Philips HR7754/01 Kasutusjuhend

Kategooria
Mikseri / köögikombaini tarvikud
Tüüp
Kasutusjuhend
Essence
HR7754
Retseptid ja kasutamisõpetus
Ēdienu receptes un lietošanas norādījumi
Receptai ir naudojimo instrukcijos
Recepti i upute za uporabu
Recepti in navodila za uporabo
2
E
F
G
L
M
Z
b
Y
3
4
EESTI 6
LATVISKI 26
LIETUVIŠKAI 46
HRVATSKI 66
SLOVENŠČINA 86
HR7754
5
EESTI6
Osad ja tarvikud
A) Mootoriosa
B) Smart Process kontrollpaneel
C) Sisseehitatud turvalukk
D) Keeratav kaitsekaas (panna peale nõud
kasutades)
E) Köögikombaini nõu
F) Veovõll
G) Mikseri kann
H) Mikseri kannu kaas
I) Kaane sulgur (aktiveerib ja deaktiveerib
turvalukku)
J) Köögikombaini nõu kaas
K) Kork
L) Etteandetoru
M) Lükkur
N) Tsitruspressi sõel
O) Tsitrusepressi koonus
P) Mahlapressi trummel
Q) Mahlapressi jäätmesõel
R) Mahlapressi kaas
S) Mahlapressi lükkur
T) Metallist tiiviknuga + kaitsekate
U) Tainakonks
V) Vispel
W)Riiv keskmine
X) Riiv peen
Y) Riiv jäme
Z) Sõmerdaja
a) Lõiketerade hoidik
b) Reguleeritav viilustustera (viilustaja, telg ja
reguleerimisnupp)
Kasutamisjuhend
Seade on varustatud termo- automaatkatkestiga.
Süsteem lülitab automaatselt voolu välja, kui seade
on üle kuumenenud.
Kui seade lakkab äkki töötamast:
1 Võtke toitejuhe pistikupesase välja.
2 Laske seadmel jahtuda 60 minutit.
3 Pange toitejuhe pistikupessa.
4 Lülitage seade uuesti sisse.
Kui automaatkatkesti lülitab seadet vooluvõrgust
välja liiga tihti, pöörduge Philipsi toodetelevitaja
või Philipsi Hoolduskeskuse poole.
SOOVITUS: Ohtlike situatsioonide vältimiseks, mis
põhjustavad ajutise voolukatkestuse, ärge lülitage
seadet välja ajaseadmise lülitiga.
Pange tähele!
Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend
hoolikalt läbi ja vaadake jooniseid.
Hoidke juhendit alles ka edaspidiseks
kasutamiseks.
Enne seadme sisselülitamist kontrollige, et
kohalik voolutugevus vastaks seadme
voolutugevusele.
Ärge kunagi kasutage teiste tehaste poolt
EESTI 7
toodetud lisaseadmeid või neid, mida Philips ei
ole soovitanud. Garantii muutub kehtetuks, kui
olete kasutanud teisi tarvikuid või lisaosi.
Ärge kasutage seadet, kui toitejuhe, pistik või
mõni muu osa on vigastatud.
Kui seadme toitejuhe on vigastatud, peate
seda vahetama Philips või selle volitatud
hoolduskeskuses, et vältida ohtlikke
situatsioone.
Enne seadme kasutuselevõttu peske hoolikalt
kõik toiduainetega kokkupuutuvad osad
puhtaks.
Ärge ületage tabelis antud maksimaalkoguseid
ega -aegu.
Ärge ületage maksimaalkogust nõus, s.t. ärge
täitke nõud üle ülemise piirjoone.
Lülitage seade välja otsekohe peale
kasutamist.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
muid objekte (näit. kaabitsat) enne, kui seade
pole vooluvõrgust lahti ühendatud.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
kaabitsat enne, kui seade pole vooluvõrgust
lahti ühendatud.
Ärge jätke seadet laste käeulatusse.
Ärge jätke töötavat seadet järelvalveta.
Pange kaas nõule õigesse asendisse.
Sisseehitatud turvalukk on deblokeeritud ja
Teil on võimalik seadet pöörata. Mõlematel, nii
mootoriosal, kui ka keerataval kaitsekaanel on
tähised. Seade hakkab tööle ainult siis, kui
mootoriosa tähis on vastakuti kaitsekaanel
oleva tähisega.
Enne lisaseadmete eemaldamist lülitage seade
välja.
Lülitage seade alati välja vajutades STOPP
nupule.
Oodake, kuni liikuv osa peatub, enne kui
võtate seadmelt kaane ära.
Keeratavat kaitsekaant võib eemaldada ainult
siis, kui nõul ei ole kaant peal või kui nõu on
seadmelt üleüldse eemaldatud.
Ärge kunagi pange mootoriosa vette ega
mingisse muusse vedelikku,ega loputage seda
veega. Mootori puhastamiseks kasutage ainult
niisket lappi.
Eemaldage kaitsekate tiiviknoalt enne selle
kasutamist.
Laske toiduainetel jahtuda, enne kui hakkate
neid töötlema (max. temperatuur
80cC/175cF)
Töödeldes vedelikku, mis on tuline või
vahutav, ärge täitke pritsmete vältimiseks
kannu üle 1 liitri.
Lülitage seade välja otsekohe peale
kasutamist.
Töötlemisaegu vaadake kasutusjuhendis
olevast tabelist.
Nõu funktsioone ei ole võimalik kasutada, kui
mikser on seadmel.
EESTI8
Seadme kasutamine
Smart Process kontroll
Seade on varustatud Smart Process kontrolliga
tagades seadme optimaalse ja tulemusliku töö. Iga
nupp on ühendatud eelnevalt programmeeritud
seadetega, mis tagavad optimaalse kiiruse iga
tarviku kasutamiseks.
Kiirust on võimalik suurendada või vähendada
kolme astme võrra vajutades + või - nuppu.
Kui vajutate pulseeriva funktsiooni nuppu, töötab
seade suurimal kiirusel. Kui lasete nupu lahti, seade
seiskub või hakkab tööle eelnevalt seatud kiirusel.
Toimingut on alati võimalik peatada Stopp- nupule
vajutamisega.
Kui vajutate sama toimingu nuppu veelkord 40
sekundi jooksul, jätkub toiming, mille peatasite.
Köögikombaini nõu
C
1 Paigutage nõu köögikombainile, pöörake
käepidet noole suunas, kuni kuulete
klõpsatust.
C
2 Pange kaas nõule. Keerake kaant noole
suunas, kuni kuulete klõpsatust (see vajab
pisut jõudu).
1
CLICK
2
1
2
CLICK
Sisseehitatud turvalukk
B
Nii mootoriosal, nõul, kui ka kaanel on tähised.
Seade töötab vaid siis, kui nool mootoriosal on
kohakuti tähisega keerataval kaitsekaanel.
C
1 Kontrollige, et märge kaanel on kohakuti
märgisega nõul, täpselt teineteise vastas.
Sel juhul on käepide õigesti paigaldatud.
Etteandetoru ja lükkur
C
1 Etteandetoru kasutage vedelike ja/või
tahkete toiduainete lisamiseks. Suruge
toiduaineid etteandetorusse ainult
lükkuriga.
C
2 Lükkurit võite hoida toiduainete
töötlemise ajal etteandetorus, see hoiab
ära pritsmed.
Metallist lõiketera
Metallist lõiketera võib kasutada hakkimiseks,
segamiseks, peenestamiseks ja püreestamiseks.
C
1 Eemaldage enne tiiviknoa kasutamist sellelt
kaitse.
Tiiviknoa servad on väga teravad. Soovitame neid
mitte katsuda!
CLICK
EESTI 9
C
2 Pange veovõll nõusse ja tiiviknuga
veovõllile.
3 Mõõtke ained nõusse.Ained tuleb
tükeldada 3 x 3 cm suurusteks tükkideks.
Pange nõule kaas peale.
4 Pange lükkur etteandetorusse.
C
5 Vajutage hakkimistoimingu nuppu
kontrollpaneelil.
- Toiming algab 4 kordse pulseerimisega, hakkides
koostisosad (näit. sibul või pähklid) ühtlaseks
massiks.
- Edaspidi toimingu kiirus suureneb
maksimaalseni ja püsib, kuni vajutate STOPP
nupule.
Vajutage -nuppu, et kiirust vähendada.
Toimingut võib peatada pulseerimise kestel
igal ajal, vajutades STOPP nuppu.
Nõuanded
Kui peenestate sibulat, peatage seade pärast
nelja pulseerimist, et sibulat liiga peeneks ei
tükeldataks.
