• Turvakaalutlustel ei tohiks toitu pikema aja
jooksul hoida alla 60 °C juures.
• Kasutage madalaid temperatuure lühikese aja
jooksul ainult värskelt söödavate toiduainete
puhul.
• Sous-vide-toitude maitse on parim vahetult
pärast küpsetamist. Kui te ei söö toitu kohe
pärast küpsetamist, jahutage see kiiresti ma‐
ha. Selleks pange toit jäänõusse ja asetage
seejärel külmikusse. Külmikus võib toitu hoida
2 – 3 päeva.
• Ärge kasutage funktsiooni Sous-vide-küpseta‐
mine järelejäänud toitude soojendamiseks.
• Toidu valmistamisel ja küpsetamisel hoidke
toored ja küpsetatud toidud üksteisest lahus.
• Ärge kasutage erinevate toitude valmistamisel
samu vahendeid ilma neid vahepeal pesema‐
ta.
• Kui kasutate tooreid mune, siis jälgige, et mu‐
navalged ja -kollased ei puutuks vastu muna‐
koorte välispinda.
Näpunäiteid toidu vaakupakendamiseks:
• Vajalikud vahendid funktsiooni Sous-vide-küp‐
setamine kasutamisel on vaakumikinniti ja
vaakumkotid.
• Soovitatavad vaakumikinnitite tüübid: vaakum‐
kinnituskamber (ainult sellises vaakumikinnitis
saab vaakumpakendada vedelikke).
• Kasutage funktsiooni Sous-vide-küpsetamine
jaoks ette nähtud vaakumkotte.
• Ärge korduvkasutage vaakumkotte.
• Ühtlase küpsetustulemuse saamiseks pange
toit vaakumkotti ühe kihina.
• Toidu kiiremaks ja ühtlasemaks küpsetami‐
seks valige kõige kõrgem vaakumitase.
• Et vaakumkott oleks turvaliselt kinni, veendu‐
ge, et kinnituskoht oleks puhas.
Üldisi soovitusi funktsiooni Sous-vide-
küpsetamine kasutamiseks:
• Et küpsetusaur välja ei pääseks, hoidke sead‐
me uks funktsiooni Sous-vide-küpsetamine
kasutamise ajal kinni.
• Seadmesse kogunenud auru tõttu olge küpse‐
tamise lõppedes ukse avamisel ettevaatlik.
• Toidule võib lisada õli ja maitseaineid oma
soovi järgi. Õli takistab toidu kinnijäämist vaa‐
kumkoti külge.
• Toidu kiiremaks ja ühtlasemaks küpsetami‐
seks valige võimalikult kõrge vaakumitase.
• Küpsetusajad on soovituslikud ja võivad vas‐
tavalt teie eelistustele olla teistsugused.
• Küpsetustabelites olevad küpsetusajad on ar‐
vestatud 4 inimesele mõeldud toitude järgi.
Kui toidu kogus on suurem, võivad küpsetusa‐
jad olla pikemad.
• Kui toidu mõõtmed erinevad küpsetustabelites
toodud väärtustest, võivad küpsetusajad muu‐
tuda.
• Pange vaakumkotid võrele, kuid mitte üksteise
peale, kui kasutate mitut kotti.
Alammenüü: Muu
Kuivatamine
Viilutatud puuviljade, näiteks õunte, ploomide, virsikute, või köögiviljade, näiteks tomati‐
te, suvikõrvitsa või seente, kuivatamiseks.
Sulatamine
Külmutatud toidu sulatamiseks.
Soojashoidmine
Toidu soojas hoidmiseks.
Kuumutamine auruga
Otse taldrikul oleva valmistoidu auruga ülessoojendamiseks.
Nõude soojendamine
Taldriku soojendamiseks enne serveerimist.
Taigna kergitamine
Pärmitaigna kontrollitud kergitamiseks enne küpsetamist.
Hoidistamine
Köögivilja, näiteks segaköögivilja hoidistamiseks vedelikus ja purkides.
14
www.electrolux.com