5.4 Täidetud seened
Koostisained (3 portsjonit):
• 6 suuremat seent
• 1 spl võid
• sool
• pipar
• sidrunimahl
• 1 väike purk purustatud tomateid (u
150 g)
• 1/2 kimpu peterselli, hakitud
• basiilikulehti, hakitud
• 1 viil saia, tükkideks rebitud
• 75 g Gorgonzolat, kuubikuteks
lõigatud
• 3 spl koort
Valmistamine:
Puhastage seened. Eemaldage
seenejalad,lõigake väikesteks tükkideks.
Maitsestage soola ja pipraga, piserdage
peale sidrunimahla.
Segage maitsestatud seenejalad
tomatite, peterselli, basiiliku, saiatükkide,
gorgonzola ja koorega ning siis soola ja
pipraga. Täitke seenekübarad, asetage
võitatud küpsetusnõusse.
• Ahjusoleku aeg: 15 min
• Riiuli tasand: 1
5.5 Täidetud tomatid
Koostisained (2 portsjonit):
• 4 suurt tomatit, umbes 300 g tk
• 1 väike suvikõrvits, umbes 80 g
• 60 g seeni
• 1 šalottsibul
• 2 spl õli
• 100 g keedetud riisi
• 50 ml köögiviljapuljongit
• 75 g mozzarellat
• 1 spl hakitud peterselli
• sool
• värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
Lõigake tomatilt "kaas" pealt. Uuristage
teelusika abil tomat seest tühjaks, jättes
serva paksuseks umbes 1 cm.
Peenestage väljalõigatud sisu.
Valmistage ette suvikõrvits ja lõigake
väikesteks kuubikuteks. Viilutage
seened. Koorige šalottsibulad,
peenestage.
Kuumutage pannil oliiviõli. Kuumutage
sibul õlis. Lisage suvikõrvits ja seened,
kuumutage kiiresti. Lisage riis,
purustatud tomat ja puljong ning hautage
5 minutit. Lõigake mozzarella väikesteks
tükkideks. Lisage mozzarella ja petersell
riisile, maitsestage soola ja pipraga.
Täitke tomatid seguga ja pange kaaned
peale. Asetage tomatid võitatud
küpsetusnõusse.
• Ahjusoleku aeg: 15 min
• Riiuli tasand: 1
Pöörake rooga üks kord poole aja
möödumisel.
5.6 Köögivilja-spaetzle
Koostisained (2 portsjonit):
• 250 g värskelt valmistatud spaetzle-
nuudleid
• 2 keskmist sellerivart, umbes 100 g
• 1 suur porgand, umbes 150 g
• 1 spl võid
• 50 ml puljongit
• 100 g tavalist toorjuustu või ürtidega
toorjuustu (nt Cantadou)
• sool
• värskelt jahvatatud musta pipart
• 1/2 kimpu murulauku
• 30 g riivitud juustu (nt Sbrinz või
Parmesan)
• 100 ml koort
Valmistamine:
Asetage nuudlid võiga määritud vormi.
Puhastage ja tükeldage seller ja
porgand. Kuumutage kiirelt võis. Lisage
puljong, katke kaanega ja hautage
köögivilju 5 minutit. Eemaldage nõu
tulelt. Segage hulka toorjuust.
Maitsestage köögiviljad soola ja pipraga.
Kallake segu spaetzle-nuudlitele.
Hakkige toidule murulauku. Riputage
peale riivitud juust ja kallake üle koorega.
• Ahjusoleku aeg: 12 min
• Riiuli tasand: 2
5.7 Kartuli-suvikõrvitsa
gratään
Koostisained (2 portsjonit):
• 250 g kartuleid
• 200 g suvikõrvitsat
• sool
www.aeg.com6