Ärge laske seadmel (kõva) juustu peenestades
liiga kaua töötada. Juust soojeneb, hakkab
sulama ning paakub.
Ärge kasutage tiiviknuga liiga kõvade ainete
tükeldamiseks, nagu kohvioad, muskaatpähkel
ja jääkuubikud.Tiiviknuga muutub nüriks.
Kui toiduained jäävad tiiviknoa või nõu seintele:
1 Lülitage seade välja.
2 Võtke nõult kaas.
3 Eemaldage toiduained tiiviknoalt või nõu
seintelt kaabitsaga.
Vahetatav lõikaja
Ärge purustage lõikajaga kõvu koostisosi nagu
jääkuubikud, .
C
1 Pange valitud lõikaja hoidikusse.enne selle
veovõllile panemist.
Lõiketerad on väga teravad. Ärge katsuge neid.
C
2 Pange lõikehoidik veovõllile, mis asub nõus.
3 Pange kaas nõu peale.
4 Pange toiduained etteandetorusse. Lõigake
need etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks.
C
5 Parema tulemuse saavutamiseks täitke
etteandetoru ühtlaselt.
1
2
CLICK
EESTI10
Kui on vaja töödelda suuremat kogust toiduaineid,
siis tehke seda jaokaupa ja tühjendage
vahetevahel nõud.
C
6 Seadke 'riivimise ja viilustamise toimingud'
kontrollpaneelil.
Toiming suurendab otsekohe töötluskiirust
optimaalse lõpptulemuse saamiseks.
Toimingu kiirus suureneb kolmekorselt, kui
vajutate nuppu + ja väheneb kolmekordselt, kui
vajutate nuppu -.
C
7 Tõugake koostisosad lükkuriga
etteandetorusse.
Kui riivite pehmeid aed- või puuvilju, võite
kiirust kolme astme võrra vähendada
vajutades - nuppu, et neid mitte püreestada.
C
8 Lõikaja eemaldamiseks lõikaja hoidikust
võtke hoidik kätte nii, et selle alumine osa
oleks suunatud Teie poole. Lükake
pöialdega lõikajat servadest nii, et see
kukuks hoidikust välja.
Reguleeritav viilustustera
Reguleeritava viilustusteraga võite koostisosi
viilustada erineva paksusega viiludeks.
Olge ettevaatlik, sest lõiketerad on väga teravad.
C
1 Pange lõiketera telje otsa.
C
2 Ühendage lõiketera tagaosa nupuga ja
pöörake märgini, kuni kriipsud on
kohakuti. Nüüd on viilustustera lukustatud.
C
3 Pöörake reguleerimisnuppu, et valida viilu
paksus, mis Teid rahuldaks.
C
4 Paigutage reguleeritav viilustustera võllile.
5 Sulegege kaas ja pange koostisosad
etteandetorusse.
C
6 Seadke 'riivimise ja viilustamise toimingud'
kontrollpaneelil.
7 Kui vajalik, suruge koostisosi aeglaselt
lükkuriga allapoole.
2
1
EESTI 11
Taina segamise konksud
Tainakonkse saab kasutada saia ja pitsataina
segamiseks.
C
1 Paigutage tainakonksud võllile.
C
2 Pange segamisnõu mootoriosale ja
pöörake käepidet noole suunas ja sobitage
tainakonksud veovõllile.
3 Pange ained nõusse.
4 Sulgege nõu kaanega.
C
5 Vajutage tainasegamistoimingu nupule
kontrollpaneelil.
Seade suurendab 10 sekundi pärast segamise
kiirust kuni maksimaalseni. Seade jätkab samal
kiirusel tööd, kuni vajutatakse stopp nuppu. Kiirust
on võimalik vähendada 3 kordselt vajutades -
nuppu. Kui +/- nupp ei reageeri, siis on mootor
juba jõudnud kiiruse ülempiirini.
Visplid
Vispleid kasutatakse munade, munavalgete,
pudingute ja kreemide valmistamiseks.
1 Pange nõu mootorile ja pöörake seda
vasakule, kuni kostab klõpsatus.
C
2 Pange tarvikute võll nõusse.
C
3 Paigutage visplid võllile.
4 Pange koostisosad nõusse, pange kaas
peale ja pöörake seda paremale kuni
kostab klõpsatus.
C
5 Vajutage vahustamistoimingu nuppu
kontrollpaneelil.
