Valmistamine:
Leotage kuiva saia vees ja pigistage
seejärel vesi välja. Koorige sibul ja pee‐
nestage; kuumutage ja lisage hakitud
petersell. Segage kokku hakkliha, mu‐
nad, kuivaks pigistatud sai ja sibul. Mait‐
sestage soola, pipra ja paprikaga; aseta‐
ge kandilisse küpsetusnõusse ja katke
peekoniribadega. Lisage vett ja pange
ahju.
– Ahjusoleku aeg: 70 minutit
– Riiuli tasand: 1
Küülikuliha sinepikastmes
4 inimesele.
Koostis:
• 2 küülikut, kumbki 800 g
• sool ja pipar
• 2 spl oliiviõli
• 2 jämedalt hakitud sibulat
• 50 g kuubikuteks lõigatud peekonit
• 2 spl jahu
• 375 ml kanaleent
• 125 ml valget veini
• 1 tl värsket tüümiani
• 125 ml koort
• 2 spl Dijoni sinepit
Valmistamine:
Lõigake küülikud 8 ühesuuruseks tükiks,
maitsestage soola ja pipraga ning pruu‐
nistage kõik küljed küpsetusnõus. Ee‐
maldage küülikutükid ja pruunistage si‐
bulad ning peekon. Raputage peale jahu
ja segage. Segage hulka kanaleem, val‐
ge vein ja tüümian ning kuumutage kee‐
miseni. Lisage rõõsk koor ja Dijoni sinep,
pange liha tagasi, katke kaanega ja pan‐
ge seejärel ahju.
– Ahjusoleku aeg: 90 minutit
– Riiuli tasand: 1
Ossobuco
4–6 inimesele.
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3–4 cm pak‐
sused (lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, õhukesed viilud
• 4 sellerivart, õhukesed viilud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud, pooli‐
tatud, südamik eemaldatud, tükelda‐
tud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt
hakitud
• 4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja peeneks
hakitud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja peeneks
viilutatud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine:
Sulatage küpsetusvormis 4 spl võid ja
kuumutage selles köögiviljad. Võtke köö‐
giviljad küpsetusvormist välja. Peske va‐
sikaliha viilud, kuivatage, maitsestage ja
katke jahusse. Raputage liigne jahu ma‐
ha. Kuumutage oliiviõli, pruunistage liha‐
viilud keskmisel kuumusel kuldpruuniks.
Eemaldage liha ja kallake liigne oliiviõli
küpsetusvormist välja. Kuumutage küp‐
setusvormis olevat lihavedelikku 250 ml
veinis, kallake segu kastmepannile ja
kuumutage natuke aega. Lisage 250 ml
lihaleent, petersell, tüümian, pune ja
kuubikuteks lõigatud tomatid. Maitsesta‐
ge soola ja pipraga. Kuumutage jälle
keemiseni. Pange köögiviljad küpsetus‐
vormi, asetage liha nende peale ja kalla‐
ke kõik kastmega üle. Katke küpsetus‐
vorm kaanega ja asetage ahju.
– Ahjusoleku aeg: 120 minutit
– Riiuli tasand: 1
Seakoot
4–6 inimesele.
Koostis:
• 1 sea tagakoot, 0,8–1,2 kg
• 2 spl õli
• 1 tl soola
• 1 tl magusa paprika pulbrit
• 1/2 tl basiilikut
• 1 väike purk viilutatud seeni (280 g)
6
www.aeg.com