electrolux
14
Ventilaatoriga toiduvalmistamine
Ahjus olevat õhku soojendab tagapaneelile
paigutatud ventilaatori ümber olev element.
Ventilaator paneb õhu ringlema, et ahjus
püsiks ühtlane temperatuur.
Selle funktsiooniga toiduvalmistamise
eelised on:
-
Kiirem eelsoojenemine
Kuna ventilaatori ahi saavutab
temperatuuri kiiresti, ei ole tavaliselt
vaja ahju eelsoojendada, kuigi teil tuleb
võib-olla lisada toiduvalmistamise ajale
5-7 minutit. Kõrgemat temperatuuri
vajavate retseptide puhul saavutate
parimad tulemused, kui ahju eelnevalt
soojendada, nt leiva, pirukate,
saiakeste, sufleede jne puhul.
-
Madalamad temperatuurid
Ventilaatoriga ahjus toiduvalmistamine
nõuab tavaliselt madalamaid
temperatuure kui tavapärane
toiduvalmistamine.
Järgige toiduvalmistamise tabelis
soovitatud temperatuure. Ärge
unustage vähendada temperatuuri
umbes 20-25 °C võrra oma retseptide
puhul, mis kasutavad tavapärasts
toiduvalmistamise meetodit.
-
Ühtlane soojendamine
küpsetamiseks
Ventilaatoriga ahjul on kõigil
riiuliasenditel ühesugune soojendus.
See tähendab, et ahjus võib
samaaegselt valmistada erinevaid toite.
Kuid ülemine riiul võib pruunistuda
pisut kiireminei kui alumine.
See on üsna tavaline. Toitude lõhnad
ei segune.
Kuidas kasutada ventilaatoriga ahju
1. Lülitage ahi sisse.
2. Vajutage ahju funktsiooni kontrollnuppu
ja valige Ventilaatoriga toiduvalmistamise
funktsioon.
3. Vajadusel reguleerige temperatuuri-
seadet, kasutades või nuppe.
Tavapärane toiduvalmistamine
- Kõige parem kuumuse jaotumine on
riiuli keskmisel positsioonil. Et põhi
tugevamini pruunistuks tuleb riiuli
positsioon allapoole viia. Et küpsetis
pealt tugevamini pruunistuks tuleb riiuli
positsiooni tõsta.
- Küpsetusplaatide ja toidunõude
materjal ja kate mõjutavad toidu põhja
pruunistumise määra. Emailitud nõud,
tumedad, rasked või kõrbemiskindla
kattega tarvikud suurendavad põhja
pruunistumist, samal ajal kui klaasist,
läikivast alumiiniumist või poleeritud
terasest nõud peegeldavad kuumust ja
pruunistumine on nõrgem.
- Asetage nõud alati riiuli keskele, et
tagada ühtlane pruunistumine.
- Asetage nõud sobiva suurusega
küpsetusplaatidele, et vältida toidu
loksumist ahju põrandale ning muuta
puhastamine lihtsamaks.
- Ärge asetage nõusid, vorme või
küpsetusplaate otse ahjupõhja, sesst
see läheb väga tuliseks ning võib
põhjustada kahjustusi. Seda
seadistust kasutades tuleb soojus
niihästi pealmiselt kui alumiselt
elemendilt. See võimaldab teil
küpsetada ühelainsal tasandil ning
sobib eriti hästi toitude jaoks, mille
puhul on vajalik põhja eraldi
pruunistamine, nt suupistepirukad ja
lahtised pirukad.