16
Ahjuventilaatori kasutamine
Ahjuventilaator
Ahjus olevat õhku soojendatakse
ventilaatori ümber, ahju tagaseina taga
paikneva küttekeha abil. Ventilaator
paneb kuuma õhu ahjus ringlema, mis
võimaldab hoida temperatuuri ahjus
ühtlasena. Selle funktsiooniga
küpsetamisel on järgmised eelised:
Kiirem eelkuumutamine
Et tänu ahjuventilaatorile jõuab ahi kiiresti
vajaliku temperatuurini, ei ole ahju
eelkuumendamine tavaliselt vajalik, kuigi
soovi korral võite Te küpsetamist selle
arvel 5-7 minuti võrra pikendada.
Retseptide korral, mis vajavad kõrgemat
temperatuuri (näiteks sai, kondiitritooted,
koonused, sufleed jms.), saavutate
parima tulemuse ahju eelkuumutades.
Madalam temperatuur
Ahjuventilaatoriga küpsetamise korral on
tavaliselt vaja kasutada madalamat
temperatuuri kui tavapärasel viisil
küpsetamise korral. Oma retseptide
korral ärge unustage temperatuuri
tavapärasel viisil küpsetamisega
võrreldes 20 - 25°C võrra alandada.
Ühtlane kuumuse jaotumine
kondiitritoodete küpsetamisel
Ahjuventilaator tagab kuumuse ühtlase
jaotumise kõigil resti kõrgustel. See
tähendab, et sama liiki toiduportsjoneid
saab ahjus küpsetada samaaegselt. Siiski
võib ülemine restitäis küpseda pisut
kiiremini kui alumine. See on täiesti
tavaline. Maitsed ei segune roogade
vahel.
Kuidas ahjuventilaatorit kasutada:
1. Keerake ahju funktsiooni valiku nupp
asendisse
.
2. Keerake termostaadi juhtnupp
soovitud temperatuuri peale.
Grillimine
Grillimise ajal on seadme mõned osad
kuumad ja seadet ei tohiks jätta
järelvalveta.
Hoolitsege selle eest, et lapsed ei
mängiks seadme läheduses.
Grillimise ajal peab ahjuuks olema
suletud.
Tähelepanu: kasutage
grillimisfunktsiooni maks. 230°C
juures.
Toiduained tuleb asetada grillrestile ja
sinna alla pange rasvapann nii, et
oleks tagatud maksimaalne õhu
liikumine, mis eraldab toidust rasva ja
mahlad. Soovi korral võib sellised
toiduained nagu näiteks kala, maks ja
neerud asetada otse rasvapannile.
Valige grillresti ja rasvapanni asend
vastavalt toitude erinevale paksusele.
Võimalike pritsmete eest kaitsmiseks
tuleks toiduained enne grillimist
hoolikalt kuivatada. Määrige liha ja kala
enne grillimist kergelt õli või sulatatud
võiga, siis ei ole toit pärast küpsemist
liiga kuiv.