IKEA KULINACSX Recipe book

Tüüp
Recipe book
KULINARISK
Retseptiraamat
EE
Sisukord
Küpsetustabelid 3
Automaatprogrammid 23
Sealiha/Vasikaliha 23
Veiseliha/Uluk/Lambaliha 26
Linnuliha 29
Kala 31
Kook 33
Magustoidud 40
Pitsa/Pirukas/Leib 41
Vormiroad/Gratäänid 46
Lisandid 49
Poolfabrikaadid 51
Jäetakse õigus teha muutusi.
Küpsetustabelid
Nõuandeid ahju küpsetusfunktsioonide
kasutamiseks
Soojashoidmine
Funktsioon võimaldab hoida toitu soojas.
Temperatuur on automaatselt 80 °C.
Nõude Soojendamine
Selle funktsiooniga saate enne serveerimist
soojendada taldrikuid ja nõusid.
Temperatuur on automaatselt 70 °C.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaste virnadena
traatrestile. Kasutage esimest riiulitasandit.
Poole soojendusaja möödudes tõstke
taldrikud ringi.
Sulatamine
Eemaldage pakend ning asetage toit
taldrikule. Ärge toitu kinni katke, sest see
võib külmumisaega pikendada. Kasutage
esimest riiulitasandit.
Auruküpsetus
Kasutage ainult kuumakindlaid ja
roostevabu või kroomitud terasest nõusid.
Kui küpsetate rohkem kui ühel ahjutasandil,
siis jälgige, et küpsetusplaatide vahele
jääks õhu ringlemiseks piisavalt ruumi.
Alustage küpsetamist külma ahjuga, kui
alltoodud tabelis ei ole eelkuumutamist
soovitatud.
Auruvee tabel
Aeg (min.) Vee kogus veesaht-
lis (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Tugev Aurutus
HOIATUS! Ärge avage seadme
ust ajal, mil funktsioon on sisse
lülitatud. Põletusoht!
Funktsioon sobib igat tüüpi toitudele – nii
värsketele kui ka külmutatutele. Seda võib
kasutada köögivilja, liha, kala, pasta, riisi,
maisi, manna ja munade küpsetamisel,
soojendamisel, sulatamisel, pošeerimisel või
blanšeerimiseks.
Teil on võimalik valmistada ühekorraga ka
terve lõunasöök. Et kõik toidud küpseksid
õigesti, valige sellised, mille valmistusajad
EESTI
3
on enam-vähem ühepikkused. Vee lisamisel
järgige valmistatavate toitude puhul
nõutavat suurimat veekogust. Pange toidud
sobivatesse küpsetusnõudesse ja asetage
nõud ahjurestidele. Jätke toitude vahele
ruumi, nii et aur saaks vabalt liikuda.
Steriliseerimine funktsiooniga: Tugev
Aurutus
Selle funktsiooniga saate steriliseerida
nõusid (nt imikupudeleid).
Paigutage puhtad nõud riiuli keskele
esimesel ahjutasandil. Jälgige, et nõude
avaused oleksid suunatud väikese nurga
all allapoole.
Kallake sahtlisse maksimaalses koguses
vett ja valige ajaks 40 min.