Seade lisab vahustamiskiirust 15 sekundi jooksul
kuni maksimaalseni. Seade jätkab samal kiirusel
tööd, kuni vajutatakse stopp nuppu. Kiirus
väheneb kolmekordselt -nuppu vajutades.
EESTI12
Kann
Kann on ette nähtud:
- Vedelikkude segamine, nt. piimatooted, kastmed,
puuviljamahlad, supid, segajoogid, magusad teed,
kokteilid.
- Vedelate ainete segamine, nt. pannikoogitainas
või majonees.
- Keedetud ainete püreestamine nt. imikutoidu
tegemine.
Seadet saab kasutada koos või ilma kannu
mootoriosale ühendamata. Kui kasutate
seadet ilma kannuta, ei hakka seade tööle
enne, kui mootoriosale ei ole peale keeratud
kaitsekaas.
C
1 Kannu pealepanekuks eemaldage
kaitsekaas.
C
2 Paigutage kann mootoriosale ja kinnitage
noole suunas keerates kindlalt kohale.
Käepide peab olema suunatud vasakule.
Kannu kinnitades ärge vajutage liiga tugevasti
kannu käepidemele.
3 Mõõtke ained kannmikserisse.
C
4 Sulgege kaas.
1
2
1
2
C
6 Vajutage segamise nuppu kontrollpaneelil.
Mikser hakkab tööle. Kiirus tõuseb
maksimaalseni. Seade töötab sellisel
kiirusel seni, kuni vajutate STOP nuppu.
Segamise ajal on kiirust võimalik
vähendada 3 kordselt vajutades - nuppu.
Nõuanded
C
Vedelaid aineid võib lisada korgi väikese ava
kaudu.
Mida kestvamalt mootor töötab, seda
peenestatuma tulemuse saate.
Lõigake kõvad toiduained enne mikserisse
panemist tükkideks. Kui tahate valmistada
suurt kogust, töödelge toiduaineid väikeste
portsjonite kaupa, ärge töödelge suurt kogust
korraga.
Leotage enne töötlemist kõvasid toiduained,
nt. sojaube, et nendest teha sojapiima
C
Jää purustamiseks pange jääkuubikud kannu,
sulgege kaas ja kasutage pulseerivat
funktsiooni.
EESTI
Kui kannu külge on toiduained kinni jäänud , siis:
1 Lülitage seade välja ja eemaldage pistik
pistikupesast.
2 Avage kaas.
Ärge kunage avage kaant, kui seade töötab.
3 Eemaldage kannu seinte külge jäänud
toituained kaabitsaga.
Hoidke kaabitsat kindlal kaugusel teradest (umbes
2cm).
Kui Te ei ole tulemusega rahul, laske seadmel
mitu korda lühidalt pulseerivalt töötada.
Parimaid tulemusi võib saavutada ka
toiduaineid kaabitsaga segades (mitte siis, kui
seade töötab) või vähendades töödeldavat
kogust.
Mõnikord muutub toiduainete segamine
kergemaks, kui lisada pisut vedelikku nt.
puuvilju segades lisage sidrunimahla.
Tsitruspress
Tsitruspressi saab kasutada erinevate tsitruseliste
töötlemiseks.
C
1 Pange nõu mootorile ja paigutage sõel
nõule.
13
1
2
C
2 Pöörake sõela noole suunas, kuni
turvaluku sulgur fikseeritakse mootorisse.
C
3 Pange koonus sõelale seda õrnalt allapoole
vajutades.
C
4 Vajutage 'Tsitruse vajutusnuppu'
kontrollpaneelil.
Toimingu kiirus suureneb kolmekordselt vajutades
+nuppu.
Toiming algab ja lõpeb STOP- nupule
vajutamisega.
C
5 Vajutage pooleks lõigatud puuvili
pöörlevale koonusele.
Nõuanded
Aegajalt peatage vajutamine, et eemaldada
jäätmeid sõelalt.
Nõnda toimides lülitage seade välja ja eemaldage
nõu koos sõela ja koonusega.
C
Pärast kasutamist eemaldage nõu koos
tsitruspressi tarvikutega, et vältida mahla
tilkumist seadmele.
CLICK
1
1
2
EESTI14
Mahlapress
Mahlapressi kasutage värske puu- ja juurviljamahla
valmistamiseks. Südamikud, seemned ja koored
eraldatakse.
1 Pange nõu mootorile.
C
2 Pange võll nõusse.
C
3 Kinnitage mahlapressi trummel veovõllile.
C
4 Sisestage jäätmesõel mahlapressi trumlisse
ja kontrollige, et kõik 3 nuppu paikneksid
mahlapressi trumli õnarustes.
C
5 Pange mahlapressi kaas nõule.
C
6 Vajutage mahlapressi nuppu.
Ärge kunagi kasutage mahlapressi, kui pöörlev
sõel või trummel on katki.
Seade alustab tööd aeglaselt ja saavutab lõpuks
maksimaalse kiiruse. Kiirust on võimalik vähendada
1
2
vajutades - nuppu. Seade lülitub välja, kui vajutate
nuppu STOP.
C
7 Pange mahlapressi puu- või köögivilju läbi
etteandetoru.
C
8 Vajaduse korral tõugake koostisosi õrnalt
lükkuriga. Hoidke lükkurit võimalikult kaua
etteandetorus, et vältida pritsimist.
9 Et puu- ja köögiviljadesse järelejäänud
mahla välja pigistada, laske seadmel veel
20 sekundit töötada.
C
10 Et vältida mahla tilkumist seadmele
eemaldage pärast kasutamist ka tarvikud.
Nõuanded
Enne mahlapressi kasutamist:
- lõigake porgandid, valged redised jms.
- koorige tsitruselised, ananassed, melonid jms.
- kirssidest, ploomidest, aprikoosidest, virsikutest
jne.võtke välja kivid .
Lülitage alati enne seade sisse, kui te puuvilju
mahlapressi hakkate panema .
Vahetevahel lülitage seade välja, et sõelast ja
trumlist jäätmeid eemaldada .
Ärge töödeldage suuri koguseid korraga.
Lülitage seade kohe välja, kui see hakkab
tugevasti vibreerima ja puhastage jäätmesõel ja
filter enne seadme taas sisselülitamist.
1
2
EESTI 15
Puhastamine
Enne seadme puhastamist eemaldage alati pistik
pistikupesast.
1 Pühkige mootoriosa niiske lapiga puhtaks.
Ärge kunagi kastke mootoriosa vette ega
loputage seda.
2 Alati peske toiduainetega kokkupuutunud
osad kohe pärast kasutamist sooja
pesuvahendiveega puhtaks.
Nõud, nõu kaant, lükkurit ja tarvikuid (välja
arvatud mikserkannu) võib pesta
nõudepesumasinas.
Need osad on testitud vastavalt DIN EN 12875
ja neid võib pesta nõudepesumasinas.
Mikserkannu ärge peske nõudepesumasinaga!
Kaane eemaldamiseks avage see ja lükake
ülespoole.
Kaant eemaldage ainult puhastamise eesmärgil.
Puhastage metallnuge, mikseris olevaid teri ja
lõikajaid ettevaatlikult. Nende lõiketerad on väga
teravad.
Kontrollige, et nugade lõiketerad ja lõikajad ei
puutuks vastu kõvasid esemeid. Need võivad
nüriks muutuda.
Mõned toiduained võivad seadme osi värvida. See
pole probleem.Värv kaob ajapikku osadelt
iseenesest.
C
Kerige (üleliigne) juhtmeosa ümber seadme
taga oleva hoidiku.
Mikseri kiirpesemine
C
1 Valage kannu sooja vett (mitte rohkem kui
0.5 liitrit) ja pesuvahendit.
2 Sulgege kaas.
C
3 Vajutage pulseeriva funktsiooni nuppu ja
laske seadmel mõni minut töötada.(Seade
peatub kohe, kui vabastate nupu).
4 Avage kann ja loputage seda puhta veega.
Visplite pesemine
C
1 Võtke ülekanderatas visplilt maha. Peske
visplit soojas pesuvahendilahuses või
nõudepesumasinas.
Reguleeritava viilustustera täielikuks
puhastamiseks:
C
1 Keerake reguleerimisnuppu paremale, et
tõmmata tera kettast välja.
Ketast, tera ja reguleerimisnuppu võib pesta
soojas seebivees või nõudepesumasinas.
1
2
Funktsioonid, tarvikud ja kasutusotstarve
SUOMI16
Kokku panemine
Mikrokokkupanek
C
Pange tarvikud (tera, lõikehoidik) veovõllile ja
pange nõu sisse.Viimaseks jätke alati
lõikehoidik.
Garantii ja teenindus
Kui Te vajate informatsiooni või on Teil probleemid
tekkinud, külastage Philips Web lehekülge
www.philips.com või võtke ühendus teie maa
Philipsi hoolduskeskusega (lisainfot ja
telefoninumbrid leiate garantiitalongilt). Kui Teie
maal ei ole Philipsi hoolduskeskust, pöörduge
Philipsi toodete müüja poole või võtke ühendus
Philipsi koduhooldusseadmete ja isikliku hoolduse
BV teenindusosakonnaga
Aeg
10 - 60 sek
10 - 60 sek
10 - 60 sek
60- 180 sek
30- 180 sek
10 - 60 sek
oleneb kogusest
oleneb kogusest
Kasutusotstarve
Hakkimine, püreestamine, segamine
Peenestamine, riivimine
Viilustamine
Sõtkumine, segamine
Vahustamine, emulgeerimine
Segamine, püreestamine
Tsitruseliste pressimine
Puu- ja köögiviljade mahla
pressimine
Tarvik
P
hjk
¬
{
˚
D
ƒ
©
Funktsioo
n
¥
^
^
¨
EESTI 17
Kogused ja valmistamise aeg
Kasutusotstar
ve
Salatid, toores
aedvili
Salatid, toores
aedvili
Pannkoogid,
vahvlid
Koogivormides
se
puistamiseks,
gratineeritud
toidud.
Magustoit,
garneeringud
Töötlemine
Lõigake aedviljad
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Pange tükid
etteandetorusse ja riivige
aegajalt lükkuriga kergelt
lükates.
Lõigake aedviljad
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Pange tükid
etteandetorusse ja riivige
aegajalt lükkuriga kergelt
lükates.
Kõigepealt valage piim
mikserkannu ja seejärel lisage
kuivad koostisosad. Segage neid
umbes 1 minut.Vajaduse korral
korrake toimingut kaks korda.
Seejärel laske seadmel mõned
minutid toatemperatuurini
jahtuda .
Töödelge kuivanud, krõbedat
saia.
Kasutage toasooja võid.
Toimi
ngu
nupp/t
arvik
^ / k
^ / ¬
/ D
¥ /P
¨ / {
Maks.
kogus
500g
500g
750ml
piima
100g
300g
Koostisosad ja
tulemus
Õunad,
porgandid,
seller- riivimine
Õunad,
porgandid,
seller-
viilustamine
Kloppimine
(pannkoogid) -
vahustamine
Riivsai-
peenestamine
Võikreem
(kreem au
beurre) -
vahustamine
Kasutusotstar
ve
Garneering,
supid, kastmed,
gratineeritud
toidud
Kastmed,
pitsad,
gratineeritud
toidud,
fondüüd.
Garneering,
kastmed,
kondiitritooted
, kreemid.
Püreed ja
supid
Imikutoidud.
Salatid,
garneering
Sai
Töötlemine
Kasutage kooreta Parmesan
juustu ja lõigake see
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks umbes 3 x 3 cm.
Lõigake juust etteandetorusse
mahtuvateks tükkideks.Vajutage
ettevaatlikult lükkuriga.
Kasutage kõva mõrushokolaadi.
Murdke umbes 2cm suurusteks
tükkideks.
Kasutage keedetud herneid või
ube. Kui vaja, lisage vedelikku, et
parandada segu koostist.
Jämedama konsistensiga püree
valmistamiseks lisage ainult veidi
vedelikku. Peenema
konsistensiga püree
valmistamiseks lisage vedelikku
nii palju, et püree muutub
ühtlaseks.
Pange kurgitükid
etteandetorusse ja tõugake
neid ettevaatlikult.
Segage sooja vett pärmi ja
suhkruga. Lisage jahu, õli ja
soola ja segage tainast umbes
90 sekundit. Pange kerkima
umbes 30 minutiks.
Toimi
ngu
nupp/t
arvik
¥ / P
^ / h
¥ / P
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¨ / {
Maks.
kogus
200g
200g
200g
250g
500g
2
kurki
500g
jahu
Koostisosad ja
tulemus
Juust
(Parmesan)-
peenestamine
Juust (Gouda)-
riivimine
Chokolaad-
peenestamine
Keedetud
herned, oad-
püreestamine
Köögivili ja liha
- püreestamine
Kurgid -
viilustamine
Tainas (saia) -
sõtkumine
EESTI18
Kasutusotstar
ve
Pitsa.
Õunapirukad,
magusad
küpsised,
plaadisaiad.
Pidusai
Pudingud,
sufleed, besee
Kastmed,
keedised,
pudingud,
imikutoit
Töötlemine
Toimige samuti nagu
saiatainaga. Sõtkuge tainast
1 minut. Esmalt pange sisse jahu
ja seejärel ülejäänud
koostisosad.
Võtke külm margariin,
tükeldage see 2cm suurusteks
kuubikuteks. Pange jahu nõusse
ja lisage margariin. Segage, kuni
tainas muutub sõmeraks.
Segamise ajal lisage külma vett.
Kui tainast moodustub pall,
lõpetage segamine. Enne
edasist töötlemist laske tainal
jahtuda.
Segage pärmi, sooja vett ja veidi
suhkrut eraldi kaussi. Pange kõik
koostisosad segamisnõusse ja
sõtkuge, kuni tainas muutub
ühtlaseks ja ei kleepu enam
nõu seintele (umbes 1 minuti
pärast). Laske tainal 30 minutit
kerkida.
Munad olgu toasoojad.
Märkus:Vahustage vähemalt
kahe muna valget.
Nõuanne: Lisa sidrunimahla, et
ennetada puuviljamahla
värvimuutust. Lisage pisut
vedelikku, kui tahate teha
ühtlast püreed.
Toimi
ngu
nupp/t
arvik
¨ / {
¨ / {
¨ / {
ø /
ß
/ D
Maks.
kogus
750g
jahu
300g
jahu
500g
jahu
4
munav
alget
500g
Koostisosad ja
tulemus
Tainas (pitsa) -
sõtkumine
Tainas
(muretainaküp
sised) -
sõtkumine
Tainas (pärmi)
- sõtkumine
Munavalged-
vahustamine
Puuvili (näit.
õunad,
banaanid,
pähklid water
chestnut)-
peenestamine
Kasutusotstar
ve
Kastmed,
keedised,
pudingud,
imikutoit
Garneerimine,
kastmed
Kastmed,
supid,
garneering,
maitserohelise
ga võided
Puuviljamahlad
Salatid,
garneering ja
grillkastmed
Tatari steik,
hamburgerid,
lihapallid
Töötlemine
Nõuanne: Lisage sidrunimahla,
et ennetada puuviljamahla
värvimuutust.
Koorige küüslauk.Vajutage
pulseerimisnuppu mitu korda,
et küüslauku ei peenestataks
liiga peeneks. Kasutage
vähemalt 150g.
Enne hakkimist tuleb
maitserohelist pesta ja
kuivatada.
Puuviljamahl
Kõik koostisosad olgu
toasoojad. Märkus: töödelge
vähemalt ühte suurt või kahte
väikest muna või kahe muna
kollast. Pange kaussi muna ja
veidi äädikat ning lisage
tilkhaaval õli.
Kõigepealt eemalda kõik
kõõlused ja kondid. Lõika liha
3cm kuubikuteks.Vajuta
pulseerimisnuppu, et saada
jämedamat hakkliha.
Toimi
ngu
nupp/t
arvik
¥ / P
¥ / P
¥ / P
/ ©
ø /
ß
¥ / P
Maks.
kogus
500g
300g
Min.
50g
500g
(suuri
m
kogus)
3
muna
500g
Koostisosad ja
tulemus
Puuvili (näit.
õunad,
banaanid) -
hakkimine
Küüslauk-
peenestamine
Maitseroheline
(näit. petrsell)-
hakkimine
Mahlad (näit.
õuna, porgandi
jt.)- segamine
Majonees -
emulgeerimine
Liha (tailiha) -
hakkimine
1919EESTI
Kasutusotstar
ve
Tatari steik,
hamburgerid,
lihapallid
Piimakokteilid
Koogid
Salatid,
pudingud,
pähklisai,
mandlipasta
Salat,
Salat,
Hakkliha
Töötlemine
Kõigepealt eemalda kõik
kõõlused ja kondid. Lõika liha
3cm kuubikuteks.Vajuta
pulseerimisnuppu, et saada
jämedamat hakkliha.
Püreestage puuvili (näit.
banaanid, maasikad) suhkru,
piima ja jäätisega ning segage
hästi läbi.
Koostisosad olgu toasoojad.
Segage pehme või ja suhkur,
kuni segu on ühtlaselt pehme ja
kreemjas. Lisage piim, munad ja
jahu.
Kui vajutate pulseerimisnuppu,
saate jämedamad pähklitükid.
Peatage toiming, kui soovite
jämedamaid pähklitükke.
Koorige sibul ja lõigake 4 tükiks.
Peatage protsess pärast kahte
pulseerimist ja kontrollige
tulemust.
Koorige sibulad ja lõigake need
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Märkus: ärge
viilustage vähem kui 100g .
Kõigepealt eemalda kõik
kõõlused ja kondid. Lõika liha
3cm kuubikuteks.Vajuta
pulseerimisnuppu, et saada
jämedamat hakkliha.
Toimi
ngu
nupp/t
arvik
¥ / P
/ D
π /
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¥ / P
Maks.
kogus
400g
500ml
piima
4
muna
250g
500g
300g
200g
Koostisosad ja
tulemus
Liha, kala,
linnuliha
(ribad)-
hakkimine
Piimakokteil -
segamine
Segu (koogi)-
segamine
Pähklid-
peenestamine
Sibul-
peenestamine
Sibulad-
viilustamine
Kodulinnu liha-
hakkimine
Kasutusotstar
ve
Supid, kastmed
Garneering,
kreem,
jäätisesegud
Töötlemine
Kasutage keedetud aedvilja.
Enne vahustamist jahutage
koort külmakapis. Märkus:
kasutage vähemalt 125ml
koort.Vahukoor on valmis
umbes 20 sekundi pärast.
Toimi
ngu
nupp/t
arvik
/ D
ø /
ß
Maks.
kogus
500g
500g
Koostisosad ja
tulemus
Supid-
segamine
Vahukoor-
vahustamine
EESTI20
Retseptid
Võie suvekõrvitsast
Koostisosad:
- 2 suvekõrvitsat
- 3 keedetud muna
- väike sibul
- 1 spl taimeõli
- petersell
- 2-3 spl hapukoort
- sidrunimahl,Tabasco soust, sool, pipar, karri
pulber, paprika
B
Peske ja kuivatage suvekõrvitsad ja riivige
peeneks köögikombaini nõusse. Pange riivitud
suvekõrvits taldrikule, lisage soola ja jätke umbes
15 minutiks seisma, kuni sool on imbunud riivitud
suvekõrvitsasse. Lõigake sibul 4 tükiks ja hakkige
peeneks koos küüslauguküünega. Eemaldage
petersellilehed varte küljest ja hakkige.need
peeneks
B
Seejärel pange riivitatud suvekõrvits puhtale
käteratile ja vajutage sellest vedelik välja.Valage
pannile pisut õli ja praadige kergelt peenestatud
sibulat ja küüslauku, siis lisage suvekõrvits. Kogu
vedelik peaks koostisosadest välja aurustuma.
Laske praetud koostisosadel jahtuda. Koorige
munad ja hakkige need köögikombaini nõus mõne
sekundi jooksul. Lisage teised koostisosad nõusse,
maitsestage ja segage mikseriga. Serveerige
röstitud saiaga.
Puuviljakook
Koostisosad:
- 180g datleid
- 270g kuivatatud ploome
- 60g mandleid
- 60g kreeka pähkleid
- 60g rosinaid
- 60g seemneteta rosinaid
- 240g rukki täistera nisu
- 120g nisujahu
- 120g pruuni kristallsuhkrut
- 360g rasvarikast piima
- näpuotsatäis soola
- pakk küpsetuspulbrit
B
Pange metallist tiiviknuga nõusse. Pange ka kõik
koostisosad nõusse, vajutage hakkimistoimingu
nuppu ja segage 30 sekundit. Kui tainas kleepub
nõu kaanele, eemaldage see kaabitsaga.
Küpsetage kooki 30cm pikkuses küpsetusnõus
40 minutit temperatuuril170cC.
Vormitoit porrulaugust
Taina koostisosad:
- 250g nisujahu
- näpuotsatäis soola
- 1tl mett
- 20g värsket pärmi
- 100g võid
- 6 tl leiget vett
Koostisosad täidiseks:
- 500g porrulauku
- taimeõli
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109

Philips HR7754/01 Kasutusjuhend

Kategooria
Mikseri / köögikombaini tarvikud
Tüüp
Kasutusjuhend