Segage ka puuviljad tainasse.
Asetage segu ettevalmistatud vormi, nii et taina
servad jääksid veidi kõrgemale kui keskosa.
Kaunistage koogi servad ja keskosa blanšeeritud
mandlitega. Pange kook ahju.
– Ahjusoleku aeg: 100 minutit
– Riiuli tasand: 2
Prantsuse puuviljakook
Taigna koostis:
• 200 g jahu
• 1 näpuotsatäis soola
•125 g võid
•1 muna
• 50 g suhkrut
• 50 ml külma vett
Täidis:
• Puuviljad sõltuvalt aastaajast (400 g õunu, vir‐
sikuid, hapusid kirsse jms)
• 90 g jahvatatud mandleid
•2 muna
• 100 g suhkrut
• 90 g pehmet võid
Muu:
• 28 cm läbimõõduga määritud quiche'i vorm
Valmistamine:
Sõeluge kaussi jahu, segage hulka sool ja väi‐
kesteks tükkideks lõigatud või. Lisage muna,
suhkur ja külm vesi. Sõtkuge tainas.
Laske tainal 2 tundi külmikus jahtuda. Rullige
külmikust võetud tainas lahti, pange määritud
quiche'i vormi ning torgake kahvliga augud sisse.
Puhastage puuviljad, eemaldage südamikud, ki‐
vid või seemned ning kandke väikesed tükid või
viilud tainale. Pange kaussi jahvatatud mandlid,
munad, suhkur ja pehme või ning vahustage.
Seejärel pange segu puuviljadele ja siluge pealt.
– Ahjusoleku aeg: 50 minutit
– Riiuli tasand: 2
Kartulipannkoogid
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed leiate pa‐
kendilt. Järgige tootja juhiseid.
Lasanje
Lihakastme koostis:
• 100 g läbikasvanud peekonit
•1 sibul
• 1 porgand
• 100 g sellerit
• 2 spl oliiviõli
• 400 g hakkliha (looma- ja sealiha segu)
• 100 ml lihaleent
• 1 väike purk purustatud tomateid (u 400 g)
• pune, tüümian, sool ja pipar
Valge jahukastme koostis:
• 75 g võid
• 50 g jahu
• 600 ml piima
• sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku
• 3 spl võid
• 250 g rohelisi lasanjeplaate
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 50 g riivitud pehmet juustu
Valmistamine:
Lõigake terava noaga ära peekoni kamar ning
kõhr ja lõigake peekon väikesteks kuubikuteks.
Koorige sibul ja porgand, puhastage seller ning
lõigake kogu köögivili peenteks kuubikuteks.
Kuumutage õli haudepotis, lisage peekon ja köö‐
giviljakuubikud, hautage pidevalt segades.
Lisage järk-järgult hakkliha, hautage pidevalt se‐
gades, et liha muutuks väiksemateks tükkideks
ning lisage leem. Maitsestage lihakaste tomati‐
pasta, maitserohelise, soola ja pipraga ning hau‐
tage kaane all madalal kuumusel umbes 30 mi‐
nutit.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. Sulatage
pannil või, lisage jahu ja kuumutage pidevalt se‐
gades kuldseks pruunistumiseni. Lisage pidevalt
segades vähehaaval piim. Maitsestage kaste
soola, pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke kaa‐
neta madalal tulel 10 minutit.
Määrige suur kandiline ahjuvorm 1 sl võiga. Ase‐
tage vormi vaheldumisi kihid pastaplaate, liha‐
kastet, valget jahukastet ja sellega segatud juust.
Seejuures peab viimaseks kihiks jääma juustuga
kaetud hele jahukaste. Pange ülejäänud või väi‐
keste tükkidena roa peale.
– Ahjusoleku aeg: 55 minutit
– Riiuli tasand: 2
Lasanje/Cannelloni, külmut.
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed leiate pa‐
kendilt. Järgige tootja juhiseid.
18
www.electrolux.com