Juurvili
Toit Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Artišokid 96 50 - 60 1 800
Pommu 96 15 - 25 1 450
Lillkapsas, terve 96 35 - 45 1 600
Lillkapsas, õisi-
kud
96 25 - 30 1 500
Brokkoli, terve 96 30- 40 1 550
Spargelkapsas,
õisikud
96 20 - 25 1 400
Seeneviilud 96 15 - 20 1 400
Herned 96 20 - 25 1 450
Apteegitill 96 35 - 45 1 600
Porgandid 96 35 - 45 1 600
Nuikapsas, ri-
bad
96 30 - 40 1 550
Paprika, ribad 96 15 - 20 1 400
Porrulauk, viilud 96 25 - 35 1 500
Rohelised oad 96 35 - 45 1 550
Lambasalat, õi-
sikud
96 20 - 25 1 450
Rooskapsas 96 30 - 40 1 550
Peet 96 70 - 90 1 800 + 400
EESTI 4
Toit Temperatuur
(°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Aed-mustjuur 96 35 - 45 1 600
Seller, tükelda-
tud
96 20 - 30 1 500
Spargel, roheli-
ne
96 25 - 35 1 500
Spargel, valge 96 35 - 45 1 600
Spinat, värske 96 15 1 350
Kooritud toma-
tid
96 15 1 350
Valged aedoad 96 25 - 35 1 500
Kähar peakap-
sas
96 20 - 25 1 400
Suvikõrvits, vii-
lud
96 15 1 350
Kõrvalroad/lisandid
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Knedlikud 96 30 - 40 1 600
Kartuliknedlikud 96 35 - 45 1 600
Koorimata kar-
tulid, keskmised
96 45 - 55 1 750
Riis (vesi/riis
1,5 : 1)
96 35 - 40 1 600
Keedetud kartu-
lid, sektorid
96 35 - 40 1 600
Leivaknedlikud 96 35 - 45 1 600
Värske tagliatel-
le
96 20 - 25 1 450
EESTI 5
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Polenta (vede-
lik/polenta 3 :
1)
96 40 - 45 1 750
Kala
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Forell, umbes
250 g
85 30 - 40 1 550
Krevetid, värs-
ked
85 20 - 25 1 450
Krevetid, külmu-
tatud
85 30 - 40 1 550
Lõhefilee 85 25 - 35 1 500
Lõheforell, um-
bes 1000 g
85 40 - 45 1 600
Karbid 96 20 - 30 1 500
Õhuke kalafilee 80 15 1 350
Liha
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Keedusink 1000
g
96 55 - 65 1 800 + 150
Kanarind, po-
šeeritud
90 25 - 35 1 500
Kana, pošeeri-
tud, 1000 -
1200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Vasika / sea
seljatükk jalata
800 - 1000 g
90 80 - 90 1 800 + 300
Suitsu-seaselja-
tükk, pošeeritud
90 70 - 90 1 800 + 300
EESTI 6
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Keedetud veise-
liha
96 110 - 120 1 800 + 700
Chipolata-Vors-
tid
80 15 - 20 1 400
Munad
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand Vee kogus vee-
sahtlis (ml)
Munad, peh-
meks keedetud
96 10 - 12 1 400
Munad, keskmi-
selt keedetud
96 13 - 16 1 450
Munad, kõvaks
keedetud
96 18 - 21 1 500
Pöördõhk ja Tugev Aurutus üksteise järel
Funktsioonide kombineerimisel saate
valmistada liha, juurvilju ning lisandeid
järjest. Nii võite kõiki toite serveerida samal
ajal.
Toidu esmaseks küpsetamiseks kasutage
funktsiooni: Pöördõhk .
Pange ettevalmistatud köögivili ja
lisandid ahjukindlatesse nõudesse.
Asetage koos praega ahju.
Laske ahjul jahtuda kuni temperatuurini
80 °C. Kiiremaks jahutamiseks avage
ahju uks esimesse asendisse ja jätke see
lahti umbes 15 minutiks.
Käivitage funktsioon: Tugev Aurutus.
Küpsetage toiduaineid, kuni kõik on
valmis.
Maksimaalne veekogus on 650
ml.
Kõrge Niiskus
Lisage umbes 300 ml vett.
Kasutage teist riiulitasandit.
Toit Tem-
pera-
tuur
(°C)
Aeg
(min.)
Keedukreem / tarretis väi-
kestes vormides
90 35 -
40
Küpsetatud munad 90 30 -
40
Terriinid 90 40 -
50
Õhuke kalafilee 85 15 -
25
Paks kalafilee 90 25 -
35
Väike kala, kuni 0,35 kg 90 25 -
35
Terve kala, kuni 1 kg 90 35 -
45
EESTI 7
Ülessoojendamine
Toit Tem-
pera-
tuur
(°C)
Aeg
(min.)
Knedlikud 85 25 -
35
Pasta 85 20 -
25
Riis 85 20 -
25
Toit Tem-
pera-
tuur
(°C)
Aeg
(min.)
Ühe-taldriku-road 85 20 -
25
Madal Niiskus
Lisage umbes 300 ml vett.
Toit Kogus Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Seapraad 1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Rostbiif 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Vasikapraad 1 kg 180 80 - 90 1
Pikkpoiss, toores 0,5 kg 180 30 - 40 1
Suitsu seaselja-
tükk (immutage
2 tundi)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kana 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Part 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Kartuligratään - 160 - 170 50 - 60 1
Pastavorm - 190 40 - 50 1
Lasanje - 180 45 - 55 1
Erinevat tüüpi
leivad
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Saiakesed 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Valmistaignast
saiakesed
- 200 20 - 30 2
Valmistaignast
baguette'id
40 - 50 g 200 20 - 30 2
EESTI 8
Toit Kogus Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Külmutatud val-
mistaignast ba-
guette'id
40 - 50 g 200 25 - 35 2
Küpsetamine
Esimesel korral kasutage madalamat
temperatuuri.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel
ahjutasandil, võib küpsetusaega 10-15
minuti võrra pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja
küpsetised ei pruunistu alati võrdselt.
Ebaühtlase pruunistamise puhul pole
vaja temperatuuriseadistust muuta.
Küpsetamise käigus erinevused
võrdsustuvad.
Küpsetamise ajal võivad ahjuplaadid
veidi kõveraks minna. Kui plaadid jälle
maha jahtuvad, taastub esialgne kuju.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole piisa-
valt pruunistunud.
Vale ahjutasand. Pange kook madalamale ahjuta-
sandile.
Kook vajub kokku ja
muutub vesiseks, klimbi-
liseks, triibuliseks.
Ahju temperatuur on liiga
kõrge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju temperatuur.
Küpsetusaeg on liiga lühike. Määrake pikem küpsetusaeg.
Kõrgema temperatuuri valimisel
ei saa küpsetusaega lühendada.
Taignas on liiga palju vede-
likku.
Kasutage vähem vedelikku. Pöö-
rake tähelepanu segamisaega-
dele, eriti siis, kui kasutate taigna-
segajat.
Kook on liiga kuiv. Ahju temperatuur on liiga
madal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Küpsetusaeg on liiga pikk. Järgmisel küpsetamisel valige lü-
hem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtla-
selt.
Ahju temperatuur on liiga
kõrge ja küpsetusaeg liiga
lühike.
Valige madalam ahju tempera-
tuur ja pikem küpsetusaeg.
Taigen pole ühtlaselt jaota-
tud.
Laotage taigen ühtlaselt küpse-
tusplaadile.
EESTI 9
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Kook ei saa antud küp-
setusajaga valmis.
Ahju temperatuur on liiga
madal.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi kõrgem ahju temperatuur.
Küpsetamine ühel ahjutasandil
Küpsetamine vormides
Toit Funktsioon Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Rõngaskook või nupsu-
sai
Pöördõhk 150 - 160 50 - 70 1
Madeira kook / puuvil-
jakoogid
Pöördõhk 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / keeks Pöördõhk 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / keeks Tavaline küp-
setamine
160 35 - 50 1
Koogipõhi – muretai-
nast
1)
Pöördõhk 170 - 180 10 - 25 2
Koogipõhi – keeksitaig-
nast
Pöördõhk 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / õunakook (2
vormi, Ø 20 cm, paigu-
tatud diagonaalselt)
Pöördõhk 160 70 - 90 2
Apple pie / õunakook (2
vormi, Ø 20 cm, paigu-
tatud diagonaalselt)
Tavaline küp-
setamine
180 70 - 90 1
Juustukook, küpsetus-
plaadil
2)
Tavaline küp-
setamine
160 - 170 70 - 90 2
1)
Eelsoojendage ahi.
2)
Kasutage sügavat panni.
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Toit Funktsioon Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Pärmitaignast kringel /
pärg
Tavaline küp-
setamine
170 - 190 30 - 40 1
EESTI 10
Toit Funktsioon Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Jõulukook
1)
Tavaline küp-
setamine
160 - 180 50 - 70 1
Leib (rukkileib)
1)
Tavaline küp-
setamine
1
esimene 230 20
seejärel 160 - 180 30 - 60
Tuuletaskud/ekleerid
1)
Tavaline küp-
setamine
190 - 210 20 - 35 2
Rullbiskviit
1)
Tavaline küp-
setamine
180 - 200 10 - 20 2
Kuiv purukook Pöördõhk 150 - 160 20 - 40 2
Mandlikook/suhkrukoo-
gid
1)
Tavaline küp-
setamine
190 - 210 20 - 30 2
Puuviljakoogid (pärmi-
taignast/biskviittaig-
nast)
2)
Pöördõhk 150 - 160 35 - 55 2
Puuviljakoogid (pärmi-
taignast/biskviittaig-
nast)
2)
Tavaline küp-
setamine
170 35 - 55 2
Muretaignast puuvilja-
koogid
Pöördõhk 160 - 170 40 - 80 2
Õrna kattega (nt kohu-
piim, koor, keedukreem)
pärmitaignaküpsetised
1)
Tavaline küp-
setamine
160 - 180 40 - 80 2
1)
Eelsoojendage ahi.
2)
Kasutage sügavat panni.
Küpsised
Toit Funktsioon Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Muretaignast küpsised Pöördõhk 150 - 160 10 - 20 2
EESTI 11
Toit Funktsioon Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Short bread / liivaküpsi-
sed / soolapulgad
Pöördõhk 140 20 - 35 2
Short bread / liivaküpsi-
sed / soolapulgad
1)
Tavaline küp-
setamine
160 20 - 30 2
Keeksitaignast küpsised Pöördõhk 150 - 160 15 - 20 2
Munavalgest küpsetised,
besee
Pöördõhk 80 - 100 120 - 150 2
Makroonid Pöördõhk 100 - 120 30 - 50 2
Pärmitaignast küpsised Pöördõhk 150 - 160 20 - 40 2
Lehttaignaküpsetised
1)
Pöördõhk 170 - 180 20 - 30 2
Saiakesed
1)
Pöördõhk 160 10 - 25 2
Saiakesed
1)
Tavaline küp-
setamine
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / väikesed
koogid
1)
Pöördõhk 160 20 - 35 2
Small cakes / väikesed
koogid
1)
Tavaline küp-
setamine
170 20 - 35 2
1)
Eelsoojendage ahi.
Vormiroad ja gratäänid
Toit Funktsioon Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Pastavorm Tavaline küpse-
tamine
180 - 200 45 - 60 1
Lasanje Tavaline küpse-
tamine
180 - 200 25 - 40 1
Aedviljagra-
tään
1)
Turbogrill 160 - 170 15 - 30 1
Juustukattega
baguette'id
Pöördõhk 160 - 170 15 - 30 1
EESTI 12
Toit Funktsioon Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Riisipuder Tavaline küpse-
tamine
180 - 200 40 - 60 1
Kalavormid Tavaline küpse-
tamine
180 - 200 30 - 60 1
Täidetud köögi-
viljad
Pöördõhk 160 - 170 30 - 60 1
1)
Eelsoojendage ahi.
Küpsetamine mitmel tasandil
Kasutage funktsiooni: Pöördõhk.
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Tuuletaskud/ekleerid
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kuiv purukook 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Eelsoojendage ahi.
Koogid / väikesed küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Muretaignast küpsi-
sed
150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / liiva-
küpsised / soolapul-
gad
140 25 - 45 1 / 4
Keeksitaignast küpsi-
sed
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Munavalgest küpseti-
sed, besee
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Makroonid 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Pärmitaignast küpsi-
sed
160 - 170 30 - 60 1 / 4
Küpsetamine Madalal T°
Kasutage seda funktsiooni taiste õrnade
liha- ja kalaroogade valmistamisel. See
funktsioon ei sobi pajaprae ega rasvase
seaprae valmistamiseks. Kui kasutate
Toidutermomeeter-tarvikut, võite kindel
EESTI 13
olla, et liha on saavutanud õige
sisetemperatuuri.
HOIATUS! Vt jaotist "Vihjeid ja
näpunäiteid".
Esimeseks kümneks minutiks saate ahju
temperatuuriks valida 80–150 °C.
Vaikesäte on 90 °C. Pärast temperatuuri
valimist jätkab ahi küpsetamist
temperatuuril 80 °C. Ärge valige seda
funktsiooni linnuliha puhul.
Küpsetage alati ilma kaaneta,
kui kasutate seda funktsiooni.
1. Pruunistage liha pliidil panni peal väga
kõrgel seadel, mõlemalt poolt 1-2
minutit.
2. Pange liha koos küpsetuspanniga ahju
traatrestile.
3. Pange toidutermomeeter liha sisse.
4. Valige funktsioon: Küpsetamine
Madalal T° ja valige õige
sisetemperatuur.
Toit Kogus (kg) Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Rostbiif 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Veisefilee 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Röstitud vasikaliha 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Steik 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
Pitsarežiim
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Pitsa (õhuke põhi)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pitsa (rohke katte-
ga)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Puuviljakoogid 180 - 200 40 - 55 1
Spinatipirukas 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine
(lahtine pirukas)
170 - 190 45 - 55 1
Šveitsi juustupirukas 170 - 190 45 - 55 1
Juustukook 1 140 - 160 60 - 90 1
Õunakook, kattega 150 - 170 50 - 60 1
Köögiviljapirukas 160 - 180 50 - 60 1
EESTI 14
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Hapendamata leib
1)
230 10 - 20 2
Lehttaignaküpsetis
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 2
Vene pirukad (calzo-
ned vene moodi)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Eelsoojendage ahi.
2)
Kasutage sügavat panni.
Röstimine
Kasutage kuumakindlaid ahjunõusid.
Küpsetage suuri lihatükke otse ahjuplaadil
või ahjuplaadile asetatud traatrestil.
Kallake ahjuplaadile veidi vett, et tilkunud
lihamahlad kõrbema ei läheks.
Kamaraga praetükke võib küpsetusplaadil
küpsetada ilma kaaneta.
Pöörake praadi, kui 1/2–2/3 küpsetusajast
on möödunud.
Et hoida liha mahlasena:
taise liha küpsetamisel kasutage
kaanega küpsetusvorme või -kotte.
küpsetatavad liha- või kalatükid peaks
kaaluma vähemalt 1 kg.
kastke suuri praade ja linnuliha
praeleemega mitu korda küpsetamise
jooksul.
Küpsetustabelid
Veiseliha
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Pajapraad Tavaline küpseta-
mine
1–1,5 kg 230 120 - 150 1
Rostbiif või
filee: vähe-
küps
1)
Turbogrill paksuse
cm kohta
190 - 200 5–6 paksuse
cm kohta
1
Rostbiif või
filee: pool-
küps
Turbogrill paksuse
cm kohta
180 - 190 6–8 paksuse
cm kohta
1
EESTI 15
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Rostbiif või
filee: täis-
küps
Turbogrill paksuse
cm kohta
170 - 180 8–10 paksuse
cm kohta
1
1)
Eelsoojendage ahi.
Sealiha
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Abatükk,
kael, sink,
seljatükk
Turbogrill 1–1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Karbonaad,
ribipraad
Turbogrill 1–1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Pikkpoiss Turbogrill 750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Seakoot
(küpsetatud)
Turbogrill 750 g–1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Vasikaliha
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Vasikapraad Turbogrill 1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Vasikakoot Turbogrill 1,5–2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lambaliha
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Lambakoot,
lambapraad
Turbogrill 1–1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamba selja-
tükk
Turbogrill 1–1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
EESTI 16
Uluk
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Jänese selja-
tükk, jänese-
koot
1)
Tavaline
küpseta-
mine
kuni 1 kg 230 30 - 40 1
Hirve seljatükk Tavaline
küpseta-
mine
1,5–2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Tagatükk Tavaline
küpseta-
mine
1,5–2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Eelsoojendage ahi.
Linnuliha
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Kana, kana-
poeg
Turbogrill 200–250
g/tk
200 - 220 30 - 50 1
Pool kana Turbogrill 400–500
g/tk
190 - 210 35 - 50 1
Linnulihatükid Turbogrill 1–1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Part Turbogrill 1,5–2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Kala (aurutatud)
Toit Funktsioon Kogus Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Kala, terve Tavaline
küpseta-
mine
1–1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
Grill
Kasutage grillimisel alati kõrgeimat
temperatuuriseadet.
Paigutage rest grillimistabelis soovitatud
tasandile.
Kõige alumisele tasandile asetage alati
pann rasva kogumiseks.
Grillige üksnes lamedamaid liha- või
kalatükke.
Enne grillimist soojendage tühja ahju
alati eelnevalt 5 minutit.
ETTEVAATUST! Grillimisel peab
ahju uks olema alati suletud.
EESTI 17
Grill
Toit Temperatuur (°C) Grillimisaeg (min) Riiuli tasand
1. külg 2. külg
Rostbiif, pool-
küps
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Veisefilee, pool-
küps
230 20 - 30 20 - 30 1
Sea seljatükk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Vasika seljatükk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamba seljatükk 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Terve kala,
500–1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Kiirgrill
Toit Grillimisaeg (min) Riiuli tasand
1. külg 2. külg
Burgers / burgerid 9 - 13 8 - 10 3
Seafilee 10 - 12 6 - 10 3
Vorstid 10 - 12 6 - 8 3
Steigid, vasikasteigid 7 - 10 6 - 8 3
Toast/ röstleib/sai 1 - 3 1 - 3 3
Kattega röstleib/sai 6 - 8 - 3
Külmutatud Toiduained
Eemaldage toidu pakend. Asetage toit
taldrikule.
Ärge toitu taldriku või kausiga katke. See
võib sulatusaega pikendada.
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Pitsa, külmutatud 200 - 220 15 - 25 2
Pannipitsa, külmutatud 190 - 210 20 - 25 2
Pitsa, jahutatud 210 - 230 13 - 25 2
Pitsasuupisted, külmu-
tatud
180 - 200 15 - 30 2
EESTI 18
Toit Temperatuur (°C) Aeg (min.) Riiuli tasand
Friikartulid, õhukesed 200 - 220 20 - 30 2
Friikartulid, paksud 200 - 220 25 - 35 2
Viilud/Kroketid 220 - 230 20 - 35 2
Kartulipannkoogid 210 - 230 20 - 30 2
Lasanje/cannelloni,
värske
170 - 190 35 - 45 2
Lasanje/cannelloni,
külmut.
160 - 180 40 - 60 2
Ahjus küpsetatud juust 170 - 190 20 - 30 2
Kanatiivad 190 - 210 20 - 30 2
Külmutatud valmistoidud
Toit Funktsioon Tempera-
tuur (°C)
Aeg (min.) Riiuli tasand
Külmutatud pitsa Tavaline küpseta-
mine
vastavalt
tootja juhis-
tele
vastavalt tootja
juhistele
2
Friikartulid
1)
(300 - 600 g)
Tavaline küpseta-
mine või Turbogrill
200 - 220 vastavalt tootja
juhistele
2
Baguette'id Tavaline küpseta-
mine
vastavalt
tootja juhis-
tele
vastavalt tootja
juhistele
2
Puuviljakook Tavaline küpseta-
mine
vastavalt
tootja juhis-
tele
vastavalt tootja
juhistele
2
1)
Keerake krõpse 2 või 3 korda valmimise ajal.
Sulatamine
Eemaldage pakend ning asetage toit
taldrikule.
Kasutage kõige alumist ahjutasandit.
Ärge katke toitu kausi või taldrikuga,
kuna see pikendab sulatusaega.
EESTI 19
Toit Kogus Sulatamise
aeg (min.)
Täiendav su-
latamisaeg
(min)
Märkusi
Kana 1 kg 100 - 140 20 - 30 Asetage kana suurele taldrikule
kummulikeeratud alustassi peale.
Pöörake poole aja möödudes.
Liha 1 kg 100 - 140 20 - 30 Pöörake poole aja möödudes.
Liha 500 g 90 - 120 20 - 30 Pöörake poole aja möödudes.
Forell 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Maasi-
kad
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Või 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Koor 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Koort võib vahustama hakata ka
siis, kui selles on veel külmunud tü-
kikesi.
Kreemi-
kook
1,4 kg 60 60 -
Hoidistamine
Kasutage ainult ühesuguse suurusega
hoidisepurke.
Ärge kasutage keeratava (keere või
bajonett) kaanega purke ega metallpurke.
Selle funktsiooni puhul kasutage altpoolt
esimest riiulitasandit.
Ärge pange küpsetusplaadile rohkem kui
kuus üheliitrist purki.
Täitke purgid võrdselt ning sulgege
klambriga.
Purgid ei tohi üksteise vastu puutuda.
Kallake küpsetusplaadile umbes 1/2 liitrit
vett, et hoida ahjus piisavalt niiskustaset.
Kui purkide sisu hakkab mullitama (1-liitriste
purkide puhul umbes 35–60 minuti pärast),
lülitage ahi välja või alandage
temperatuuri kuni 100 °C-ni ( vt tabelit).
Pehmed puuviljad
Toit Temperatuur (°C) Aeg mullikeste tekki-
miseni (min)
Jätkake kuumutamist
100 °C juures (min.)
Maasikad / musti-
kad / vaarikad /
küpsed tikrid
160 - 170 35 - 45 -
EESTI 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

IKEA KULINACSX Recipe book

Tüüp
Recipe book