– Küpsetusplaatide ja toidunõude materjal ja
kate mõjutavad toidu põhja pruunistumise
määra. Emailitud nõud, tumedad, rasked
või kõrbemiskindla kattega tarvikud suu-
rendavad põhja pruunistumist, samal ajal
kui klaasist, läikivast alumiiniumist või po-
leeritud terasest nõud peegeldavad kuu-
must ja pruunistumine on nõrgem.
– Asetage nõud alati riiuli keskele, et tagada
ühtlane pruunistumine.
– Asetage nõud sobiva suurusega küpse-
tusplaatidele, et vältida toidu loksumist ah-
ju põrandale ning muuta puhastamine liht-
samaks.
– Ärge asetage nõusid vahetult ahju
põhja, sest see läheb väga tuliseks ja võib
põhjustada kahjustusi. Selle seadistuse
kasutamisel kiirgab kuumust nii ülemisest
kui ka alumisest küttelemendist. Nii saate
toitu ühel tasandil küpsetada. See sobib
eriti hästi toitude jaoks, mille puhul on va-
jalik põhja eraldi pruunistamine, nt plaadi-
ja lahtised pirukad.
Gratäänid, lasanjed ja pajaroad, mis nõuavad
eraldi pealtpruunistamist, küpsevad hästi ka
tavarežiimil.
Ahju kasutamine tavarežiimil
1. Lülitage ahi sisse.
2. Valige ülemise ja alumise kütteelemendi
funktsioon; selle tegemiseks vajutage
küpsetamise funktsioonide nuppu
ku-
ni ekraanile ilmub sümbol
.
3.
Vajadusel reguleerige nuppude "
" või
"
" abil temperatuuri.
Ahju alumine element
See funktsioon tuleb kasuks kui küpsetate
kookide ja küpsetiste põhju või lõpetate plaa-
di- või lahtiste pirukate küpsetamist, sest nii
küpseb korralikult läbi ka põhi.
Grillimine
– Enamik toiduaineid tuleks asetada grilli-
mispannis restile, mis võimaldab maksi-
maalset õhuringlust ning tõstab toidu ras-
vadest ja praemahlast välja. Selliseid toi-
duaineid nagu kala, maks ja neerud, võib
soovikorral otse grillipannile asetada.
– Toit peaks olema enne grillimist korralikult
kuivatatud, nii minimeerite pritsimist. Pint-
seldage tailiha ja kala kergelt väikese ko-
guse õli või sulavõiga, et need säiliksid
küpsemisel mahlastena.
– Sellised lisandid nagu tomatid ja seened
võib asetada liha grillides resti alla.
– Leiva röstimisel soovitame kasutada ahju
kõige ülemist kõrgust.
– Toitu tuleb küpsetamise käigus vastavalt
vajadusele keerata.
Kuidas grilli kasutada
Sisemise grilli kuumus on suunatud grillimis-
panni keskkohta. Kui kasutada sisemist gril-
lelementi väikeste koguste küpsetamiseks,
võib see aidata energiat säästa.
1. Lülitage ahi sisse.
2. Valige grillimisfunktsioon; selle tegemi-
seks vajutage küpsetamise funktsioonide
nuppu
kuni ekraanile ilmub sümbol
.
3.
Vajadusel reguleerige nuppude "
" või
"
" abil temperatuuri.
4. Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda erine-
va paksusega toiduaineid. Seejärel järgi-
ge grillimisjuhiseid.
Termogrill
Termogrilli funktsioon pakub alternatiivse
meetodi selliste toitude valmistamiseks, mida
enamasti tehakse tavalisel grillil. Grillielement
ja ahju ventilaator toimivad koos, pannes
kuuma õhu toidu ümber ringlema.
Vajadus toitu kontrollida ja keerata on väik-
sem.
Termogrill aitab minimeerida toiduvalmista-
mise lõhnu köögis.
Termogrilliga võib küpsetada kõiki tavalise
grilliga valmistatavaid toite, väljaarvatud röst-
leib ja pooltoores biifsteek.
Küpsetamine on palju õrnem; seetõttu võtab
tavalise grillimisega võrreldes termogrilliga
toidu valmistamine veidi rohkem aega.
Üks eelistest on, et samal ajal saab küpseta-
da suuremaid koguseid.
1. Lülitage ahi sisse.
2. Valige termogrilli funktsioon; selle tegemi-
seks vajutage küpsetamise funktsioonide
nuppu
kuni ekraanile ilmub sümbol
.
3. Temperatuuri muutmiseks vajutage nup-
pe "
" või " ".
Kõrgeim temperatuur: 200 °C.
4. Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda erine-
va paksusega toiduaineid. Seejärel järgi-
ge grillimisjuhiseid.
progress 9