Lõigake küülikud 8 ühesuuruseks tükiks, mait‐
sestage soola ja pipraga ning pruunistage kõik
küljed küpsetusnõus. Eemaldage küülikutükid ja
pruunistage sibulad ning peekon. Raputage pea‐
le jahu ja segage. Segage hulka kanaleem, valge
vein ja tüümian ning kuumutage keemiseni. Lisa‐
ge rõõsk koor ja Dijoni sinep, pange liha tagasi,
katke kaanega ja pange seejärel ahju.
– Ahjusoleku aeg: 90 minutit
– Riiuli tasand: 1
Ossobuco
4–6 inimesele.
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3–4 cm paksused
(lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, õhukesed viilud
• 4 sellerivart, õhukesed viilud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud, poolitatud,
südamik eemaldatud, tükeldatud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt hakitud
•4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja peeneks haki‐
tud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja peeneks viiluta‐
tud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine:
Sulatage küpsetusvormis 4 spl võid ja kuumuta‐
ge selles köögiviljad. Võtke köögiviljad küpsetus‐
vormist välja. Peske vasikaliha viilud, kuivatage,
maitsestage ja katke jahusse. Raputage liigne ja‐
hu maha. Kuumutage oliiviõli, pruunistage lihavii‐
lud keskmisel kuumusel kuldpruuniks. Eemalda‐
ge liha ja kallake liigne oliiviõli küpsetusvormist
välja. Kuumutage küpsetusvormis olevat lihave‐
delikku 250 ml veinis, kallake segu kastmepanni‐
le ja kuumutage natuke aega. Lisage 250 ml liha‐
leent, petersell, tüümian, pune ja kuubikuteks lõi‐
gatud tomatid. Maitsestage soola ja pipraga.
Kuumutage jälle keemiseni. Pange köögiviljad
küpsetusvormi, asetage liha nende peale ja kal‐
lake kõik kastmega üle. Katke küpsetusvorm
kaanega ja asetage ahju.
– Ahjusoleku aeg: 120 minutit
– Riiuli tasand: 1
Seakoot
4–6 inimesele.
Koostis:
• 1 sea tagakoot, 0,8–1,2 kg
• 2 spl õli
• 1 tl soola
• 1 tl magusa paprika pulbrit
• 1/2 tl basiilikut
• 1 väike purk viilutatud seeni (280 g)
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk, seller, pe‐
tersell)
•vesi
Valmistamine:
Tehke sisselõiked kogu seakoodi kamarasse.
Segage omavahel kokku õli, sool, paprikapulber
ja basiilik ning katke seakoot seguga. Pange
seakoot küpsetusvormi ja laotage peale seened.
Lisage supiköögiviljad ja vesi; põhi peab olema
kaetud 10–15 mm. Pöörake liha ringi ligikaudu
30 minuti pärast.
– Ahjusoleku aeg: 160 minutit
– Riiuli tasand: 1
Sea abatükk
4–6 inimesele.
Koostis:
• 1,5 kg sea abatükk, kamaraga, noorlooma
oma
•sool
•pipar
• 2 spl oliiviõli
• 150 g peeneks viilutatud sellerit
• 1 porrulauk, viilutatud
• 1 väike purk peeneks hakitud tomateid (400 g)
• 250 ml koort
• 2 küüslauguküünt, kooritud ja purustatud
• värske rosmariin ja tüümian
Valmistamine:
Tehke terava noaga naha sisse ristlõiked. Mait‐
sestage soola ja pipraga, pruunistage pliidil küp‐
setusnõus kõik küljed oliiviõlis, seejärel tõstke
nõust välja. Kuumutage praevormis väheses õlis
sellerit ja porrut, lisage tomatid, koor, küüslaugu‐
6
www.electrolux.com