VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad riiulitasandid ja tem‐
peratuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
NÕUANDEID AHJU
KÜPSETUSFUNKTSIOONIDE
KASUTAMISEKS
Soojashoidmine
Kasutage seda funktsiooni toidu soojashoidmi‐
seks.
Temperatuur reguleeritakse automaatselt väärtu‐
sele 80 °C.
Nõude soojendamine
Taldrikute ja nõude soojendamiseks.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaselt ahjuriiulile.
Tõstke virnasolevad taldrikud poole soojendusa‐
ja möödumisel ringi (vahetage ülemised ja alumi‐
sed).
Automaatne temperatuur on 70 °C.
Soovitatav riiulitasand: 3.
Taigna kergitamine
Seda automaatset funktsiooni võite kasutada kõi‐
gi pärmitaignaretseptide puhul. Programm tagab
taigna kerkimiseks parima keskkonna. Pange tai‐
nas kerkimiseks piisavalt suurde kaussi ja katke
see niiske rätiku või toidukilega. Asetage rest
esimesele ahjutasandile ja pange kauss ahju.
Sulgege uks ja valige taigna kergitamise funktsi‐
oon. Määrake sobiv aeg.
KÜPSETAMINE AURUGA
Auruga küpsetamisel kasutatavad nõud
• Kasutage ainult kuumuskindlaid ja roostevabu
nõusid.
• Sobivad ka kroomitud terasest nõud (kaasas
mõne mudeliga).
Riiulitasandid
• Õiged riiulitasandid on toodud järgnevas tabe‐
lis. Riiulitasandeid loetakse altpoolt üles.
Üldist
• Kui küpsetamisaeg on pikem kui 30 minutit või
kui küpsetatava toidu kogused on suured, lisa‐
ge vajadusel vett.
• Asetage toit sobivatesse küpsetusnõudesse ja
nõud ahjuriiulitele. Jälgige, et riiulite vahel
oleks ringleva auru jaoks piisavalt ruumi ja aur
jõuaks kõigi nõudeni.
• Pärast iga kasutuskorda eemaldage vesi vee‐
sahtlist, ühendusvoolikutest ja aurugeneraato‐
rist. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Märkus auruga küpsetamise tabelite kohta
• Tabelis on toodud andmed levinumate toitude
kohta.
• Tabelis esitatud temperatuur ja aeg on ainult
soovituslikud; tegelikud väärtused sõltuvad
valmistatava toidu koostisest, suurusest ja ko‐
gusest ning kasutatavatest keedunõudest.
• Kui te tabelist oma retsepti ei leia, võtke alu‐
seks mõni ligilähedane retsept.
• Kui tabelis teistmoodi ei juhendata, siis alusta‐
ge küpsetamist külma ahjuga.
• Riis imab vett, seega kasutage riisi küpsetami‐
sel vee ja riisi vahekorda 1,5 : 1 – 2 : 1.
AURUVEE TABEL
Vee kogus veeanumas (ml)
Aeg
1)
minutites.
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Toodud ajad on ligikaudsed
2
www.aeg.com