electrolux
7
Kuidas toimida?
Asetage toit neljandasse küpsetusvahesse.
Keerake termostaat asendisse
.
Küttekehade välja lülitamiseks: Keerake nupp
päripäeva väljalülitatud asendisse "0".
Ainult alumine küttekeha
See funktsioon sobib eelkõige lehttainast
koogilehtede ja pitsa küpsetamiseks.
Nimetatud funktsioon sobib ka kohupiima-
või puuvilja-kookide küpsetamiseks, sest
siis küpseb koogi põhi korralikult ära.
Kasutamise käigus ahi kuumeneb.
Olge ettevaatlik, vältige ahjus
asuvate kütteelementide
puudutamist.
Nõuanded ja soovitused
Toidu ja küttekeha vahele jääv vahemaa
peab alati olema vähemalt 2,5 cm.
See annab parimad küpse-tustulemused ja
jätab tainale või pudingule jms. kerkimiseks
piisavalt ruumi. Kookide, lehttainapirukate,
küpsiste, leiva jmt. küpsetamisel asetage
küpsetusvormid või -plaadid küttekeha alla
võimalikult keskele.
Veenduge, et küpsetusvormid on asetatud
ahjuplaadi keskele ja nende ümber on
piisavalt ruumi maksimaalse õhuringluse
tagamiseks.
Asetage toiduained sobiva suurusega
küpsetusplaadile, et kaitsta ahju põrandat
võimalike toidumahlade eest ja hõlbustada
ahju puhastamist. Toidu pruunistumist
kiirendavad emailitud, tumedavärvilised ja
rasked küpsetus-nõud. Läikivad
alumiiniumnõud või poleeritud roostevabast
terasest küpsetusplaadid peegeldavad
kuumust ja annavad põhjale väiksema
pruunistusastme.
ÄRGE asetage toiduaineid otse ahju
põrandale, sest see läheb väga kuumaks ja
võib ahju kahjustada.
ÄRGE kasutage grillpanni või hautamispotti
küpsetusplaadina, sest neis pruunistub
toidu põhi liiga kiiresti.
Elektrienergia säästmiseks hoidke ahju ust
võimalikult lühikest aega avatuna, eelkõige
siis, kui asetate toitu eelkuumutatud ahju.
Grillimine
Grillimise ajal on seadme mõned
osad kuumad ja seadet ei tohiks
jätta järelvalveta. Hoolitsege selle
eest, et lapsed ei mängiks seadme
läheduses.
Grillimise ajal peab ahju uks olema
suletud. Tähelepanu: kasutage
grillimisfunktsiooni maks. 230 °C
juures.
Valige grillresti ja rasvapanni asend
vastavalt toitude erinevale paksusele.
Võimalike pritsmete eest kaitsmiseks tuleks
toiduained enne grillimist hoolikalt
kuivatada. Määrige liha ja kala enne
grillimist kergelt õli või sulatatud võiga, siis
ei ole toit pärast küpsemist liiga kuiv.
Lisandid, näiteks tomatid ja seened võib
liha grillimise ajaks asetada grillresti alla.
Kui röstite leiba või saia, soovitame
grillresti asetada ahju kõige ülemisele
kõrgusele.
Enne liha grillimist või röstimist
kuumutage ahju täisvõimsusel paar minutit.
Küpsetamise ajal võite vajadusel
temperatuuri ja grillresti kõrgust muuta.
Vajadusel tuleb toit küpsetamise ajal ümber
pöörata.
MÄRKUS: Ohutuse tagamiseks juhib
grillelemendi tööd termostaat.
Ülekuumenemise vältimiseks lülitub
grillelement toiduvalmistamise ajal
sisse ja välja.
Küpsetusaeg oleneb grillitava lihatüki
paksusest, mitte kaalust.
Ahjuventilaatori kasutamine
Ahjuventilaator
Ahjus olevat õhku soojendatakse
ventilaatori ümber, ahju tagaseina taga
paikneva küttekeha abil. Ventilaator paneb
kuuma õhu ahjus ringlema, mis võimaldab
hoida temperatuuri ahjus ühtlasena. Selle
funktsiooniga küpsetamisel on järgmised
eelised: