Philips HR7750/01 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
Essence
HR7750
Retseptid ja kasutamisõpetus
Ēdienu receptes un lietošanas norādījumi
Receptai ir naudojimo instrukcijos
Recepti i upute za uporabu
Recepti in navodila za uporabo
2
B
C
D
C
E
F
G
H
I
J
K
L
N
M
P
T
Q
R
S
U
O
A
3
4
EESTI 6
LATVISKI 23
LIETUVIŠKAI 40
HRVATSKI 57
SLOVENŠČINA 74
HR7750
5
EESTI6
Osad ja tarvikud
A) Mootoriosa
B) Kiirusregulaator
P= Pulseeriv
0 = Välja
1= Aeglaseim kiirus
2 = Kiireim kiirus
C) Keeratav kaitsekaas (panna peale nõud
kasutades)
D) Köögikombaini nõu
E) Veovõll
F) Mikseri kann
G) Kannu kaas
H) Kaane sulgur (aktiveerib ja deaktiveerib
turvalukku)
I) Köögikombaini nõu kaas
J) Turvakaitse
K) Etteandetoru
L) Lükkur
M) Tsitruspressi sõel
N) Tsitruspressi koonus
O) Tainakonks
P) Metallist tiiviknuga + kaitsekate
Q) Viilustaja keskmine
R) Riiv keskmine
S) Riiv peen
T) Lõiketerade hoidik
U) Emulgeerimistera
Kasutamisjuhend
Seade on varustatud termo- automaatkatkestiga.
Süsteem lülitab automaatselt voolu välja, kui
seade on üle kuumenenud.
Kui seade lakkab äkki töötamast:
1 Võtke toitejuhe pistikupesase välja.
2 Keerake nupp asendisse 0 seadme välja
lülitamiseks.
3 Laske seadmel jahtuda 60 minutit.
4 Pange toitejuhe pistikupessa.
5 Lülitage seade uuesti sisse.
Kui automaatkatkesti lülitab seadet vooluvõrgust
välja liiga tihti, pöörduge Philipsi toodetelevitaja
või Philipsi Hoolduskeskuse poole.
SOOVITUS: Ohtlike situatsioonide vältimiseks, mis
põhjustavad ajutise voolukatkestuse, ärge lülitage
seadet välja ajaseadmise lülitiga.
EESTIEESTI 7
Pange tähele!
Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend
hoolikalt läbi ja vaadake jooniseid.
Hoidke juhendit alles ka edaspidiseks
kasutamiseks.
Enne seadme sisselülitamist kontrollige, et
kohalik voolutugevus vastaks seadme
voolutugevusele.
Ärge kunagi kasutage teiste tehaste poolt
toodetud lisaseadmeid või neid, mida Philips ei
ole soovitanud. Garantii muutub kehtetuks, kui
olete kasutanud teisi tarvikuid või lisaosi.
Ärge kasutage seadet, kui toitejuhe, pistik või
mõni muu osa on vigastatud.
Kui seadme toitejuhe on vigastatud, peate
seda vahetama Philips või selle volitatud
hoolduskeskuses, et vältida ohtlikke
situatsioone.
Enne seadme kasutuselevõttu peske hoolikalt
kõik toiduainetega kokkupuutuvad osad
puhtaks.
Ärge ületage tabelis antud maksimaalkoguseid
ega -aegu.
Ärge ületage maksimaalkogust nõus, s.t. ärge
täitke nõud üle ülemise piirjoone.
Lülitage seade välja otsekohe peale kasutamist.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
muid objekte (näit. kaabitsat) enne, kui seade
pole vooluvõrgust lahti ühendatud.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
kaabitsat enne, kui seade pole vooluvõrgust
lahti ühendatud.
Ärge jätke seadet laste käeulatusse.
Ärge jätke töötavat seadet järelvalveta.
Pange kaas nõule õigesse asendisse.
Sisseehitatud turvalukk on deblokeeritud ja
Teil on võimalik seadet pöörata. Mõlematel, nii
mootoriosal, kui ka keerataval kaitsekaanel on
tähised. Seade hakkab tööle ainult siis, kui
mootoriosa tähis on kohakuti kaitsekaanel
oleva tähisega.
Enne lisaseadmete eemaldamist lülitage seade
välja.
Alati, kui lülitate seadme välja, seadke kiiruse
seadeks 0.
Oodake, kuni liikuv osa peatub, enne kui
võtate seadmelt kaane ära.
Keeratavat kaitsekaant võib eemaldada ainult
siis, kui nõul ei ole kaant peal või kui nõu on
seadmelt üleüldse eemaldatud.
