47
4. Ühendage seade vooluvõrku.
5. Vajutage vastava toiduvalmistamise programmi nuppu. Nupu indikaator süttib.
6.
Vaikimisi määratud valmistamise aja muutmiseks vajutage nuppe “+” ja “-“. Väärtuse
kiireks muutmiseks vajutage ja hoidke vastavat nuppu.
7. Vajadusel määrake edasilükatud stardi aega.
8. Mõni sekund pärast määramiste lõpetamist algab programmi täitmine. Seadme tööaja
tagasilugemine algab vajaliku temperatuuri ja rõhu saavutamisel. Kui te ei jõudnud
määrata valmistamise aega või edasilükatud stardi aega, vajutage nuppu «ПОДОГРЕВ/
ОТМЕНА» ja korrake juhiste sisseviimist.
9. Programmi töö lõppemisel kostab helisignaal, lülitub automaatsoojendus ja algab selle
režiimi tööaja lugemine.
Automaatsoojendamise funktsiooni väljalülitamiseks vajutage nuppu «ПОДОГРЕВ/ОТМЕНА».
10. Jätke väljalülitatud seade 5 minutit seista, et normaliseerida rõhk töökambris.
11. Avage ettevaatlikult auruventiil ning oodake kuni lõppeb auru ja kuuma õhu väljumine
ventiili avast.
Kui toiduvalmistamise lõppemisel on kaas blokeeritud, veenduge, et auruventiil on lahti. Laske
seadmel mõned minutid jahtuda ja proovige uuesti kaant avada.
Programm «ЖАРКА/ФРИТЮР»
Soovitatav liha, köögiviljade, linnuliha, mereandide praadimiseks, samuti friteerimiseks.
Edasilükatud start ja aja määramise võimalus on selles programmis kättesaamatud (valmis-
tamise aeg – 20 minutit). Programm töötab normaalse rõhuga, valmistamise ajal peab
seadme kaas olema avatud.
Kui te juhuslikult sulgesite ja kseerisite kaant, võib käivituda kaane automaatne blokeering
(te ei saa protsessi kontrollida, toitu segada). Sel juhul peatage valmistamise protsess, veen-
duge, et auruventiil on avatud, laske seadmel jahtuda ja avage kaas. Pärast seda võite toidu
valmistamist jätkata.
TÄHELEPANU! Toidu valmistamise ajal programmil « ЖАРКА/ФРИТЮР» töötab seade maksi-
maalsel temperatuuril. Enne sama programmi korduvat kasutamist laske seadmel täiesti
jahtuda umbes 15 minuti jooksul.
Friteerimine:
1.
Valage anumasse friteerimiseks vajalik õli või rasva kogus vastavalt retseptile. Sisestage
kauss seadme kesta, veenduge, et kauss on surutud soojenduselemendi vastu.
2.
Jätke seadme kaas lahti. Ühendage seade vooluvõrku. Vajutage nuppu «ЖАРКА/ФРИТЮР».
Nupu indikaator süttib, algab kausi soojendamine.
3.
Ühendage friteerimiskorviga sang (juhul, kui te kasutate eraldi soetatavat friteerimiskorvi
REDMOND RAM-FB1). Selleks suruge sanga ots kokku ning sisestage ta korvi spetsiaalsesse
avasse. Lõdvestage survet sanga ümbert ning ta kseerub avasse. Võib kasutada ka teiste
tootjate friteerimiskorve.
4. Pange ettevalmistatud toiduained friteerimiskorvi. Retseptis näidatud programmi töö
alustamise aja möödudes laske friteerimiskorv toiduainetega kaussi. Suruge sanga ots
kokku ning eemaldage sang nii, et korv jääks kaussi. Olge ettevaatlik: õli on väga kuum!
5. Peale retseptis märgitud friteerimise aja lõppu sisestage sang korvi avasse (vt 3. punkt),
tõstke korv üles ning kseerige ta kausi servale korvi spetsiaalse konksu abil. Jätke korv
mõneks ajaks sellesse asendisse, et õli saaks nõrguda.
Programm „ПАР/ДЕСЕРТЫ“
Köögiviljade, liha, kala, mereandide, dieet-, taime- ja lastetoitude, samuti erinevate
magustoitude valmistamiseks. Võimalik on valmistamise aja määramine vahemikus 5 kuni
25 minutit 1-minutilise sammuga. Programm töötab kõrge rõhuga, valmistamise ajal peab
auruventiil suletud olema.
Auruga toidu valmistamisel kasutage komplekti kuuluvat aurutamiskonteinerit.
1. Valage anumasse 300-350 ml vett.
2.
Valmistage kõik toiduained vastavalt retseptile. Laduge nad ühtlaselt
aurutamiskonteinerisse. Asetage kaussi rest ja selle peale aurutamiskonteiner.
3.
Sisestage kauss seadme kesta, veenduge, et kauss on surutud soojenduselemendi vastu.
4. Järgige osa “Seadme kasutamise üldine tegevuste järjekord” juhiseid.
Programm „СУП/ВАРКА”
Erinevate puljongite, suppide, kompottide, samuti viinerite, pelmeenide ja teiste külmutatud
valmistoitude keetmiseks. Võimalik on valmistamise aja määramine vahemikus 20 kuni 50
minutit 1-minutilise sammuga. Programm töötab kõrge rõhuga, valmistamise ajal peab
auruventiil suletud olema.
Programm „МОЛОЧНАЯ КАША / КРУПЫ“
Erinevate piima ja veega keedetud putrude valmistamiseks. Võimalik on valmistamise aja
määramine vahemikus 8 kuni 20 minutit 1-minutilise sammuga. Programm töötab kõrge
rõhuga, valmistamise ajal peab auruventiil suletud olema.
Piimaputrude keetmine multi-kiirkeetjas
Kasutage vähese rasva sisaldusega pastöriseeritud piima. Piima väljakeemise vältimiseks:
• peske põhjalikult kuni vesi on puhas kõik täisteratangud (riis, tatar, hirss jne);
• enne toiduvalmistamist määrige multikeetja sisekauss võiga;
• rangelt jälgige proportsioone, mõõtke koostisosad vastavalt kaasasoleva kokaraamatu
retseptidele, koostisosade mahtu võib vähendada või suurendada ainult
proportsioonaalselt;
• täispiima lahjendage joogiveega vahekorras 1:1.
Programm „ВЫПЕЧКА/ЗАПЕКАНИЕ“
Biskviitide, pirukate, keekside valmistamiseks, samuti liha, kala ja köögiviljade küpsetamiseks
fooliumis. Võimalik on valmistamise aja määramine vahemikus 10 minutit kuni 4 tundi
5-minutilise sammuga. Programm töötab normaalse rõhuga, valmistamise ajal peab auruventiil
avatud olema.