Hoiatus Jälgige, et te ei vigastaks ahju
emailitud osi, kui panete rasvapanni ja
grilli ahju ja võtate ahjust välja.
Kondenseerumise vähendamiseks soojen‐
dage tühja ahju alati 10 minuti vältel ette.
Soovitame teil veetilgad pärast iga toiduval‐
mistamist ära pühkida.
Hoiatus Hoidke toiduvalmistamise ajal
alati ahju uks kinni. Allapoole avanevat
ahjuust avades seiske ahjust eemal. Ärge
laske sel alla kukkuda - toetage ust
käepidemest, kuni uks on täiesti lahti.
Ventilaatoriga toiduvalmistamine
• Toitu valmistatakse eelsoojendatud õhu
abil, mida ahju tagaseinale paigutatud
ventilaator puhub ühtlaselt ahjus ringi.
• Nii pääseb soojus ühtlaselt ja kiiresti ahju
igasse ossa ning see tähendab, et võite
sama aegselt valmistada erinevat tüüpi toi‐
tu, mis asub ahju erinevatel riiulitel. Venti‐
laatoriga toiduvalmistamine kindlustab
niiskuse kiire eemaldamise ja ahju kuivem
keskkond takistab erinevate lõhnade üle‐
kandumist ühelt toidult teisele.
• Võimalus valmistada toitu erinevatel riiuli‐
kõrgustel tähendab, et saate valmistada
mitmeid eri nevaid toite samaaegselt ning
kuni kolm vormitäit biskviite ja mini-pitsa‐
sid, mida võib süüa koheselt või sügavkül‐
mutada.
• Loomulikult võib ahju kasutada ka lihtsalt
ühel riiulil toiduvalmistamiseks. Sel juhul
tuleks kasutada kõige madalamat siinipaa‐
ri, nii et protsessi oleks kergem jälgida.
• Lisaks soovitatakse ahju eriti hoidiste ste‐
riliseerimiseks, koduste puuvilja kompotti‐
de valmlistamiseks ning seente või puuvil‐
jade kuivatamiseks.
Grillimine -
– Enamik toitu tuleb asetada grillpanni resti‐
le, et õhk saaks maksimaalselt ringelda ja
et toit ei oleks rasva ja mahlade sees. Sel‐
lised toidud nagu kala, maks ja neerud
võib soovi korral asetada otse grillimispan‐
nile.
– Toit peaks olema enne grillimist korralikult
kuivatatud, et viia pritsimine miinimumini.
Harjake lahjat liha ja kala kergelt väikese
koguse õli või sulavõiga, et need säiliksid
küpsemisel mahlastena.
– Sellised lisandid nagu tomatid ja seened
võib asetada liha grillides resti alla
– Leiba röstides soovitame kasutada kõige
ülemist siini asendit.
– Toitu tuleb küpsetamise käigus vastavalt
vajadusele keerata.
Kuidas kasutada täisgrilli elementi
1.
Keerake ahju juhtnupp asendisses
.
2. Keerake termostaadi juhtnupp vajalikule
temperatuurile.
3. Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda erine‐
va paksusesga toiduaineid. Kiiremaks
toiduvalmistamiseks asetage toit küttee‐
lemendi lähedale ning õrnemaks küpse‐
tamiseks kütteelemendist eemale.
Soojendage grilli mõne minuti jooksul täis‐
võimsusel ette, enne kui grillimist või rösti‐
mist. Reguleerige vajadusel toiduvalmista‐
mise ajal kuumust ja riiulit.
Toiduvalmistamise ajal toimivad ventilaator
ja termostaadi kontrolltuli samal viisil nagu
kirjeldatud ahju ventilaatori funktsiooni pu‐
hul.
Sisemise grillelemendi kasutamine
Grill soojendab grillimispanni keskkohta kii‐
resti ja vahetult. Kui kasutada grillelementi
väikeste koguste valmsitamiseks, võib see
aidata säästa energiat.
1.
Keerake ahju juhtnupp asendisses
.
2. Keerake termostaadi juhtnupp vajalikule
temperatuurile.
3. Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik grillida erineva
paksusesga toiduaineid, ning järgige gril‐
limisjuhiseid.
Grillielementi kontrollib termostaat. Toiduval‐
mistamise ajal lülitub grill tsükliliselt sissse ja
välja, et vältida ülekuumenemist.
8