EESTI 19
2 Paigaldage vaheotsik tarvikute kinnitamiseks ajamile kannu allosas,
kui Te soovite kasutada üht ketastarvikutest või kaksikvisplit.
Juhul, kui te soovite kasutada teradega lõikepead või sõtkumislaba, Te
võite need kinnitada otse ajamile, kannu keskele, ilma sinna tarvikute
kinnitamise vaheotsiku paigaldamiseta.
3 Kui Te kasutate teradega lõikepead, sõtkumislaba või kaksikvisplit,
kõigepealt kinnitage vastav töövahend kannu ning seejärel
koostisained, mida soovite töödelda.
4 Pange kaas kannule (1). Pöörake kaant päripäeva (2) selle
kinnitamiseks («klõpsuga»). Kaanes olev turvaluku nupp asetub
käepideme kohale (joon. 3).
5 Juhul, kui Te soovite kasutada üht ketastarvikutest, lisage kõik
koostisained läbi sisendtoru ning vajutage neid allapoole tõukuri
abil.
6 Vajutage vastava kiiruse nuppu, mis vastab kannus kasutusel
olevale tarvikule. Valige kiirus 1 kaksikvispli, ketastarvikute ning
sõtkumislaba jaoks ning vajutage teradega lõikepea sümboliga nuppu
teradega lõikepea kasutamisel.
7 Kui Te olete töötlemise lõpetanud, vajutage nuppu 0.
Sisendtoru ning tõukur
- Kasutage sisendtoru vedelate ja/või tahkete koostisainete lisamiseks
(joon. 4).
- Kasutage tõukurit tahkete koostisainete allapoole lükkamiseks
sisendtorus (joon. 5).
Te võite kasutada tõukurit ka sisendtoru sulgemiseks. See väldib
koostisainete väljapaiskumise sisendtorust.
Teradega lõikepea
Te võite kasutada teradega lõikepead koostisainete peenestamiseks,
segamiseks, blenderdamiseks(purustamiseks ja segamiseks) või
püreestamiseks.
1 Kinnitage teradega lõikepead kannu keskel olevale ajamile (joon. 6).
Lõikeservad on väga teravad. Ärge puudutage neid.
2 Valage koostisained kannu. Suured tükid lõigake eelnevalt ligikaudu
3 x 3 x 3cm suurusteks tükkideks (joon. 7).
3 Pange kaas kannule (1) ning pöörake seda päripäeva selle
sulgemiseks (2). Pange tõukur sisendtorusse, et vältida
väljapritsimist (joon. 8).
4 Vajutage teradega lõikepeai kiiruse nuppu (joon. 9).
Näpunäited
- Sibulate tükeldamisel, vajutage impulsslüliti nuppu mõnel korral, et
vältida sibulate liigset peenestamist.
- Ärge laske seadmel töötada liiga kaua, kui Te peenestate (kõva)
juustu või öokolaadi. Vastasel korral need koostisained muutuvad
liialt kuumaks, hakkavad sulama ning muutuvad kleepuvaks massiks.
- Ärge kasutage teradega lõikepead väga kõvade koostisainete
peenestamiseks, nagu seda on kohvioad, kurkum, muskaatpähkel
ning jääkuubikud, kuna need võivad põhjustada terade nüristumist.
- Standardne töötlemise aeg kõigi peenestamistööde jaoks on
30–60 sekundit.
- Juhul, kui toiduained kleepuvad lõiketeradele või kannu seintele,
lülitage seade välja ning ühendage selle toitekaabli pistik lahti
vooluvõrgust. Seejärel kasutage spaatlit toiduainete eemaldamiseks
lõiketeradelt või kannu seintelt.
Ketastarvikud
Mitte kunagi ärge töödelge kõvasid koostisaineid, nagu näiteks
jääkuubikuid ketastarvikutega.
Ketastarvikute lõikeservad on väga teravad. Ärge puudutage neid.
1 Paigaldage vaheotsik tarvikute kinnitamiseks kannu põhjas olevasse
ajamisse (joon. 10).
2 Paigaldage soovitav ketastarvik tarvikute kinnitamise vaheotsiku
otsa (joon. 11).
Märkus. Paigaldage julienne/friikartuli viilutusketas tarvikute kinnitamise
vaheotsiku otsa sel moel, et ketta keskosas olev pikem plastikosa oleks
suunatud ülespoole.