Electrolux EKM6730X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
65
Need hoiatused on teie ja teiste inimeste turvalistuse huvides. Seetõttu palume teil selle pliidi paigaldus- ja kasutusjuhised
tähelepanelikult läbi lugeda.
EESTI
Tähtis ohutusinfo
Paigaldamine
Paigaldamise peavad teostama kompetentne ja
kvalifitseeritud tehnikud kooskõlas kehtivate
määrustega.
Mistahes muutused koduses elektrivarustuses, mis
võivad osutuda vajalikuks seoses seadme
paigaldamisega, peavad teostama kompetentsed
isikud.
Seade ei ole ühendatud põlemissaaduste
evakuatsiooniseadmega. See tuleb paigaldada ja
ühendada kooskõlas kehtivate
paigalduseeskirjadega. Erilist tähelepanu tuleb
pöörata ventilatsiooni puudutavatele nõuetele.
Gaasipliidi kasutamisega kaasneb kuumuse ja
niiskuse tekkimine ruumis, kuhu seade on
paigaldatud. Veenduge, et köök on hästi ventileeritud:
hoidke lahti loomulikud õhutusaugud või paigaldage
mehhaaniline ventilatsioon (mehhaaniline
tõmbekapp).
Seadme pikaajaline intensiivne kasutamine võib muuta
vajalikuks täiendava ventilatsiooni, näiteks akna
avamise näol, või põhjalikuma ventilatsiooni, näiteks
suurendades olemasoleva mehhaanilise ventilatsiooni
võimsust.
Vältige pliidi paigaldamist kergestisüttiva materjali
(näit. kardinad, käterätikud jne) lähedusse.
Varustage seadet gaasiga, mille tüüp on märgitud
gaasijuhtme vahetusse lähedusse paigaldatud
kleebisele.
Seade tuleb asetada põrandale, selle paigaldamine
alusele ei ole võimalik.
Lapseohutus
Seade on mõeldud kasutamiseks täiskasvanutele.
Seetõttu tuleb jälgida, et lapsed ei püüaks sellega
mängida.
Päras väljalülitamist on seade veel pikka aega tuline.
Kontrollige lapsi kogu aeg, jälgides, et nad ei
puudutaks pliiti, või jääge pliidi lähedusse, kui see on
sisse lülitatud või ei ole veel täiesti jahtunud.
Töö käigus
See toode on ette nähtud toidu valmistamiseks ning
seda ei tohi kasutada muul otstarbel.
Seadme parameetrite modifitseerimine või katse
seda teha, on ohtlik.
Kasutades muutub seade väga kuumaks ja püsib
tulisena pikka aega. Vältige puudutamast ahjus olevaid
kütteelemente.
Kui avate toiduvalmistamise ajal ahju ukse, seiske
sellest eemal, et kogunenud aur või kuumus
välja pääseks.
Ärge asetage põletitele ega plaatidele deformeerunud
nõusid, et vältida ümberminemisest või ülekeemisest
põhjustatud õnnetusjuhtumeid.
Eriti ettevaatlik tuleb olla õli või rasvaga
toiduvalmistamisel.
Kui seade on varustatud kaanega, on selle
ülesandeks kaitsta pinda tolmu eest, kui seade on
suletud, ning vältida rasvapritsmete kogunemist, kui
seade on avatud. Ärge kasutage muul otstarbel.
Puhastage kaant alati enne kui selle sulgete.
Enne sulgemist laske põletitel (kui need olemas on)
jahtuda.
Puhastamise hõlbustamiseks on kõik kaaned (kui
need olemas on) - kas klaasist või emailitud -
eemaldatavad.
Veenduge alati, et nupud on asendis « » (stopp),
kui seadet ei kasutata.
Grillides või restil liha küpsetades kasutage alati
praerasva kogumise panni. Valage praerasva
kogumise pannile pisut vett, et vältida kõrbemist ja
ebameeldiva lõhna tekkimist.
Nõusid ahjust eemaldades kasutage ahjukindaid.
Enne esmakordset kasutamist tuleb ahju tarvikuid
pesta.
Puhastusspreide kasutamisel olge ettevaatlik: ärge
kunagi suunake seda vastu termostaadi kolbi.
Kui toitu ahju pannes või ahjust võttes loksub ahju
põhja suurem kogus. õli, mahla jne., tuleb see enne
toiduvalmistamise algust ära pühkida, et vältida
ebameeldiva suitsu tekkimist ning võimalust, et need
ained võivad põlema süttida.
Hügieeni kaalutlustel ja ohutuse huvides peab seade
alati puhas olema. Rasva või muude toiduainete
jäägid võivad põlema minna.
Seadet ei tohi puhastada auruga ega aurupuhastiga.
Seoses õhu liikumiega läheb gaasiahi tuliseks. Ahju
põhjas olevaid auke ei tohi kunagi kinni katta. Ärge
katke ahju külgi alumiiniumpaberiga kinni, eriti mitte
avause alumist osa.
Seade on raske, olge seda liigutades ettevaatlik.
Enne hooldust ja puhastmist ühendage seade lahti
ja laske jahtuda.
Et süüdata oleks kergem, süüdake põletid enne,
kui asetate nõud restile. Olles põletid süüdanud,
kontrollige, kas leek on ühtlane.
Enne anuma eemaldamist keerake leek madalamaks
või kustutage ära.
Veenduge, et ahu restid on õigesti kohale pandud.
Kui tegemist on isepuhastuvate paneelidega, tuleks
neid puhastada ainult seebiveega (vt
puhastusjuhiseid).
Ahju all olevasse sahtlisse tohib panna ainult
kuumuskindlaid nõusid. Ärge hoidkeseal
plahvatusohtlikke materjale.
Teenindus
Ärge üritage remonttöid ise läbi viia. Oskamatult
tehtud remont võib põhjustada kahju. Võtke ühendust
volitatud tehnilise teeninduskeskusega ja nõudke
originaal-varuosi.
66
On väga tähtis, et seda juhendit hoitakse
tuleviku tarbeks kindlas kohas alles. Kui
kavatsete seadme ära müüa või kinkida, tuleb
veenduda, et kasutusjuhend sellega kaasas
oleks, nii et uus omanik saaks tutvuda masina
funktsioonidega ja pidada silmas hoiatusi.
Need juhised kehtivad ainult riikides, mille
sümbol on kujutatud kasutusjuhendi kaanel.
TOOTJA:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italy)
Seade on kooskõlas EMÜ direktiividega:
73/23 - 90/683 (madalpinge direktiiv);
89/336 (elektromagnetilise ühilduvuse
direktiiv);
90/396 (gaasiseadmete direktiiv);
93/68 (üldised direktiivid);
ja hilisemad muutused.
Sisukord
Kasutajale
Paigaldajale
Tähtis ohutusinfo 65
Kontrollpaneel 67
Lüliti kasutamine 68
Elektriahi 70
Enne esmakordset kasutamist 71
Ahju kasutamine 72
Ettepanekuid gaasipõletite kohta 73
Ettepanekuid ahju kasutamiseks 73
Toiduvalmistamise tabelid 75
Puhastamine ja hooldus 77
Veaotsing 79
Teenindus ja varuosad 79
Paigaldaja juhised 80
Tehnilised andmed 80
Paigaldamine 81
Gaasiühendus 83
Elektriühendus 85
Keskkonnainfo
Pärast paigaldamist utiliseerige pakend, pidades silmas
ohutust ja keskkonnakaitset.
Vana seadme utiliseerimisel lõigake toitekaabel ära ja
muutke seade kasutuskõlbmatuks.
Sümbol tootel või pakendil osutab, et seda toodet
ei ole lubatud käsitleda majapidamisjäätmena. see tuleb
korduvkasutusse suunamiseks viia elektri- ja
elektrooniliste seadmete kogumispunkti. Tagades toote
nõuetekohase utiliseerimise aitate ära hoida võimalikke
negatiivseid tagajärgi keskkonnale ja inimeste tervisele,
mida vale jäätmekäitlus selle toote puhul võib kaasa tuua.
Üksikasjalikuma info saamiseks toote utiliseerimise
kohta palume teil pöörduda kohalikku omavalitsusse,
kohaliku majapidamisjäätmete käitlusega tegeleva
ettevõtte poole või kauplusse, kust te toote ostsite.
Tekstis leidub järgmisi sümboleid, mis suunavad teid
kasutusjuhendis:
Ohutusjuhised
Samm-sammult juhised mõne toimingu
sooritamiseks
Vihjeid ja näpunäiteid
Keskkonnainfo
)
Kuidas kasutada juhendit
67
Kontrollpaneel
Ahjuõõs
65432 9
1. Süütamislüliti
2. Tagumise vasaku põleti nupp (keskmise kiirusega)
3. Eesmise vasaku põleti nupp (kiire)
4. Eesmise parema põleti nupp (lisa)
5. Tagumise parema põleti nupp (keskmise kiirusega)
1 7 8
Grillimiselement
Ahju tuli
Ahju
ventilaator
Tarvikud
Ahju riiul Praerasva
kogumise pann
Küpsetusplaat
6. Ahju funktsioonide nupp
7. Ahju termostaadi nupp
8. Alarmkell
9. Ahju termostaadi kontrolltuli
68
Pliidiplaadi kasutamine
A - Põleti kaas
B - Põleti kroon
C - Sädeme tekitaja
D - Termoelement
Põleti süütamiseks:
1. vajutage süütelülitit, mida tähistab väike säde
( );
2. suruge vastav nupp täiesti sisse ja keerake
vastupäeva lõpuni ( );
3. süütamiseks hoidke nuppu umbes 5 sek vältel
allavajutatuna. See võimaldab termoelemendil (vt
joonis - D) soojeneda ja turvaseadisel välja
lülituda, vastasel korral katkeb gaasi pealevool;
3. siis kontrollige, kas leek on ühtlane ja
reguleerige vajaduse korral.
Kui põleti ei sütti, keerake nupp nullile ja proovige uuesti.
Kui paari katse järel põleti ei sütti, kontrollige, kas põleti
kaas ja kroon (vt joonis - A,B) on õiges asendis.
Gaasi pealevoolu katkestamiseks keerake nuppu
päripäeva asendisse “”.
Elektrit paigaldamisjärgselt või pärast
voolukatkestust sisse lülitades on normaalne, et
sädemetekitaja automaatselt aktiveerub.
Kui kasutate kastmepanni, mis on soovitatust
väiksem, levib leek panni ümbert välja ja käepide
läheb tuliseks.
Kui vedelik keemaläheb, tuleb leekkohe maha
keerata, nii et vedelik veel vaevalt keeb.
Olge ettevaatlik, kui kasutate praadimisel
kuuma õli või rasva, sest ülekuumenenud
laialipritsinud rasv võib kergesti süttida.
Kui kontrollnupud hakkavad raskelt liikuma,
pöörduge palunkohaliku teeninduskeskusse.
Põleti maksimaalse tõhususe saavutamiseks tuleb
kasutada ainult lameda põhjaga potte ja panne, mis
sobivad kasutatava põleti suurusega (vt tabelit).
)
Gaasi keeduplaadi nupud
Gaasi keeduplaadi nupud asuvad kontrollpaneelil. Nuppe
tuleb keerata vastupäeva kuni väikese leegi sümbolini,
ja vastupidi suurema sümboli jaoks.
Puudub gaasi pealevool
Maksimaalne gaasi pealevool
Minimaalne gaasi pealevool
Põleti miinimum maksimum
diameeter diameeter
Suure (kiire) 180 mm 260 mm
Keskmine
(keskmise kiirusega) 120 mm 220 mm
Väike (lisa) 80 mm 160 mm
69
Soovitatud nõud
Pidage meeles, et laia põhjaga anumas toimub
toiduvalmistamine kiiremini kui kitsapõhjalises anumas.
Kasutage valmistatava toidu jaoks sobivaid nõusid.
Jälgige eriti, et nõud ei oleks vedelike jaoks liiga
väikesed, sest need võivad kergesti üle keeda.
Samuti ei peaks nõud olema kiirema toiduvalmistamise
jaoks liiga suured. Rasv ja mahlad võivad põhja kinni
jääda ja kergesti kõrbema minna.
Kookide küpsetamiseks on parem kasutada mitte-
avatavaid vorme. Avatavast vormist lekivad rasv ja mahl
läbi ahjupõhjale ja kõrbevad kinni, mis muudab
puhastamise raskeks.
Ärge pange plastmassist käepidemega anumaid ahju,
sest need ei ole kuumakindlad.
Et põleti töötaks maksimaalse efektiivsusega, tuleks
kasutada sellele sobivaid õige läbimõõduga nõusid,
vähendades nii gaasitarbimist.
On soovitav panna keevale kastrulile kaas peale kohe,
kui vedelik keema läheb ning keerata leek sedavõrd
maha, et vedelik püsiks keemispunktil.
70
Elektriahi
Ahju funktsiooni ja termostaadi
lüliti
Need võimaldavad valida kõige sobivamat tüüpi kütmise
erinevat tüüpi toiduvalmistamise vajadustest lähtudes,
ühendades vastavalt kütteelemendid ja reguleerides
temperatuuri nõutud tasemele.
Keerake termostaadi nuppu päripäeva, et valida
temperatuur vahemikus 50°C ja 230°C (MAKS).
Traditsiooniline toiduvalmistamine - Kuumus
tuleb nii ülemisest kui alumisest elemendist,
tagades ahju ühtlase kuumenemise.
Õhuringlusega küpsetamine - See võimaldab
ilma lõhna ülekandumiseta suvalisel riiulil praadida
või praadida ja küpsetada samaaegselt.
Ainult sisemine grillelement - võib kasutada
väikeste koguste grillimiseks.
Täisgrill - Täisgrilli element on sees.
Pitsa - Alumine element annab otsekuumust
pitsapõhjale, lahtistele pirukatele või tortidele,
samal ajal kui ventilaator hoolitseb õhuringluse
eest, et küpsetada pitsa- või pirukakatet või tordi
täidist.
Alumine kütteelement - Kuumus tuleb ainult ahju
põhjas.
Ukse termostaadi kontrolltuli
Termostaadi märgutuli süttib, kui termostaadi nuppu
keeratakse. Tuli põleb, kuni saavutatakse soovitud
temperatuur. Seejärel lülitub see perioodiliselt sisse ja
välja, osutamaks, et temperatuuri hoitakse.
Alarmkell
Alarmkell tähistab helisignaaliga mõne ajavahemiku
lõppu. Maksimaalne ajastus on 120 minutit.
Alarmkeela seadmiseks:
1. Valige ahju funktsiooninupust soovitud
küpsetusfunktsioon.
2. Keerake alarmkella nuppu päripäeva kuni 120 mi-
nuti asendini ja siis tagasi nõutud ajani.
3. Kui määratud aeg on möödunud, kõlab helisignaal
ja ahi lülitub automaatselt välja.
Keerake alarmkella nupp asendisse ja ahju
ning termostaadi nupp asendisse OFF (VÄLJAS).
Keerake alarmkella nupp asendisse, kui soovite
toitu valmistada ilma alarmkella kasutamata.
71
Enne seadme kasutamist eemaldage kogu
pakend, niihästi seadme seest kui väljast, kaasa
arvatud reklaamkleebised ja kaitsekile.
Enne esmakordset toiduvalmistamist peske ahju
tarvikuid hoolikalt.
Enne ahju kasutamist veenduge, et alarmkella
nupp on asendis.
Enne esmakordset kasutamist tuleks ahju ilma toiduta
soojendada. Sel ajal võib erituda ebameeldivat lõhna. See
on normaalne.
1. Lülitage ahju funktsiooninupp traditsioonilisele
toiduvalmistamisele .
2. Seadke termostaadi nupp asendisse MAX.
3. Avage õhutamiseks aken.
4. Laske ahjul umbes 45 minutit tühjalt töötada.
Seda protseduuri tuleb korrata täisgrilli funktsiooniga
ja ringlusõhuga küpsetamise funktsiooniga umbes 5-
10 minuti vältel.
Kui see operatsioon on läbi viidud, laske ahjul
jahtuda ja puhastage seejärel ahjuõõnt pehme
lapiga, mis on niisutatud sooja veega, millele
on lisatud pisut pehmetoimelist
nõudepesuvedelikku.
Enne seadme esmakordset kasutamist
Turvatermostaat
Et vältida seadme valest kasutamisest või defektsest
komponendist tingitud ülekuumenemist, on ahi
varustatud turvatermostaadiga, mis lülitab vooluvarustuse
vajadusel välja. Töö taastub automaatselt, kui ahju
temperatuur alaneb normaalsele väärtusele. Kui
termostaat rakendub, sest olete seadet valesti kasutanud,
võib ahju järelikult uuesti kasutada, kui see on maha
jahtunud. Kui aga termostaat rakendub defektse
komponendi tõttu, tuleb teil astuda ühendusse tee
nindusosakonnaga.
Sahtel
Sahtel on ahju all.
Toiduvalmistamise ajal võib sahtel tuliseks minna,
kui ahi on pikemat aega kõrgel temperatuuril,
seetõttu ei tohi kergestisüttivaid materjale nagu
ahjukindad, käterätikud, plastikpõlled jne. sahtlis
hoida.
Ka ahju tarvikud, nagu küpsetuspaber, lähevad
tuliseks, seetõttu tuleb neid esemeid sahtlist välja
võttes olla ettevaatlik, kui ahi on sees või kuum.
72
Hoidke toiduvalmistamise ajal alati ahju uks
kinni.
Allapoole avanevat ahjuust avades seiske
ahjust eemal. Ärge laske sel lahti kukkuda -
toetage ust käepidemest, kuni uks on täiesti
lahti.
Ahjus on neli riiulitasandit ning ahi on varustatud
ühe riiuliga.
Riiuli asukohti loetakse ahju põhjast nagu
joonisel kujutatud.
On tähtis, et riiul oleks õigesti kohale asetatud.
Ärge asetage nõusid otse ahjupõhjale.
Ahju kasutamine
Kondenseerumine ja aur
Ahi on varustatud ainulaadse süsteemiga, mis tekitab
loomuliku õhuringluse ning auru pideva ringvoolu. Tänu
sellele süsteemile on võimalik valmistada toitu auruses
keskkonnas nii, et toit on seest pehme ja väljast krõbe.
Ühtlasi väheneb toidu valmistamiseks kuluv aeg ja
energiakulu miinimumini. Toidu valmistamise ajal võib
tekkida aur, mida saab ahju ust avades välja lasta.
See on täiesti normaalne.
Kuid toiduvalmistamise ajal või lõpus ahju
ust avades tuleb alati ahjust eemal seista,
et kogunenud aur või kuumus välja pääseks.
Kui toitu soojendatakse, eraldub auru
samamoodi nagu vett keetes. Auru kontaktist
ahjuuksega tekkivad sellele kondensvee
piisad.
Kondensatsiooni vähendamiseks veenduge,
et ahi on hästi ette köetud, enne kui sinna
toidu asetate. Enne toiduvalmistamist on siis
vaja ahju lühidalt (umbes 10 minutit)
eelsoojendada. Soovitame kondensvesi pärast
iga ahju kasutamist ära pühkida.
Ahju ukse avamiseks hoidke alati kinni
käepideme keskelt.
4
3
2
1
73
Ettepanekud seoses gaasipõletitega
Alustage toiduvalmistamist suure leegiga, keerates
nuppu sümbolini . Seejärel reguleerige vajadusel leeki.
Leek on väljast palju kuumem kui seest (tuum). Järelikult
peab leegi ots puudutama anuma põhja. Liiga suur leek
tähendab gaasi raiskamist.
Vastupidiselt elektripliidile ei nõua gaasipõletid
lamedapõhjalisi nõusid: leegid ‘limpsivad’ anuma põhja
ja levitavad kuumuse ühtlaselt kogu põhjale.
Gaasipõletid ei nõua spetsiaalseid nõusid. Kuid
õhukeste seintega nõud juhivad kuumuse toidu juurde
kiiremini kui paksude seintega nõud.
Kuna kuumus ei levi anuma põhjas ühtlaselt, võib toit olla
ainult osaliselt soe. Seega on soovitav toitu korduvalt
liigutada.
Kui anumal on paks põhi, takistab see osalist
ülekuumenemist, sest võimaldab küllaldast termilist
kompensatsiooni.
Vältige väga väikesi nõusid. Laiad madalad nõud sobivad
rohkem kui kitsad ja sügavad, sest kuumenemine
toimub kiiremini. Toiduvalmistamise aeg ei lühene, kui
asetate kitsa anuma laiale leegile. Tulemuseks on lihtsalt
gaasi raiskamine. Õige on asetada väikesed anumad
väikestele põletitele ja suured anumad suurtele põletitele.
Ärge unustage nõusid kinni katmast, et vähendada
gaasikulu.
Ettepanekuid ahju kasutamiseks
Traditsiooniline
toiduvalmistamine
Kuna kuumus tuleb ülalt ja alt, tuleks toidud asetada
soovitavalt keskele. Kui toidu valmistamiseks on vaja
rohkem altkuumust või rohkem pealtkuumust, kasutage
ülemist või alumist tasandit.
Ringleva õhuga küpsetamine
Kuumus kandub toidule üle kuuma õhuga, mida ahju
tagaosas olev ventilaator ringluses hoiab. Nii liigub õhk
ahjus kiiresti ja ühtlaselt, mis võimaldab valmistada eri
tasanditel samaaegselt mitut eri toitu.
Selle toiduvalmistamise meetodi puhul ei ole õhus
niiskust ning keskkond on kuivem. Seetõttu ei levi toidust
lõhna ja maitseid ning erinevate toitude lõhnad ei segune.
Tänu võimalusele küpsetada erinevatel tasanditel võite
valmistada samaaegselt kuni kolme erinevat toitu, mida
võib tarbida kohe või sügavkülmutada. Te võite küpsetada
ka ainult ühel tasandil. Sel juhul on soovitav asetada toit
madalamale tasandile, mis võimaldab küpsetamist
paremini kontrollida.
See ahi sobib eriti hästi kiireks sulatamiseks, konservide
steriliseerimiseks, moosi keetmiseks ja seente ning
puuviljade kuivatamiseks.
Toiduvalmistamine
multifunktsionaalses ahjus
Seda tüüpi ahi võimaldab erinevat tüüpi toiduvalmistamist:
traditsiooniline, ringleva õhuga ja grillimine; seega on
võimalik küpsetamist optimeerida.
74
Ahju kasutamine
Kookide küpsetamine
Soojendage ahju vähemalt 10 minutit enne kasutamist
ette (kui ei ole teisiti määratud). Ärge avage ahu ust, kui
küpsetate roogi, mis peavad kerkima (näit.
kondiitritooted ja sufleed+); külm õhk takistab
kerkimisprotsessi. Et kontrollida, kas koogid on valmis,
torgake taignasse hambaork; kui see puhtana välja
tuleb, on kook valmis. Enne kontrollimist oodake, kuni
vähemalt 3/4 küpsetamise ajast on möödunud.
Üldise reeglina pidage meelest, et:
kui toit on väljast küps, kuid seest toores, oleks olnud
vaja madalamat temperatuuri ja pikemat
küpsetamisaega. Vastupidi, “kuiv” tekstuur osutab, et
küpsetamise aeg oleks pidanud olema lühem ja
temperatuur kõrgem.
Liha küpsetamiseks
Ahjus küpsetatav liha peaks kaaluma vähemalt 1 kilo, et
see ei kuivaks. Kui soovite iluse värviga praadi, kasutage
õige natuke õli. Kui liha on taine, kasutage õli või võid
või natuke mõlemaid. Või või õli ei ole aga vaja, kui lihal
on väike riba rasva. Kui lihal on rasva ainult ühel küljel,
tuleb see ahju panna see pool üles; sulav rasv määrib
ka teist külge piisavalt.
Punane liha tuleb külmikust välja võtta tund aega enne
küpsetamist, vastasel korral võib liha äkilise
temperatuurimuutuse tõttu sitkeks muutuda. Praadi,
eriti puhasest lihast, ei tohi küpsetamise alguses
soolata, sest soola mõjul voolavad mahlad ja veri lihast
välja ning ilusat pruuni koorikut ei tekki.
On soovitav soolata liha välijast, kui pool küpsetamisajast
on läbi.
Pange praad ahju madalate servadega nõus; sügav
anum varjab kuumust.
Liha võib panna kuumakindlasse anumasse või otse
grillile, mille alla pannakse praerasva kogumise nõu
mahlade kogumiseks. Kui küpsetamisaeg on lühike
tuleks kastme komponendid anumasse lisada kohe,
vastasel korral tuleb need lisada viimase poole tunni
jooksul.
Alustage toore liha küpsetamist kõrgel temperatuuril,
vähendades temperatuuri et lõpetada sisemine
küpsetamine.
Valge liha küpsetamisel võib temperatuur kogu aeg
mõõdukas olla.
Küpsemise astet võib kontrollida, vajutades liha kahvliga;
Kui see järele ei anna, on liha küps.
Küpsetamise lõpul on soovitav oodata vähemalt 15
minutit, enne liha lõikamist, et mahl välja ei voolaks.
Enne toidu serveerimist võib taldrikuid ahjus minimaalsel
kuumusel soojendada.
Kala küpsetamiseks
Küpsetage väikesi kalu algusest lõpuni mõõdukal
temperatuuril. Küpsetage keskmise suurusega kalu
algselt kõrgel temperatuuril ja siis järk-järgult madalamal
temperatuuril.
Küpsetage suuri kalu algusest lõpuni mõõdukal
temperauuril.
Kontrollige, ka küpsetatud kala on valmis, tõstes õrnalt
ühte külge; liha peab olema üleni valge ja läbipaistmatu,
välja arvatud lõhe, forelli vms. puhul.
Grillimine
Grillimiseks sobiv järgmist tüüpi liha. Enamasti erineva
suurusega tükkideks (enamasti mitte väga paksud tükid)
lõigatud liha või rupskid, pooleks lõigatud ja lamedaks
surutud linnuliha, kala, mõned aedviljad (suvikõrvits,
bakla•aan, tomatid jne), liha või kala ja mereandide
vardad.
Grillitavat liha ja kala tuleks kergelt õliga määrida ja
asetada grillile; liha tuleks soolata kui küpsetamine on
lõppenud; samal ajal kui kala tuleks seest soolata enne
küpsetamist. Grill tuleks asetada grillelemendist kõige
lähemal või kõige kaugemal olevale siinile olenevalt liha
läbimõõdust, et vältida pealispinna põlemist, samal ajal
kui liha seest toores on.
Suitsu tekkimist, põhjustatud mahla ja rasva tilkumisest,
on võimalik vältida, kui kallata 1 või 2 klaasi vett
praerasva kogumise anumasse.
Grilli võib kasutada leiva pruunistamiseks ning teatud
tüüpi puuviljade, nagu näit. banaanid, poolikud greibid,
ananassilõigud, õunad jne grillimiseks. Puuvilju ei tohi
panna kuumusallikale liiga lähedale.
Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamiseks kuluv aeg võib varieeruda olenevalt
toidu tüübist, koossisest ja kogusest. Soovitav on
esimest korda toitu valmistades tähelepanelik olla ja
kontrollida tulemusi, kui valmistate samu toite samadel
tingimsutel.
Toiduvalmistamise “ AEGADE TABEL ”, mis puudutab
ahjus ja grillis küpsetamise aegu, on mõeldud
orientiiriks.
Kogemus näitab võimalikke lahkuminekuid tabelis
toodud väärtustest.
Sellegipoolest tuleb retseptides toodut hoolikalt
järgida.
Tähelepanu: ärge pange töötava ahju põhja nõusid
nagu tilkuvad pannid, koogivormid, kastrulid,
kuumakindlast klaasist nõud, alumiiniumkile vms.
Tulemuseks oleks kuumuse stagnatsioon, mis
halvendaks küpsetamise tulemust ja rikuks ahju emaili.
75
KOOGID
Vahustatud tainas
2 170 2 160 45 ~ 60 Koogivormis riiulil
Liivatainas
2 170 2 (1 ja 3)* 160 20 ~ 30 Koogivormis riiulil
Hapupiima kohupiima
kook 1 160 2 150 60 ~ 80 Koogivormis riiulil
Õunakook 1 180 2 (1 ja 3)* 170 40 ~ 60 Koogivormis riiulil
Struudel 2 175 2 150 60 ~ 80 Koogivormis riiulil
Keedisekook 2 175 2 (1 ja3)* 160 30 ~ 40 Koogivormis riiulil
Puuviljakook 1 175 1 160 45 ~ 60 Koogivormis
Biskviitkook 1 175 2 160 30 ~ 40 Koogivormis riiulil
Jõulukook 1 170 1 160 40 ~ 60 Koogivormis riiulil
Rosinakook 1 170 1 160 50 ~ 60 Koogivormis riiulil
KONDIITRITOOTED
Väikesed koogid 2 170 2 (1 ja 3)* 160 25 ~ 35 Küpsetusplaadil
Biskviidid 3 190 3 170 15 ~ 25 Küpsetusplaadil
Besee 2 100 2 100 90 ~ 120 Küpsetusplaadil
Kuklid 2 190 2 180 12 ~ 20 Küpsetusplaadil
Küpsetised:
Keedutaigen 2 200 2 (1 ja 3)* 190 15 ~ 25 Küpsetusplaadil
LEIB JA PITSA
1000 Sai 1 190 2 180 40 ~ 60 2 tükki küpsetusplaadil
500 Rukkileib 1 190 1 180 30 ~ 45 Leivavormis või restil
500 Saiakesed 2 200 2 175 20 ~ 35 6-8 saiakest küpsetusplaadil
250 Pitsa 1 200 2 (1 ja 3)* 190 15 ~ 30 Küpsetusplaadil restil
LAHTISED PIRUKAD
Pasta pirukas 2 200 2 (1 ja 3)* 175 40 ~ 50 Vormis riiulil
Köögiviljapirukas 2 200 2 (1 ja 3)* 175 45 ~ 60 Vormis riiulil
Suupistepirukad 1 200 2 (1 ja 3)* 180 35 ~ 45 Vormis riiulil
Lasagne 2 180 2 160 45 ~ 65 Vormis riiulil
Kanelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 Vormis riiulil
LIHA
1000 Loomaliha 2 190 2 175 50 ~ 70 Riiulil ja praerasva kogumise pannil
1200 Sealiha 2 180 2 175 100 ~ 130 Riiulil ja praerasva kogumise pannil
1000 Vasikaliha 2 190 2 175 90 ~ 120 Riiulil ja praerasva kogumise pannil
1500
Inglise rostbiif
1500 Poolküps 2 210 2 200 50 ~ 60 Restil ja praerasva kogumise pannil
1500 Keskmine 2 210 2 200 60 ~ 70 Restil ja praerasva kogumise pannil
1500 Läbiküpsenud 2 210 2 200 70 ~ 80 Restil ja praerasva kogumise pannil
2000 Sealaba 2 180 2 170 120 ~ 150 Kamaraga-rasvakogumise pannil
1200 Seakoot 2 180 2 160 100 ~ 120 2 tükki-rasvakogumise pannil
1200 Lammas 2 190 2 175 110 ~ 130 Koot-rasvakogumise pannil
1000 Kana 2 190 2 175 60 ~ 80 Terve-rasvakogumise pannil
4000 Kalkun 2 180 2 160 210 ~ 240 Terve-rasvakogumise pannil
1500 Part 2 175 2 160 120 ~ 150 Terve-rasvakogumise pannil
3000 Hani 2 175 2 160 150 ~ 200 Terve - rasvakogumise pannil
1200 Küülik 2 190 2 175 60 ~ 80 Tükkideks lõigatud
1500 Jänes 2 190 2 175 150 ~ 200 Tükkideks lõigatud
800 Faasan 2 190 2 175 90 ~ 120 Terve
KALA
1200 Forell/latikas 2 190 2 (1 ja 3)* 175 30 ~ 40 3-4 kala
1500 Tuunikala/lõhe 2 190 2 (1 ja 3)* 175 25 ~ 35 4-6 fileed
Toitude tabelid
Traditsiooniline
toiduvalmistamine
Kaal (gr.)
TOIDU LIIK
Ringleva soojusega
küpsetamine
MÄRKUSI
Küpsetamine
aeg
(minutit)
temp.
°C
temp.
°C
Traditsiooniline ja ringleva soojusega küpsetamine
Küpsetamisajad ei sisalda eelsoojendamise aega.
Lühike eelsoojendamise aeg (umbes 10 minutit) võib osutuda vajalikuks enne küpsetamist.
(*) Kui soovite valmistada korraga rohkem kui ühte toitu, soovitame asetada need sulgudes toodud tasanditele.
Kui soovite valmistada samaaegselt rohkem kui ühte toitu, soovitame muuta küpsetamise viimase 5-10 minuti ajal
tasandeid, et toidud oleksid ühtlasema värviga.
Tasand
4
3
2
1
Tasand
4
3
2
1
76
Filee
4 800 3 MAKS 12 ~ 15 12 ~ 14
Biifsteek 4 600 3 MAKS 10 ~ 12 6 ~ 8
Vorstid 8 3 MAKS 12 ~ 15 10 ~ 12
Seakarbonaad 4 600 3 MAKS 12 ~ 16 12 ~ 14
Kana (pooleks lõigatud) 2 1000 3 MAKS 30 ~ 35 25 ~ 30
Kebabid 4 3 MAKS 10 ~ 15 10 ~ 12
Kana (rind) 4 400 3 MAKS 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 MAKS 10 ~ 15 8 ~ 10
Kala (fileed) 4 400 3 MAKS 12 ~ 14 10 ~ 12
Võileivad 4-6 3 MAKS 3 ~ 7
Röstleib 4-6 3 MAKS 2 ~ 4 2 ~ 3
Pealmine
külg
°C
Temperatuur
Tükki Kaal
Kogus
Küpsetamise aeg
(minutit)
Alumine
külg
TOIDU LIIK
Tasand
4
3
2
1
Küpsetamisajad ei sisalda eelsoojendamise aega.
Lühike eelsoojendamise aeg (umbes 10 minutit) võib osutuda vajalikuks enne küpsetamist.
700 Pitsa, suur 1 200 15 ~ 25 küpsetusplaadil
500 Pitsa, väike 1 200 10 ~ 20 vormis riiulil
500 Plaadikook 1 200 15 ~ 25 küpsetusplaadil
Ahju temperatuurid on ligikaudsed väärtused. Võib osutuda vajalikuks suurendada või langetada temperatuuri
vastavalt individuaalsetele eelistustele ning soovidele.
Kaal (gr.)
TOIDU TÜÜP
Küpsetamine
aeg
(minutit)
MÄRKUSI
°C
Temperatuur
Tasand
4
3
2
1
Toitude tabel - grillimine -
Toitude tabel - Pitsa
77
Enne puhastamist laske ventilaatoril ahju
jahutada, enne kui elektrivarustuse välja
lülitate.
Seadet ei tohi puhastada auruga ega
aurupuhastiga.
Ahi peab alati puhas olema. Ahju kogunenud
rasv või muud toiduained võivad põlema
süttida, eriti grillpannil.
Pliidi puhastamine
Mahaläinud kaste, puuviljamahl jne tuleb võimalikult
kiiresti ära pühkida, kasutades pehmet lappi, mida on
niisutatud soojas nõudepesuaine lahuses. Ärge
kasutage kõrbenud plekkide eemaldamiseks terasvilla
ega nuge. Eemaldage visalt püsivad plekid korralikult
niisutatud seebipadjakesega, olles ettevaatlik, et mitte
kriimustada emaili. Peske emailitud reste vee ja
nõudepesuvahendiga; neid võib pesta ka
nõudepesumasinas.
Eemaldage põletikatted ja restid ning peske neid
hoolikalt soojas vees, milles on lahustatud
nõudepesuvahendit. Enne kohalepanekut kuivatage neid
hoolikalt.
Veenduge ühtlasi, et need on korralikult tagasi pandud.
Põletit võib hõõruda terasvillaga või kergelt abrasiivse
kangaga.
Puhastage ahju ust ja klaasist katet (mudelitel, mis
nendega varustatud on) ainult sooja veega, ja vältige
kareda riide või abrasiivsete ainete kasutamist;
Automaatsüütega pliitidel tuleb süütekolbi regulaarselt
ja korralikult puhastada, et vältida häireid süütemisel;
samuti tuleb kontrollida, et põleti avad ei ole
ummistunud.
Ahju puhastamine
Pärast kasutamist puhastage ahjuõõnt hoolikalt, kui see
veel soe on. Sel ajal on kergeeemaldada üleliigne rasv
või muud ained nagu puuviljamahl, suhkruosakesed või
rasv. Võte kasutada sooja pesemisvahendi vesilahust või
mõnda sobivat ahjuspreid. Ärge suunake spreid mattidele
terasdetailidele, sest see võib neid rikkuda ning järgige
alati tootja juhiseid. Puhastage ahju tarvikuid (rest, võre
jne.) sooja vee ja pesemisvahendiga.
Eemaldage võimalikud koorikud kergelt abrasiivse
küürimispulbriga.
Ärge kunagi vooderdage ahju
alumiiniumkilega. See põhjustaks kuumuse
akumuleerumise, mis võib rikkuda
küpsetamise tulemused ja kahjustada emaili.
Puhastamine ja hooldus
Ahju tule vahetamine
Kui on vaja ahju lampi vahetada, peab see vastama
järgmistele spetsifikatsioonidele:
- Võimsus: 15 / 25 W,
- Pinge: 230 V (50 Hz),
- Temperatuuri nominaalvõimsus 300 °C,
- Keerme tüüp: E14.
Neid lampe võib osta teie kohalikust teeninduskeskusest.
Katkise lambi väljavahetamiseks:
1. Veenduge, et ahi on vooluvõrgust lahutatud.
2. Keerake klaasist katet vastupäeva.
3. Eemaldage defektne lamp ja asendage uuega.
4. Pange klaaskate tagasi.
5. Ühendage pliit uuesti elektrivõrku.
)
78
Ahju ukse puhastamine
Ahjuukse põhjalikumaks puhastamiseks soovitame see
järgmisel viisil koost lahti võtta:
1. tehke uks päris lahti;
2. keerake hingel olevat kahte hooba 180° (joonis 1 ja 2);
3. sulgege uks osaliselt 30° nurga all (joonis 3);
4. tõstke ust ja tõmmake see eest välja (joonis 3).
Pange uks tagasi, korrates ülaltoodud toiminguid
vastupidises järjekorras.
Roostevabast terasest või alumiiniumist mudelid:
Soovitame puhastada ahjuust aiult märja käsnaga ja
kuivatada seda pärast puhastamist pehme lapiga.
Ärge kunagi kasutage terasvilla, happeid ega abrasiivseid
tooteid, sest need võivad ahju pinda kahjustada.
Puhastage ahju kontrollpaneeli, järgides samu
ettevaatusabinõusid.
1
2
3
Juhtelemendid - muud
Kontrollige perioodiliselt elastse gaasitoru seisundit ja
laske see normist kõrvalekaldumiste korral väljaõppinud
tehnikul välja vahetada. Soovitatakse vahetada kord
aastas.
Laske kraanid väljaõppinud tehnikutel regulaarsete
ajavahemike tagant üle vaadata. Kui töö käigus ilmneb
midagi tavapärasest erinevat, laske väljaõppinud tehnikul
pliiti kontrollida.
Ärge kasutage balloonihoidjaga pliitide seda ruumi
ühendamata või tühja ballooni hoidmiseks.
Kuidas reguleerida sahtli ukse
magneteid
Sahtli ust on kõige parem reguleerida kui seada
magnetid järgmisel viisil (vt joonis):
- keerake magneteid vastupäeva (magnetid
pikenevad), et sahtli uks sulguks tihedamalt;
- keerake magneteid päripäeva (magnetid
lühenevad) vastupidise efekti saavutamiseks.
79
Veaotsing
SÜMPTOM
Gaasi süüdates ei tekki sädet.Gaasi süüdates
ei tekki sädet.
Gaasiring põleb ebaühtlaselt.
Ahi ei hakka tööle.
Ahju tuli ei sütti.
Toidu valmistamine kestab liiga kaua või valmib
toit liiga kiiresti.
Toidule ja ahjuõõnde ladestub auru ja
kondensvett.
Ahjust kostab töötades müra.
Kui seade korralikult ei tööta, viige palun läbi järgmised kontrollid, enne kui pöördute kohaliku teeninduskeskuse poole.
LAHENDUS
Kontrollige, et seade on seinakontaktis ja elektritoide
on sisse lülitatud
Veenduge, et võrgukaitse ei ole läbi põlenu
Kontrollige, kas põletikate ja kroon on õigesti kohale
pandud, s.t. pärast puhastamist.
Veenduge, et põhidüüs ei ole blokeeritud ning põleti
kroonil ei ole toidujääke.
Kontrollige, kas põletikate ja kroon on õigesti kohale
pandud, s.t. pärast puhastamist.
Kontrollige, kas küpsetamise funktsioon on valitud.
Kontrollige, kas ahju uks on korralikult kinni.
Kontrollige, kas alarmkella nupp on asendis.
Kontrollige, kas soklilüliti või pliidi võrgulüliti on
SEES.
Valige ahju funktsiooni nupuga funktsioon.
Kontrollige lampi ja vahetage see vajadusel välja (vt
"Ahju lambi vahetamine").
Temperatuuri võib olla vaja reguleerida.
Vt käesoleva brošüüri sisukorda, eriti peatükki "Ahju
kasutamine".
Ärge jätkenõusid ahju kauemaks kui 15-20 minutit
pärast toiduvalmistamise lõppu.
Kontrollige, et riiulid ja nõud ei vibreeriks kontaktis
ahju tagumise paneeliga.
Kui pärast ülaltoodud punktide kontrollimist seade endiselt ei tööta, helistage kohalikku teeninduskeskusse, teatades
neile kogu vajaliku info, nagu näit. seadme mudeli, tootenumbri ja seerianumbri.
Kui pärast eelmises peatükis loetletud kontrolle ei tööta
seade endiselt korralikult, võtke ühendust kohaliku
teeninduskeskusega, täpsustades rikke tüübi, seadme
mudeli (Mod.), toote numbri (Prod. No.) ja seerianumbri
(Ser. No.), mis on märgitud ID-plaadile.
See plaat asub ees ahjuõõne välisserval.
Originaalvaruosi, millel on tootja
sertifikaat ning selline sümbol,
võib osta ainult meie
teeninduskeskusest ja volitatud
kauplustest.
Teenindus ja varuosad
80
Ahi
Pealmine element 800 W
Alumine element 1000 W
Pealmine + alumine element 1800 W
Sisemine grill 1650 W
Täisgrill 2450 W
Pitsa 2675 W
Ahju ventilaator 25 W
Ahju lamp 25 W
Maks. võimsus 2700 W
Pinge (50 Hz) 230 V
Tehnilised andmed
Seadme mõõtmed
Kõrgus 850 mm
Laius 600 mm
Sügavus 600 mm
Ahju mahutavus 53 l
Seadme klass 1 ja klass 2 alamklass 1
Kategooria: II 2H3+
Seade on mõeldud kasutamiseks
järgmist tüüpi gaasiga: G20 20 mbaari
Pliidiplaat
Tagumine vasak põleti (keskmise kiirusega)
2000 W (G20 20 mbaari/G30 30 mbaari)-1400 W
(G20 13 mbaari)
Eesmine vasak põleti (kiire)
3000 W (G20 20 mbar)-2800 W (G30 30 mbar)-1900 W
(G20 13 mbar)
Tagumine parem põleti (keskmise kiirusega)
2000 W (G20 20 mbaari/G30 30 mbaari)-1400 W
(G20 13 mbaari)
Eesmine parem põleti (lisa)
1000 W (G20 20 mbaari/G30 30 mbaari)-900 W
(G20 13 mbaari)
Põleti parameetrid
Põleti Ø Möödavooluklapp
1/100
mm.
Lisa 28
Keskmise kiirusega 32
Kiire 40
Möödavooluklappide
läbimõõdud
PÕLETI KIIRE KESKMISE LISA
KIIRUSEGA
(suur) (keskmine) (väike)
POSITSIOON MAKS MIN MAKS MIN MAKS MIN
NOMINAALNE SOOJUS-
VÕIMSUS (kW) 3.0 0.65 2.0 0.45 1.0 0.33
NOMINAALVOOLU
SUHE (m
3
/h) 0.286 0.062 0.190 0.043 0.095 0.031
DÜÜSI SUHE 119 Reguleerige. 96 Reguleerige. 70 Reguleerige.
NOMINAALNE SOOJUS-
VÕIMSUS (kW) 2.8 0.65 2.0 0.45 1.0 0.33
NOMINAALVOOLU
SUHE (g/h) 202 47 144 33 72 24
DÜÜSI SUHE 86 40 71 32 50 28
1/100 mm
NOMINAALNE SOOJUS-
VÕIMSUS (kW) 1.9 0.65 1.4 0.45 0.9 0.33
NOMINAALVOOLU
SUHE (g/h) 0.181 0.062 0.133 0.043 0.086 0.031
DÜÜSI SUHE 120 Reguleerige. 105 Reguleerige. 80 Reguleerige.
1/100 mm
MAA-
GAAS
20 mbaari
GAASI
TÜÜP
VEDEL
GAAS
30 mbaari
MAA-
GAAS
13 mbaari*
* Maagaas G20 13 mbaari kasutamiseks ainult Venemaal
Paigaldaja juhised
81
Seadet ei saa paigutada alusele.
Järgmised juhised on mõeldud kvalifitseeritud
paigaldajale, et paigaldamine, reguleerimine ja teenindus
teostataks vastavalt olemasolevatele määrustele.
Enne seadme kasutamist eemaldage spetsiaalne
kaitsekate, mis kaitseb roostevabast terasest ja
anodeeritud plekist detaile. Kui tehakse muutusi, mille
käigus seade lahti ühendatakse, tuleb toimida eriti
ettevaatlikult.
TOOTJAFIRMA KEELDUB VASTUTUSEST
VÕIMALIKE KAHJUSTUSTE EEST, MIS
TULENEVAD PAIGALDAMISEST, MILLE PUHUL
EI JÄRGITUD KEHTIVAID MÄÄRUSI.
Paigalduskeskkond
Hoiatus - Vastavalt kehtivatele reeglitele tohib seadet
paigaldada ja kasutada ainult pidevalt ventileeritud
ruumis.
Et gaasiseade nõuetekohaselt töötaks, on vaja, et ruumi
voolaks piisavalt gaasi põlemiseks vajalikku õhku.
(Paigaldaja peab järgima kehtivaid reegleid).
Õhuvool ruumi peab tulema otse välisseintes olevatest
avaustest.
Need avaused (või avaus) tuleks teostada nii,
et neid ei saaks tõkestada ei seest ega väljast.
Paigaldamist ja hooldust peab teostama kvalifitseeritud
tehnik kooskõlas kehtivate reeglitega.
Elektriühendus tuleb teostada vastavalt kehtivatele
reeglitele.
Me ei vastuta õnnetuste eest, mis on tingitud
defektsest või puuduvast maandusest.
Põlemissaaduste purgimine
Gaasipliidid peavad purgima põlemissaadusi läbi
tõmbevarje, mis on otse ühendatud lõõri või välisõhuga.
Paigaldamine
82
Positsioneerimine ja
balansseerimine
Normaalse töö seisukohalt on tähtis, et pliit paigaldataks
hästi õhutatud kööki (paigaldamisel järgige kehtivaid
määrusi). Seade on eraldiseisev ning see tuleb paigaldada
vastavalt kehtivatele määrustele.
Jalgade kokkupanek
Enne pliidi paigaldamist tuleb koos pliidiga
tarnitud jalad kokku panna.
1. Eemaldage pliidiplaadi toed, põletikatted ja kroonid
ning ahju tarvikud.
2. Nõjatage pliit ettevaatlikult tagasi, jälgides, et
seejuures midagi ei vigastataks.
3. Reguleerige j algade kõrgust, keerates iga jala
alumist osa, kuni saavutate vajaliku kõrguse (kõrgust
saab reguleerida 850 kuni 880 mm).
4. Pange jalad vastavatesse aukudesse nagu joonisel
kujutatud.
5. Tõstke pliit püsti. Pange kroonid, põletikatted,
pliidiplaadi toed ja ahju tarvikud kohale.
6. Vajaduse korral re guleerige pliidi horisontaaltasandit,
keeratesjalgade alumist osa, kuni seade on täiesti
stabiilne.
FO 2283
83
Gaasiühendus tuleb teostada kooskõlas kehtivate
määrustega. Tootjafirma väljastab seadme, mida on
testitud, reguleeritud vastavalt seadme tüübisildil
märgitud gaasitüübile, mis asub pliidi taga ühendustoru
lähedal. Veenduge, et ühendate seadme sama tüüpi
gaasiga, mis on märgitud seadme tüübisildile.
Gaasiühendus
LPG: kasutage kummist toruhoidjat «B».
Maagaas: kasutage toruhoidikut «A».
Paigaldage alati tihend «C». Seejärel jätkake
gaasiühendusega nagu osutatud vastavates lõikudes.
Ühendus kasutades jäika toru või
elastset metalltoru
Suurema turvalisuse nimel soovitatakse teostada
gaasisüsteemi ühendus jäikade torudega (näit. vask) või
kasutades elastseid roostevabast terasest torusid, et
vältida survet seadmele. Gaasi toitetoru liitmik on
Gc 1/2. Seda tüüpi paigalduseks tuleb ühendus
gaasivarustusega teostada kasutades ainult ja eranditult
elastseid metalltorusid kooskõlas kehtivate reeglitega.
Ühendus kasutades elastseid
mittemetall-torusid
Kui ühendust on võimalik kogu pikkuses kergesti
kontrollida, on võimalik kasutada elastset toru kooskõlas
kehtivate reeglitega. Elastne toru peab olema
klambritega tugevasti kinnitatud kooskõlas kehtivate
reeglitega.
Elastne toru tuleks muuta kasutusvalmiks sellisel viisil,
et:
- selle temperatuur ei ületaks kusagil ületemperatuuri,
välja arvatud ruumitemperatuur, rohkem kui 30°C; kui
elastne toru tuleb kraanini jõudmiseks vedada pliidi
tagant, tuleb see paigaldada nagu joonisel kujutatud;
- see ei oleks pikem kui 1500 mm;
- selles ei oleks drosselklappe;
- see ei oleks pinge all ega keerdus;
- see ei puutuks vastu teravaid servi või nurki;
- seda on kerge kontrollida, et selle seisund kindlaks
teha.
Elastse toru seisundi kontrollimine koosneb järgmistest
elementidest:
- kontrollimine, et selles ei oleks mõrasid, lõikeid,
põlemisjälgi ei otstes ega kogupikkuses;
- materjal ei ole kõvaks muutunud, vaid säilitanud
tavapärase elastsuse;
- kinnitusklambrid ei ole roostes;
- kehtivusaeg ei ole läbi.
Kui märgatakse ühte või mitut kõrvalekaldumist, ärge
parandage toru, vaid vahetage see välja.
TÄHTIS:
Kui paigaldamine on lõpetatud, kontrollige kõiki
toruühendusi lekete osas, kasutades selleks
seebilahust, mitte kunagi lahtist tuld.
Gaasiühendus
JAH
EI
ELEKTRIKAABEL
ELASTNE KUMM
GAASITORUSTIK
ELEKTRIKAABEL
ELASTNE KUMM
GAASITORUSTIK
84
Kohaldamine erinevat tüüpi
gaasile
Seadme kohaldamieks erinevat tüüpi gaasile kui see ette
on nähtud, järgige allpooltoodud juhiseid sellises
järjekorras nagu need esitatud on.
Pliidiplaadi põletite düüside
vahetamine
1) Eemaldage põleti katete toed.
2) Eemaldage põletite katted ja caps seinte deflektorid.
3) Kasutades mutrivõtit nr 7 kruvige lahti ja eemaldage
düüsid, asendades need düüsidega, mis on vajalikud
kasutatava gaasi puhul (vt tabelit “Põletite
parameetrid”).
4) Pange osad uuesti kokku, järgides samu protseduure
vastupidises järjekorras.
Vahetage välja tooteplaat (asub gaasi toitetoru lähedal)
plaadi vastu, mille on andmed uut tüüpi gaasi kohta. Te
leiate selle etiketi koos seadmega tarnitud injektorite
pakendilt.
Need põletid ei vaja algset õhureguleerimist.
Pliidiplaadi põletid - reguleerimine minimaalsele
tasandile
Minimaalse tasandi reguleerimiseks:
1) keerake nupp minimaalse leegi asendisse.
2) Eemaldage nupp.
3) Reguleerige õhukese kruvikeerajaga
möödavoolukruvi, mis asub gaasikraani kontrollvõlli
keskel (vt joonis). Kui on tegemist
ümberseadistamisega maagaasilt 20 mbaari
vedelgaasile, pingutage seadekruvi lõpuni. Kui on
tegemist ümberseadistamisega vedelgaasilt
maagaasile 20 mbaari, tuleb möödavoolukruvi 1/2
pööret lahti keerata. Kui on tegemist
ümberseadistamisega maagaasilt 20 mbaari
maagaasile 13 mbaari, tuleb möödavoolukruvi
umbes 1/4 pööret lahti keerata. Kui on tegemist
ümberseadistamisega vedelgaasilt maagaasile 13
mbaari, tuleb möödavoolukruvi umbes 3/4 pööret
lahti keerata.
4 ) Pange osad uuesti kokku järgides sama protseduuri
vastupidises järjekorras.
Kontrollige, et leek ei kustu, kui keerate nuppu kiiresti
maksimumasendist miinimumasendisse.
Möödavooluklapi
kruvi
TÄHTIS:
Seadme asendamise/ümberseadistamise
peab teostama registreeritud insener või
kompetentne isik.
On oluline märkida, et see mudel on mõeldud
kasutamiseks maagaasiga G20 20 mbaari, kuid
seda on võimalik ümber seadistada kasutamiseks
maagaasiga G20 13 mbaari (ainult Venemaal) või
vedelgaasiga G30 30 mbaari, eeldusel, et
kasutatakse õigeid injektoreid. Gaasi suhe on
reguleeritud sobivaks.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EKM6730X Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend