16
Ahjuventilaatori kasutamine
Ahjuventilaator
Ahjus olevat õhku soojendatakse
ventilaatori ümber, ahju tagaseina taga
paikneva küttekeha abil. Ventilaator
paneb kuuma õhu ahjus ringlema, mis
võimaldab hoida temperatuuri ahjus
ühtlasena. Selle funktsiooniga
küpsetamisel on järgmised eelised:
Kiirem eelkuumutamine
Et tänu ahjuventilaatorile jõuab ahi
kiiresti vajaliku temperatuurini, ei ole
ahju eelkuumendamine tavaliselt vajalik,
kuigi soovi korral võite Te küpsetamist
selle arvel 5-7 minuti võrra pikendada.
Retseptide korral, mis vajavad kõrgemat
temperatuuri (näiteks sai,
kondiitritooted, koonused, sufleed jms.),
saavutate parima tulemuse ahju
eelkuumutades.
Madalam temperatuur
Ahjuventilaatoriga küpsetamise korral
on tavaliselt vaja kasutada madalamat
temperatuuri kui tavapärasel viisil
küpsetamise korral. Oma retseptide
korral ärge unustage temperatuuri
tavapärasel viisil küpsetamisega
võrreldes 20 - 25°C võrra alandada.
Ühtlane kuumuse jaotumine
kondiitritoodete küpsetamisel
Ahjuventilaator tagab kuumuse ühtlase
jaotumise kõigil resti kõrgustel. See
tähendab, et sama liiki toiduportsjoneid
saab ahjus küpsetada samaaegselt.
Siiski võib ülemine restitäis küpseda
pisut kiiremini kui alumine. See on
täiesti tavaline. Maitsed ei segune
roogade vahel.
Kuidas ahjuventilaatorit kasutada:
1. Keerake ahju funktsiooni valiku
nupp asendisse
.
2. Keerake termostaadi juhtnupp
soovitud temperatuuri peale.
Grillimine
Grillimise ajal on seadme
mõned osad kuumad ja seadet ei
tohiks jätta järelvalveta.
Hoolitsege selle eest, et lapsed ei
mängiks seadme läheduses.
Grillimise ajal peab ahjuuks
olema suletud.
Grillfunktsiooni sisselülitamiseks
keerake ahju funktsioonide valiknupp
asendisse “GRILL”, seejärel keerake
termostaadi nupp maksimaalse
temperatuuri peale.
Toiduained tuleb asetada grillrestile
ja sinna alla pange rasvapann nii, et
oleks tagatud maksimaalne õhu
liikumine, mis eraldab toidust rasva ja
mahlad. Soovi korral võib sellised
toiduained nagu näiteks kala, maks
ja neerud asetada otse rasvapannile.
Valige grillresti ja rasvapanni asend
vastavalt toitude erinevale paksusele.
Võimalike pritsmete eest kaitsmiseks
tuleks toiduained enne grillimist
hoolikalt kuivatada. Määrige liha ja
kala enne grillimist kergelt õli või
sulatatud võiga, siis ei ole toit pärast
küpsemist liiga kuiv.