Vihjeid ja näpunäiteid
Näpunäiteid klaaskeraamilise
pliidiplaadi kasutamise kohta.
Kasutage keraamilisel pliidil ainult spetsiaal-
selt testitud keedu- ja praenõusid.
Järgmise nõuandega tuleks arvestada, et
saavutada optimaalne energiatarbimine ja
vältida ülekeenud toidu keedutsoonidele kin-
nikõrbemist.
Alumiinium- või vaskpõhjaga keedu-
nõud on sobimatud. Need materjalid
võivad tekitada püsivaid plekke.
Palun mõelge pliiti kasutades järgmistele
teguritele:
• Nõude põhi: Keedu- ja praadimisnõud
peaksid olema tasase tugeva põhjaga. Te-
ravate servadega põhi võib kriimustada ja
jätta keraamilisele pinnale hõõrdumismär-
ke!
• Nõude suurus: Panni või poti läbimõõt
peaks olema pisut suurem kui keedutsooni
läbimõõt. Potikaaned Kaas hoiab ära kuu-
muse haihtumise.
• Potikaas: Kaas hoiab ära kuumuse haih-
tumise. Kasutage sobivaid kaasi.
• Pange keedunõud põhimõtteliselt keedut-
soonile enne selle sisselülitamist.
• Ärge hoidke nõusid pliidiplaadil.
• Kasutage pliidil ainult kuivi ja puhtaid nõu-
sid.
• Suhkur (tahke või vedel) ning plast ei tohi
kunagi sattuda tulisele pliidipinnale. Kui nii
juhtub, ei tohi keedutsooni välja lülitada!
Eemaldage koheselt kaabitsaga. Kui kee-
dutsoon jahtub maha ja seda ei ole puhas-
tatud, võib see põhjustada klaaskeraami-
lise pinna mõranemist.
• Keraamiline pliidiplaat on vastupidav äär-
muslikele temperatuuridele, kuid võib pu-
runeda.
• Ärge kunagi kasutage agressiivseid pe-
suaineid ega küürimispulbrit ja abrasiivse
pinnaga käsnu.
Ettevaatust Niipea kui küttepinnale
ilmub mõra, tuleb seade koheselt
vooluvõrgust lahti ühendada ja
pöörduda teenindusse.
Vihjed tavapärase ahju kasutamiseks
Toidu pealispinna ja kütteelemendi vahel
peaks alati olema vähemalt 2,5 cm vaba ruu-
mi. Nii saadakse parimad toiduvalmistamise
tulemused ning jääb piisavalt kerkimisruumi
pärmitainale, Yorkshire'i pudingitele jms toi-
tudele. Kooke, kondiitritooteid, lusikakooke,
leiba jne küpsetades asetage vormid või küp-
setusplaadid ahju keskele, kütteelemendi al-
la.
Veenduge, et toit on riiuli keskel ning et selle
ümber on piisavalt ruumi, võimaldamaks
maksimaalset õhuringlust.
Küpsetusplaadi ja toidunõude materjal ja
paksus mõjutavad toidu põhja pruunistumise
määra.
Emailnõudes, tumedates või rasketes nõu-
des pruunistub põhi tugevamini. Läikivad alu-
miinium- või poleeritud terasest nõud pee-
geldavad kuumust ja põhi pruunistub vähem.
Tähtis ÄRGE asetage nõusid vahetult ahju
põhja, sest see läheb väga tuliseks ja võib
põhjustada kahjustusi.
ÄRGE kasutage grillimispanni ega konservi-
karpi küpsetuspannina, sest see suurendab
toidu põhja pruunistumist.
Ökonoomsuse huvides jätke ahju uks lahti
võimalikult lühikeseks ajaks, eriti toitu eelkuu-
mutatud ahju pannes.
Vihjed sulatamiseks
• Katke roog kaanega, fooliumi või kilega, et
vältida selle kuivamist sulatamise ajal.
• Väikesed või õhukesed kalafileed või koo-
ritud krevetid, hakkliha, maks ja õhukesed
lihatükid sulavad 1-2 tunni jooksul. Veen-
duge, et need küpsetatakse või asetatak-
se külmikusse kohe pärast sulatamist, nii
säilitate toidu hügieenilisuse.
• Asetage sulatatav toit ühekordselt ja kee-
rake seda võimalusel sulatusprotsessi
keskel.
• ÄRGE JÄTKE sulatatud toitu toatempera-
tuuril seisma. Küpsetage toored toiduai-
ned koheselt või säilitage küpsetatud toitu
külmkapis.
• Järgige värske, külmutatud, toore või küp-
setatud toidu käitlemisel elementaarseid
hügieeninõudeid.
electrolux 11