle
kasutamist.
Ärge puudutage teravaid lõiketeri ja eriti siis,
kui seade on sisse lülitatud.
Kui terad on kinni jäänud,lülitage seade
välja,enne kui hakkate neid puhastama.
Laske toiduainetel jahtuda, enne kui hakkate
neid töötlema (max. temperatuur 80cC/175cF).
Ärge pange nõud mikroahju.
Müra tase: Lc = 83 dB [A]
Seadme kasutamine
C
1 Paigutage nõu köögikombainile, pöörake
käepidet noole suunas, kuni kuulete
klõpsatust.
C
2 Paigutage soovitavad lisaosad (olge
ettevaatlik tiiviknoa käsitsemisel, terad on
väga teravad) veovõllile.
C
3 Sulgege kaas. Pöörake noole suunas kuni
kuulete klõpsatust.
C
4 Kontrollige, kas mootor on välja lülitatud
(kiiruseseade '0'), vajutage
vabastamisnupule ja ühendage mootor
tagaosaga nõu käepideme sisse.
C
5 Laske mootori esiosa klõpsatusega kaane
peale.
2
1
EESTI6
C
6 Paigutage lükkur etteandetorusse.
Hoidke lükkurit etteandetorus, et vältida
toiduainete pritsimist.
Etteandetoru kasutage vedelate ja tahkete
toiduainete lisamiseks.
Lükkurit kasutage toiduainete surumiseks läbi
etteandetoru.
Pange pistik seinakontakti (220-230V). Seade on
kasutamiseks valmis.
C
7 Valige vajalik kiirusseade parima tulemuse
saavutamiseks.
B
Seade Pulse: surulüliti funktsioon.Vajutades nuppu
Pulse töötab seade maksimaalsel kiirusel. Kui
lasete nupu lahti, seade peatub.
B
Seade 1: normaalkiirus
B
Seade 0: seadme välja lülitamine
Kui olete töötlemise lõpetanud, eemaldage
mootoriosa (ja kaas) alles siis, kui mootor on
välja lülitatud.
Kui seade on ikka veel sisse lülitatud, ärge vajutage
vabastusnupule.
C
8 Mootori eemaldamiseks vajutage
vabastusnupule ja võtke mootor nõu
kaanelt ära.
1
Nõu
Nõud kasutage peenestamisel, segamisel,
lõikamisel, püreestamisel ja koogitaina
valmistamisel.
C
1 Paigutage veovõll nõusse.
C
2 Eemaldage kaitsekate tiiviknoalt.
Tiiviknoa lõiketerad on väga teravad. Ärge katsuge
neid!
C
3 Pange tiiviknuga veovõllile.
4 Pange toiduained nõusse. Lõigake need
umbes 3 x 3 cm suurusteks tükkideks.
Valige tabelist soovitatav kiirusseade.Töötlus
kestab 10 - 60 sekundit.
5 Sulgege kaas ja ühendage mootor.
Toiduainete lisamine etteandetoru kaudu
võimaldab teil lükkuriga seda sulgeda.
Soovitus peenestamisel
Seade tükeldab väga kiiresti. Laske seadmel
tükeldada lühikest aega, et toiduaineid liiga
peeneks ei hakitaks.
Ärge laske seadmel (kõva) juustu peenestades
liiga kaua töötada. Juust soojeneb, hakkab
sulama ning paakub.
EESTI 7
Ärge kasutage tiiviknuga liiga kõvade ainete
tükeldamiseks, nagu kohvioad, muskaatpähkel
ja jääkuubikud, tiiviknuga muutub nüriks.
Soovitus edukaks segamiseks
Segage koostisaineid, mille temperatuur ei
ületa 80cC.
Pange nõusse esmalt jahu ja alles siis teised
koostisained.
Soovitus püreestamiseks
Puuvilja ja juurvilja püreestage ilma vedelikuta.
Vähese vedelikukogusega saavutate parema
tulemuse.
Alustage püreestamist tahkematest
koostisosadest, siis lisage pehmemad.
Kui toiduained jäävad tiiviknoa või nõu seintele:
Lülitage seade välja.
Eemaldage mootor ja kaas nõult.
Eemaldage toiduained kaabitsa abil.
Vahetatav lõikaja
Lõikajate lõiketerad on väga teravad. Ärge katsuge
neid.
Nezpracovįvejte tvrdé ingredience jako jsou
kostky ledu.
Ärge töödelge Parmesan juustu või teisi kõvasid
koostisosi peenestamiskettaga! Peenestamisketas
on ettenähtud kartulite peenestamiseks.
C
1 Pange sobiv lõikaja hoidikusse.
C
2 Pange lõikehoidik veovõllile, mis asub nõus.
3 Sulgege kaas ja ühendage mootor.
4 Pange toiduained etteandetorusse. Lõigake
etteandetorusse mahtuvateks tükkideks.
5 Parema tulemuse saavutamiseks täitke
etteandetoru ühtlaselt.
6 Lülitage seade sisse.Vt. tabelist
soovitatavaid kiirusseadeid.
C
7 Suruge lükkuriga ühtlaselt toiduained
etteandetorusse.
Kui on vaja töödelda suuremat kogust toiduaineid,
siis tehke seda jaokaupa ja vahetevahel tühjendage
nõud.
Tabelis esitatud retseptide järgi valmistamine
kestab 10- 60 sekundit.
C
8 Lõikaja eemaldamiseks lõikaja hoidikust
hoidke hoidikut käes nii, et selle tagumine
pool oleks suunatud Teie poole.Vajutage
pöialdega lõikaja servadele, et lõikajat kätte
saada.
Soovitus riivimiseks
Kõva juustu riivimiseks, nagu näit. Gouda,
Parmesan ja Pecorino, peab juustu hoidma
toasoojuses.
Pehmemaid juuste riivides, nagu näit.
EESTI8
värskemad ja keskmise laagerdusega Gouda
või Emmeltaler, võite need vahetult enne
riivimist külmkapist võtta.
Ärge riivige ühtegi juustusorti
peenestamiskettaga!
Vahustaja
Vahustajat võite kasutada majoneesi
valmistamiseks, vahukoore ja munavalge
vahustamiseks.
C
1 Pange vahustaja veovõllile.
2 Pange ained nõusse ja sulgege nõu kaanega.
C
3 Lülitage seade sisse.Vt. tabelist
soovitatavaid kiirusseadeid.
Soovitused vahustamiseks
Munavalgete vahustamiseks olgu munavalged
toasoojad.
Võtke toiduained külmkapist välja umbes pool
tundi enne nende töötlemist.
Majoneesi koostisosad olgu toasoojad.
Lisage õli läbi ümbrpööratud lükkuri väikse
avause.
Kreemi vahustamiseks võtke ained külmkapist
välja vahetult enne vahustamist.Vaadake
vahustamise kestust tabelist. Ärge vahustage
liiga kaua.
Kasutage survelülitit, et vahustamist paremini
kontrollida.
Puhastamine
Enne seadme puhastamist eemaldage alati pistik
pistikupesast.
1 Pühkige mootoriosa niiske lapiga puhtaks.
Ärge kunagi kastke mootoriosa vette ega
loputage seda.
2 Alati peske toiduainetega kokkupuutunud
osad kohe pärast kasutamist sooja
pesuvahendiveega puhtaks.
Kaussi, kausi kaant ja lisaosi võib pesta ka
nõdepesumasinas.
Osi võib pesta nõudepesumasinas DIN ENV
12875.
Tiiviknoa ja lõikaja pesemisel olge ettevaatlik
Nende servad on väga teravad.
Jälgige, et tiiviknoa lõiketerad ja lõikaja ei puutuks
vastu kõvu esemeid. Need võivad nürineda.
Mõned toiduained võivad seadme osi värvida. See
pole probleem, värv kaob ajapikku osadelt
iseenesest
Pange tiiviknoale ja lisaosadele kaitsekatted pärast
puhastamist uuesti peale.
EESTI 9
Kogus ja valmistamisaegHoidmine
Mikro-kokkupanek
C
Pange lisaosad veovõllile (viimaseks jätke alati
lõikaja hoidik) ja pange kaussi.
Pange kaas nõule.
C
Kerige toitejuhe ümber nõu. Kasutage
klambrit juhtme kinnitamiseks.
Garantii ja teenindus
Kui Te vajate informatsiooni või on Teil probleemid
tekkinud, külastage Philips Web lehekülge
www.philips.com või võtke ühendus teie maa
Philipsi hoolduskeskusega (lisainfot ja
telefoninumbrid leiate garantiitalongilt). Kui Teie
maal ei ole Philipsi hoolduskeskust, pöörduge
Philipsi toodete müüja poole või võtke ühendus
Philipsi koduhooldusseadmete ja isikliku hoolduse
BV teenindusosakonnaga
Kasutusotstar
ve
Salatid, toores
juurvili
Pannkoogid,
vahvlid
Toidud
riivsaiaga, au
gratin toidud
Magustoit,
garneeringud
Garneering,
supp, kastmed,
'au gratin'
toidud
Kastmed,
pitsad,
gratineeritud
toidud,
fondüüd
Töötlemine
Tükeldage toiduained
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks.Täitke etteandetoru
ja riivige ettevaatlikult lükkuriga
tõugates.
Valage kannu kõigepealt piim
ning seejärel kuivained. Segage
aineid umbes 1 minut.
Kasutage kuiva krõbedat saia
Kasutage toasooja võid.
Kasutage kooreta Parmesan
juustu ja lõigake see
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks umbes 3 x 3 cm.
Lõigake juust etteandetorusse
mahtuvateks tükkideks.Vajutage
ettevaatlikult lükkuriga.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
1 / k /
g
1 / P
1 / P
1 / P
1 / P
1 / k
Maks.
kogus
350g
250ml
piima
100g
300g
200g
200g
Koostisosad ja
tulemus
Õunad,
porgandid,
seller -
riivimine/viilust
amine
Tainas
(pannkoogid) -
vahustamine
Riivsai -
peenestamine
Võikreem
(kreem au
beurre) -
vahustamine
Juust
(Parmesan)-
peenestamine
Juust (Gouda)-
riivimine
EESTI10
Kasutusotstar
ve
Garneering,
kastmed,
kondiitritooted
, kreemid.
Salatid
Õunapirukad,
magusad
küpsised,
plaadisaiad.
Puuviljakoogid,
pirukad,
klimbid
Töötlemine
Kasutage kõva mõrushokolaadi.
Murdke umbes 2cm suurusteks
tükkideks.
Pange kurk etteandetorusse ja
vajutage ettevaatlikult.
Kasutage külma margariini, mis
on tükeldatud 2cm suurusteks
tükkideks. Lisage teised
koostisosad ja segage kuni
tainast muutustub pall. Jahutage
tainast enne edasist töötlust.
Kasutage külma margariini ja
külma vett. Pange jahu kaussi ja
lisage tükeldatud margariini
(2cm suurused tükid). Segage
maksimaalkiirusel, kuni tainas
muutub sõmeraks, siis lisage
külma vett ja segage edasi.
Lõpetage segamine, kui tainast
moodustub pall. Jahutage
tainast enne edasist töötlust.
Kasutage külma margariini ja
külma vett. Pange jahu kaussi ja
lisage tükeldatud margariini
(2cm suurused tükid). Segage
maksimaalkiirusel, kuni tainas
muutub sõmeraks, siis lisage
külma vett ja segage edasi.
Lõpetage segamine, kui tainast
moodustub pall. Jahutage
tainast enne edasist töötlust.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
P / P
1 / P /
g
1 / P
1 / P
Maks.
kogus
100g
1 kurk
150g
150g
Koostisosad ja
tulemus
Chokolaad-
peenestamine
Kurk-
viilustamine
Tainas
(õhukese
koorikuga) -
sõtkumine
Tainas (tordid,
koogid,
klimbid) -
sõtkumine
Kasutusotstar
ve
Munapuder,
suflee, besee.
Kastmed,
keedised,
pudingud,
imikutoit.
Kastmed,
supid,
garneering,
maitserohelise
ga võided
Supid, salatid,
hautised
Salatid,
garneering ja
grillkastmed
Tatari steik,
hamburgerid
Töötlemine
Munad olgu toasoojad.
Märkus:Vahustage vähemalt
kahe muna valged.
Nõuanne: Mahla tumenemise
vältimiseks lisage pisut
sidrunimahla. Püree
valmistamiseks lisage vedelikku.
Enne hakkimist peske ja
kuivatage maitserohelist
Täitke etteandetoru
porrulaugu, porgandi tükkidega
ja suruge ettevaatlikult
lükkuriga.
Kõik koostisosad olgu
toasoojad. Märkus: töödelge
vähemalt ühte suurt või kahte
väikest muna või kahe muna
kollast. Pange kaussi muna ja
veidi äädikat ning lisage
tilkhaaval õli.
Eemaldage kõõlused ja luud.
Lõigake liha umbes 3cm
suurusteks tükkideks.
Jämepeenestuseks kasutage
surulülitit.\par
Kiirus
e
asend/
lisaosa
1 / S
P / P
1 / P /
P
1 / P /
gC
1 / S
1 / P /
P
Maks.
kogus
4
munav
alget
500g
Min.
75g
350g
2
muna
300g
Koostisosad ja
tulemus
Munavalged-
vahustamine
Puuvili (näit.
õunad,
banaanid) -
peenestamine/
püreestamine
Maitseroheline
(näit.
petersell)-
hakkimine
Porrulauk,
porgand-
viilustamine
Majonees -
emulgeerimine
Liha, kala,
kodulinnuliha
(tailiha) -
peenestamine
EESTI 11
Kasutusotstar
ve
Hakkliha
Piimakokteil
Koogid
Salatid,
pidusaiad,
mandlikreem,
pudingud
Garneering
Garneering
Püreed, supid
Töötlemine
Eemaldage kõõlused ja luud.
Lõigake liha umbes 3cm
suurusteks tükkideks.
Jämepeenestuseks kasutage
surulülitit.\par
Püreestage puuvili (näit.
banaanid, vaarikad) suhkru,
piima ja jäätisega ning segage
hästi läbi.
Koostisosad olgu toasoojad.
Segage pehme või ja suhkur,
kuni segu on ühtlaselt pehme ja
kreemjas. Lisage piim, munad ja
jahu.
Kasutage surulülitit
jämepeenestuseks või
kiirusseadet 2 peenemaks
peenestamiseks.
Koorige sibulad ja lõigake
neljaks. Märkus: kasutage
vähemalt 100g.Vajutage
surulülitit mitu korda, et sibulat
mitte liiga peeneks hakkida.
Koorige sibulad ja lõigake need
tükkideks.
Kasutage keedetud ube või
herneid. Kui vaja, lisage veidi
vedelikku parema konsistensi
saamiseks.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
1 / P /
P
1 / P
1 / P
1 / P /
P
P / P
1 / g
1 / P
Maks.
kogus
200g
250ml
piima
3
muna
250g
400g
300g
250g
Koostisosad ja
tulemus
Liha, kala,
kodulinnuliha
(läbikasvanud
liha) -
hakkimine
Piimakokteil-
segamine
Segu (koogi)-
segamine
Pähklid-
peenestamine
Sibul-
peenestamine
Sibul-
viilustamine
Herned, oad
(keedetud)-
püreestamine
Kasutusotstar
ve
Kartulipuder
Supid, kastmed
Supid, toores
juurvili, salatid
Imiku- ja
väikelapsetoit
Garneering,
kreem, jäätis
Kartulipannko
ogid
Töötlemine
Tampige kartulid katki, lisage
pima, soola ja võid.
Kasutage keedetud juurvilja.
Lõigake 3cm kuubikuteks ja
peenestage tiiviknoaga.
Püree valmistamisel lisage ainult
veidi vedelikku. Peene püree
valmistamisel lisage vedelikku
alles siis, kui segu on juba
piisavalt peeneks töödeldud.
Enne vahustamist jahutage
koort külmakapis. Märkus:
kasutage vähemalt 125ml
koort.Vahukoor on valmis
umbes 20 sekundi pärast.
Koorige kartulid ja lõigake need
tükkideks, mis mahuvad
etteandetorusse.Vajutage
kergelt lükkuriga.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
1 / P
1 / P
1 / P
1 / P
P / S
1 / k
Maks.
kogus
500g
500g
400g
300g
350ml
300g
Koostisosad ja
tulemus
Karulid-
püreestamine
Supp-
segamine
Juurvili-
peenestamine
Juurvili ja liha
(keedetud)-
püreestamine
Vahukoor-
vahustamine
Kartulite –
peenestamine
EESTI12
Retseptid
Puuviljasai
P
- 150g datleid
- 225g kuivatatud ploome
- 100g pähkleid(50g mandleid/50g kreeka
pähkleid)
- 30g tumedaid rosinaid
- 50g heledaid rosinaid
- 200g rukki täisteralist jahu
- 100g nisujahu
- 100g pruuni suhkrut
- noaotsatäis soola
- 1 pakk küpstuspulbrit
- 300g võipiima
B
Surulülitile (P) vajutades segage koostisosad max
10 sekundit.Valage tainas täisnurgakujulisse vormi
ja küpsetage 40 minutit temperatuuril170cC.
Brokolisupp (4 portsjonit)
gP
- 50g Gouda juustu
- 300g keedetud brokolit
- brokoli keeduleem
- 2 keedetud kartulit
- 2 puljongikuubikut
- 2 tl mittevahustatud koort
- karri
- ool
- pipar
- muskaatpähkel
B
Riivige juust. Püreestage brokoli keedetud kartuli ja
vähese keeduleemega. Mõõtke püree ja vedelik
segamisnõusse, kuni 750ml, lisage
puljongikuubikud Valage pannile ja laske keema.
Riputage peale juustu, maitsestage karri, soola,
pipra ja muskaatpähkliga ning lisage koort.
Roqueforti kaste
P
- Roquefort hapukoore kaste:
- 75g peenestatud Roquefort või muud sarnast juustu
- 250cc hapukoort
- 2 tilka Tobasco
- 1tl veiniäädikat
- 1 küüslauguküüs
- pool tl suhkrut
- 1 tl sellerisoola
- pipart
- pool tl sinepit
B
Pange kõik toiduained, välja arvatud juust, nõusse
ja segage hästi läbi. Lisage juust ja jätkake
segamist, kuni segu konsistents rahuldab Teid.
Jogurtikaste
P
- 150cc jogurtit
- 2 tl sidrunimahla
- 1 veerand tl soola
- pipart
- 2 tl maitserohelist (petersell, aedkress, allikkress,
murulauk, estragon, basiilik)
B
Pange kõik koostisosad kaussi ja segage hästi läbi.
EESTI 13
Gazpacho (2 portsionit)
P
- 250g tomatit
- 1 küüs küüslauku
- 1 tl punast veini
- 1,5 tl oliivõli
- 1 tl tomatipüreed
- 1 roheline tükeldatud paprika
- 1 tükeldatud sibul
- 1 tl majoneesi
- pool peenestatud kurk
- 250cc kanapuljongit
- garneerinuks: paprika, tomat ja toores
tükeldatud sibul
B
Pange kõik toiduained nõusse ja segage kuni
toiduained on püreeks peenestatud. Pange supp
külmkappi. Garneeringuks peenestage paprikat,
tomatit ja sibulat.
Kartulipuder
P
- 500g keedetud kartulit
- umbes 160ml kuuma piima (90cC)
- 1tl võid
- soola
B
Tampige kartulid, siis lisage piim, sool ja või.
Kasutage kiirust 1 kestusega umbes 30 minutit,
kuni kartlipuder muutub ühtlaselt paksuks.
Majonees
S
- 2 munarebu või 1 suur muna
- 1 tl sinepit
- 1 tl äädikat
- 200ml õli
- Koostisained olgu toasoojad.
B
Pange vahustaja kaussi. Pange kaussi munarebud,
sinep ja äädikas. Kasutage kiirust 1.Valage õli läbi
etteandetoru vahustajale. Õli lisamisel võite
kasutada ka avaust lükkuris.
B
Soovitus tatari kastme valmistamiseks: lisage
peterselli, marineeritud kurke ja kõvaks keedetud
mune.
B
Soovitus kokteilikastme valmistamiseks: lisage
50ml koort, pisut viskit, 3 tl. tomatipastat ja pisut
ingverisiirupit 100ml majoneesi valmistamiseks.
Piimakokteil (põhiretsept)
P
- 175ml piima
- 10g suhkrut
- pool banaani või umbes 65g muud puuvilja
- 50g vaniljejäätist
B
Ajage kõik koostisained vahule.
Kartuli- kabatshoki plaadivorm
Pgk
- 375g kartulit
- näpuotsatäis soola
- 1 kabatshokk (umbes 250g)
- 1 küüslauguküüs, puruks vajutatud
EESTI14
- umbes 40g võid + tükeldatud või pange toidu
peale
- 2tl itaalia või provincial maitserohelist
- 1 suur muna
- 75ml vahustatud koort
- 75ml piima
- pipart
- 70g keskmise laagerdusega juustu
B
Koorige ja peske kartulid puhtaks.
B
Paigutage terahoidik (viilustaja hoidik) nõusse ja
viilustage kartulid ja kabatshokk kiirusel 1.
B
Keetke kartuliviile kerges soolavees, kuni need on
peaaegu pehmed.
B
Valage viilud sõela ja loputage neid hästi.
B
Pange pool võikogusest praepannile, praadige
3 minutit pool kabatshoki kogusest, neid aegajalt
segades. Riputage viiludele veidi maitserohelist.
Praadige ülejäänud kabatshokiviilud samal viisil
ning riputage peale maitserohelist.
B
Pange kabatshokiviilud pabersalvrätile nõrguma.
B
Määrige ahjuplaat rasvainega ja pange kartuli ja
kabatshoki viilud sellele nii, et nad üksteist osaliselt
kataksid.
B
Vahustage munad koos koore ja piimaga
metalltera abil.
B
Lisage maitse järgi soola ja pipart ning valage
segu üle kartuli ja kabatshoki viilude.
B
Vahetage viilustaja riivi vastu, riivige juust kiirusel
1 ja raputage toidule.
B
Pange toit ahju (200cC) ja pruunistage umbes
15 minutit.
Vahukreem lõhest
PS
- 1 lõhekonserv (220g)
- 2 tahvlit zhelatiini
- kimp murulauku
- näpuotsatäis soola
- näpuotsatäis punapipart
- pool tl sidrunimahla
- 125ml vahustatud koort
- 1 väike sibul
- allikkresskressi garneeringuks
B
Pange zhelatiin rohkesse vette paisuma.
B
Peenestage murulauk ja sibul köögikombainis
surulüliti funktsiooni (P) kasutades.\par
B
Eemaldage lõhelt nahk ja luud.
B
Lisage sool, punapipar, sidrunimahl, lõhe ja
konservivedelik, peeestatud murulauk ja sibul ning
püreestage kiirusel 1.
B
Pange püree kaussi.
B
Soojas väheses vees lahustage zhelatiin.
B
Segage zhelatiinilahus lõhepüreega.
B
Pange vahustustera kaussi ja vahustage koor
survenupule vajutades umbes 15 min.
B
Segage vahukoor puulusikaga lõhepüreega.
B
Valage vahukreem vaagnale, katke ja pange
mõneks tunniks külmkappi jahtuma.
B
Garneerimisel kasutage allikkressi.
Sandvitshi võie
P
- 2 väikest tükeldatud porgandit
- 2- 3 tükeldatud marineeritud kurki
- 75g tükeldatud lillkapsast
- 75g tükeldatud sellerit
EESTI 15
- maitserohelist (petersell, till, estragon,
tükeldatud sellerijuur)
- 100g majoneesi
- 100g kohupiima
- soola
- pipart
B
Peenestage porgandid, marineeritud kurgid,
lillkapsad, maitseroheline ja seller. Segage
ettevaatlikult majoneesi ja kohupiimaga ning
lisage maitse järgi pipart ja soola.
Tainakook
P
- 4 muna
- 30ml vett (35cC)
- 1 näpuotsatäis soola
- 150g suhkrut
- 1pk vanilliinsuhkrut
- 150g sõelutud jahu
- 3g küpsetuspulbrit
B
Kloppige mune ja vett umbes 2 min. Lisage
väikeste koguste kaupa suhkrut, vaniljet ja soola ja
segage umbes 1 min. Segu peab lusikalt valguma
ühtlase paksu massina. Segage jahu ja
küpsetuspulbrit kaabitsaga. Küpsetage ahjus
umbes 170cC umbes 30-35 min.
B
Soovitus:Võite kooki kaunistada erinevate
kreemide või lihtsalt vahukoore ning puuviljadega.
Reibekuchen (kartulipannkoogid) k
500g kartuleid
1 peenestatud sibulat
1 muna, soola, õli
B
Koorige ja peenestage toored kartulid ning
pangesõelale nõrguma. Lisage muna, tükeldatud
sibul, pisut soola ja segage korralikult läbi. Pange
pannile õli ja kuumutage. Seejärel pange kiht
peenestatud kartuleid pannile ja praadige.
Tzaziki (kurgisalat 2 kuni 3 portsjonit)
k
- 1 kurk
- 200ml jogurtit
- 1 tl oliivõli
- 2 küüslauguküünt
- näpuotsatäis soola
- 1 tl peeneks hakitud tilli
- mõned piparmündi lehed
B
Koorige kurk ja peenestage kiirusel 1. Pange
peenestatud kurk sõelale nõrguma.
B
Segage teised koostisosad, välja arvatud
piparmündilehed, kurgiga. Pange salat kaetud
kausis jahtuma külmkappi üheks tunniks.
Peenestage piparmündilehed ja pange peale enne
lauale andmist.
Hispaania salat (4 portsionit) g
- 1 väike lilla kapsas
- 2 punast sibulat
- 1 õun
- ühe apelsini mahl ja kaks tl punase veini äädikat
- 1 tl sinepit
B
Segage mahl, sinep ja äädikas. Peenestage
kapsas, sibul, till ja õun .
B
Pange koostisosad salatikaussi.
16 LATVISKI16
Virtuves kombains: detaļas un piederumi
A Ātruma regulators
B Motora nodalījums
C Motora stiprinājums (piespiežot divas
atvienošanas pogas, motora nodalījumu var
noņemt. Motors darbojas tikai tad, ja ir
savienots ar pārējo ierīci.)
D Stampa
E Produktu tekne
F Vāks ar aizslēgu
G Cilindrs
H Bļoda
I Asmens + aizsargapvalks
J Elektrovada spaile
K Putotājs
L Piederumu turētājs
M Šķēlētājs vidēji biezām šķēlēm
N Vidēja rupjuma rīve
O Rīve
Ievads
Šī ierīce ir aprīkota ar automātisku drošības
sistēmu. Pārkaršanas gadījumā sistēma automātiski
pārtrauc elektroenerģijas padevi ierīcei.
Ja ierīce pēkšņi pārtrauc darboties:
1 Izvelciet elektrības vada kontaktspraudni
no elektrības tīkla kontaktligzdas.
2 Noregulējiet ātruma regulatoru '0' stāvoklī.
3 Ļaujiet ierīcei atdzist 60 minūtes. Ierīce ir
atkal gatava lietošanai.
4 Iespraudiet elektrības vada
kontaktspraudni sienas kontaktligzdā.
5 Vēlreiz ieslēdziet ierīci.
Sazinieties ar Philips produkcijas izplatītāju vai
Philips pilnvaroto remontdarbnīcu, ja automātiskā
drošības sistēma darbojas pārāk bieži.
BRĪDINĀJUMS: lai izvairītos no bīstamas situācijas
ko var izraisīt drošības sistēmas atkārtota
ieslēgšanās, ierīce nedrīkst būt aprīkota ar taimeri.
Svarīgi
Pirms ierīces lietošanas uzmanīgi izlasiet
pamācības un apskatiet zīmējumus.
Saglabājiet šīs lietošanas pamācības
turpmākām uzziņām.
Pirms pieslēdzat ierīci elektrības tīklam,
pārbaudiet, vai spriegums, kas norādīts uz
ierīces atbilst elektrības tīkla spriegumam jūsu
mājā (110-127 V vai 220-230 V).
Nekad nelietojiet citu ierīču piederumus vai
detaļas, kuras nav ieteicis Philips. Ja lietosiet
šādus piederumus vai detaļas, virtuves
kombaina garantija nebūs spēkā.
Nelietojiet ierīci, ja bojāts tās elektrības vads,
kontaktspraudnis vai citas sastāvdaļas.
Ja bojāts ierīces elektrības vads, tas ir
LATVISKI 17
jāapmaina Philips pārstāvniecībā vai Philips
pilnvarotā remontdarbnīcā, jo nekvalificēts
remonts nopietni apdraud lietotāju.
Pirms lietojat ierīci pirmo reizi, rūpīgi notīriet
detaļas, kuras būs saskarē ar produktiem.
Nepārsniedziet tabulā norādīto produktu
daudzumu un apstrādes ilgumu.
Nepārsniedziet uz bļodas esošo maksimālā
tilpuma atzīmi. (Augšējā iedaļu līnija).
Putotāju un asmeni var ievietot piederumu
turētājā, kas atrodas uz bļodas.
Pēc ierīces lietošanas uzreiz atvienojiet to no
elektrības tīkla.
Nelieciet pirkstus vai priekšmetus (piem,
lāpstiņu) produktu teknē, kamēr ierīce
darbojas. Lietojiet tikai stampu.
Nelieciet pirkstus vai priekšmetus (piem.,
lāpstiņu) bļodā, pirms ierīce nav atvienota no
elektrības tīkla.
Raugieties, lai ierīce nebūtu pieejama bērniem.
Neatstājiet ierīci bez uzraudzības, kad tā ir
ieslēgta.
Pirms piederumu noņemšanas IZSLĒDZIET
ierīci.
Nekad nemērciet motora nodalījumu ūdenī
vai citā šķidrumā, kā arī neskalojiet to tekošā
ūdenī.Tīrīšanai izmantojiet tikai mitru drānu.
Ja vāks bļodai uzlikts pareizi, atskan klikšķis.
Pirms asmens lietošanas noņemiet no tā
aizsargapvalku.
Nepieskarieties asmeņiem, īpaši tad, ja ierīces
elektrības vada kontaktspraudnis ir iesprausts
elektrības tīkla kontakligzdā.
Ja nosprostojas ierīces asmeņi, pirms to
atbrīvošanas no pielipušajiem produktiem
ATVIENOJIET IERĪCI NO ELEKTRĪBAS
TĪKLA.
Pirms karstu produktu apstrādes ļaujiet tiem
atdzist (maksimālā temperatūra 80cC/175cF).
Nelieciet bļodu mikroviļņu krāsnī.
Trokšņa līmenis: Lc = 83dB [A]
Ierīces lietošana
C
1 Ielieciet bļodā cilindru.
C
2 Uzlieciet uz cilindra vajadzīgo piederumu
(esiet uzmanīgi ar asmeņiem, tie ir ļoti asi!).
C
3 Aizveriet vāku. Pagrieziet to bultiņu
norādītajā virzienā, līdz atskan klikšķis.
C
4 Pārliecinieties, ka motors ir izslēgts
(ātruma regulators '0' stāvoklī), piespiediet
atvienošanas pogas un iestipriniet motora
nodalījumu ar mugurpusi bļodas rokturī.
LATVISKI18
C
5 Tad nolaidiet motora nodalījuma priekšējo
daļu uz vāka.Atskan klikšķis.
C
6 Ielieciet produktu teknē stampu.
Lai produkti neizšļakstītos pa tekni, noslēdziet to
ar stampu.
Lietojiet produktu tekni, lai pievienotu šķidrumu
vai cietus produktus.
Ar stampu bīdiet produktus lejup pa tekni.
Iepraudiet eklektrības vada kontaktspraudni
elektrības tīkla sienas kontaktligzdā (220-230 V).
Ierīce ir gatava lietošanai.
C
7 Ātruma regulators ļauj piemērot ierīces
ātrumu vēlamo rezultātu sasniegšanai.
B
Pulsa režīms: ja ir piespiests pulsa slēdzis, ierīce
darbojas ar maksimālo ātrumu. Pēc slēdža
atlaišanas ierīce pārstāj darboties.
B
1. režīms: parastam ātrumam.
B
0 stāvoklis: ierīces izslēgšanai.
Pēc produktu apstrādes motora nodalījumu
(un arī vāku) var noņemt tikai tad, ja motors ir
izslēgts.
Kad ierīce ir ieslēgta, atvienošanas pogas nevar
piespiest.
2
1
C
8 Lai noņemtu motora nodalījumu,
piespiediet atvienošanas pogas un noceliet
motora nodalījumu no bļodas vāka.
Asmens
Asmeni lieto kapāšanai, maisīšanai, jaukšanai,
kulšanai un kūku mīklas pagatavošanai.
C
1 Ielieciet cilindru bļodā.
C
2 Noņemiet no asmens aizssargapvalku.
Asmens malas ir ļoti asas. Nepieskarieties tām!
C
3 Uzlieciet asmeni uz cilindra.
4 Ielieciet bļodā produktus. Pirms tam
sagrieziet lielos produktu gabalus mazākos,
apmēram 3 x 3 cm lielos kubiņos.
Sk. tabulu ieteicamā ātruma uzstādīšanai. Apstrādei
nepieciešamas 10-60 sekundes.
5 Aizveriet vāku un piestipriniet motora
nodalījumu.
1
LATVISKI 19
Lai produkti neizšļakstītos pa tekni, noslēdziet
to ar stampu.
Padomi kapāšanai
Ierīce kapā ļoti ātri. Lai produkti netiktu
sasmalcināti pārāk sīki, darbiniet ierīci īsu laiku.
Nedarbiniet ierīci pārāk ilgi, ja smalcināt
(cietu) sieru. Siers sakarsīs un sāks kust,
saveļoties pikās.
Nekapājiet pārāk cietus produktus, piemēram,
kafijas pupiņas, muskatriekstus un ledus
kubiņus, jo asmens var notrulināties.
Padomi jaukšanai
Nejauciet produktus, kas ir karstāki par 80cC.
Vispirms bļodā ieberiet miltus, un tikai pēc
tam pārējos produktus.
Padomi smalcināšanai
Augļus un dārzeņus var sasmalcināt,
nepievienojot šķidrumu.Taču pievienojot
mazliet šķidruma, jūs varat iegūt labāku
rezultātu.
Vienmēr vispirms smalciniet cietākos
produktus, pēc tam pievienojiet mīkstākos.
Ja produkti pielīp pie asmens vai bļodas
iekšpuses:
Izslēdziet ierīci.
Noņemiet no bļodas motora nodalījumu un vāku.
Ar lāpstiņu noņemiet produktus no piederumiem.
Piederumi
Šķēlētāja asmens mala ir ļoti asa. Nepieskarieties
tai!
Neapsrādājiet ar piederumiem ļoti cietus
produktus, piemēram, ledus gabaliņus.
Nesmalciniet Parmas sieru ar rīvi! Rīve ir
paredzēta kartupeļu smalcināšanai.
C
1 Ielieciet izvēlēto piederumu turētājā.
C
2 Uzlieciet piederumu turētāju uz cilindra
bļodā.
3 Aizveriet vāku un piestipriniet motora
nodalījumu.
4 Ielieciet teknē produktus. Pirms tam lielas
šķēles sagrieziet mazākās, lai tās varētu
ievietot produktu teknē.
5 Lai iegūtu labākus rezultātus, produktu
tekni piepildiet vienmērīgi.
6 Ieslēdziet ierīci. Sk. tabulu ieteicamā ātruma
uzstādīšanai.
C
7 Ar stampu viegli iespiediet produktus
teknē.
Ja ir jāsagriež ļoti daudz produktu, vienlaikus
apstrādājiet tikai nelielu porciju un starp tām
regulāri iztukšojiet bļodu.
Tabulā un receptēs minēto produktu daudzumu
var apstrādāt 10-60 sekundēs.
LATVISKI20
C
8 Lai noņemtu piederumu no turētāja,
paņemiet turētāju rokās tā, lai aizmugure
būtu vērsta pret jums. Saspiediet
piederuma malas ar īkšķiem tā, lai tas izkrīt
no turētāja.
Padomi rīvēšanai
Lai sarīvētu cietu sieru, piem., Gouda,
Parmesan un Pecorino, tam jābūt istabas
temperatūrā.
Lai sarīvētu mīkstāku sieru, piem., svaigu
Gouda vai Emmentaler, to izņem no
ledusskapja tieši pirms rīvēšanas.
Nesmalciniet neviena veida sieru ar rīvi!
Putotājs
Putotāju var lietot majonēzes, krēma un olu
baltumu sakulšanai.
C
9 Uzlieciet putotāju uz cilindra.
10 Ielieciet bļodā produktus un uzlieciet tai
vāku un motora nodalījumu.
C
11 Ieslēdziet ierīci. Sk. tabulu ieteicamā ātruma
uzstādīšanai.
Padomi putošanai
Lai saputotu olu baltumus, tiem jābūt istabas
temperatūrā.
Izņemiet produktus no ledusskapja apmēram
pusstundu pirms apstrādes.
Visām majonēzes sastāvdaļām jābūt istabas
temperatūrā.
Eļļu var pievienot pa mazu atveri, kas atrodas
stampas apakšējā daļā.
Gatavojot krēmu, tā sastāvdaļam jābūt
ledusskapja temperatūrā. Ievērojiet apstrādes
ilgumu (sk. tabulu). Neputojiet pārāk ilgi.
Lai iegūtu labāku rezultātu, lietojiet pulsa slēdzi.
Tīrīšana
Pirms motora nodalījuma tīrīšanas vienmēr
atvienojiet ierīci no elektrības tīkla.
1 Motora nodalījumu tīriet ar mitru drānu.
Nemērciet motora nodalījumu ūdenī, kā arī
neskalojiet to tekošā ūdenī.
2 Tūlīt pēc ierīces lietošanas vienmēr
noskalojiet ar produktiem aplipušās detaļas
karstā ziepjūdenī.
Bļodu, bļodas vāku un piederumus var mazgāt
arī trauku mazgājamajā mašīnā.
Derīgums trauku mazgājamajai mašīnai pārbaudīts
saskaņā ar DIN ENV 12875.
Uzmanīgi notīriet asmeni un piederumus. Asmens
malas ir ļoti asas!
Raugieties, lai asmens un piederumi nesaskartos ar
cietiem priekšmetiem, kas var padarīt tos trulus.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Philips HR7605/10 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend