145 146
oma mahlapressi kasutamiseks
(Iè M)
I
Tõstke ära aeglase kiirusega pesa kaas.
J
Kui lisaseade on osutatud asendis, leidke aeglase
kiirusega pesa ja paika lukustumiseks pöörake
lisaseadet.
Kè L
Asetage kauss viljaliha tila
7
alla ja mahlakann
bm
mahlatila
8
alla. Enne mahla pressimist veenduge,
et tilkumisvastane kork
9
on avatud asendis.
l
Kasutage soovitusliku kasutuse tabelit kui juhendit
erinevatest puu- ja juurviljadest mahla pressimise
kohta.
Lülitage oma köögikombain kiirusele 6 ja lükake
toiduained lükkajat kasutades aeglaselt alla, kuni
need on töödeldud. Märkus: pühkija hoidik on
loodud töötamise ajal pöörlema.
l
Maksimaalse koguse mahla eraldamiseks lükake
toiduaineid lükkajat kasutades alati alla aeglaselt.
Ärge kasutage liigset jõudu, kuna toit peaks olema
rulli poolt alla tõmmatud.
Pärast viimase toiduaine lisamist: võimaldage
mahlapressil töötamist jätkata, et aidata
mahlakaussi mahlast puhastada. Aeg varieerub
puuvilja liigist ja eraldatud mahla paksusest
sõltuvalt.
M
Lülitage välja ja oodake kuni viimane voolav mahl
on aeglase tilkumiseni vähenenud. Seejärel pange
tilkumisvastane kork
9
enne kannu eemaldamist
asendisse.
Kui teil tekib mahlapressi
töötamisega seoses mingeid
probleeme, vaadake tõrkeotsingu
osa.
l
siduri töötamine
Seadmel on sisemine sidur, mis on loodud
kaitsma lisaseadet juhul kui see peaks kinni
jääma. Juhuslik „klõpsuv“ heli kasutamise
ajal on tavapärane; ent kui toit jääb
toitetorusse või rullile kinni ja mahlapress
lõpetab töötamise, mille tulemuseks on pidev
„klõpsuv“ heli, lülitage köögikombain välja ja
eemaldage lisaseade.
P
l
Kui lisaseade on köögikombaini küljest
eemaldatud, eemaldage kaas ja kõrvaldage
takistus. Kui kaas on kinni jäänud ja seda on raske
eemaldada, kasutage komplektis olevat mutrivõtit
bo
, et keerata lisaseadme veovõlli vastupäeva
kuni toit paigast liigub ja kaane saab eemaldada.
Kui toit on lahti päästetud, pange lisaseade uuesti
kokku ja paigaldage see uuesti köögikombainile.
näpunäited ja nõuanded
l
Enne mahla pressimist peske kõiki puu- ja juurvilju
põhjalikult.
l
Mahla eraldumise maksimeerimiseks asetage
toitetorusse väikesed kogused korraga ja lükake
need aeglaselt alla.
l
Kõvasid toiduaineid on parim pressida
toatemperatuuril olevatena.
l
Te ei pea eemaldama õhukest koort või nahka.
Eemaldage vaid paksud koored, mida te ei sööks,
nt apelsinide, ananasside, melonite ja keetmata
peetide koor.
l
Kasutage värskeid puu- ja juurvilju, kuna need
sisaldavad rohkem mahla.
l
Eemaldage kirsside, ploomide jmt viljade kivid.
l
Vitamiinid kaovad - mida kiiremini te oma mahla
joote, seda rohkem vitamiine te saate.
l
Kui te peate mahla mõne tunni säilitama, pange
see külmkappi. Mahl säilib paremini kui te lisate
sellele mõne tilga sidrunimahla.
Tervisega seotud soovitused
l
Kui te ei ole sellega harjunud, ärge jooge päevas
rohkem kui kolm 230 ml klaasitäit mahla.
l
Laste jaoks lahjendage mahl veega pooleks.
l
Tumerohelistest (brokoli, spinat jne) või
tumepunastest (peet, punane kapsas jne)
juurviljadest mahl on väga kange, nii et lahjendage
seda alati.
l
Puuviljamahlas on palju fruktoosi (puuviljasuhkrut),
nii et diabeedi või madala veresuhkruga inimesed
peaksid selle liigset joomist vältima.