electrolux
Ventilaatoriga toiduvalmistamine
- Toitu valmistatakse eelsoojendatud õhu
abil, mida ahju tagaseinale paigutatud
ventilaator puhub ühtlaselt ahjus ringi.
- Nii pääseb soojus ühtlaselt ja kiiresti ahju
igasse ossa ning see tähendab, et võite
samaaegselt valmistada erinevat tüüpi
toitu, mis asub ahju erinevatel riiulitel.
Ventilaatoriga toiduvalmistamine
kindlustab niiskuse kiire eemaldamise ja
ahju kuivem keskkond takistab erinevate
lõhnade ülekandumist ühelt toidult teisele.
- Võimalus valmistada toitu erinevatel
riiulikõrgustel tähendab, et saate
valmistada mitmeid erinevaid toite
samaaegselt ning kuni kolm vormitäit
biskviite ja mini-pitsasid, mida võib süüa
koheselt või sügavkülmutada.
- Loomulikult võib ahju kasutada ka lihtsalt
ühel riiulil toiduvalmistamiseks. Sel juhul
tuleks kasutada kõige madalamat
siinipaari, nii et protsessi oleks kergem
jälgida.
- Lisaks soovitatakse ahju eriti hoidiste
steriliseerimiseks, koduste
puuvilja-kompottide valmistamiseks ning
seente või puuviljade kuivatamiseks
Tavapärane toiduvalmistamine
- Kõige parem kuumuse jaotumine on riiuli
keskmisel positsioonil. Selleks, et põhi
tugevamini pruunistuks tuleb riiuli
positsioon allapoole viia. Selleks, et
küpsetis pealt tugevamini pruunistuks tuleb
riiuli positsiooni tõsta.
- Küpsetusplaatide ja toidunõude materjal ja
kate mõjutavad toidu põhja pruunistumise
määra. Emailitud nõud, tumedad, rasked
või kõrbemiskindla kattega tarvikud
suurendavad põhja pruunistumist, samal
ajal kui klaasist, läikivast alumiiniumist või
poleeritud terasest nõud peegeldavad
kuumust ja pruunistumine on nõrgem.
- Asetage nõud alati riiuli keskele, et tagada
ühtlane pruunistumine.
- Asetage nõud sobiva suurusega
küpsetusplaatidele, et vältida toidu
loksumist ahju põrandale ning muuta
puhastamine lihtsamaks.
- Ärge asetage nõusid, vorme või
küpsetusplaate otse ahjupõhja, sest see
läheb väga tuliseks ning võib põhjustada
kahjustusi. Seda seadistust kasutades
tuleb soojus niihästi pealmiselt kui alumiselt
elemendilt. See võimaldab teil küpsetada
ühelainsal tasandil ning sobib eriti hästi
toitude jaoks, mille puhul on vajalik põhja
eraldi pruunistamine, nt suupistepirukad ja
lahtised pirukad.
Gratäänid, lasanjed ja hotpot’id, mis nõuavad
eraldi pealtpruunistamist, küpsevad tavapärases
ahjus samuti hästi.
Tavapärase ahju kasutamine:
1. Keerake funktsiooninupp soovitud
funktsioonile .
2. Keerake ahju termostaadi nupp vajalikule
temperatuurile.
Sulatamine
Ahju ventilaator töötab ilma kuumuseta ja paneb
õhu ahjus toatemperatuuril ringlema. See
suurendab sulatamise kiirust. Kuid palun ärge
unustage, et köögis valitsev temperatuur
mõjutab sulamise kiirust.
See funktsioon on eriti sobiv õrnade toiduainete
sulatamiseks, mida kuumus võiks kahjustada, nt
kreemitäitega pirukad, glasuuriga koogid,
pirukad, leib ja muud pärmitooted.
- Katke roog kaanega, fooliumi või kilega, et
vältida selle kuivamist sulatamise ajal.
- Pärast sulatamist küpsetage aineid alati
põhjalikult.
- Asetage sulatatav toit ühekordselt ja
võimalikult ühtlaselt ning seda tuleb keerata
sulatusprotsessi keskel.
- Niiviisi võib sulatada kuni 2 kg looma- ja
linnulihatükke.
Kuidas kasutada sulatamist:
1. Keerake ahju funktsiooninupp asendisse .
2. Veenduge, et termostaadi juhtnupp on
asendis OFF.