Ärge kunagi pange mootoriosa vette ega
mingisse muusse vedelikku,ega loputage seda
veega. Mootori puhastamiseks kasutage ainult
niisket lappi.
Eemaldage kaitsekate tiiviknoalt enne selle
kasutamist.
Laske toiduainetel jahtuda, enne kui hakkate
neid töötlema (max. temperatuur
80cC/175cF)
Töödeldes vedelikku, mis on tuline või
vahutav, ärge täitke pritsmete vältimiseks
kannu üle 1 liitri.
Töötlemisaegu vaadake kasutusjuhendis
olevast tabelist.
Lülitage seade välja otsekohe peale
kasutamist.
Nõu funktsioone ei ole võimalik kasutada, kui
mikser on seadmel.
EESTI8
Seadme kasutamine
Köögikombaini nõu
C
1 Paigutage nõu köögikombainile, pöörake
käepidet noole suunas, kuni kuulete
klõpsatust.
C
2 Pange kaas nõule. Keerake kaant noole
suunas, kuni kuulete klõpsatust (see vajab
pisut jõudu).
Sisseehitatud turvalukk
Nii mootoriosal, nõul, kui ka kaanel on tähised.
Seade töötab vaid siis, kui nool mootoriosal on
kohakuti tähisega nõu peal.
C
1 Kontrollige, et märge kaanel on kohakuti
märgisega nõul, täpselt teineteise vastas.
Sel juhul on käepide õigesti paigaldatud.
Etteandetoru ja lükkur
C
1 Etteandetoru kasutage vedelike ja/või
tahkete toiduainete lisamiseks. Suruge
toiduaineid etteandetorusse ainult
lükkuriga.
1
CLICK
2
1
2
CLICK
CLICK
C
2 Lükkurit võite hoida toiduainete
töötlemise ajal etteandetorus, see hoiab
ära pritsmed.
Metallist lõiketera
Metallist lõiketera võib kasutada hakkimiseks,
segamiseks, peenestamiseks ja püreestamiseks.
C
1 Eemaldage enne tiiviknoa kasutamist sellelt
kaitse.
Tiiviknoa servad on väga teravad. Soovitame neid
mitte katsuda!
C
2 Pange veovõll nõusse ja tiiviknuga
veovõllile, mis asub kausis.
3 Mõõtke ained nõusse.Ained tuleb
tükeldada 3 x 3 cm suurusteks tükkideks.
Pange nõule kaas peale.
4 Pange lükkur etteandetorusse.
C
5 Valige maksimaalne kiirus (asend 2) kiiruse
regulaatoril.
- Töötlemine kestab seni, kuni lülitate asendile 0
(välja)
Valige asend1 kiiruse vähendamiseks.
EESTI 9
Nõuanded
Kui peenestate sibulat, kasutage
pulseerimisfunktsiooni, et sibulat liiga peeneks
ei tükeldataks.
Ärge laske seadmel (kõva) juustu peenestades
liiga kaua töötada. Juust soojeneb, hakkab
sulama ning paakub.
Ärge kasutage tiiviknuga liiga kõvade ainete
tükeldamiseks, nagu kohvioad, muskaatpähkel
ja jääkuubikud.Tiiviknuga muutub nüriks.
Kui toiduained jäävad tiiviknoa või nõu seintele:
1 Lülitage seade välja.
2 Võtke nõult kaas.
3 Eemaldage toiduained tiiviknoalt või nõu
seintelt kaabitsaga.
Vahetatav lõikaja
Ärge purustage lõikajaga kõvu koostisosi nagu
jääkuubikud, .
C
1 Pange valitud lõikaja hoidikusse.enne selle
veovõllile panemist.
Lõiketerad on väga teravad. Ärge katsuge neid.
1
2
CLICK
C
2 Pange lõikehoidik veovõllile, mis asub nõus.
3 Pange kaas nõu peale.
4 Pange toiduained etteandetorusse. Lõigake
need etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks.
C
5 Parema tulemuse saavutamiseks täitke
etteandetoru ühtlaselt.
Kui on vaja töödelda suuremat kogust toiduaineid,
siis tehke seda jaokaupa ja tühjendage
vahetevahel nõud.
C
6 Peenestamiseks ja viilustamiseks valige
maksimaalne kiirus (asend 2) kiiruse
regulaatoril.
Töötlemine lõpeb, kui lülitate asendisse 0 (välja).
Kiiruse vähendamiseks lülitage asendile 1 .
C
7 Tõugake koostisosad lükkuriga
etteandetorusse.
Kui Te peenestate pehmeid köögi-või puuvilju,
võite vähendada kiirust asendisse 1, et vältida
köögi- ja puuviljade püreestamist
C
8 Lõikaja eemaldamiseks lõikaja hoidikust
võtke hoidik kätte nii, et selle alumine osa
oleks suunatud Teie poole. Lükake
pöialdega lõikajat servadest nii, et see
kukuks hoidikust välja.
EESTI10
Tainakonksud
Tainakonkse saab kasutada saiataina ja koogitaina
segamiseks.
C
1 Pange segamisnõu mootoriosale ja
sobitage tainakonksud veovõllile.
2 Pange ained nõusse ja sulgege nõu kaanega.
Pange lükkur etteandetorusse, et vältida
koostisosade pritsimist segamise ajal.
C
3 Valige maksimaalne kiirus (asend 2) kiiruse
regulaatoril.
Kann
Kann on ette nähtud:
- Vedelikkude segamine, nt. piimatooted, kastmed,
puuviljamahlad, supid, segajoogid, magusad teed,
kokteilid.
- Vedelate ainete segamine, nt. pannikoogitainas
või majonees.
- Keedetud ainete püreestamine nt. imikutoidu
tegemine.
Seadet saab kasutada koos või ilma kannu
mootoriosale ühendamata. Kui kasutate
seadet ilma kannuta, ei hakka seade tööle
enne, kui mootoriosale ei ole peale keeratud
kaitsekaas.
C
1 Kannu pealepanekuks eemaldage
kaitsekaas, mis asub kiiruse regulaatori
kohal.
C
2 Paigaldage kann mootoriosale ja kinnitage
noole suunas keerates kindlalt kohale.
Käepide peab olema suunatud vasakule.
Kannu kinnitades ärge vajutage liiga tugevasti
kannu käepidemele.
3 Mõõtke ained kannmikserisse.
C
4 Sulgege kaas.
C
5 Enne toiduainete töötlemist kinnitage alati
turvakaas kannu kaanele.
C
6 Valige maksimaalne kiirus (asend 2). Seade
töötab valitud kiirusega seni, kuni lülitate
asendisse 0 (välja).
Vt tabelist sobiv töötlemisaeg.
1
2
1
2
EESTI 11
Nõuanded
C
Vedelaid aineid võib lisada korgi väikese ava
kaudu.
Mida kestvamalt mootor töötab, seda
peenestatuma tulemuse saate.
Lõigake kõvad toiduained enne mikserisse
panemist tükkideks. Kui tahate valmistada
suurt kogust, töödelge toiduaineid väikeste
portsjonite kaupa, ärge töödelge suurt kogust
korraga.
Leotage enne töötlemist kõvasid toiduained,
nt. sojaube, et nendest teha sojapiima
Jää purustamiseks pange jääkuubikud kannu,
sulgege kaas ja kasutage pulseerivat
funktsiooni.
Kui kannu külge on toiduained kinni jäänud , siis:
1 Lülitage seade välja ja eemaldage pistik
pistikupesast.
2 Avage kaas.
Ärge kunage avage kaant, kui seade töötab.
3 Eemaldage kannu seinte külge jäänud
toituained kaabitsaga.
Hoidke kaabitsat kindlal kaugusel teradest (umbes
2cm).
Kui Te ei ole tulemusega rahul, laske seadmel
mitu korda lühidalt pulseerivalt töötada.
Parimaid tulemusi võib saavutada ka
toiduaineid kaabitsaga segades (mitte siis, kui
seade töötab) või vähendades töödeldavat
kogust.
Mõnikord muutub toiduainete segamine
kergemaks, kui lisada pisut vedelikku nt.
puuvilju segades lisage sidrunimahla.
Tsitruspress
Tsitruspressi saab kasutada erinevate tsitruseliste
töötlemiseks.
C
1 Pange nõu mootorile ja paigutage sõel
nõule.
C
2 Pöörake sõela noole suunas, kuni
turvaluku sulgur fikseerub mootorisse.
C
3 Pange koonus sõelale seda õrnalt allapoole
vajutades.
C
4 Valige minimaalne kiirus (asend 1).
Töötlemine algab ja lõpeb, kui lülitate asendisse 0.
1
2
CLICK
EESTI12
C
5 Vajutage pooleks lõigatud puuvili
pöörlevale koonusele.\par
Nõuanded
Aegajalt peatage vajutamine, et eemaldada
jäätmeid sõelalt.
Nõnda toimides lülitage seade välja ja eemaldage
nõu koos sõela ja koonusega.
C
Pärast kasutamist eemaldage nõu koos
tsitruspressi tarvikutega, et vältida mahla
tilkumist seadmele.
Emulgeerimistera
Emulgeerimistera saate kasutada majoneesi
valmistamiseks, vahukoore ja munavalgete
vahustamiseks.
C
1 Pange emulgeerimistera võllile, mis asub
nõus.
2 Pange koostisosad nõusse ja kaas nõule.
3 Optimaalse tulemuse saavutamiseks valige
minimaalne kiirus (asend 1).
Nõuanded
Munavalged, mida soovite vahustada, olgu
toasoojad.
1
2
Kõik majoneesi valmistamiseks vajaminevad
koostisosad olgu toasoojad.
Õli võib lisada ümberpööratud lükkuri väikse ava
kaudu.
Kui soovite vahukoort teha, võtke koor
külmkapist välja vahetult enne selle
vahustamist. Pidage kinni valmistamisaja
normidest, mis on antud tabelis. Ärge
vahustage koort liiga kaua.
Kasutage pulseerimistoimingut töötlemisprotsessi
paremaks kontrollimiseks.
Puhastamine
Enne seadme puhastamist eemaldage alati pistik
pistikupesast.
1 Pühkige mootoriosa niiske lapiga puhtaks.
Ärge kunagi kastke mootoriosa vette ega
loputage seda.
2 Alati peske toiduainetega kokkupuutunud
osad kohe pärast kasutamist sooja
pesuvahendiveega puhtaks.
Nõud, nõu kaant, lükkurit ja tarvikuid (välja
arvatud mikserkannu) võib pesta
nõudepesumasinas.
Need osad on testitud vastavalt DIN EN 12875
ja neid võib pesta nõudepesumasinas.
Mikserkannu ärge peske nõudepesumasinaga!
EESTI 13
Puhastage metallnuge, mikseris olevaid teri ja
lõikajaid ettevaatlikult. Nende lõiketerad on väga
teravad.
Kontrollige, et nugade lõiketerad ja lõikajad ei
puutuks vastu kõvasid esemeid. Need võivad
nüriks muutuda.
Mõned toiduained võivad seadme osi värvida. See
pole probleem.Värv kaob ajapikku osadelt
iseenesest.
C
Kerige (üleliigne) juhtmeosa ümber seadme
taga oleva hoidiku.
Mikseri kiirpesemine
C
1 Valage kannu sooja vett (mitte rohkem kui
0.5 liitrit) ja pesuvahendit.
2 Sulgege kaas.
C
3 Vajutage pulseeriva funktsiooni nuppu ja
laske seadmel mõni minut töötada. Seade
peatub, kui lülitate asendisse 0.
4 Avage kann ja loputage seda puhta veega.
Kokku panemine
Mikrokokkupanek
C
Pange tarvikud (tera, lõikehoidik) veovõllile ja
pange nõu sisse.Viimaseks jätke alati
lõikehoidik.
Garantii ja teenindus
Kui Te vajate informatsiooni või on Teil probleemid
tekkinud, külastage Philips Web lehekülge
www.philips.com või võtke ühendus teie maa
Philipsi hoolduskeskusega (lisainfot ja
telefoninumbrid leiate garantiitalongilt). Kui Teie
maal ei ole Philipsi hoolduskeskust, pöörduge
Philipsi toodete müüja poole või võtke ühendus
Philipsi koduhooldusseadmete ja isikliku hoolduse
BV teenindusosakonnaga
EESTI14
Lahendus
Pööra nõud/või kaant päripäeva kuni kostab klõpsatus.
Kontrolli, kas tähised nõul ja kaanel on paigutatud
vastakuti.
Tõenäoliselt hakkas tööle seadme automaatkatkesti, mis
lülitas seadme ülekuumenemise tõttu välja 1)Lülitage
seade välja (asend 0) 2) Eemaldage pistik vooluvõrgust.
3) Laske seadmel 60 minutit jahtuda 4) Ühendage pistik
pistikupessa. 5) Lülitage seade uuesti sisse.
Kontrollige, kas olete keeranud nõud ja kaant päripaeva
ning fikseerinud nad klõpsatusega kohale.
Kui mikserkann ja köögikombaini nõu on ühendatud
õigesti, siis töötab ainult mikser. Kui tahate kasutada
köögikombaini nõud, eemaldage mikser ja sulgege
kinnitusava keeratava kaitsekaanega.
Probleem
Seade ei lülitu sisse
Seade lõpetas järsku
töötamise
Tainassõtkuja ja segaja
ei pöörle.
Mikserkann ja
köögikombaini nõu on
ühendatud, kuid töötab
ainult mikser .
Häirete kõrvaldamine
Aeg
10 - 60 sek
60 - 180 sek.
10 - 60 sek
10 - 60 sek
oleneb kogusest
10 - 60 sek
Kasutusotstarve
Hakkimine, püreestamine, segamine
Sõtkumine
Viilustamine, peenestamine, riivimine
Segamine, püreestamine
Tsitruseliste pressimine
Vahustamine, emulgeerimine
Tarvik
P
{
ghjk
D
ƒ
å
Funktsioonid, tarvikud ja kasutusotstarve
Kasutusotstar
ve
Salatid, toores
aedvili
Salatid, toores
aedvili
Pannkoogid,
vahvlid
Koogivormides
se
puistamiseks,
gratineeritud
toidud.
Magustoit,
garneeringud
Töötlemine
Lõigake aedviljad
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Pange tükid
etteandetorusse ja riivige
aegajalt lükkuriga kergelt
lükates.
Lõigake aedviljad
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Pange tükid
etteandetorusse ja riivige
aegajalt lükkuriga kergelt
lükates.
Kõigepealt valage piim
mikserkannu ja seejärel lisage
kuivad koostisosad. Segage neid
umbes 1 minut.Vajaduse korral
korrake toimingut kaks korda.
Seejärel laske seadmel mõned
minutid toatemperatuurini
jahtuda .
Töödelge kuivanud, krõbedat
saia.
Kasutage toasooja võid.
Tarvik
/kiirus
P / 2
j / 2
D / 2
P / 2
D / 2
Maks.
kogus
500g
500g
750ml
piima
100g
300g
Koostisosad ja
tulemus
Õunad,
porgandid,
seller- riivimine
Õunad,
porgandid,
seller-
viilustamine
Kloppimine
(pannkoogid) -
vahustamine
Riivsai-
peenestamine
Võikreem
(kreem au
beurre) -
vahustamine
Kogused ja valmistamise aeg
EESTI 15
Kasutusotstar
ve
Garneering,
supid, kastmed,
gratineeritud
toidud
Kastmed,
pitsad,
gratineeritud
toidud,
fondüüd.
Garneering,
kastmed,
kondiitritooted
, kreemid.
Püreed ja
supid
Imikutoidud.
Salatid,
garneering
Sai
Töötlemine
Kasutage kooreta Parmesan
juustu ja lõigake see
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks umbes 3 x 3 cm.
Lõigake juust etteandetorusse
mahtuvateks tükkideks.Vajutage
ettevaatlikult lükkuriga.
Kasutage kõva mõrushokolaadi.
Murdke umbes 2cm suurusteks
tükkideks.
Kasutage keedetud herneid või
ube. Kui vaja, lisage vedelikku, et
parandada segu koostist.
Jämedama konsistensiga püree
valmistamiseks lisage ainult veidi
vedelikku. Peenema
konsistensiga püree
valmistamiseks lisage vedelikku
nii palju, et püree muutub
ühtlaseks.
Pange kurgitükid
etteandetorusse ja tõugake
neid ettevaatlikult.
Segage sooja vett pärmi ja
suhkruga. Lisage jahu, õli ja
soola ja segage tainast umbes
90 sekundit. Pange kerkima
umbes 30 minutiks.
Tarvik
/kiirus
P / 2
k / 2
P / 2
P / 2
P / 2
g / 1
{ / 2
Maks.
kogus
200g
200g
200g
250g
500g
2
kurki
500g
jahu
Koostisosad ja
tulemus
Juust
(Parmesan)-
peenestamine
Juust (Gouda)-
riivimine
Chokolaad-
peenestamine
Keedetud
herned, oad-
püreestamine
Köögivili ja liha
- püreestamine
Kurgid -
viilustamine
Tainas (saia) -
sõtkumine
Kasutusotstar
ve
Pitsa.
Õunapirukad,
magusad
küpsised,
plaadisaiad.
Pidusai
Pudingud,
sufleed, besee
Kastmed,
keedised,
pudingud,
imikutoit
Töötlemine
Toimige samuti nagu
saiatainaga. Sõtkuge tainast
1 minut.
Võtke külm margariin,
tükeldage see 2cm suurusteks
kuubikuteks. Pange jahu nõusse
ja lisage margariin. Segage, kuni
tainas muutub sõmeraks.
Segamise ajal lisage külma vett.
Kui tainast moodustub pall,
lõpetage segamine. Enne
edasist töötlemist laske tainal
jahtuda.
Segage pärmi, sooja vett ja
veidi suhkrut eraldi kaussi.
Pange kõik koostisosad
segamisnõusse ja sõtkuge, kuni
tainas muutub ühtlaseks ja ei
kleepu enam nõu seintele
(umbes 1 minuti pärast). Laske
tainal 30 minutit kerkida.
Munad olgu toasoojad.
Märkus:Vahustage vähemalt
kahe muna valget.
Nõuanne: Lisage sidrunimahla,
et ennetada puuviljamahla
värvimuutust. Lisage pisut
vedelikku, kui tahate teha
ühtlast püreed.
Tarvik
/kiirus
{ / 2
{ / 2
{ / 2
å / 1
D / 2
Maks.
kogus
750g
jahu
300g
jahu
500g
jahu
4
munav
alget
500g
Koostisosad ja
tulemus
Tainas (pitsa) -
sõtkumine
Tainas
(muretainaküp
sised) -
sõtkumine
Tainas (pärmi)
- sõtkumine
Munavalged-
vahustamine
Puuvili (näit.
õunad,
banaanid,
pähklid water
chestnut)-
peenestamine
EESTI16
Kasutusotstar
ve
Kastmed,
keedised,
pudingud,
imikutoit
Garneerimine,
kastmed
Kastmed,
supid,
garneering,
maitserohelise
ga võided
Puuviljamahlad
Salatid,
garneering ja
grillkastmed
Tatari steik,
hamburgerid,
lihapallid
Töötlemine
Nõuanne: Lisage sidrunimahla,
et ennetada puuviljamahla
värvimuutust.
Koorige küüslauk.Vajutage
pulseerimisnuppu mitu korda,
et küüslauku ei peenestataks
liiga peeneks. Kasutage
vähemalt 150g.
Enne hakkimist tuleb
maitserohelist pesta ja
kuivatada.
Lisage vett või muud vedelikku
(millist soovite) ühtlase
mahlajoogi saamiseks.
Kõik koostisosad olgu
toasoojad. Märkus: töödelge
vähemalt ühte suurt või kahte
väikest muna või kahe muna
kollast. Pange kaussi muna ja
veidi äädikat ning lisage
tilkhaaval õli.
Kõigepealt eemalda kõik
kõõlused ja kondid. Lõika liha
3cm kuubikuteks.Vajuta
pulseerimisnuppu, et saada
jämedamat hakkliha.
Tarvik
/kiirus
P / 2
P / 2
P / 2
D / 2
˙ / 1
P / 2
Maks.
kogus
500g
300g
Min.
50g
500g
(suuri
m
kogus)
3
muna
500g
Koostisosad ja
tulemus
Puuvili (näit.
õunad,
banaanid) -
hakkimine
Küüslauk-
peenestamine
Maitseroheline
(näit. petrsell)-
hakkimine
Mahlad (näit.
papaia, arbuus,
pirn, guajaav) -
segamine
Majonees -
emulgeerimine
Liha (tailiha) -
hakkimine
Kasutusotstar
ve
Tatari steik,
hamburgerid,
lihapallid
Piimakokteilid
Koogid
Salatid,
pudingud,
pähklisai,
mandlipasta
Salat,
Salat,
Töötlemine
Kõigepealt eemalda kõik
kõõlused ja kondid. Lõika liha
3cm kuubikuteks.Vajuta
pulseerimisnuppu, et saada
jämedamat hakkliha.
Püreestage puuvili (näit.
banaanid, maasikad) suhkru,
piima ja jäätisega ning segage
hästi läbi.
Koostisosad olgu toasoojad.
Segage pehme või ja suhkur,
kuni segu on ühtlaselt pehme ja
kreemjas. Lisage piim, munad ja
jahu.
Kui vajutate pulseerimisnuppu,
saate jämedamad pähklitükid.
Peatage toiming, kui soovite
jämedamaid pähklitükke.
Koorige sibul ja lõigake 4 tükiks.
Peatage protsess pärast kahte
pulseerimist ja kontrollige
tulemust.
Koorige sibulad ja lõigake need
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Märkus: ärge
viilustage vähem kui 100g .
Tarvik
/kiirus
P / 2
D / 2
{ / 2
P / 2
P / 2
g / 1
Maks.
kogus
400g
500ml
piima
4
muna
250g
500g
300g
Koostisosad ja
tulemus
Liha, kala,
linnuliha
(ribad)-
hakkimine
Piimakokteil -
segamine
Segu (koogi)-
segamine
Pähklid-
peenestamine
Sibul-
peenestamine
Sibulad-
viilustamine
EESTI 17
Kasutusotstar
ve
Supid, kastmed
Garneering,
kreem,
jäätisesegud
Töötlemine
Kasutage keedetud aedvilja.
Enne vahustamist jahutage
koort külmakapis. Märkus:
kasutage vähemalt 125ml
koort.Vahukoor on valmis
umbes 20 sekundi pärast.
Tarvik
/kiirus
D / 2
å / 1
Maks.
kogus
500g
500g
Koostisosad ja
tulemus
Supid-
segamine
Vahukoor-
vahustamine
Retseptid
Võie suvekõrvitsast
Koostisosad:
- 2 suvekõrvitsat
- 3 keedetud muna
- väike sibul
- 1 spl taimeõli
- petersell
- 2-3 spl hapukoort
- sidrunimahl,Tabasco soust, sool, pipar, karri
pulber, paprika
B
Peske ja kuivatage suvekõrvitsad ja riivige
peeneks köögikombaini nõusse. Pange riivitud
suvekõrvits taldrikule, lisage soola ja jätke umbes
15 minutiks seisma, kuni sool on imbunud riivitud
suvekõrvitsasse. Lõigake sibul 4 tükiks ja hakkige
peeneks koos küüslauguküünega. Eemaldage
petersellilehed varte küljest ja hakkige.need
peeneks
B
Seejärel pange riivitatud suvekõrvits puhtale
käteratile ja vajutage sellest vedelik välja.Valage
pannile pisut õli ja praadige kergelt peenestatud
sibulat ja küüslauku, siis lisage suvekõrvits. Kogu
vedelik peaks koostisosadest välja aurustuma.
Laske praetud koostisosadel jahtuda. Koorige
munad ja hakkige need köögikombaini nõus mõne
sekundi jooksul. Lisage teised koostisosad nõusse,
maitsestage ja segage mikseriga. Serveerige
röstitud saiaga.
EESTI18
Puuviljakook
Koostisosad:
- 180g datleid
- 270 g kuivatatud ploome
- 60 g mandleid
60 g kreeka pähkleid)
- 60 g rosinaid
- 60 g seemneteta rosinaid
- 240 g täistera rukkijahu
- 120g nisujahu
- 120g pruuni kristallsuhkrut
- näpuotsatäis soola
- 1 pakk küpsetuspulbrit
- 360 g rasvast piima
B
Pange metallist tiiviknuga nõusse. Pange ka kõik
koostisosad nõusse ja segage 30 sekundit
maksimaalse kiirusega. Küpsetage kooki 30cm
pikkuses küpsetusnõus 40 minutit
temperatuuril170cC.
Vormitoit porrulaugust
Taina koostisosad:
- 250g nisujahu
- näpuotsatäis soola
- 1tl mett
- 20g värsket pärmi
- 100g võid
- 6 tl leiget vett
Koostisosad täidiseks:
- 500g porrulauku
- taimeõli
- 4 muna
- 500g hapukoort
- soola, pipart, vajaduse korral 1-2 tl jahu
B
Pange kõik koostisosad nõusse ja sõtkuge sinna
sisse pärmi. Laske pärmil kerkida umbes 30min.
B
Lõigake porrulauk viilustusteraga viiludeks. Pange
pannile veidi õli ja praadige porrulauku mõni
minut. Pange ülejäänud koostisosad mikserisse ja
laske mikseril töötada, kuni segu muutub
kreemjaks. Lisage 1-2 spl jahu, et segu oleks
tihedam.
B
Määrige 24cm diameetrilist küpsetusvorm
rasvainega, katke vormi põhi ja servad ühtlaselt
tainaga.Valage porrulaugu segu tainale ja seejärel
lisa kõik ülejäänud koostisosad. Pange
eelkuumutatud praeahju ja küpsetage umbes
40min temperatuuril 180cC. Serveerige soojalt või
külmalt.
Ungari moodi guljashsh
Koostisosad:
- 1 spl õli
- 1 keskmine sibul
- 1 tl paprikat
- 400g looma- või sealiha
- 1 roheline piprakaun
- 1 tomat
- soola
- 200g porgandit
- 300g kartulit
- köömneid
B
Peske liha ja lõigake see 2cm suurusteks
kuubikuteks. Koorige sibul ja hakkige
EESTI 19
köögikombaini nõusse kasutades metallist
tiiviknuga. Eemaldage piprast südamik ja seemned
ning viilustage rõngakujulisteks viiludeks
viilustusteraga. Koorige tomat, eemaldage südamik
ja lõigake peenikesteks ribadeks. Praadige hakitud
sibul õlis pehmeks.Võtke pann tulelt, puistage
paprika sibulale, lisage liha ja praadige seda
segades suurel kuumusel mõned minutid. Lisage
roheline pipar, tomat ja maitse järgi soola, katke
pann kaanega ja hautage keskmisel kuumusel,
kuni liha on pehme.
B
Samal ajal koorige ja lõigake viilustusteraga
porgand viiludeks ning koorige ja tükeldage
kartulid. Lisage lihale ja valage soovikohane kogus
vett (umbes 1,2 liitrit). Maitsestage näpuotsatäie
köömnetega ja keetke, kuni toit on pehme,
vajaduse korral lisage soola.
B
Serveerige kuumalt. Garneeringuks pakkuge
rohelise pipra rõngaid ja teravat cherry paprikat
eraldi taldrikul.
Maasikatort
Koostisosad:
- 100g margariini
- 100g suhkrut
- 3 munavalget
- 240g jahu
- 100g kookost
Täidiseks:
- 80g suhkrut
- 2 tl sidrunimahla
- 400g sulatud juustu
- 500g maasikaid
Glasuuriks:
- 500g maasikaid
- 250ml vett
- 120g suhkrut
- 60g maisitärklist
Garneeringuks:
- 250g kreemi
B
Kuumutage ahi temperatuurini 180cC. Hõõruge
margariini ja suhkrut metallist tiiviknoaga.
B
Kloppige munarebu, seejärel lisage jahu ja
kookoshelbed. Pange tainas küpsetusplaadile,
tõstke üles nurgad ja torgake kahvliga augud.
Küpsetage 15 - 20 minutit , kuni tort on
helepruun. Laske tordill jahtuda. Segage metallist
tiiviknoa ja tainakonksudega nõus suhkrut,
sidrunimahla ja kreemjuustu, kuni segu muutub
õhuliseks. Määrige see jahtunud tordile. Osa
maasikatest kasutage tordi kaunistamiseks
(südamikud allapoole). Pange tort külmkappi.
B
Valmistage glasuur. Segage mikseris ülejäänud
maasikad vee ja suhkruga. Lahustage maisitärklis
125ml maasikasegus. Ülejäänud maasikasegul
laske keema minna. Kui segu on keema tõusnud,
lisage lahustatud maisitärklis.Tõske lusika kaupa
kuuma glasuuri maasikatele ja laske 2 tundi
jahtuda. Kaunistage vahukoorega.
Kokteil värsketest puuviljadest
Koostisosad:
- 100g banaane või maasikaid
- 200g rõõska piima
- 50g vaniljejäätist
EESTI20
- granuleeritud suhkrut maitse jargi
B
Koorige banaanid või loputage maasikad. Lõigake
puuvili väikesteks tükkideks. Pange kõik
mikserkannu. Segage, kuni saate ühtlase segu.
B
Valige puuviljad ja valmistage oma lemmikpuuvilja
- piimakokteil.
Kringel maapähklitega
Taina koostisosad:
- 500 g sõelutud jahu
- 75 g suhkur
- 1 tl soola
- 1 muna
- 250 ml piima (35cC)
- 100 g pehmet võid
- 30 g värsket pärmi (kuiva pärni puhul lugege
pakilt kasutusjuhendit )
Täidiseks:
- 250 g hakitud maapähkleid
- 100g suhkrut
- 2 pakki vanilliinsuhkrut
- 125 ml rõõska koort
B
Kuumutage ahi kuni 200cC. Segage
tainasõtkujaga nõus 5 sekundit piim, pärm ja
suhkur. Lisage jahu, sool, või ja muna. Sõtkuge
tainast 2 minutit. Pange tainas teise nõusse ja
katke niiske riidega, jätke tainas 20 minutiks
toasooja kerkima.
B
Hakkige maapähklid metallist tiiviknoaga. Segage
täidise koostisosad. Rullige tainas ristküliku
kujuliseks. Määrige pähkli seguga, seejärel rullige
tainas rõngakujuliseks. Pange rõngas võiga
määritud küpsetusvormi. Laske rõngal kerkida
20 minutit. Pintseldage pealt vahustatud
munarebuga, asetage küpsetusnõu ahjuplaadile,
keskmisele astmele. Küpsetage 25 - 30 minutit,
temperatuuril 200cC.
Shokolaadikook
Koostisosad:
- 140g võid, sooja
- 110g tuhksuhkrut
- 140g shokolaadi
- 6 munavalget
- 6 munarebu
- 110g granuleeritud suhkrut
- 140g nisujahu
Täidiseks:
- 200g aprikoosikeedist
Glasuuriks:
- 125 ml vett
- 300g suhkrut
- 250g riivitud shokolaadi
- vahustatud koort, kui soovite
B
Kuumutage ahi temperatuurini 160cC. Hõõruge
metallist tiiviknoaga või ja tuhksuhkur . Sulatage
shokolaad ja segage sinna sisse. Lisage ühekaupa
munarebud ja segage, kuni mass muutub
kreemjaks.Vahustage metallist tiiviknoaga
munavalget ja granuleeritud suhkrut, kuni
munavaht muutub kõvaks ja kohevaks. Lisage
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93

Philips HR7750/01 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend