Progress PBP5360X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
kasutusjuhend
Sisseehitatud ahi
PBP 5360
Sisukord
Ohutusinfo 2
Seadme kirjeldus 3
Enne esimest kasutamist 5
Käitus 7
Näpunäited ja toiduvalmistamise tabelid
13
Hooldus ja puhastamine 17
Mida teha, kui... 24
Tehnilised andmed 25
Paigaldamine 25
Utiliseerimine 27
Jäetakse õigus teha muutusi
Ohutusinfo
Hoidke käesolevat kasutusjuhendit alati
seadme juures. Kui seade antakse edasi
kolmandale isikule või müüakse või kui
seda ei võeta elukoha vahetamisel kaa-
sa, siis on väga oluline tagada uuele ka-
sutajale ligipääs antud juhendile ja sel-
lega kaasnevale informatsioonile.
Need hoiatused on toodud kasutajate ja
nende kaaskondsete ohutuse tagami-
seks. Seetõttu tuleb juhised enne sead-
me ühendamist ja/või kasutamist tähe-
lepanelikult läbi lugeda.
Paigaldamine
Paigaldamise peab teostama kvalifitseeri-
tud isik kooskõlas kehtivate reeglite ja
määrustega. Üksikuid toiminguid seoses
masina paigaldamisega kirjeldatakse pai-
galdaja juhiste alalõigus.
Laske seade paigaldada ja ühendada kva-
lifitseeritud isikul, kellel on spetsialisti tead-
mised ning kes teostab tööd vastavalt di-
rektiividele
Kui seoses paigaldamisega on vaja muuta
vooluvarustust, peab ka seda tegema kva-
lifitseeritud elektrik.
See ahi valmistati üksikseadmena või
kombineeritud seadmena koos elektrilise
pliidiplaadiga (olenevalt mudelist) ühefaa-
siliseks ühenduseks 230 V.
Kasutamine
See ahi on mõeldud toidu küpsetamiseks;
ärge kunagi kasutage seda muul otstarbel.
Olege ahju kasutades väga ettevaatlik.
Kütteelementidest lähtuv suur kuumus
muudab riiulid ja muud ahju osad väga tu-
liseks
Kui kasutate mingil põhjusel ahjus toidu
küpsetamiseks alumiiniumfooliumi, ärge
laske sel kokku puutuda ahju põhjaga.
Ahju puhastades toimige hoolikalt: ärge
kunagi pihustage midagi rasvafiltrile (kui
see olemas on), kütteelementidele ega ter-
mostaadi sensorile.
Seadme või selle spetsifikatsioonide mis-
tahes muutmine on ohtlik.
Küpsetamise, praadimise või grillimise käi-
gus lähevad ahju aken ja seadme muud
osad tuliseks. Seetõttu tuleks lapsed
seadmest eemal hoida. Elektriseadmeid
ahju lähedal olevatesse pistikupesadesse
ühendades tuleb jälgida, et kaablid ei puu-
tuks kokku tuliste rõngastega ega jääks
ukse vahele.
Ahjust kuumade nõude või pottide välja-
võtmisel kasutage alati pajakindaid.
Regulaarne puhastamine hoiab ära pinna-
kattematerjali kahjustumise.
Enne ahju puhastamist tuleb kas vool välja
lülitada või toitepistik seinast välja tõmma-
ta.
Veenduge, et ahi oleks asendis "OFF", kui
seda enam ei kasutata.
Seadet ei tohi puhastada ülikuuma auruga
või aurujoaga töötava puhastiga.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusai-
neid ega teravaid metallist kaabitsaid.
Need võivad ahjuukse klaasi kriimustada,
mille tagajärjel võib klaas puruneda.
Kasutaja ohutus
See seade mõeldud kasutamiseks täis-
kasvanute poolt. On ohtlik lubada lastel
sellega mängida.
Kui ahi töötab, tuleb lapsed sellest eemal
hoida. Samuti tuleb meeles pidada, et ahju
uks püsib tulisena kaua aega pärast ahju
väljalülitamist.
Seadet ei tohi kasutada lapsed ega isikud,
kelle füüsilised, sensoorsed või vaimsed
2 progress
võimed või kogemuste ja teadmiste puu-
dumine takistavad neil seadet turvaliselt
kasutamast ilma vastutava isiku järelvalve-
ta, kes tagaks, et nad saavad seadet ohu-
tult kasutada.
Hooldus
Laske kontrollimised ja/või remonttööd
teostada tootja teenindusosakonnal või
tootja poolt volitatud hoolduskeskus ning
kasutada tuleb ainult originaalvaruosi.
Rikke või kahjustuse korral ärge püüdke
seadet ise parandada. Oskamatult teosta-
tud remonttööd võivad põhjustada kahjus-
tusi või vigastusi.
Seadme kirjeldus
1
2
3
4
6
5
7
1 Juhtpaneel
2 Jahutusventilaatori õhuavad
3 Grill
4 Ahju tuli
5 Ahju ventilaator
6 Küpsetusvarda ava
7 Andmesilt
Lisatarvikud
Küpsetusplaat
progress 3
Rasvapann
Ahjurest
Praevarras
31 2 4
1 Eemaldatav praevarda käepide
2 Praevarras
3 Kahvlid
4 Praevarda tugi
Juhtpaneel
1 2 3
45678910
1 Küpsetamise funktsioonid
2 Temperatuuri indikaator
3 Aja indikaator
4 Alarmkell / toiduvalmistamise kestuse
funktsioon / toiduvalmistamise lõpu
funktsioon
5
Suurendusnupp "
" (Aeg või tempe-
ratuur)
6
Vähendusnupp "
" (Aeg või tempera-
tuur)
7 Pürolüütilise puhastuse funktsioon
8 Kiirsoojenduse funktsioon
9 Küpsetamise funktsioonide nupp
10 Sisse / välja
Kõiki ahju funktsioone kontrollib elektroonili-
ne programmeerija.
Valida võib mistahes kombinatsiooni toidu-
valmistamise funktsioonist, toiduvalmistami-
se temperatuurist ja automaatsest ajavali-
kust.
Märkus
Voolukatkestuse korral säilitab programmee-
rija kõiki seadeid (kellaaeg, programmiseade
või käimasoleva programmi) umbes 3 minuti
vältel. Pikema voolukatkestuse korral tühis-
tatakse kõik seaded. Kui elektrivool taastub,
hakkavad ekraanil numbrid vilkuma. Kui see
juhtub, siis tuleb kell ja taimer uuesti seadis-
tada.
4 progress
Enne esimest kasutamist
Hoiatus Enne ahju kasutamist
eemaldage kõik pakkematerjalid nii
ahju seest kui ka väljastpoolt.
Kui ahi ühendatakse elektrivõrku esmakord-
selt, kuvatakse ekraanile automaatselt 12:00
ja sümbol
hakkab vilkuma.
Veenduge, et enne ahju kasutamist on mää-
ratud õige kellaaeg.
Kellaaja õigeks panemine:
1.
Vajutage nuppu
ja sümboli vilkumi-
se ajal määrake õige kellaaeg vajutades
nuppe "
" või " "
Aja noolesümbol
kaob umbes 5 se-
kundit pärast õige aja kuvamist.
1
2
2.
Niipea kui sümbol
lõpetab vilkumise,
vajutage kaks korda nuppu
.
Seejärel toimige nagu kirjeldatud punktis
1.
Enne esmakordset kasutamist tuleks ahju
tühjalt soojendada.
1. Ahju sisselülitamiseks vajutage nupule
.
2.
Vajutage kaks korda nuppu
ja valige
kuuma õhu funktsioon
12
3.
Määrake nupu "
" abil temperatuuriks
250 °C.
4.
Laske ahjul tühjalt umbes 45 minutit töö-
tada.
5. Avage õhutamiseks aken.
Seda protseduuri tuleks korraga kestusega
5-10 minutit ülemise ja alumise kütteelemen-
di ja termogrilli funktsioonidega.
Sel ajal võib erituda ebameeldivat lõhna. See
on täiesti tavaline. Seda põhjustavad toot-
misjäägid.
Kui see on tehtud, laske ahjul maha jahtuda,
seejärel puhastage ahjuõõnt pehme, soojas
seebivees niisutatud lapiga.
Enne esmakordset toiduvalmistamist peske
hoolikalt puhtaks ka ahjutarvikuid.
Ahju ukse avamiseks võtke alati kinni käepi-
deme keskelt ja tõmmake uks täielikult lahti.
"Sisse / välja" - nupp
Enne küpsetamise funktsiooni või programmi
määramist peab ahi olema sisselülitatud. Kui
vajutatakse nupule
, kuvatakse ekraanile
ahju sümbol ja ahju tuli süttib.
progress 5
Ahju väljalülitamiseks vajutage nupule .
Seda saab teha igal ajal. Kõik küpsetamise
funktsioonid või programmid peatuvad, ahju
tuli lülitub välja ja ekraanile kuvatakse ainult
kellaaeg.
Ahju saab igal ajal välja lülitada.
Kuidas valida toiduvalmistamise
funktsiooni
1. Ahju sisselülitamiseks kasutage nuppu
.
2. Ahjufunktsiooni valimiseks vajutage nu-
pule
. Iga kord, kui vajutatakse nupule
, kuvatakse ekraanile küpsetamise
sümbol ja vastav küpsetamise funktsiooni
number ilmub hetkel valitud küpsetamise
funktsiooni sümbolist vasakule
3. Juhul kui määratud temperatuur pole so-
biv, siis vajutage nuppe "
" või " " ja
valige õige temperatuur. Temperatuuri
saab reguleerida 5-kraadiste sammude-
ga.
Niipea kui ahi soojeneb, tõuseb termo-
meetri sümbol aeglaselt
, osutades, kui
palju ahi soojenenud on.
Kui vajalik temperatuur on saavutatud,
kostab lühikese aja vältel helisignaal ja ter-
momeetri sümbol
süttib.
Temperatuuri ja küpsetusaja
määramiseks
Vajutage nuppe "
" ja " ", et tõsta või
vähendada eelseatud temperatuuri, kui süm-
bol " ° " vilgub. Maksimaalne temperatuur on
250°C.
Vajutage nuppe " " ja " ", et pikendada
või lühendada eelseatud küpsetusaega, kui
sümbol "
vilgub.
Turvatermostaat
Ohtliku ülekuumenemise vältimiseks (tingitu-
na seadme valest kasutamisest või defekt-
setest komponentidest) on ahi varustatud
turvatermostaadiga, mis katkestab vooluva-
rustuse. Ahi lülitub automaatselt uuesti tagasi
sisse, kui temperatuur langeb.
Kui turvatermostaat aktiveerub seadme va-
lest kasutamisest tingituna, siis kõrvaldage
viga pärast seda, kui ahi on jahtunud. Kui aga
termostaat vallandub defektse komponendi
tõttu, palume pöörduda klienditeenindusse.
Jahutusventilaator
Jahutusventilaator jahutab ahju ja selle juht-
paneeli. Ventilaator lülitub automaatselt sis-
se, kui toiduvalmistamine on kestnud mõne
minuti. Kuum õhk viiakse välja ukse käepide-
me juures oleva avause kaudu. Kui ahi on
väljalülitatud, siis võib ventilaator jahutusprot-
sessi veel mõne aja jooksul jätkata. See on
täiesti tavaline.
Ventilaatori töö sõltub sellest, kui kaua ja
millisel temperatuuril on ahju kasutatud.
Madalamatel temperatuuridel ei pruugi
see üldse sisse lülituda või jätkata töö-
tamist, kui ahju on kasutatud ainult lühi-
kest aega.
6 progress
Käitus
Funktsiooni sümbolid
Ahju funktsioon Kasutamine
Pöörleva õhuga
küpsetamine
See võimaldab röstida ning eri riiulitasanditel samaaegselt rösti-
da ja küpsetada, ilma et maitsed seguneksid. Eelseatud tempe-
ratuur: 175ºC
Üla- ja alakuumu-
tus
Kuumus tuleb nii ülevalt kui ka alt ning see levib ahjus ühtlaselt.
Eelseatud temperatuur: 200°C
Alumine
ahjuelement
Kuumus tuleb ainult alumisest ahjuelemendist. See seade sobib
väga hästi valmimise lõppfaasis. Eelseatud temperatuur: 250ºC
Termiline grill
See funktsioon pakub alternatiivset meetodit tavapärasele grilli-
misele. Grillelement ja ahjuventilaator töötavad samal ajal, kee-
rutades toidu ümber kuuma õhku. Eelseatud temperatuur:
180°C
Kõrgeim temperatuur: 200 °C.
Grill ja praevarras
Praevarrast saab kasutada nii ühes tükis grillitava liha kui ka ke-
babide ja väiksemate lihatükkide jaoks. Eelseatud temperatuur:
250°C
Sulatamine
Ahju ventilaator keerutab ahjus toatemperatuuril sooja õhku (ilma
kuumutamata). See funktsioon on eriti sobilik õrnemate toiduai-
nete sulatamiseks, mis võivad kuuma õhu toimel kõlbmatuks
muutuda (nt kreemikoogid, glasuuriga koogid, küpsetised, saiad
ja muud pärmitaignatooted).
Pürolüütiline pu-
hastamine
Selle funktsiooni abil saate ahju sisemust põhjalikult puhastada.
Ahju kasutamine
Tähtis Ärge vooderdage ahju fooliumiga ja
ärge asetage küpsetusnõusid otse ahju
põhjale kuna kogunev kuumus võib
kahjustada ahju emaili. Asetage pannid,
kuumakindlad potid ja alumiiniumist alused
riiulile, mis on pandud riiulisiinidele. Toidu
soojendamisel tekib aur täpselt nagu
kastrulis. Kui aur puutub kokku ahjuukse
klaasiga, siis see kondenseerub ja
moodustuvad veetilgad.
Kondensatsiooni vähendamiseks eel-
kuumutage tühja ahju 10 minutit.
Soovitame teil veetilgad pärast iga toiduval-
mistamist ära pühkida.
Tähtis Küpsetamisel peab ahju uks
olema alati suletud.
Ahju ukse avamisel olge alati ettevaatlik. Är-
ge laske uksel "lahti kukkuda", toetage se-
da käepidemest, kuni uks on täiesti avane-
nud.
Ahjus on neli riiuli tasandit.
Riiuli asukohti loetakse ahju alt-üles na-
gu joonisel kujutatud.
Liugrööbaste vahele minevad kompo-
nendid peavad olema korrektselt paigal-
datud (vt joonist).
Ärge asetage nõusid ja potte vahetult
ahju põrandale.
progress 7
Ventilaatoriga kiirküpsetamine (kuum
õhk)
Toitu valmistatakse eelsoojendatud õhu abil,
mida ahju tagaseinale paigutatud ventilaator
ühtlaselt ahjus ringi ajab.
Kuumus jõuab kiirelt ja ühtlaselt kõigi ahju
osadeni. See tähendab, et võite samaaegselt
valmistada erinevatel riiulitel erinevat toitu.
Selle funktsiooniga toiduvalmistamise
eelised on järgmised.
Kiirem eelkuumutus
Kuna ventileeritud ahi saavutab tempera-
tuuri kiiresti, ei ole tavaliselt vaja ahju eel-
soojendada, kuigi võib-olla vajalik lisada
küpsetamisajale 5-7 minutit. Kõrgemat
temperatuuri vajavate retseptide puhul (nt
leiva, pirukate, saiakeste, sufleede jne.)
saavutate parima tulemuse, kui ahju eel-
nevalt soojendate.
Madalamad temperatuurid
Ventilaatoriga ahjus küpsetamisel on tava-
liselt vaja madalamat temperatuuri kui ta-
vapärase küpsetamise puhul.
Järgige küpsetustabelis soovitatud tem-
peratuure. Ärge unustage vähendada
temperatuuri 20-25 °C võrra, kui küpseta-
te toitu enda retseptide järgi.
Ühtlane kuumutamine küpsetamisel
Ventilaatoriga ahi soojeneb ühtlaselt terve
ahju ulatuses. See tähendab, et samaaeg-
selt võib ahjus valmistada sama toidu
portsjoneid. Kuid ülemine riiul võib pruu-
nistuda pisut kiiremini kui alumine.
See on täiesti tavaline. Roogade vahel ei
toimu maitsete ülekandumist.
Kuidas kasutada ventilaatoriga ahju
1. Lülitage ahi sisse.
2. Vajutage küpsetamise funktsioonide
nuppu
kuni ekraanile ilmub sümbol
.
3.
Vajadusel reguleerige nuppude "
" või
"
" abil temperatuuri.
Ülemine ja alumine kütteelement
Kõige parem kuumuse jaotumine on riiuli
keskmisel positsioonil. Selleks, et põhi pa-
remini pruunistuks tuleb koogid ja küpse-
tised madalamale riiuli tasandile panna.
Selleks, et küpsetis pealt paremini pruu-
nistuks tuleb riiuli tasandit tõsta.
Küpsetusplaatide ja toidunõude materjal ja
kate mõjutavad toidu põhja pruunistumise
määra. Emailitud nõud, tumedad, rasked
või kõrbemiskindla kattega tarvikud suu-
rendavad põhja pruunistumist, samal ajal
kui klaasist, läikivast alumiiniumist või po-
leeritud terasest nõud peegeldavad kuu-
must ja pruunistumine on nõrgem.
Asetage nõud alati riiuli keskele, et tagada
ühtlane pruunistumine.
Asetage nõud sobiva suurusega küpse-
tusplaatidele, et vältida toidu loksumist ah-
ju põrandale ning muuta puhastamine liht-
samaks.
Ärge asetage nõusid vahetult ahju
põhja, sest see läheb väga tuliseks ja võib
põhjustada kahjustusi. Selle seadistuse
kasutamisel kiirgab kuumust nii ülemisest
kui ka alumisest küttelemendist. Nii saate
toitu ühel tasandil küpsetada. See sobib
eriti hästi toitude jaoks, mille puhul on va-
jalik põhja eraldi pruunistamine, nt plaadi-
ja lahtised pirukad.
Gratäänid, lasanjed ja pajaroad, mis nõuavad
eraldi pealtpruunistamist, küpsevad hästi ka
tavarežiimil.
Ahju kasutamine tavarežiimil
1. Lülitage ahi sisse.
2. Valige ülemise ja alumise kütteelemendi
funktsioon; selle tegemiseks vajutage
küpsetamise funktsioonide nuppu
ku-
ni ekraanile ilmub sümbol
.
3.
Vajadusel reguleerige nuppude "
" või
"
" abil temperatuuri.
Ahju alumine element
See funktsioon tuleb kasuks kui küpsetate
kookide ja küpsetiste põhju või lõpetate plaa-
di- või lahtiste pirukate küpsetamist, sest nii
küpseb korralikult läbi ka põhi.
Grillimine
Enamik toiduaineid tuleks asetada grilli-
mispannis restile, mis võimaldab maksi-
maalset õhuringlust ning tõstab toidu ras-
vadest ja praemahlast välja. Selliseid toi-
duaineid nagu kala, maks ja neerud, võib
soovikorral otse grillipannile asetada.
Toit peaks olema enne grillimist korralikult
kuivatatud, nii minimeerite pritsimist. Pint-
seldage tailiha ja kala kergelt väikese ko-
guse õli või sulavõiga, et need säiliksid
küpsemisel mahlastena.
Sellised lisandid nagu tomatid ja seened
võib asetada liha grillides resti alla.
Leiva röstimisel soovitame kasutada ahju
kõige ülemist kõrgust.
8 progress
Toitu tuleb küpsetamise käigus vastavalt
vajadusele keerata.
Kuidas kasutada grilli
Grill annab kiiret otsest kuumust grillimispan-
ni keskele. Kui kasutada sisemist grillelemen-
ti väikeste koguste valmsitamiseks, võib see
aidata säästa energiat.
1. Lülitage ahi sisse.
2. Valige grilli funktsioon; selleks vajutage
toiduvalmistamise funktsioonide nuppu
, kuni ekraanile ilmub sümbol
.
3. Vajadusel reguleerige temperatuuri, ka-
sutades nuppe "
" või " ".
4. Valige erineva paksusega toidu jaoks rest
ja grillimispanni siini positsioon. Seejärel
järgige grillimisjuhiseid.
Termogrill
Termogrilli funktsioon pakub alternatiivse
meetodi selliste toitude valmistamiseks, mida
enamasti tehakse tavalisel grillil. Grillielement
ja ahju ventilaator toimivad koos, pannes
kuuma õhu toidu ümber ringlema.
Vajadus toitu kontrollida ja keerata on väik-
sem.
Termogrill aitab minimeerida toiduvalmista-
mise lõhnu köögis.
Termogrilliga võib küpsetada kõiki tavalise
grilliga valmistatavaid toite, väljaarvatud röst-
leib ja pooltoores biifsteek.
Küpsetamine on palju õrnem; seetõttu võtab
tavalise grillimisega võrreldes termogrilliga
toidu valmistamine veidi rohkem aega.
Üks eelistest on, et samal ajal saab küpseta-
da suuremaid koguseid.
1. Lülitage ahi sisse.
2. Valige termogrilli funktsioon; selle tegemi-
seks vajutage küpsetamise funktsioonide
nuppu
kuni ekraanile ilmub sümbol
.
3. Temperatuuri muutmiseks vajutage nup-
pe "
" või " ".
Kõrgeim temperatuur: 200 °C.
4. Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda erine-
va paksusega toiduaineid. Seejärel järgi-
ge grillimisjuhiseid.
Grill ja küpsetusvarras
Hoiatus Küpsetamisel peab ahju uks
olema alati suletud.
Praevarda kahvlid ja ots (kui need
teie ahju juurde kuuluvad) on tera-
vad.
Kui te neid kasutate, olge ettevaat-
lik.
Palun järgige allpool toodud juhiseid:
1. Suruge liha küpsetusvardasse ja kinnita-
ge see kahvlitega.
2. Pange praevarras toele ja libistage seadis
teisele tasandile.
3. Pange praevarda teravik küpsetusvarda
mootori avasse ahju tagaseinal.
4. Kruvige käepide praevarda küljest lahti.
5. Valage rasvapannile u. 1/2 l. vett ja lükake
see esimesele tasandile.
6. Valige küpsetusvarda funktsioon, vajuta-
des ahju funktsioonide nupule
, kuni
ekraanile ilmub sümbol
.
Sulatamine
Ahju ventilaator töötab ilma kuumuseta ja pa-
neb õhu ahjus toatemperatuuril ringlema.
See kiirendab sulatamist.
Kuid ärge unustage, et köögi temperatuur
mõjutab samuti sulamise ketust.
See funktsioon sobib eriti hästi õrnade toi-
duainete sulatamiseks, mida kuumus võib
kahjustada, nt kreemitäitega pirukad, gla-
suuriga koogid, pirukad, leib ja muud pärmi-
tooted.
Sulatusfunktsiooni kasutamine
1. Lülitage ahi sisse.
progress 9
2. Valige sulatusfunktsioon; selle tegemi-
seks vajutage ahjufunktsioonide nuppu
kuni ekraanile ilmub sümbol .
3.
Ekraanile kuvatakse " def ".
Ahju programmeerimine
Taimeri seadmine
1. Taimerifunktsiooni valimiseks vajutage
nuppu
. Vastav sümbol hakkab vil-
kuma ja juhtpaneelile kuvatakse "0.00"
1
2
2.
Valige soovitud aeg nupu "
" abil. Mak-
simaalne aeg on 23 tundi 59 minutit. Kui
see on määratud, hakkab taimer 3 se-
kundi pärast tööle.
3. Määratud aja möödumisel kõlab helisig-
naal.
4. Helisignaali vaigistamiseks vajutage su-
valist klahvi.
Kui ahi on kasutusel, EI lülitu see välja.
Taimerifunktsiooni saab kasutada ka
siis, kui ahi on väljalülitatud.
Taimeri kasutamine või muutmine:
Vajutage nuppu
kuni sümbolid ja
vilkuma hakkavad.
Nüüd saate muuta taimeri seadistusi. Selle
tegemiseks vajutage nuppe "
" või " ".
Taimeri tühistamiseks:
Vajutage nuppu
kuni sümbolid ja
vilkuma hakkavad.
Aja vähendamiseks vajutage nuppu "
",
kuni ekraanile kuvatakse "0.00".
1
2
Ahju väljalülitumise programmeerimine
1. Pange toit ahju, lülitage ahi sisse, valige
küpsetamise funktsioon ja vajadusel
muutke temperatuuri.
2. Küpsetusaja funktsiooni valimiseks vaju-
tage nuppu
. Küpsetusaja sümbol
hakkab vilkuma ja juhtpaneelile ku-
vatakse "0.00"
1
2
3. Soovitud aja valimiseks vajutage sümboli
vilkumise ajal nuppu " ". Maksi-
maalne aeg on 23 tundi 59 minutit. Pro-
grammeerija ootab 3 sekundit ja hakkab
siis tööle.
4. Kui programmeeritud aeg on läbi, lülitub
ahi automaatselt välja. Kõlab helisignaal
ja juhtpaneelile kuvatakse "0.00".
5. Helisignaali vaigistamiseks vajutage su-
valist klahvi.
Küpsetusaja aja tühistamine:
1.
Vajutage nuppu
kuni sümbol hak-
kab vilkuma.
2.
Aja tühistamiseks vajutage nuppu "
",
kuni ekraanile kuvatakse "0.00".
10 progress
1
2
Ahju sisse- ja väljalülitumise
programmeerimine
1. Määrake küpsetusaeg nagu kirjeldatud
vastavas peatükis.
2.
Vajutage nuppu
kuni küpsetusaja lõpu
funktsioon
on valitud ja vastav süm-
bol hakkab vilkuma. Juhtpaneelile kuva-
takse küpsetusaja lõpp (st tegelik aeg +
küpsetusaeg
1
2
3. Vajaliku küpsetusaja lõpu valimiseks va-
jutage nuppu "
".
4. Kui see on määratud, ootab program-
meerija 3 sekundit ja hakkab siis tööle.
5. Ahi lülitub automaatselt sisse ja välja.
Küpsetamise lõppu tähistab helisignaal.
6. Helisignaali vaigistamiseks vajutage su-
valist klahvi.
Programmi tühistamiseks tuleb küpse-
tusaeg lihtsalt tühistada.
Erifunktsioonid
Automaatne väljalülitus
Ahi lülitub automaatselt välja, kui tehakse
mõni seadistuse muutus, vastavalt allpool
toodud tabelile.
Temperatuuri sea-
de:
ahi lülitub välja:
250 ºC 3 tunni pärast
200 kuni 245 °C 5,5 tunni pärast
120 kuni 195 °C 8,5 tunni pärast
alla 120 °C 12 tunni pärast
Jääksoojuse funktsioon
Kui on määratud küpsetusaeg, lülitub ahi
mõni minutit enne programmeeritud aja lõp-
pu automaatselt välja ja kasutab toidu lõpuni
küpsetamiseks jääksoojust, hoides nii kokku
energiat.
Kõik valitud seaded kuvatakse ekraanile, kuni
küpsetusaja möödumiseni.
See funktsioon ei toimi, kui küpsetusaeg on
alla 15 minuti.
Ahju lapselukk
Selleks, et lapsed ei saaks ahju sisse lülitada,
on võimalik ahju juhtnupud lukustada.
1. Ahju väljalülitamiseks kasutage nuppu
.
2.
Vajutage samaaegselt nuppe "
" ja "
" ning hoidke neid all 3 sekundit. Kõlab
helisignaal ja ekraanile kuvatakse " SA-
FE ".
3. Ahi on nüüd lukus. Valida ei saa ei ahju
funktsioone ega temperatuuri.
Ahju lukustusest vabastamiseks:
Vajutage samaaegselt nuppe "
" ja " "
ning hoidke neid all 3 sekundit.
Kõlab helisignaal ja ekraanilt kustub kiri "SA-
FE".
Ahju saab nüüd jälle kasutada.
Kiirsoojenduse funktsioon
Pärast seda, kui on valitud küpsetamise
funktsioon ja määratud temperatuuri, sooje-
neb ahi kuni valitud temperatuur on saavuta-
tud.
progress 11
Selleks kulub valitud funktsioonist ja tempe-
ratuurist sõltuvalt 10 kuni 15 minutit.
Kui on vaja lõpptemperatuuri kiiremini saa-
vutada, võib kasutada kiirsoojenduse funkt-
siooni.
1.
Lülitage ahi sisse kasutades nuppu
.
2. Valige soovitud funktsioon ja temperatuur
nagu kirjeldatud eelnevatel lehekülgedel.
3. Määrake temperatuur vajutades nuppe "
" või " ". Temperatuur kuvatakse
ekraanile.
4.
Vajutage nuppu
. Temperatuurinäidul
kuvatakse nüüd " FHU "
5.
Vajutage nuppu
ja sümbol " ° " vilgub
umbes 10 sekundit. Nüüd on võimalik va-
lida soovitud temperatuuri. Selle tegemi-
seks vajutage nuppe "
" või " ".
6. Kui soovitud temperatuur on käes, kõlab
lühike helisignaal ja temperatuurikuvale il-
mub valitud temperatuur.
Seda funktsiooni saab kasutada mistahes
küpsetamise funktsiooni või temperatuuriga.
Demorežiim
See režiim on mõeldud kauplustes ahju
funktsionaalsuse demonstreerimiseks ilma
voolu tarbimata, v.a. sisemise tule, ekraani ja
ventilaatori jaoks.
Seda funktsiooni saab sisse lülitada, kui sea-
de esmakordselt ühendatakse.
Voolukatkestuse korral, kui vool tagasi tuleb,
võib Demo funktsiooni sisse lülitada ainult
siis, kui hakkavad vilkuma 12:00 ja sümbol
.
1.
Hoidke nuppu
all umbes 2 sekundit.
Kõlab lühike helisignaal.
2.
Vajutage samaaegselt nuppe "
" ja "
". Kõlab lühike helisignaal ja ekraanile
ilmub 12:00.
12
Kui ahi on sisselülitatud, ilmub ekraanile .
See tähendab, et demofunktsioon on akti-
veeritud.
Valida saab kõiki ahju funktsioone.
Ahi tegelikult ei tööta ja kütteelemendid sisse
ei lülitu.
Lülitage ahi välja ja järgige demorežiimi välja-
lülitamiseks ülal kirjeldatud protseduuri.
Demofunktsioon jääb programmi sal-
vestatuks võimaliku voolukatkestuse
puhuks.
Puudutuse helisignaal
On võimalik määrata, et ahi piiksuks iga nu-
puvajutuse korral.
Selle funktsiooni sisselülitamiseks peab ahi
olema väljalülitatud.
1.
Vajutage samaaegselt nuppe "
" ja "
" ning hoidke neid all 3 sekundit. Ahi
piiksub ühe korra
Puudutuse helisignaali väljalülitamine:
1. Kui ahi on sisselülitatud, siis vajutage selle
väljalülitamiseks nuppu
.
2.
Vajutage samaaegselt nuppe "
" ja "
" ning hoidke neid all 3 sekundit. Ahi
piiksub ühe korra.
Veakood
Elektrooniline programmeerija teostab süs-
teemi pidevat diagnostilist kontrolli.
12 progress
Kui mõned parameetrid ei ole õiged, peatab
kontrollüksus aktiveeritud funktsioonid ning
ekraanile kuvatakse vastav veakood.
Täpsema info saamiseks vaadake peatükki
"Mida teha kui …".
Näpunäited ja toiduvalmistamise tabelid
Küpsetades:
Koogid ja küpsetised vajavad tavaliselt kesk-
mist temperatuuri (150-200 °C).
Seetõttu tuleks ahju eelnevalt soojendada
umbes 10 minutit.
Ärge avage ahju ust enne kui 3/4 küpsetu-
sajast on möödunud.
Muretaignast küpsetisi küpsetatakse avata-
vas metallvormis või plaadil kuni 2/3 küpse-
tusajast ja kaetakse siis enne lõpuni küpse-
tamist garneeringuga.
See täiendav küpsetusaeg sõltub garneerin-
gu või täidise tüübist ja kogusest.
Biskviitsegud peavad lusika küljest raskesti
lahti tulema.
Kui taigen on liiga vedel, siis muutub küpse-
tusaeg liiga pikaks.
Kui ahju pannakse samal ajal kaks küpsetus-
plaati küpsetiste või biskviitidega, tuleb jätta
üks riiulitasand plaatide vahel tühjaks.
Kui ahju pannakse samal ajal kaks küpsetus-
plaati küpsetiste või biskviitidega, tuleb plaa-
tide asukohta 2/3 küpsetamisaja möödudes
vahetada ja plaadid ümber pöörata.
Praadimine:
Ärge praadige alla 1 kg kaaluvaid lihatükke.
Väiksemad tükid kuivavad praadimisel ära.
Tumedat liha, mis peab olema väljast hästi
läbiküpsenud, kuid seest keskmiselt valmis
või toores, tuleb praadida kõrgemal tempe-
ratuuril (200-250 °C).
Valge liha, linnuliha ja kala vajab seevastu
madalamat temperatuuri (150-175 °C).
Kastme või praemahla komponendid tuleb
pannile lisada kohe alguses, kui küpsetamis-
aeg on lühike.
Vastasel korral lisage need viimase poole
tunni jooksul.
Kontrollimaks, kas liha on küps, võib kasu-
tada lusikat: kui seda ei saa alla vajutada, on
liha läbi küpsenud.
Rostbiif ja filee, mis peavad jääma seest roo-
saks, tuleb röstida lühema aja jooksul, kasu-
tades kõrgemat temperatuuri.
Kui liha valmistatakse otse ahju riiulil, tuleb
alumisele riiulitasemele panna mahlade ko-
gumiseks röstimispann.
Jätke praad vähemalt 15 minutiks seisma, et
liha mahlad välja ei valguks.
Selleks, et vähendada suitsu moodustumist
ahjus soovitatakse röstimispannile pisut vett
valada.
Kondenseerumise vähendamiseks lisage
vett mitu korda.
Taldrikuid võib ahjus miinimumtemperatuuril
kuni serveerimiseni soojas hoida.
Tähtis Ärge vooderdage ahju
alumiiniumfooliumiga ega asetage
küpsetusplaate, potte jms
ahjupõrandale, et vältida emaili
kahjustumist eralduva kuumuse toimel.
Toiduvalmistamise ajad
Küpsetamisajad varieeruvad olenevalt erine-
vast koostisest, komponentidest ja vedeliku
kogusest toitudes.
Pidage meeles oma esimese toiduvalmista-
mise või praadimiskatsetuse seaded, et saa-
da kogemusi hilisemaks sama toidu valmis-
tamiseks.
Kogemusele tuginedes saate tabelites too-
dud väärtusi muuta.
progress 13
Küpsetamise ja röstimise info
KOOGID
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ta-
sand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Vahustatud toi-
dud
2 170 2 (1 ja
3)
165 45-60 Koogivormis
Muretaigen 2 170 2 (1 ja
3)
160 24-34 Koogivormis
Juustukook 1 170 2 165 60-80 26 cm koogivormis
Õunakook (õu-
napirukas)
1 170 2 vas +
par
160 100-120 Kaks 20 cm koogivormi ah-
jurestil
Struudel 2 175 2 150 60-80 Küpsetusplaadil
Keedisekook 2 170 2 vas +
par
160 30-40 26 cm koogivormis
Puuviljakook 2 170 2 155 60-70 26 cm koogivormis
Biskviitkook
(rasvaineta
kook)
2 170 2 160 35-45 26 cm koogivormis
Jõulukook / Rik-
kaliku puuvilja-
täidisega kook
2 170 2 160 50-60 20 cm koogivormis
Ploomikook 2 170 2 165 50-60
Leivavormis
1)
Väikesed koo-
gid
3 170 3 (1 ja
3)
165 20-30 Madalal küpsetusplaadil
Küpsised 3 150 3 (1 ja
3)
140 20-30
Madalal küpsetusplaadil
1)
Beseed 3 100 3 115 90-120 Madalal küpsetusplaadil
Kuklid 3 190 3 180 15-20
Madalal küpsetusplaadil
1)
Küpsetised kee-
dutaignast
3 190 3 (1 ja
3)
180 25-35
Madalal küpsetusplaadil
1)
Plaadikoogid 3 180 2 170 45-70 20 cm koogivormis
Victoria kook 1 või 2 180 2 170 40-55 Vasak + parem, 20 cm koo-
givormis
1) Eelsoojendada 10 minutit.
SAI, LEIB JA PITSA
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ta-
sand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Sai 1 190 1 195 60-70
1-2 tk, 500 g/tk
1)
Rukkileib 1 190 1 190 30-45 Leivavormis
14 progress
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ta-
sand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Kuklid, saiake-
sed
2 190 2 (1 ja
3)
180 25-40 Madalal küpsetusplaadil 6 -
8 kuklit
1)
Pitsa 1 190 1 190 20-30
Sügaval röstimispannil
1)
Lusikakoogid 3 200 2 190 10~20
Madalal küpsetusplaadil
1)
1) Eelsoojendada 10 minutit.
LAHTISED PIRUKAD
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ta-
sand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Pastakook 2 180 2 180 40-50 Vormis
Juurviljakook 2 200 2 200 45-60 Vormis
Quiche 1 190 1 190 40-50 Vormis
Lasanje 2 200 2 200 25-40 Vormis
Cannelloni 2 200 2 200 25-40 Vormis
Yorkshire’i pu-
ding
2 220 2 210 20-30
6 pudingivormi
1)
1) Eelsoojendada 10 minutit.
LIHA
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpse-
tusaeg
[min]
Märkused
Tasand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Loomaliha 2 200 2 190 50-70 Ahjurestil ja sügaval rösti-
mispannil
Sealiha 2 180 2 180 90-120 Ahjurestil ja sügaval rösti-
mispannil
Vasikaliha 2 190 2 175 90-120 Ahjurestil ja sügaval rösti-
mispannil
Inglise rostbiif,
väheküps
2 210 2 200 44-50 Ahjurestil ja sügaval rösti-
mispannil
Inglise rostbiif,
poolküps
2 210 2 200 51-55 Ahjurestil ja sügaval rösti-
mispannil
Inglise rostbiif,
täisküps
2 210 2 200 55-60 Ahjurestil ja sügaval rösti-
mispannil
Sea abatükk 2 180 2 170 120-150 Sügaval röstimispannil
Sea sääretükk 2 180 2 160 100-120 2 tükki sügaval röstimis-
pannil
progress 15
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpse-
tusaeg
[min]
Märkused
Tasand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Lambaliha 2 190 2 190 110-130 Kints
Kana 2 200 2 200 70-85 Tervikuna sügaval röstimis-
pannil
Kalkun 1 180 1 160 210-240 Tervikuna sügaval röstimis-
pannil
Part 2 175 2 160 120-150 Tervikuna sügaval röstimis-
pannil
Hani 1 175 1 160 150-200 Tervikuna sügaval röstimis-
pannil
Küülikuliha 2 190 2 175 60-80 Tükkideks lõigatud
Metsjänes 2 190 2 175 150-200 Tükkideks lõigatud
Faasan 2 190 2 175 90-120 Tervikuna sügaval röstimis-
pannil
KALA
TOIDULIIK
Ülemine + alu-
mine kuumutus
Ventilaatoriga
kiirküpsetamine
Küpsetus-
aeg [min]
Märkused
Ta-
sand
Temp
[°C]
Ta-
sand
Temp
[°C]
Meriforell/meri-
latikas
2 190 2 (1 ja
3) 2 (1
ja 3)
175 40-55 3 - 4 kala
Tuunikala/lõhe 2 190 2 (1 ja
3)
175 35-60 4 - 6 fileed
Grillimine
Ajad ei sisalda eelsoojendust.
Tühja ahju tuleb alati 10 minutit eelsoo-
jendada.
Kogus Grillimine Küpsetusaeg minutites
TOIDULIIK Tükki g
tasand
Temp.
(˚C)
1. külg 2. külg
Sisefilee 4 800 3 250 12-15 12-14
Biifsteek 4 600 3 250 10-12 6-8
Vorstid 8 / 3 250 12-15 10-12
Seakarbonaad 4 600 3 250 12-16 12-14
Kana (pooleks lõiga-
tuna)
2 1000 3 250 30-35 25-30
Kebabid 4 / 3 250 10-15 10-12
Kanarind 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
16 progress
Kogus Grillimine Küpsetusaeg minutites
TOIDULIIK Tükki g
tasand
Temp.
(˚C)
1. külg 2. külg
Eelsoojendada
5’00'’
Kalafilee 4 400 3 250 12-14 10-12
Röstitud sändvitšid 4-6 / 3 250 5-7 /
Röstleib/-sai 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Termogrill
Hoiatus Termogrilli maksimaalseks
temperatuuriks valige 200 °C.
Kogus Grillimine Küpsetusaeg minutites
TOIDULIIK Tükki g
tasand
Temp.
(˚C)
1. külg 2. külg
Kalkunirullid 1 1000 3 200 30-40 20-30
Kana (pooleks lõiga-
tuna)
2 1000 3 200 25-30 20-30
Kanakoivad 6 - 3 200 15-20 15-18
Vutt 4 500 3 200 25-30 20-25
Üleküpsetatud juur-
viljad
- - 3 200 20-25 -
tükki. Eskalopp - - 3 200 15-20 -
Makrell 2-4 - 3 200 15-20 10-15
Kalalõigud 4-6 800 3 200 12-15 8-10
Antud temperatuurid on soovituslikud.
Vajadusel tuleb temperatuuri muuta vas-
tavalt enda eelistustele.
Grill ja küpsetusvarras
Ajad ei sisalda eelsoojendust.
Tühja ahju tuleb alati 10 minutit eelsoo-
jendada.
TOIDULIIK Kogus (g)
tasand
Temp. (˚C)
Küpsetusaeg mi-
nutites
Linnuliha 1000 2 250 50/60
Praeliha 800 2 250 50/60
Äratoodud temperatuurid on orienteeruvad.
Vajadusel tuleb temperatuuri oma soovide
kohaselt reguleerida.
Hooldus ja puhastamine
Hoiatus Enne puhastamist lülitage
ahi välja ja laske sel maha jahtuda.
Hoiatus Seadet ei tohi puhastada
ülikuuma auruga või aurujoaga
töötava puhastiga.
progress 17
Tähtis: Enne puhastustööde tegemist tuleb
seade vooluvõrgust lahti ühendada.
Tagamaks seadme pikk kasutusiga tuleb re-
gulaarselt läbi viia järgmised puhastustoimin-
gud:
Tehke seda ainult siis, kui ahi on jahtunud.
Puhastage emailiga kaetud detaile seebi-
veega.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusai-
neid.
Kuivatage roostevabast terasest osi ja
klaasi pehme lapiga.
Kangekaelsete plekkide puhul kasutage
müügil olevaid roostevaba terase puhas-
tusvahendeid või sooja äädikat.
Ahju email on väga vastupidav ja eriti läbitun-
gimatu.
Tuliste puuviljahapete mõjul (nt sidrunitest,
ploomidest vms) võivad emailpinnale tekkida
püsivad, tuhmid ja karedad plekid.
Kuid sellised plekid emaili poleeritud pinnal ei
mõjuta ahju tööd.
Puhastage ahju põhjalikult pärast iga kasu-
tamist.
See on kõige kergem viis mustuse eemalda-
miseks. Nii välditakse mustuse sissepõle-
mist.
Puhastusvahendid
Enne kui kasutate ahju puhastamiseks mõnd
puhastusvahendit, veenduge, et see oleks
sobiv ning et tootja soovitab nende kasuta-
mist
Pleegitusvahendeid sisaldavaid puhastusva-
hendeid EI tohi kasutada, sest need võivad
muuta pinnad tuhmiks. Samuti tuleks vältida
tugevalt abrasiivseid materjale.
Välispinna puhastamine
Pühkige regulaarselt juhtpaneeli, ahjuust ja
ukse tihendit, kasutades selleks pehmet lap-
pi, mida on niisutatud vähese nõudepesuva-
hendiga lahustatud soojas vees.
Selleks, et vältida ukseklaasi rikkumist või
nõrgendamist, vältige järgmiste vahendite
kasutamist:
Majapidamises kasutatavad puhastus- ja
pleegitusvahendid
Impregneeritud puhastuspadjakesed, mis
ei sobi kõrbemiskindla põhjaga nõude pu-
hastamiseks
Brillo/Ajax padjandeid ega terasvilla
Keemilised ahjulapid või aerosoolad
Rooste-eemaldajad
Vanni/kraanikausi plekkide eemaldajad
Puhastage ukseklaasi väljast ja seest sooja
seebiveega.
Kui ahjuklaas on väga must, soovitatakse ka-
sutada sellist puhastusvahendit nagu Hob
Brite. Ärge kasutage mustuse eemaldami-
seks värvikaabitsaid.
Pürolüütiline puhastus
Ahju sisemus on kaetud spetsiaalse kuuma-
kindla emailiga.
Pürolüütilise puhastuprotsessi ajal võib tem-
peratuur ahju sees küündida 500 kraadini,
mis põletab ära toidujäägid.
Teie ohutuse tagamiseks lukustub ahju uks
pürolüütilisel puhastamisel automaatselt, kui
ahju sisemine temperatuur läheneb 300°C.
Puhastusprotsessi lõppedes jääb ahjuuks
suletuks kuni temperatuur on piisavalt alane-
nud.
Ventilaator jääb tööle seniks, kuni ahi on ma-
ha jahtunud. Pärast toiduvalmistamist on
soovituslik kõik toidujäägid niiske käsnaga
ära pühkida.
Samas on aegajalt siiski vaja teha põhjaliku-
mat puhastamist pürolüüsi abil.
Sõltuvalt ahju mustusest on võimalik valida
kahte pürolüütilise puhastuse režiimi.
Kui ahju sisemus ei ole eriti määrdunud, siis
soovitame kasutada 1. pürolüütilist puhas-
tust (ekraanil P I)
Pärast igat pürolüütilist puhastust on soovi-
tuslik ahju sisemus soojas vees leotatud
švammiga üle pesta.
Kui ahju sisemus ei ole eriti määrdunud, siis
soovitame kasutada 2. pürolüütilist puhas-
tust (ekraanil P 2).
Esimese pürolüütilise puhastusprotsessi ajal
ei ole võimalik ahju kahe tunni jooksul kasu-
tada ja teise puhul kahe ja poole tunni jook-
sul.
Soovituslik on pürolüütilist puhastust te-
ha mitme küpsetamise või praadimise
järel ja sõltuvalt sellest kui määrdunud
ahi on.
Kõlab helisignaal ja märge Pyro kuva-
takse umbes 15 sekundiks ning seejärel
kõlab teine helisignaal.
Valige sobiv pürolüütiline puhastus vas-
tavalt sellele, kui must ahi on.
Kui täielikku pürolüütilist puhastust pole
veel läbi viidud, kuvatakse Pyro meelde-
tuletusi iga kord, kui ahi välja lülitatakse.
18 progress
Pürolüütilise puhastusfunktsiooni
kasutamine
Hoiatus Enne pürolüütilise
puhastusfunktsiooni käivitamist,
eemaldage ahjust lahtine mustus ja
veenduge, et ahi oleks tühi. Ärge
jätke midagi (nt pannid, restid,
küpsetusplaadid, jne) ahju, kuna
need võivad tõsiselt kahjustada
saada.
Hoiatus Veenduge, et ahju uks on
enne pürolüütilise puhastuse
sisselülitamist suletud.
Hoiatus Pürolüütilise puhastuse ajal
ei ole samaaegne pliidi kasutamine
soovitatav, sest see võib tekitada
ülekuumenemist ja seadet rikkuda.
Hoiatus Pürolüütilise puhastuse ajal
läheb ahju uks väga kuumaks.
Lapsed tuleb pliidist kuni selle
jahtumiseni eemal hoida.
Valige see funktsioon ahju pürolüütiliseks pu-
hastamiseks.
Valida on järgmiste pürolüütiliste puhastuste
vahel:
Pürolüüs 1 (P I), Aeg: 2 tundi = 30 minutit
soojenemine +1 tund temperatuuril 480 °C +
30 minutit jahtumiseks.
Pürolüüs 2 (P 2), Aeg: 2 tundi 30 minutit = 30
minutit soojenemine +1 tund 30 minutit tem-
peratuuril 480 °C + 30 minutit jahtumiseks.
Pürolüüsi kestust ei ole võimalik muuta.
Enne pürolüüsi, tuleb ahjust eemaldada
külgmised juhikud.
Ahju restide juhikud
Ahju vasakul ja paremal siseküljel olevaid ju-
hikuid saab ahju külgseinte puhastamiseks
ära võtta.
Kõigepealt veenduge, et ahi oleks maha jah-
tunud ja ühendage seade seejärel vooluvõr-
gust lahti.
Riiuli tugisiinide eemaldamine.
Kõigepealt tõmmake juhikute esiosa seinast
eemale ja seejärel vabastage nende tagumi-
ne osa.
Riiuli tugilattide paigaldamine
Paigaldamiseks kinnitage esmalt siinid ta-
gant uuesti kohale, seejärel pange need ees
kohale ja suruge kinni. Riiuli tugisiinide pu-
hastamiseks leotage neid soojas seebivees
ja eemaldage rasked plekid märja seebipad-
jaga. Loputage korralikult ja kuivatage peh-
me lapiga.
Pürolüütilise puhastuse aktiveerimiseks
toimige järgmiselt:
1.
Lülitage ahi nupu
abil sisse. Vajutage
nii mitu korda nuppu
kuni ekraanile il-
muvad funktsiooni Pyro sümbol
(tase
1 - P I)
progress 19
ja sümbol ning indikaator Pyro hak-
kab vilkuma ja kõlab helisignaal.
See tähendab, et enne pürolüütilise pu-
hastuse aktiveerimist, tuleb ahjust eemal-
dada kõik tarvikud ja külgmised juhikud.
2.
Küpsetusaja sümbol
vilgub 5 sekun-
dit; Selle aja jooksul vajutage nuppe "
" või " " pürolüüsi 1. (P I) või 2. (P 2)
funktsiooni valimiseks.
3. Kui olete soovitud pürolüütilise funktsioo-
ni valinud, hakkab ekraanil vilkuma Pyro ,
mis tähendab, et ahi ootab pürolüütilise
puhastusfunktsiooni käivitamiseks teie
kinnitust.
4. Valitud pürolüütilise puhastusfunktsiooni
kinnitamiseks vajutage nuppu
. Kiri
Pyro lõpetab vilkumise ja sümbol
kustub, lõppeb helisignaal, ahju tuli kus-
tub ja pürolüütiline puhastus algab.
Niipea kui temperatuur hakkab ahjus tõu-
seb, hakkab aeglaselt tõusma ka indikaa-
tor
, mis tähendab, et ahju sisene tem-
peratuur on tõusmas.
5. Mõne aja möödudes aktiveeritakse ukse-
lukk ja kuvatakse vastav sümbol
.
Nupp ei ole enam aktiivne.
Pärast pürolüütilise puhastusprotsessi lõp-
pemist kuvatakse ekraanile kellaaeg. Ahju
uks jääb lukku.
Kui ahi on piisavalt jahtunud, kõlab helisig-
naal, kustub sümbol
ja ukse lukk avaneb.
Kui soovite pürolüütilist puhastust peatada,
Vajutage nuppu
.
MÄRKUS: Järelejäänud aja hulka on arves-
tatud ka jahtumisaeg. Kui valige küpsetamise
funktsiooni sel ajal kui pürolüütiline funktsi-
oon on aktiivne, siis katkestatakse puhasta-
mine.
Kui ahjuukse lukk on aktiveeritud, siis ei ole
võimalik valida ühtegi küpsetamise funkt-
siooni enne kui lukk on avanenud.
Ahju kasutamiseks oodake kuni ukse lukk
avaneb.
Pürolüütilise puhastuse
programmeerimine (viitstart,
automaatne lõpp)
Võimalik on programmeerida ka pürolüütilise
puhastuse alg- ja lõppaega.
1. Ahju sisselülitamiseks vajutage nupule
.
Vajutage nii mitu korda nuppu
kuni
ekraanile ilmuvad funktsiooni Pyro süm-
bol
(tase 1 - P I).
Korraga hakkavad ekraanil vilkuma kiri
Pyro ja sümbol
ja kõlab helisignaal.
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Progress PBP5360X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend