Progress PBK3360X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
kasutusjuhend
Integreeritav ahi
PBK 3360
Sisukord
Ohutusinfo 2
Seadme kirjeldus 3
Enne esimest kasutamist 5
Käitus 6
Näpunäited ja toiduvalmistamise tabelid
11
Hooldus ja puhastamine 16
Mida teha, kui... 20
Tehnilised andmed 20
Paigaldamine 21
Utiliseerimine 23
Jäetakse õigus teha muutusi
Ohutusinfo
Hoidke neid kasutusjuhiseid alati koos
seadmega. Kui masin antakse üle kol-
mandale isikule või müüakse ära, või kui
jätate masina kolides maha, on tähtis, et
uuel kasutajal oleks juurdepääs neile
kasutusjuhistele ning juuresolevale in-
fole.
Need hoiatused on mõeldud kasutajate
ja teiste majapidamise liikmete ohutuse
tagamiseks. Seetõttu tuleb need enne
masina ühendamist/kasutamist tähele-
panelikult läbi lugeda.
Paigaldamine
Paigaldamise peab teostama kvalifitseeri-
tud isik kooskõlas kehtivate reeglite ja
määrustega. Üksikuid toiminguid seoses
masina paigaldamisega kirjeldatakse pai-
galdaja juhiste alalõigus.
Laske seade paigaldada ja ühendada kva-
lifitseeritud isikul, kellel on spetsialisti tead-
mised ning kes teostab tööd vastavalt di-
rektiividele
Kui seoses paigaldamisega on vaja muuta
vooluvarustust, peab ka seda tegema kva-
lifitseeritud elektrik.
See ahi valmistati üksikseadmena või
kombineeritud seadmena koos elektrilise
pliidiplaadiga (olenevalt mudelist) ühefaa-
siliseks ühenduseks 230 V.
Kasutamine
See ahi on mõeldud toidu küpsetamiseks;
ärge kunagi kasutage seda muul otstarbel.
Olege ahju kasutades väga ettevaatlik.
Kütteelementidest lähtuv suur kuumus
muudab riiulid ja muud ahju osad väga tu-
liseks
Kui kasutate mingil põhjusel ahjus toidu
küpsetamiseks alumiiniumfooliumi, ärge
laske sel kokku puutuda ahju põhjaga.
Ahju puhastades toimige hoolikalt: ärge
kunagi pihustage midagi rasvafiltrile (kui
see olemas on), kütteelementidele ega ter-
mostaadi sensorile.
Seadme või selle spetsifikatsioonide mis-
tahes muutmine on ohtlik.
Küpsetamise, praadimise või grillimise käi-
gus lähevad ahju aken ja seadme muud
osad tuliseks. Seetõttu tuleks lapsed
seadmest eemal hoida. Elektriseadmeid
ahju lähedal olevatesse pistikupesadesse
ühendades tuleb jälgida, et kaablid ei puu-
tuks kokku tuliste rõngastega ega jääks
ukse vahele.
Ahjust kuumade nõude või pottide välja-
võtmisel kasutage alati pajakindaid.
Regulaarne puhastamine hoiab ära pinna-
kattematerjali kahjustumise.
Enne ahju puhastamist tuleb kas vool välja
lülitada või toitepistik seinast välja tõmma-
ta.
Veenduge, et ahi oleks asendis "OFF", kui
seda enam ei kasutata.
Seadet ei tohi puhastada ülikuuma auruga
või aurujoaga töötava puhastiga.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusai-
neid ega teravaid metallist kaabitsaid.
Need võivad ahjuukse klaasi kriimustada,
mille tagajärjel võib klaas puruneda.
Kasutaja ohutus
See seade mõeldud kasutamiseks täis-
kasvanute poolt. On ohtlik lubada lastel
sellega mängida.
Kui ahi töötab, tuleb lapsed sellest eemal
hoida. Samuti tuleb meeles pidada, et ahju
uks püsib tulisena kaua aega pärast ahju
väljalülitamist.
2 progress
Seadet ei tohi kasutada lapsed ega isikud,
kelle füüsilised, sensoorsed või vaimsed
võimed või kogemuste ja teadmiste puu-
dumine takistavad neil seadet turvaliselt
kasutamast ilma vastutava isiku järelvalve-
ta, kes tagaks, et nad saavad seadet ohu-
tult kasutada.
Hooldus
Laske kontrollimised ja/või remonttööd
teostada tootja teenindusosakonnal või
tootja poolt volitatud hoolduskeskus ning
kasutada tuleb ainult originaalvaruosi.
Rikke või kahjustuse korral ärge püüdke
seadet ise parandada. Oskamatult teosta-
tud remonttööd võivad põhjustada kahjus-
tusi või vigastusi.
Seadme kirjeldus
1 Juhtpaneel
2 Valitud temperatuuri saavutamise indi-
kaator
3 Temperatuuri reguleerimine
4 Elektrooniline programmeerija
5 Ahju funktsioonide nupp
6 Toiteindikaator
7 Jahutusventilaatori õhuavad
8 Grill
9 Sisemine valgustus
10 Küpsetusvarda ava
11 Ahju ventilaator
12 Andmesilt
Lisatarvikud
Praerasva kogumise pann
progress 3
Küpsetusplaat
Ahju riiul
Küpsetusvarras
31 2 4
1 Eemaldatav praevarda käepide
2 Praevarras
3 Kahvlid
4 Praevarda tugi
Kasutamine
Peitenupp
Sellel mudelil on peitenupud.
Need nupud toimivad sissevajutatud asendi
lukustuse põhimõttel.
Kui ahi pole kasutusel, võib need nupud kõik
sisse lükata.
Ahju funktsioonide nupp
Ahi on väljalülitatud
Kuum õhk
Ülemine ja alumine kütteelement
Ahju alumine element
Termogrill
Grill ja küpsetusvarras
Sulatamine
Toiteindikaator
Toiteindikaator lülitub sisse kui mõni ahju-
funktsioon on kasutusel.
Temperatuuri reguleerimine
Temperatuuri valimiseks vahemikus 50 kuni
250 °C, keerake temperatuurinuppu vastu-
päeva.
4 progress
Valitud temperatuuri saavutamise
indikaator
See märgutuli süttib põlema, kui tempera-
tuurinuppu keeratakse.
See jääb põlema kuni soovitud temperatuur
on käes. Seejärel süttib ja kustub see perioo-
diliselt, osutades et temperatuuri säilitatakse.
Turvatermostaat
Ohtliku ülekuumenemise vältimiseks (tingitu-
na seadme valest kasutamisest või defekt-
setest komponentidest) on ahi varustatud
turvatermostaadiga, mis katkestab vooluva-
rustuse. Ahi lülitub automaatselt uuesti tagasi
sisse, kui temperatuur langeb.
Kui turvatermostaat aktiveerub seadme va-
lest kasutamisest tingituna, siis kõrvaldage
viga pärast seda, kui ahi on jahtunud. Kui aga
termostaat vallandub defektse komponendi
tõttu, palume pöörduda klienditeenindusse.
Jahutusventilaator
Jahutusventilaator jahutab ahju ja selle juht-
paneeli. Ventilaator lülitub automaatselt sis-
se, kui toiduvalmistamine on kestnud mõne
minuti. Kuum õhk viiakse välja ukse käepide-
me juures oleva avause kaudu. Kui ahi on
väljalülitatud, siis võib ventilaator jahutusprot-
sessi veel mõne aja jooksul jätkata. See on
täiesti tavaline.
Ventilaatori töö sõltub sellest, kui kaua ja
millisel temperatuuril on ahju kasutatud.
Madalamatel temperatuuridel ei pruugi
see üldse sisse lülituda või jätkata töö-
tamist, kui ahju on kasutatud ainult lühi-
kest aega.
Enne esimest kasutamist
Hoiatus Enne ahju kasutamist
eemaldage kogu pakend, niihästi
ahju seest kui väljast.
Enne esmakordset kasutamist tuleks ahju
tühjalt soojendada.
Sel ajal võib erituda ebameeldivat lõhna. See
on täiesti tavaline. Seda põhjustavad toot-
misjäägid.
Ahi hakkab tööle ainult siis kui kel-
laaeg on seadistatud.
Veenduge, et köök oleks hästi ventileeritud.
1. Sisestage kellaaeg elektroonilise pro-
grammi mällu (vaadake peatükki "Elek-
trooniline taimer").
2. Keerake ahju funktsiooninupp kuuma
õhu peale
.
3. Määrake temperatuuriks 250 °C.
4. Avage õhutamiseks aken.
5. Laske ahjul tühjalt umbes 45 minutit töö-
tada.
Korrake protseduuri 5-10 minutit ülemise ja
alumise kütteelemendiga
ning termogrilli-
ga
.
Kui see on tehtud, laske ahjul maha jahtuda,
seejärel puhastage ahjuõõnt pehme, soojas
seebivees niisutatud lapiga.
Enne esmakordset toiduvalmistamist peske
hoolikalt puhtaks ka ahjutarvikuid.
Ahju ukse avamiseks võtke alati kinni käepi-
deme keskelt ja tõmmake uks täielikult lahti.
progress 5
Käitus
56 4
1
8
7
2
3
1 Ekraan
2
Taimeri märgutuli
3
Kella märgutuli
4
Nupp "
"
5
Funktsiooni valikunupp
6
Nupp "
"
7
Küpsetusaja lõpu märgutuli
8
Küpsetusaja märgutuli
Ahi hakkab tööle ainult siis kui kel-
laaeg on seadistatud. Kuid ahju saab
kasutada ka ilma programmi valimata.
Voolukatkestuse korral programmeerija
kõik seaded (päevaaeg, programmisea-
de või käimasoleva programmi) nullitak-
se. Kui elektrivool taastub, hakkavad
ekraanil numbrid vilkuma. Kui see juh-
tub, siis tuleb kell ja taimer uuesti sea-
distada.
Kellaaja õigeks panemine
Kui vooluvarustus on sisse lülitatud või pärast
voolukatkestust vilgub ekraanil kellaaja mär-
gutuli
.
Kellaaja õigeks panemine:
1.
Vajutage nuppe "
" või " ".
2. Seejärel oodake 5 sekundit: Kellaaja mär-
gutuli
kustub ja ekraanil kuvatakse
määratud kellaaeg. Seade on nüüd ka-
sutamiseks valmis.
Õige kellaaja nullimiseks:
1. Kellaja funktsiooni valimiseks vajutage
korduvalt nupule
. Vastav tuli hakkab
vilkuma. Seejärel toimige nagu ülalpool
kirjeldatud.
Kellaaega saab nullida ainult siis, kui ei ole
määratud ühtegi automaatfunktsiooni
(küpsetusaeg
või selle lõpp ).
Küpsetusaeg
Kui see funktsioon on valitud, lülitub ahi küp-
setusaja lõpu saabudes automaatselt välja.
Pange toit ahju, valige küpsetamise funktsi-
oon ja vajadusel muutke temperatuuri.
Küpsetusaja funktsiooni valimiseks vajutage
korduvalt nuppu
.
Vastav tuli hakkab vilkuma.
Seejärel toimige järgmiselt:
Küpsetusaja programmeerimiseks:
1.
Vajutage nuppe "
" või " ".
2. Pärast küpsetusaja valimist oodake 5 se-
kundit: Küpsetusaja märgutuli
süttib
ja ekraanile ilmub uuesti kellaaeg.
3. Kui küpsetusaeg on lõppenud, lülitub ahi
automaatselt välja. Kõlab helisignaal ja
6 progress
märgutuli hakkab vilkuma. Keerake ahju
funktsiooni ja temperatuuri nupud nulli.
Helisignaali tühistamiseks vajutage mis-
tahes nuppu.
MÄRKUS : Kui helisignaal on väljalülita-
tud, läheb ahi üle manuaalrežiimile. Kui
ahju funktsiooni ja temperatuuri nupud
pole nulli keeratud, siis hakkab ahi uuesti
soojenema.
Programmeeritud küpsetusaja aja
tühistamine:
1. Küpsetusaja funktsiooni valimiseks vaju-
tage korduvalt nuppu
. Vastav märgu-
tuli
hakkab vilkuma ja ekraanile ku-
vatakse järelejäänud küpsetusaeg.
2.
Vajutage nupule "
-", kuni ekraanil on
"0:00". 5 sekundi pärast kustub tuli ja
ekraanile ilmub uuesti kellaaeg.
Küpsetusaja lõpp
Selle funktsiooniga saab määrata ahju auto-
maatselt välja lülituma, kui programmeeritud
küpsetusaeg läbi saab. Pange toit ahju, vali-
ge küpsetamise funktsioon ja vajadusel
muutke temperatuuri.
Küpsetusaja lõpu valimiseks vajutage kordu-
valt nupule
. Vastav tuli hakkab vilkuma.
Seejärel toimige järgmiselt:
Toiduvalmistamise lõpu aja määramiseks:
1.
Vajutage nuppe "
" või " ".
2. Pärast küpsetusaja lõpu valimist oodake
5 sekundit: Küpsetusaja lõpu märgutuli
süttib ja ekraanile ilmub uuesti kella-
aeg.
3. Kui määratud aeg on läbi saanud, lülitub
ahi automaatselt välja. Kõlab helisignaal
ja märgutuli hakkab vilkuma. Keerake ah-
ju funktsiooni ja temperatuuri nupud nulli.
Helisignaali tühistamiseks vajutage mis-
tahes nuppu.
MÄRKUS : Kui helisignaal on väljalülita-
tud, läheb ahi üle manuaalrežiimile. Kui
ahju funktsiooni ja temperatuuri nupud
pole nulli keeratud, siis hakkab ahi uuesti
soojenema.
Küpsetusaja lõpu tühistamiseks:
1. Küpsetusaja lõpu funktsiooni valimiseks
vajutage korduvalt nupule
. Vastav
märgutuli
hakkab vilkuma ja ekraa-
nile kuvatakse küpsetusaja programmee-
ritud lõpp.
2.
Vajutage nupule "
", kuni ekraanile ku-
vatakse kell. Kõlab helisignaal ja märgu-
tuli kustub.
Kombineeritud küpsetusaeg
ja selle
lõpu aeg
Funktsiooni küpsetusaeg ja küpsetusaja lõpp
saab kasutada koos nii, et ahi lülituks sisse ja
välja automaatselt.
1.
Määrake küpsetusaeg
(nagu kirjel-
datud vastavas peatükis). Seejärel vaju-
tage nuppu
: ekraanile kuvatakse pro-
grammeeritud seadistus.
2.
Määrake küpsetusaja lõpp
(nagu kir-
jeldatud vastavas peatükis). Vastavad
märgutuled süttivad ja ekraanile kuvatak-
se kellaaeg. Ahi lülitub sisse ja välja vas-
tavalt määratud programmidele.
Minutilugeja
Taimeri helisignaal kõlab määratud aja lõp-
pedes; Kuid ahi jääb tööle ja on kasutami-
seks valmis.
Taimeri seadmiseks:
progress 7
1. Taimeri funktsiooni valimiseks vajutage
korduvalt nupule
. Vastav märgutuli
hakkab vilkuma
.
2.
Seejärel vajutage nuppe "
" või "
" (maksimaalne aeg: 2 tundi, 30 minutit).
3. Pärast taimeri seadistamist oodake 5 se-
kundit: Süttib taimeri märgutuli.
4. Kui määratud aeg on läbi saanud, hakkab
ekraan vilkuma ja kõlab helisignaal. Heli-
signaali tühistamiseks vajutage mistahes
nuppu.
Taimeri tühistamiseks:
1. Taimeri funktsiooni valimiseks vajutage
korduvalt nupule
. Vastav märgutuli
hakkab vilkuma ja ekraanile kuvatakse
järelejäänud aeg.
2.
Vajutage nupule "
-", kuni ekraanil on
"0:00". 5 sekundi pärast märgutuli kustub
ja ekraanile ilmub uuesti kellaaeg.
Ekraani väljalülitamiseks
1. Vajutage samaaegselt kahele program-
meerimisnupule ja hoidke neid all umbes
5 sekundit. Ekraan lülitub välja.
2. Ekraani sisselülitamiseks vajutage suvali-
sele nupule.
Ekraani saab välja lülitada ainult siis, kui
ei ole määratud ühtegi muud funktsioo-
ni.
Ahju kasutamine
Tähtis Ärge vooderdage ahju fooliumiga ja
ärge asetage küpsetusnõusid otse ahju
põhjale kuna kogunev kuumus võib
kahjustada ahju emaili. Asetage pannid,
kuumakindlad potid ja alumiiniumist alused
riiulile, mis on pandud riiulisiinidele. Toidu
soojendamisel tekib aur täpselt nagu
kastrulis. Kui aur puutub kokku ahjuukse
klaasiga, siis see kondenseerub ja
moodustuvad veetilgad.
Kondenseerumise vähendamiseks soo-
jendage tühja ahju alati 10 minuti vältel
ette.
Soovitame teil veetilgad pärast iga toiduval-
mistamist ära pühkida.
Tähtis Hoidke toiduvalmistamise ajal
alati ahju uks kinni.
Ahju ukse avamisel olge alati ettevaatlik. Är-
ge laske uksel "lahti kukkuda", toetage se-
da käepidemest, kuni uks on täiesti avane-
nud.
8 progress
Ahjus on neli riiuli tasandit.
Riiuli asukohti loetakse ahju alt-üles na-
gu joonisel kujutatud.
Liugrööbaste vahele minevad kompo-
nendid peavad olema korrektselt paigal-
datud (vt joonist).
Ärge asetage nõusid ja potte vahetult
ahju põrandale.
Kuum õhk
Toitu valmistatakse eelsoojendatud õhu abil,
mida ahju tagaseinale paigutatud ventilaator
ühtlaselt ahjus ringi ajab.
Kuumus jõuab kiirelt ja ühtlaselt kõigi ahju
osadeni. See tähendab, et võite samaaegselt
valmistada erinevatel riiulitel erinevat toitu.
Selle funktsiooniga küpsetamise eelis-
teks on:
Kiirem eelsoojenemine
Kuna ventileeritud ahi saavutab tempera-
tuuri kiiresti, ei ole tavaliselt vaja ahju eel-
soojendada, kuigi võib-olla vajalik lisada
küpsetamisajale 5-7 minutit. Kõrgemat
temperatuuri vajavate retseptide puhul (nt
leiva, pirukate, saiakeste, sufleede jne.)
saavutate parima tulemuse, kui ahju eel-
nevalt soojendate.
Madalamad temperatuurid
Ventilaatoriga ahjus küpsetamisel on tava-
liselt vaja madalamat temperatuuri kui ta-
vapärase küpsetamise puhul.
Järgige küpsetustabelis soovitatud tem-
peratuure. Ärge unustage vähendada
temperatuuri 20-25 °C võrra, kui küpseta-
te toitu enda retseptide järgi.
Ühtlane soojendamine küpsetami-
seks
Ventilaatoriga ahi soojeneb ühtlaselt terve
ahju ulatuses. See tähendab, et samaaeg-
selt võib ahjus valmistada sama toidu
portsjoneid. Kuid ülemine riiul võib pruu-
nistuda pisut kiiremini kui alumine.
See on täiesti tavaline. Roogade vahel ei
toimu maitsete ülekandumist.
Ülemine ja alumine kütteelement
Kõige parem kuumuse jaotumine on riiuli
keskmisel positsioonil. Selleks, et põhi pa-
remini pruunistuks tuleb koogid ja küpse-
tised madalamale riiuli tasandile panna.
Selleks, et küpsetis pealt paremini pruu-
nistuks tuleb riiuli tasandit tõsta.
Küpsetusplaatide ja toidunõude materjal ja
kate mõjutavad toidu põhja pruunistumise
määra. Emailitud nõud, tumedad, rasked
või kõrbemiskindla kattega tarvikud suu-
rendavad põhja pruunistumist, samal ajal
kui klaasist, läikivast alumiiniumist või po-
leeritud terasest nõud peegeldavad kuu-
must ja pruunistumine on nõrgem.
Asetage nõud alati riiuli keskele, et tagada
ühtlane pruunistumine.
Asetage nõud sobiva suurusega küpse-
tusplaatidele, et vältida toidu loksumist ah-
ju põrandale ning muuta puhastamine liht-
samaks.
Ärge asetage nõusid vahetult ahju
põhja, sest see läheb väga tuliseks ja võib
põhjustada kahjustusi. Selle seadistuse
kasutamisel kiirgab kuumust nii ülemisest
kui ka alumisest küttelemendist. Nii saate
toitu ühel tasandil küpsetada. See sobib
eriti hästi toitude jaoks, mille puhul on va-
jalik põhja eraldi pruunistamine, nt plaadi-
ja lahtised pirukad.
Gratäänid, lasanjed ja pajaroad, mis nõuavad
eraldi pealtpruunistamist, küpsevad hästi ka
tavarežiimil.
Ülemise ja alumise kütteelemendi kasutami-
ne:
1. Keerake ahju nupp soovitud funktsioonile
.
2. Valige soovitud temperatuur.
Ahju alumine element
See funktsioon tuleb kasuks kui küpsetate
kookide ja küpsetiste põhju või lõpetate plaa-
di- või lahtiste pirukate küpsetamist, sest nii
küpseb korralikult läbi ka põhi.
Temperatuuri muutumise märgutuli süt-
tib põlema ja kustub, kui määratud tem-
peratuur on saavutatud. Seejärel süttib
ja kustub see perioodiliselt, osutades et
temperatuuri säilitatakse.
progress 9
Grillimine
Enamik toiduaineid tuleks asetada grilli-
mispannis restile, mis võimaldab maksi-
maalset õhuringlust ning tõstab toidu ras-
vadest ja praemahlast välja. Selliseid toi-
duaineid nagu kala, maks ja neerud, võib
soovikorral otse grillipannile asetada.
Toit peaks olema enne grillimist korralikult
kuivatatud, nii minimeerite pritsimist. Pint-
seldage tailiha ja kala kergelt väikese ko-
guse õli või sulavõiga, et need säiliksid
küpsemisel mahlastena.
Sellised lisandid nagu tomatid ja seened
võib asetada liha grillides resti alla.
Leiva röstimisel soovitame kasutada ahju
kõige ülemist kõrgust.
Toitu tuleb küpsetamise käigus vastavalt
vajadusele keerata.
Grilli kasutamine
Grillimisel koguneb otsene kuumus üsna kii-
relt grillpanni keskele. Parimate tulemuste
saavutamiseks grillige väikseid toidukogu-
seid. Nii saate säästa ka elektrienergiat.
1. Ahju sisselülitamiseks keerake ahju funkt-
sioonide nuppu
.
2. Valige soovitud temperatuur.
3. Valige grillpanni jaoks sobiv kõrgus ja gril-
lige vastavalt sellele, kas grillitav toit on
paks või õhuke. Seejärel järgige grillimis-
juhiseid.
Grillielementi juhib termostaat. Grillimise ajal
lülitub grill vaheldumisi sisse ja välja selleks,
et vältida ülekuumenemist.
Termogrill
Termogrilli funktsioon pakub alternatiivse
meetodi selliste toitude valmistamiseks, mida
enamasti tehakse tavalisel grillil. Grillielement
ja ahju ventilaator toimivad koos, pannes
kuuma õhu toidu ümber ringlema.
Vajadus toitu kontrollida ja keerata on väik-
sem.
Termogrill aitab minimeerida toiduvalmista-
mise lõhnu köögis.
Termogrilliga võib küpsetada kõiki tavalise
grilliga valmistatavaid toite, väljaarvatud röst-
leib ja pooltoores biifsteek.
Küpsetamine on palju õrnem; seetõttu võtab
tavalise grillimisega võrreldes termogrilliga
toidu valmistamine veidi rohkem aega.
Üks eelistest on, et samal ajal saab küpseta-
da suuremaid koguseid.
1. Ahju sisselülitamiseks keerake ahju funkt-
sioonide nuppu
.
2.
Tähtis Termogrilli maksimaalseks
temperatuuriks valige 200 °C.
Sulatamine
Ahju ventilaator töötab ilma kuumuseta ja pa-
neb õhu ahjus toatemperatuuril ringlema.
See kiirendab sulatamist.
Kuid ärge unustage, et köögi temperatuur
mõjutab samuti sulamise ketust.
See funktsioon sobib eriti hästi õrnade toi-
duainete sulatamiseks, mida kuumus võib
kahjustada, nt kreemitäitega pirukad, gla-
suuriga koogid, pirukad, leib ja muud pärmi-
tooted.
Veenduge, et temperatuuri nupp oleks välja
keeratud.
Grill ja küpsetusvarras
Hoiatus Hoidke toiduvalmistamise
ajal alati ahju uks kinni.
Küpsetusvarda kahvlid ja praevar-
ras (kui need teie ahjul olemas on)
on teravate otstega.
Kasutage neid ettevaatlikult, et väl-
tida vigastusi.
Palun järgige allpool toodud juhiseid:
1. Suruge liha küpsetusvardasse ja kinnita-
ge see kahvlitega.
2. Pange praevarras toele ja libistage seadis
teisele tasandile.
3. Pange praevarda teravik küpsetusvarda
mootori avasse ahju tagaseinal.
4. Kruvige käepide praevarda küljest lahti.
5. Valage rasvapannile u. 1/2 l vett ja lükake
see esimesele tasandile.
6.
Keerake valikunupp asendisse
ja
määrake soovitud temperatuur.
10 progress
Näpunäited ja toiduvalmistamise tabelid
Küpsetades:
Koogid ja küpsetised vajavad tavaliselt kesk-
mist temperatuuri (150-200 °C).
Seetõttu tuleks ahju eelnevalt soojendada
umbes 10 minutit.
Ärge avage ahju ust enne kui 3/4 küpsetu-
sajast on möödunud.
Muretaignast küpsetisi küpsetatakse avata-
vas metallvormis või plaadil kuni 2/3 küpse-
tusajast ja kaetakse siis enne lõpuni küpse-
tamist garneeringuga.
See täiendav küpsetusaeg sõltub garneerin-
gu või täidise tüübist ja kogusest.
Biskviitsegud peavad lusika küljest raskesti
lahti tulema.
Kui taigen on liiga vedel, siis muutub küpse-
tusaeg liiga pikaks.
Kui ahju pannakse samal ajal kaks küpsetus-
plaati küpsetiste või biskviitidega, tuleb jätta
üks riiulitasand plaatide vahel tühjaks.
Kui ahju pannakse samal ajal kaks küpsetus-
plaati küpsetiste või biskviitidega, tuleb plaa-
tide asukohta 2/3 küpsetamisaja möödudes
vahetada ja plaadid ümber pöörata.
Praadimine:
Ärge praadige alla 1 kg kaaluvaid lihatükke.
Väiksemad tükid kuivavad praadimisel ära.
Tumedat liha, mis peab olema väljast hästi
läbiküpsenud, kuid seest keskmiselt valmis
või toores, tuleb praadida kõrgemal tempe-
ratuuril (200-250 °C).
Valge liha, linnuliha ja kala vajab seevastu
madalamat temperatuuri (150-175 °C).
Kastme või praemahla komponendid tuleb
pannile lisada kohe alguses, kui küpsetamis-
aeg on lühike.
Vastasel korral lisage need viimase poole
tunni jooksul.
Kontrollimaks, kas liha on küps, võib kasu-
tada lusikat: kui seda ei saa alla vajutada, on
liha läbi küpsenud.
Röstbiifi ja fileed, mis peavad seest roosad
olema, tuleb praadida kõrgemal temperatuu-
ril lühemat aega.
Kui liha valmistatakse otse ahju riiulil, tuleb
alumisele riiulitasemele panna mahlade ko-
gumiseks röstimispann.
Jätke praad vähemalt 15 minutiks seisma, et
liha mahlad välja ei valguks.
Selleks, et vähendada suitsu moodustumist
ahjus soovitatakse röstimispannile pisut vett
valada.
Kondenseerumise vähendamiseks lisage
vett mitu korda.
Taldrikuid võib ahjus miinimumtemperatuuril
kuni serveerimiseni soojas hoida.
progress 11
Tähtis Ärge ääristage ahju fooliumiga ja
ärge asetage küpsetusnõusid otse ahju
põhjale kuna kogunev kuumus võib
kahjustada ahju emaili.
Toiduvalmistamise ajad
Küpsetamisajad varieeruvad olenevalt erine-
vast koostisest, komponentidest ja vedeliku
kogusest toitudes.
Pidage meeles oma esimese toiduvalmista-
mise või praadimiskatsetuse seaded, et saa-
da kogemusi hilisemaks sama toidu valmis-
tamiseks.
Kogemusele tuginedes saate tabelites too-
dud väärtusi muuta.
Ülemine ja alumine kütteelement koos
kuuma õhuga
Ajad ei sisalda eelsoojendust.
Tühja ahju tuleb alati 10 minutit eelsoo-
jendada.
KOOGID
Ülemine ja alumine
kütteelement
Kuum õhk Küpsetus-
aeg
TOIDU TÜÜP tasand Temp.
(°C)
tasand
Temp.
(°C)
Minutit
MÄRKUS
Vahuga retseptid 2 170
2(1 ja 3)
1)
160 45-60 Koogivorm
Võitaigen 2 170
2(1 ja 3)
1)
160 20-30 Koogivorm
Hapupiimaga juus-
tukook
1 175 2 165 60-80 Koogivorm
Õunakook 1 170
2(1 ja 3)
1)
160 90-120 Koogivorm
Struudel 2 180 2 160 60-80 Küpsetus-
plaat
Moosipirukas 2 190
2(1 ja 3)
1)
180 40-45 Koogivorm
Puuviljakook 2 170 2 150 60-70 Koogivorm
Biskviit 1 170
2(1 ja 3)
1)
165 30-40 Koogivorm
Pärmipalmik 1 150 2 150 120-150 Koogivorm
Ploomikook 1 175 2 160 50-60 Keeksivor-
mis
Väikesed koogid 3 170 2 160 20-35 Küpsetus-
plaat
Küpsised 2 160
2(1 ja 3)
1)
150 20-30 Küpsetus-
plaat
Besee 2 135
2(1 ja 3)
1)
150 60-90 Küpsetus-
plaat
Kondiitrikook 2 200 2 190 12-20 Küpsetus-
plaat
Küpsetised: Keedu-
taigen
2 või 3 210
2(1 ja 3)
1)
170 25-35 Küpsetus-
plaat
Marjakook 2 180 2 170 45-70 Koogivorm
1) Kui valmistate korraga rohkem kui ühte toitu, siis soovitame asetada need sulgudes toodud
tasanditele.
Antud temperatuurid on soovituslikud. Vaja-
dusel tuleb temperatuuri muuta vastavalt en-
da eelistustele.
12 progress
LEIB JA PITSA
Ülemine ja alumine
kütteelement
Kuum õhk Küpsetus-
aeg
TOIDU TÜÜP tasand Temp.
(°C)
tasand
Temp.
(°C)
Minutit
MÄRKUS
Sai 1 195 2 185 60-70 Keeksivor-
mis
Rukkileib 1 190 1 180 30-45 Keeksivor-
mis
Saiakesed 2 200
2(1 ja 3)
1)
175 25-40 Küpsetus-
plaat
Pitsa 2 200 2 200 20-30 Küpsetus-
plaat
1) Kui valmistate korraga rohkem kui ühte toitu, siis soovitame asetada need sulgudes toodud
tasanditele.
Antud temperatuurid on soovituslikud. Vaja-
dusel tuleb temperatuuri muuta vastavalt en-
da eelistustele.
LAHTISED PIRUKAD
Ülemine ja alumine
kütteelement
Kuum õhk Küpsetus-
aeg
TOIDU TÜÜP tasand Temp.
(°C)
tasand
Temp.
(°C)
Minutit
MÄRKUS
Pasta pirukas 2 200
2(1 ja 3)
1)
175 40-50 Keeksivor-
mis
Köögiviljapirukas 2 200
2(1 ja 3)
1)
175 45-60 Keeksivor-
mis
Suupistepirukad 1 210 1 190 30-40 Keeksivor-
mis
Lasanje 2 200 2 200 25-35 Keeksivor-
mis
Kanelloni 2 200 2 200 25-35 Keeksivor-
mis
1) Kui valmistate korraga rohkem kui ühte toitu, siis soovitame asetada need sulgudes toodud
tasanditele.
Antud temperatuurid on soovituslikud. Vaja-
dusel tuleb temperatuuri muuta vastavalt en-
da eelistustele.
LIHAD
Ülemine ja alumine
kütteelement
Kuum õhk Küpsetus-
aeg
TOIDU TÜÜP tasand Temp.
(°C)
tasand
Temp.
(°C)
Minutit
MÄRKUS
Veiseliha 2 190 2 175 50-70 Tasand
Sealiha 2 180 2 175 100-130 Tasand
Vasikaliha 2 190 2 175 90-120 Tasand
Rostbiif
progress 13
Ülemine ja alumine
kütteelement
Kuum õhk Küpsetus-
aeg
TOIDU TÜÜP tasand Temp.
(°C)
tasand
Temp.
(°C)
Minutit
MÄRKUS
- toores 2 210 2 200 50-60 Tasand
- poolküps 2 210 2 200 60-70 Tasand
- küps 2 210 2 200 70-80 Tasand
Sea abatükk 2 180 2 170 120-150 Kamaraga
Seakoot 2 180 2 160 100-120 2 tk
Talleliha 2 190 2 175 110-130 Koot
Kana 2 190 2 200 70-85 Terve
Kalkun 2 180 2 160 210-240 Terve
Part 2 175 2 220 120-150 terve
Hani 2 175 1 160 150-200 terve
Jänes 2 190 2 175 60-80 Tükkideks
lõigatud
Jänes 2 190 2 175 150-200 Tükkideks
lõigatud
Faasan 2 190 2 175 90-120 terve
Pikkpoiss 2 180 2 175 terve 150 Keeksivor-
mis
Antud temperatuurid on soovituslikud. Vaja-
dusel tuleb temperatuuri muuta vastavalt en-
da eelistustele.
KALA
Ülemine ja alumine
kütteelement
Kuum õhk Küpsetus-
aeg
TOIDU TÜÜP tasand Temp.
(°C)
tasand
Temp.
(°C)
Minutit
MÄRKUS
Forell / merilatikas 2 190
2(1 ja 3)
1)
175 40-55 3-4 kala
Tuunikala / lõhe 2 190
2(1 ja 3)
1)
175 35-60 4-6 fileed
1) Kui valmistate korraga rohkem kui ühte toitu, siis soovitame asetada need sulgudes toodud
tasanditele.
Antud temperatuurid on soovituslikud. Vaja-
dusel tuleb temperatuuri muuta vastavalt en-
da eelistustele.
Grillimine
Ajad ei sisalda eelsoojendust.
Tühja ahju tuleb alati 10 minutit eelsoo-
jendada.
Kogus Grillimine Küpsetusaeg minutites
TOIDU TÜÜP Tükki g
tasand
Temp.
(°C)
1. külg 2. külg
Lasanje 4 800 3 250 12-15 12-14
14 progress
Kogus Grillimine Küpsetusaeg minutites
TOIDU TÜÜP Tükki g
tasand
Temp.
(°C)
1. külg 2. külg
Biifsteek 4 600 3 250 10-12 6-8
Vorstikesed 8 / 3 250 12-15 10-12
Seakarbonaad 4 600 3 250 12-16 12-14
Kana (pooleks lõiga-
tud)
2 1000 3 250 30-35 25-30
Kebab 4 / 3 250 10-15 10-12
Kanafilee 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Eelsoojendus 5'00''
Kalafilee 4 400 3 250 12-14 10-12
Röstsai kattega 4-6 / 3 250 5-7 /
Röstleib 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Termogrill
Hoiatus Termogrilli maksimaalseks
temperatuuriks valige 200 °C.
Kogus Grillimine Küpsetusaeg minutites
TOIDU TÜÜP Tükki g
tasand
Temp.
(°C)
1. külg 2. külg
Rulaad (kalkun) 1 1000 3 200 30-40 20-30
Kana (kaheks lõiga-
tud)
2 1000 3 200 25-30 20-30
Kanakoivad 6 - 3 200 15-20 15-18
Vutt 4 500 3 200 25-30 20-25
Köögiviljagratään - - 3 200 20-25 -
tükki. Kammkarbid - - 3 200 15-20 -
Makrell 2-4 - 3 200 15-20 10-15
Kalalõigud 4-6 800 3 200 12-15 8-10
Antud temperatuurid on soovituslikud.
Vajadusel tuleb temperatuuri muuta vas-
tavalt enda eelistustele.
Grill ja küpsetusvarras
Ajad ei sisalda eelsoojendust.
Tühja ahju tuleb alati 10 minutit eelsoo-
jendada.
TOIDU TÜÜP Kogus (g)
tasand
Temp. (°C)
Toiduvalmistami-
se aeg minutites
Linnuliha 1000 2 250 50/60
Praeliha 800 2 250 50/60
progress 15
Äratoodud temperatuurid on orienteeruvad.
Vajadusel tuleb temperatuuri oma soovide
kohaselt reguleerida.
Hooldus ja puhastamine
Hoiatus Enne puhastamist lülitage
ahi välja ja laske jahtuda.
Hoiatus Seadet ei tohi puhastada
ülikuuma auruga või aurujoaga
töötava puhastiga.
Tähtis: Enne puhastustööde tegemist tuleb
seade vooluvõrgust lahti ühendada.
Tagamaks seadme pikk kasutusiga tuleb re-
gulaarselt läbi viia järgmised puhastustoimin-
gud:
Tehke seda ainult siis, kui ahi on jahtunud.
Puhastage emailiga kaetud detaile seebi-
veega.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusai-
neid.
Kuivatage roostevabast terasest osi ja
klaasi pehme lapiga.
Kangekaelsete plekkide puhul kasutage
müügil olevaid roostevaba terase puhas-
tusvahendeid või sooja äädikat.
Ahju email on väga vastupidav ja eriti läbitun-
gimatu.
Tuliste puuviljahapete mõjul (nt sidrunitest,
ploomidest vms) võivad emailpinnale tekkida
püsivad, tuhmid ja karedad plekid.
Kuid sellised plekid emaili poleeritud pinnal ei
mõjuta ahju tööd.
Puhastage ahju põhjalikult pärast iga kasu-
tamist.
See on kõige kergem viis mustuse eemalda-
miseks. Nii välditakse mustuse sissepõle-
mist.
Puhastusvahendid
Enne kui kasutate ahju puhastamiseks mõnd
puhastusvahendit, veenduge, et see oleks
sobiv ning et tootja soovitab nende kasuta-
mist
Pleegitusvahendeid sisaldavaid puhastusva-
hendeid EI tohi kasutada, sest need võivad
muuta pinnad tuhmiks. Samuti tuleks vältida
tugevalt abrasiivseid materjale.
Välispinna puhastamine
Pühkige regulaarselt juhtpaneeli, ahjuust ja
ukse tihendit, kasutades selleks pehmet lap-
pi, mida on niisutatud vähese nõudepesuva-
hendiga lahustatud soojas vees.
Selleks, et vältida ukseklaasi rikkumist või
nõrgendamist, vältige järgmiste vahendite
kasutamist:
Majapidamises kasutatavad puhastus- ja
pleegitusvahendid
Impregneeritud puhastuspadjakesed, mis
ei sobi kõrbemiskindla põhjaga nõude pu-
hastamiseks
Brillo/Ajax padjandeid ega terasvilla
Keemilised ahjulapid või aerosoolad
Rooste-eemaldajad
Vanni/kraanikausi plekkide eemaldajad
Puhastage ukseklaasi väljast ja seest sooja
seebiveega.
Kui ahjuklaas on väga must, soovitatakse ka-
sutada sellist puhastusvahendit nagu Hob
Brite. Ärge kasutage mustuse eemaldami-
seks värvikaabitsaid.
Ahjuõõs
Emailiga kaetud ahjuõõnt on kõige parem
puhastada siis, kui ahi on veel soe.
Pühkige ahju pehme riidetükiga, mida lopu-
tatakse soojas seebivees pärast igat kasu-
tust. Aeg-ajalt on vaja ka põhjalikumat pu-
hastamist. Selleks kasutage poodides saa-
daval olevaid puhastusvahendeid.
Katalüütilise vooderduse hooldamine
Kui küpsetamise ajal tekib pritsib laiali rasva
või toitu, siis katalüütiline email hävitab need.
Sellele protsessile kaasaaitamiseks on hea
mõte lasta ahju nädalas tund-kaks toiduta
töötada tagades nii katalüütilise vooderduse
parema jõudluse.
Ahjusuu puhastamiseks toimige järgnevalt:
1. (nt pannid, restid, alused, rasvapannid,
jne). Ärge jätke midagi ahju sisse.
2. Keerake ahju funktsiooninupp kuuma
õhu peale
.
3. Keerake temperatuur 250 °C peale.
4. Laske ahjul tühjalt umbes 45 minutit töö-
tada.
5. Avage õhutamiseks aken.
Korrake sama protseduuri umbes 5 minuti
vältel ka grilli ja küpsetusvarda funktsiooni
kasutades.
Kui ahi on külm, laske sellel käia 60 minutit.
16 progress
Tähtis Ärge proovige ise katalüütilist
emaili puhastada.
Nõuanded ja näpunäited
Katalüütilise vooderduse käsitsi puhasta-
mine pole soovituslik. Kui kasutatakse te-
raskäsnasid, aerosooliga puhasteid või
mistahes muid abrasiivseid aineid, saab
pind kahjustada.
Aja jooksul võib katalüütiline pind veidi vär-
vi muuta ja poleeruda. See ei mõjuta pinna
katalüütilisi omadusi.
Järgige peatükis "Plekkide tekke vältimine"
toodud juhiseid.
Plekkide tekke vältimine
Küpsetage soovitatud temperatuuridel.
Kõrgemad temperatuurid suurendavad mus-
tuse teket.
Proovige küpsetamist madalamal tempera-
tuuril pikendades samas küpsetusaega.
Nii säästate energiat ja praad on ka palju
pehmem.
Kasutage prae valmistamisel minimaalselt õli
või rasva; kartuleid võib enne küpsetamist
õliga kokku määrida. Liigne rasv põhjustab
küpsetamise ajal pritsmeid ja määrdumist.
Röstimise ajal EI ole vaja röstimisvanni vett
lisada. Vesi ja rasvased mahlad voolavad
praest küpsetamise ajal välja ja pritsivat ka
tavalisel temperatuuril.
See põhjustab ka kondensaati.
Lihatükkide katmine küpsetamise ajal aitab
samuti pritsmeid vältida; viimase 20-30 mi-
nutiks katte eemaldamine võimaldab praadi
ka kenasti pruunistada.
Suuremate lihatükkide ja näiteks kalkunite
puhul on selline meetod isegi kasulik, kuna nii
saab liha enne liigset pruunistumist läbi küp-
seda.
Palun kasutage rasvavanni. Prae küpsemi-
se ajal välja tilkuv rasv jääb vanni ja ei pritsi nii
ahju katalüütilisele kattekihile.
Teleskoopjuhikud ja katalüütilised
paneelid
Ahju vasakul ja paremal siseküljel olevaid ju-
hikuid saab ahju külgseinte puhastamiseks
ära võtta.
Kõigepealt veenduge, et ahi oleks maha jah-
tunud ja ühendage seade seejärel vooluvõr-
gust lahti.
Ahju restide juhikute eemaldamine
Kõigepealt tõmmake juhikute esiosa seinast
eemale ja seejärel vabastage nende tagumi-
ne osa.
Juhikute paigaldamine
Juhikute paigaldamiseks kinnitage kõige-
pealt tagumine osa, seejärel joondage esi-
mene osa ja suruge need siis kinni. Ahju ju-
hikute puhastamiseks leotage neid soojas
seebivees ja eemaldage kangekaelsemad
plekid seebivees niisutatud švammiga. Lo-
putage korralikult ja kuivatage pehme lapiga.
Ahju lambipirni vahetamine
Tähtis Lahutage seade vooluvõrgust
lülitades välja vastava kaitsme.
progress 17
Kui on vaja ahju lambipirni vahetada, peab
see vastama järgmistele spetsifikatsioonide-
le:
Elektrivõimsus: 15W / 25W
Pinge: 230 V (50 Hz)
Kuumustaluvus kuni 300 °C
Keerme tüüp: E14
Vahetuspirne on võimalik osta edasimüüjalt.
Ahju lambipirni vahetamiseks:
1. Enne jätkamist veenduge, et ahi on jah-
tunud ja vooluvõrgust lahutatud.
2. Suruge klaasist katet sissepoole ja kee-
rake vastupäeva
3. Eemaldage läbipõlenud pirn ja asendage
uuega.
4. Pange klaasist kate tagasi ja taastage
vooluvarustus.
Ahju uks
Ahju uks koosneb kahest klaaspaneelist. Ah-
juust on võimalik eest ära võtta ja sisemisi
paneele eemaldata, mis muudab puhastami-
se palju lihtsamaks.
Hoiatus Võtke ahju uks enne
puhastamist eest ära. Kui üritate
eemaldada sisemisi klaaspaneele kui
uks on ahju küljes, võib see järgusult
sulguda.
Selleks toimige järgmiselt:
1. Tehke uks pärani lahti.
2. Leidke kahe uksehinge asukoht.
3. Tõstke üles kahel hingel olevad hoovad ja
keerake neid.
4. Hoidke ust külgmistest servadest ja laske
sel aeglaselt, kuid mitte TÄIESTI sulguda.
5. Tõmmake ust ettepoole, eemaldades
selle kohalt.
6. Asetage uks stabiilsele pinnale, mida kait-
seb pehme lapp, et vältida käepideme
pinna kahjustamist.
18 progress
7. Sisemiste klaasipaneelide eemaldami-
seks vabastage lukustussüsteem.
8. Keerake kaht kinnitit 90° ja võtke need
oma kohalt ära.
90°
9. Ettevaatlikult tõstke üles ülemine paneel
ja tõmmake välja see paneel, mis on igast
neljast küljest nähtaval.
1
2
Puhastage ahjuust sooja vee ja niiske lapiga.
Ärge kasutage metallist käsnu, happeid või
abrasiivseid puhastusaineid, kuna need või-
vad kriimustada sisemise paneeli kuumust
peegeldavat pinda.
Pärast sisemise paneeli puhastamist, pange
see ukse sisse tagasi. Kinnitage uks ahju kül-
ge; jätkake tagurpidi järjekorras. Veenduge,
et paneelid oleksid korrektselt joondatud.
Selle korrektseks tegemiseks toimige
järgnevalt:
1. Neljast küljest raamitud sisemine paneel
peab olema paigaldatud nii, et pealetrükk
jääb väljapoole. Katsuge nähtavat pinda.
Kui te pealetrüki kohal midagi näpuga ei
tunne, siis on paneel korrektselt paigal-
datud.
2. Sisemine paneel peab olema paika pan-
dud vastavalt joonisele.
Pärast paneelide paigaldamist ukse sisse,
kinnitage need tagurpidi järjestuses, võttes
aluseks punktis 8 toodud juhised.
progress 19
Tähtis Ärge kunagi puhastage
uksepaneele, kui need veel soojad on,
kuna nii võivad klaasid puruneda. Kui
klaasis on pragusid või see on
kriimustatud, siis võtke ühendust
teeninduskeskusega ja laske klaas välja
vahetada.
Roostevabast terasest või alumiiniumist
mudelid:
Puhastage roostevabas terases või alumii-
niumis olevat ahjuust ja juhtpaneeli niiske
käsnaga ja kuivatage seejärel pehme riidega.
Ärge kunagi kasutage metallist käsnu, hap-
peid või abrasiivseid puhastusaineid, kuna
need võivad pinda kriimustada.
Uksetihendite puhastamine
Tihend asub ahju avause ümber.
Tähtis Kontrollige tihendi seisukorda
regulaarselt.
Kui märkate, et tihend on kahjustada
saanud, siis võtke ühendust kohaliku
teeninduskeskusega. Ärge kasutage ah-
ju enne, kui tihend on väljavahetatud.
Mida teha, kui...
Kui seade ei tööta korralikult, siis enne koha-
likku Electroluxi teeninduskeskusse pöördu-
mist kontrollige alljärgnevas tabelis väljatoo-
dud asjad üle.
PROBLEEM LAHENDUS
Ahi ei hakka tööle. Kontrollige, et nii küpsetusfunktsioon ja kui ka
temperatuur oleks valitud
või
veenduge, et seade oleks korrektselt ühenda-
tud ja pistikus oleks vool sees.
Ahju temperatuuri muutumise märgutuli ei sütti. Temperatuuri valimiseks kasutage temperatuu-
rinuppu
või
valige funktsiooninupu abil mõni funktsioon
Ahju sisene tuli ei sütti. valige funktsiooninupu abil mõni funktsioon
või
kontrollige pirni ja vahetage see vajadusel välja
(vt "Ahju lambipirni vahetamine").
Toidu valmistamine kestab liiga kaua või valmib
toit liiga kiiresti.
Vajadusel muutke temperatuuri
või
järgige neis juhistes, eriti alalõigus "Ahju kasu-
tamine", sisalduvaid nõuandeid.
Toidule ja ahjuõõnde ladestub auru ja kondens-
vett.
Ärge jätke toitu ahju kauemaks kui 15-20 mi-
nutiks pärast küpsetamise lõppemist.
Ahju ventilaator töötab liiga valjult. Kontrollige, et riiulid ja nõud ei vibreeriks vastu
ahju tagumist paneeli.
Elektrooniline programmeerija ei tööta. Kontrollige taimeri juhiseid.
Ekraanile kuvatakse " 12.00 ". Määrake kellaaeg (vt ptk "Kellaaja õigeks pane-
mine").
Tehnilised andmed
Kütteelemendi nimivõimsused
Ahju alumine element 1000 W
Ülemine ja alumine kütteelement 1800 W
Kuum õhk 1825 W
Termogrill 1650 W
Grill ja küpsetusvarras 1650 W
Küpsetusahju valgustus 25 W
Kuuma õhu ventilaatori mootor 25 W
Jahutusventilaatori mootor 25 W
Küpsetusvarras 4 W
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Progress PBK3360X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend