VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
Pliidiga ahjudele.
NÄITEID PLIIDI KASUTAMISEST
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Soo‐
jusas‐
te
Kasutuseesmärk Aeg mi‐
nutites
Näpunäited
1 - 2 Hollandi kaste, sulatamine: (või, šoko‐
laad, želatiin)
5 - 25 Segage aeg-ajalt
1 - 2 Kalgendamine: kohevad omletid, küp‐
setatud munad
10 - 40 Valmistage kaane all
2 - 3 Riisi ja piimatoitude keetmiseks vaik‐
sel tulel, valmistoidu soojendamiseks
25 - 50 Vedeliku kogus peab olema riisi
kogusest vähemalt kaks korda
suurem, piimatoite tuleb valmista‐
mise ajal segada
3 - 4 Köögivilja, kala, liha aurutamine 20 - 45 Lisage mõni supilusikatäis vede‐
likku
4 - 5 Kartulite aurutamine 20 - 60 Kasutage maks. 250 ml vett 750 g
kartulite kohta
4 - 5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja
suppide valmistamine
60 - 150 Kuni 3 l vedelikku pluss kompo‐
nendid
6 - 7 Kergelt praadimine: eskalopid, vasika‐
liharull juustuga, karbonaad, kotletid,
vorstid, maks, keedutainas, munad,
pannkoogid, sõõrikud
vasta‐
valt va‐
jadusele
Pöörake poole aja möödudes
7 - 8 Tugevalt praadimine, praetud kartulid,
seljatükid, praelõigud
5 - 15 Pöörake poole aja möödudes
9 Suure koguse vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pajapraad), frii‐
kartulite valmistamiseks
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad riiulitasandid ja tem‐
peratuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE
Üldised juhised
• Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie
varasem seade. Kohandage oma tavapärased
seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja ahjuta‐
sandid vastavalt tabelites toodud väärtustele.
• Pikema küpsetusaja puhul võib ahju umbes
10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja lülita‐
da, et ära kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus
olevad plaadid küpsetamise ajal kõverduda. Kui
plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nende
esialgne kuju.
Küpsetustabelite kasutamine
• Esimesel korral on soovitatav kasutada mada‐
lamat temperatuuri.
2
www.aeg.com