Märkusi ja näpunäiteid grilli
kasutamiseks
• Enamik toitu tuleb asetada grillpanni resti‐
le, et õhk saaks maksimaalselt ringelda ja
et toit ei oleks rasva ja mahlade sees.
• Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda erineva
paksusesga toiduaineid.
• Kiiremaks toiduvalmistamiseks asetage
toit kütteelemendi lähedale ning õrnemaks
küpsetamiseks kütteelemendist eemale.
• Toit peaks olema enne grillimist korralikult
kuivatatud, nii minimeerite pritsimist. Pint‐
seldage tailiha ja kala kergelt väikese ko‐
guse õli või sulavõiga, et need säiliksid
küpsemisel mahlastena.
• Sellised lisandid nagu tomatid ja seened
võib asetada liha grillides resti alla.
• Leiba röstides kasutage riiulit kõige ülemi‐
sel tasandil ning resti 'kõrgel' tasandil.
• Soojendage grilli mõne minuti jooksul täis‐
võimsusel ette, enne kui grillimist või rös‐
timist. Reguleerige vajadusel toiduvalmis‐
tamise ajal kuumust ja riiulit.
• Toitu tuleb toiduvalmistamise käigus vas‐
tavalt vajadusele keerata.
• Grilli keskmist osa kasutades veenduge, et
toit oleks asetatud grillimisresti keskele ot‐
se grillielemendi alla.
Tavapärane küpsetamine
Keerake valikuketas vastavale sümbolile
ja seadke termostaat vajalikule temperatuu‐
rile.
Nii tuleb soojus niihästi pealt kui alt ja toit
küpseb ühtlaselt.
: Soojus tuleb ainult alt. Seda funtksiooni
saab kasutada toiduvalmistamise lõpetami‐
seks või toidu alakülje soojendamiseks. Re‐
guleerige riiulit spetsiaalsete ahju juhikutega,
mis on põhjale kõige lähemal.
Grill
Keerake valikuketas vastavale sümbolile
(kaksikgrill) ja seadke termostaat vajalikule
temperatuurile. Kui valikulüliti on seatud ka‐
hese grilli asendisse, saavutatakse maksi‐
maalne grillitemperatuur.
Toiduvalmistamine pitsafunktsiooniga
Keerake valikuketas vastavale sümbolile
ja seadke termostaat vajalikule temperatuu‐
rile. Küpsetamisel pitsafunktsiooniga kasu‐
tatakse alumist kütteelementi, grilli ja venti‐
laatori poolt jaotatud kuuma õhku. See funkt‐
sioon sobib eriti pitsa ja kuklite valmistami‐
seks. Parimate tulemuste saavutamiseks on
soovitav asetada ahju külgmised siinid esi‐
messe või teise juhikusse põhjast arvates,
olenevalt sellest, kui paks on toit.
Sunnitud küpsetamine ventilaatoriga
Keerake valikuketas vastavale sümbolile
ja seadke termostaat vajalikule temperatuu‐
rile. Seda tüüpi küpsetamise puhul tuleb soo‐
jus ringikujuliselt kütteelemendilt ahju taga‐
osas ning kuum õhk pannakse ringlema ven‐
tilaatoriga. Nii on võimalik valmistada erine‐
vaid toite samal ajal, asetades need erine‐
vatele riiulitele. Et valmistada samal ajal kah‐
te toitu, on soovitav kasutada esimest ja kol‐
mandat juhikut ahju põhjast arvates.
Kui kasutate ahju ainult ühe toidu jaoks, on
tulemused kõige paremad, kui kasutate juhi‐
kuid, mis asuvad ahju põhjale kõige lähemal.
Termogrill
Keerake valikuketas vastavale sümbolile
ja seadke termostaat vajalikule temperatuu‐
rile. Ventilaatoriga grillimiseks kasutatakse
vaheldumisi grilli ja ventilaatorit. Nii soojeneb
toit järkjärgult ega ole pikemat aega grilli va‐
hetu mõju all.
Ventilaatoriga grillimine sobib eriti paksude
liha- või linnulihatükkide või tervete kalade
(forell, makrell ja kefaal) valmisstamiseks.
Hoiatus Kui valmistate toitu
ventileeritud grillil, valige temperatuur
mitte üle 200°C.
12