Electrolux EKK601100W Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
segakütusel pliit
miðraus kuro viryklë
EKK 601100 W - EKK 601100 X
kasutusjuhend
instrukcijø knygelë
EE LT
2 electrolux
electrolux 3
Tere tulemast Electroluxi maailma
Täname teid, et valisite Electroluxi esmaklassilise toote, millest teil tulevikus
loodetavasti palju rõõmu on.
Electrolux püüa pakkuda laias valikus kvaliteettooteid, mis muudavad teie elu
mugavamaks.
Mõned näited leiate selle kasutusjuhendi kaanelt.
Palun leidke selle käsiraamatuga tutvumiseks mõni minut, et saaksite oma
uue masina häid omadusi kasutada.
Lubame, et leiate sellest näiteid kasutajakogemuste kohta.
Õnn kaasa!
4 electrolux
Tähtis ohutusinfo .............................................................................................. 5
Kontrollpaneel................................................................................................... 8
Pliidiplaadi kasutamine ..................................................................................... 9
Elektriahi..........................................................................................................11
Enne esmakordset kasutamist ....................................................................... 13
Ahju kasutamine ............................................................................................. 14
Ettepanekuid gaasipõletite kohta .................................................................... 15
Ettepanekuid ahju kasutamiseks .................................................................... 16
Toiduvalmistamise tabelid............................................................................... 17
Puhastamine ja hooldus ................................................................................. 19
Veaotsing........................................................................................................ 23
Teenindus ja varuosad.................................................................................... 32
Paigaldajale
Juhised paigaldajale ....................................................................................... 24
Tehnilised andmed.......................................................................................... 24
Paigaldamine .................................................................................................. 26
Gaasiühendus ................................................................................................ 27
Elektriühendus ................................................................................................ 30
Kasutajale
Sisukord
Tekstis leidub järgmisi sümboleid, mis aitavad teil kasutusjuhendis orienteeruda:
Ohutusjuhised
Samm-sammult juhised mõne toimingu sooritamiseks
Vihjeid ja näpunäiteid
Keskkonnainfo
Kuidas kasutada juhendit
Seade on toodetud kooskõlas EMÜ direktiividega:
• 73/23 - 90/683 (madalpinge direktiiv);
• 89/336 (elektromagnetilise ühilduvuse direktiiv);
• 90/396 (gaasiseadmete direktiiv);
• 93/68 (üldised direktiivid);
ja hilisemad muutused.
electrolux 5
Paigaldamise peab teostama
kompetentne ja kvalifitseeritud isik
vastavalt kehtivatele määrustele.
Mistahes muutused koduses
elektrivarustuses, mis võivad
osutuda vajalikuks seadme
paigaldamiseks, peab teostama
kompetentne personal.
Seade ei ole ühendatud
põlemissaaduste
väljutamisseadmega. See
paigaldatakse ja ühendatakse
vastavalt kehtivatele paigaldusalastele
määrustele. Erilist tähelepanu tuleb
pöörata asjaomastele ventilatsiooni
puudutavatele nõuetele.
Gaasipliidi kasutamisega kaasneb
kuumuse ja niiskuse tekkimine
seadme paigaldamisruumis.
Veenduge, et köök on hästi
ventileeritud: hoidke lahti
loomulikud ventilatsiooniavad või
paigaldage mehhaaniline
ventilatsiooniseade (mehhaaniline
tõmbekapp).
Seadme pikaajaline intensiivne
kasutamine võib muuta vajalikuks
täiendava õhutamise, näiteks akna
avamise või tõhusama ventilatsiooni
näol, näiteks suurendades
mehhaanilise ventilatsiooni taset (kui
see olemas on).
Vältige pliidi paigaldamist
kergestisüttiva materjali (näit.
kardinad, käterätikud jne)
lähedusse.
Varustage seadet gaasiga, mille
See hoiatus on teie ja teiste inimeste turvalisuse huvides. Seetõttu palume teil
selle pliidi paigaldus- ja kasutusjuhend tähelepanelikult läbi lugeda.
Tähtis ohutusinfo
EESTI
tüüp on märgitud gaasijuhtme
vahetusse lähedusse paigaldatud
kleebisele.
Seade tuleb asetada põrandale,
selle paigaldamine alusele ei ole
võimalik.
Lapseohutus
Seade on ette nähtud täiskasvanute
kasutuseks. Seetõttu tuleb jälgida,
et lapsed ei püüaks sellega
mängida.
Pärast väljalülitamist on seade veel
pikka aega tuline. Kontrollige lapsi
kogu aeg, jälgides, et nad ei
puudutaks pliiti, või jääge pliidi
lähedusse, kui see on sisse lülitatud
või ei ole veel täiesti jahtunud.
Seadet ei tohi kasutada lapsed ega
isikud, kelle füüsilised, sensoorsed
või vaimsed võimed või kogemuste
ja teadmiste puudumine takistavad
neil seadet turvaliselt kasutamast
ilma vastutava isiku järelvalveta,
kes tagaks, et nad saavad seadet
ohutult kasutada.
Töö käigus
See toode on ette nähtud toidu
valmistamiseks ning seda ei tohi
kasutada muul otstarbel.
Seadme parameetrite modifitseerimine
või katse seda teha, on ohtlik.
Kasutades muutub seade väga
kuumaks ja püsib tulisena pikka aega.
Vältige puudutamast ahjus olevaid
kütteelemente.
6 electrolux
Kui avate toiduvalmistamise ajal
ahju ukse, seiske sellest eemal,
et kogunenud aur või kuumus
välja pääseks.
Ärge asetage põletitele ega
plaatidele deformeerunud nõusid,
et vältida ümberminemisest või
ülekeemisest põhjustatud
õnnetusjuhtumeid.
Eriti ettevaatlik tuleb olla õli või
rasvaga toiduvalmistamisel.
Kui seade on varustatud kaanega,
on selle ülesandeks kaitsta pinda
tolmu eest, kui seade on suletud,
ning vältida rasvapritsmete
kogunemist, kui seade on avatud.
Ärge kasutage muul otstarbel.
Puhastage kaant alati enne, kui
selle sulgete.
Enne sulgemist laske põletitel
jahtuda.
Puhastamise hõlbustamiseks on
kõik kaaned - kas klaasist või
emailitud - eemaldatavad.
Veenduge alati, et nupud on
asendis 0/« » (stopp), kui seadet
ei kasutata.
Grillides või restil liha küpsetades
kasutage alati praerasva kogumise
panni. Valage praerasva kogumise
pannile pisut vett, et vältida
kõrbemist ja ebameeldiva lõhna
tekkimist.
Nõusid ahjust eemaldades
kasutage ahjukindaid.
Enne esmakordset kasutamist
tuleb ahju tarvikuid pesta.
Puhastusspreide kasutamisel olge
ettevaatlik: ärge kunagi suunake
seda vastu termostaadi kolbi.
Kui toitu ahju pannes või ahjust
välja võttes loksub ahjupõhjale suur
kogus õli, mahla jne., tuleb enne
toiduvalmistamise alustamist ahi
puhastada. Nii väldite ebameeldiva
suitsu tekkimist ja võimalust, et
mahaloksunud aine põlema süttib.
Hügieeni kaalutlustel ja ohutuse
huvides peab seade alati puhas
olema. Rasva või muude
toiduainete jäägid võivad põlema
minna.
Seadet ei tohi puhastada auruga
ega aurupuhastiga.
Seade on raske, olge seda
liigutades ettevaatlik.
Enne hooldust ja puhastmist
ühendage seade lahti ja laske
jahtuda.
Et süüdata oleks kergem,
süüdake põletid enne, kui asetate
nõud restile. Olles põletid
süüdanud, kontrollige, kas leek on
ühtlane.
Enne anuma eemaldamist keerake
leek madalamaks või kustutage
ära.
Veenduge, et ahu restid on õigesti
kohale pandud.
Kui tegemist on isepuhastuvate
paneelidega, tuleks neid puhastada
ainult seebiveega (vt
puhastusjuhiseid).
Ahju all olevasse sahtlisse tohib
panna ainult kuumuskindlaid
nõusid. Ärge pange sinna
kergestisüttivaid materjale.
Ärge kasutage ahju ukseklaasi
puhastamiseks karedaid,
abrasiivseid puhasteid ega
teravaid metallist kaabitsaid,
sest need võivad klaasi pinda
kriimustada, mille tagajärjel võib
klaas puruneda.
electrolux 7
On väga tähtis, et seda juhendit hoitakse tuleviku tarbeks kindlas kohas
alles. Kui kavatsete seadme ära müüa või kinkida, tuleb veenduda, et
kasutusjuhend sellega kaasas oleks, nii et uus omanik saaks tutvuda
masina funktsioonidega ja pidada silmas hoiatusi.
Need juhised kehtivad ainult riikides, mille sümbolid on kujutatud
kasutusjuhendi kaanel.
Teenindus
Ärge üritage remonttöid ise läbi viia.
Oskamatult tehtud remont võib
põhjustada kahju. Võtke ühendust
volitatud tehnilise
teeninduskeskusega ja nõudke
originaal-varuosi.
Keskkonnainfo
Palun utiliseerige pakend pärast
paigaldamist, järgides ohutus- ja
keskkonnanõudeid.
Vana seadme utiliseerimisel lõigake
toitekaabel ära ja muutke seade
kasutuskõlbmatuks.
Sümbol tootel või pakendil
osutab, et seda toodet ei tohi
käsitleda majapidamisjäätmena.
See tuleb korduvkasutusse
suunamiseks viia elektri- ja
elektrooniliste seadmete
kogumispunkti. Tagades toote
nõuetekohase utiliseerimise aitate
ära hoida võimalikke negatiivseid
tagajärgi keskkonnale ja inimeste
tervisele, mida vale jäätmekäitlus
selle toote puhul võib kaasa tuua.
Üksikasjalikuma info saamiseks
toote utiliseerimise kohta palume teil
pöörduda kohalikku omavalitsusse,
kohaliku majapidamisjäätmete
käitlusega tegeleva ettevõtte poole
või kauplusse, kust te toote ostsite.
8 electrolux
Kontrollpaneel
1. Süütelüliti
2. Tagumise vasaku põleti kontrollnupp
(poolkiire)
3. Eesmise vasaku põleti kontrollnupp (kiire)
4. Eesmise parema põleti kontrollnupp
(täiendav)
Ahjuõõs
Tarvikud
Elektrigrill Ahju lamp
Ahju riiul Küpsetusplaat Praerasva kogumise pann
5. Tagumise parempoolse põleti
kontrollnupp (poolkiire)
6. Ahju kontrollnupp
7. Ahju termostaadi kontrollnupp
8. Alarmkell
9. Ahju termostaadi märgutuli
7
65
1
4
9
3
8
2
electrolux 9
Pliidi kasutamine
Gaasi keeduplaadi nupud
Gaasi keeduplaadi nupud asuvad
kontrollpaneelil. Nuppe tuleb keerata
vastupäeva väikese leegi sümbolini, ja
päripäeva suurema sümboli jaoks.
Puudub gaasi pealevool
Maksimaalne gaasi pealevool
Minimaalne gaasi pealevool
Põleti süütamiseks:
1. vajutage süütelülitit, mida tähistab
väike säde ( );
2. suruge vastav kontrollnupp lõpuni
sisse ja keerake see vastupäeva
lõpp-asendisse ( );
3. pärast süttimist hoidke nuppu umbes
5 sek vältel allavajutatuna. See
võimaldab termoelemendil (vt joonis
- täht “D”) soojeneda ja turvaseadis
lülitub välja; vastasel korral
katkestatakse gaasi juurdevool;
4. seejärel kontrollige, kas leek on
ühtlane ja reguleerige seda
vastavalt vajadusele.
Kui põleti ei sütti, keerake nupp
nullile ja proovige uuesti.
Kui põleti pärast paari katset ei
sütti, kontrollige, kas põleti kaas ja
kroon (vt joonis -, A-, B-täht) on õiges
asendis.
Gaasi pealevoolu katkestamiseks
keerake nuppu päripäeva asendisse
”.
Pliiti käsitsi süüdates (kui
puudub elekter): Hoidke leeki põleti
lähedal. Ärge kunagi keerake
kontrollnuppu, enne kui viite leegi põleti
lähedale.
A - Põleti kate
B - Põleti kroon
C - Sädeme tekitaja
D - Termoelement
10 electrolux
Seade on varustatud progres-
siivsete gaasikraanidega, mis
võimaldavad leeki paremini
kontrollida.
Elektrit paigaldamisjärgselt või
pärast voolukatkestust sisse
lülitades on normaalne, et
sädemetekitaja automaatselt
aktiveerub.
Kui kasutate potti, mis on
soovitatust väiksem, levib leek
panni ümbert välja ja käepide
läheb tuliseks.
Kui vedelik keema läheb, tuleb leek
kohe maha keerata, nii et vedelik
veel vaevalt keeb.
Olge ettevaatlik, kui kasutate
praadimisel kuuma õli või rasva,
sest ülekuumenenud laialiprit-
sinud rasv võib kergesti süttida.
Kui kontrollnupud hakkavad raskelt
liikuma, pöörduge palun kohaliku
teeninduskeskusse.
Kui roostevaba teras liiga
tuliseks läheb, võib see
tuhmuda. Seetõttu ei ole
pikemaajaline toiduvalmista-
mine steatiit- või kivinõudes ega
valurauast pannidel soovitav.
Samuti ei tohi kasutada
alumiiniumkilet, et kaitsta plaati
kasutamise ajal.
Nõud ei tohi sattuda
kontrolltsooni. Pliidil toitu
valmistades jätke kaas lahti,
vältimaks ülekuumenemist.
Põleti maksimaalse tõhususe
saavutamiseks tuleb kasutada ainult
lameda põhjaga potte ja panne, mis
sobivad kasutatava põleti suurusega (vt
tabelit).
Soovitatud nõud
Pidage meeles, et laia põhjaga
anumas toimub toiduvalmistamine
kiiremini kui kitsapõhjalises anumas.
Kasutage valmistatava toidu jaoks
sobivaid nõusid.
Jälgige eriti, et nõud ei oleks vedelike
jaoks liiga väikesed, sest need võivad
kergesti üle keeda.
Samuti ei peaks nõud olema kiirema
toiduvalmistamise jaoks liiga suured.
Rasv ja mahlad võivad põhja kinni jääda
ja kergesti kõrbema minna.
Kookide küpsetamiseks on parem
kasutada mitte-avatavaid vorme.
Avatavast vormist lekivad rasv ja mahl läbi
ahjupõhjale ja kõrbevad kinni, mis
muudab puhastamise raskeks.
Ärge pange plastmassist
käepidemega anumaid ahju, sest need ei
ole kuumakindlad.
Et põleti töötaks maksimaalse
efektiivsusega, tuleks kasutada sellele
sobivaid õige läbimõõduga nõusid,
vähendades nii gaasitarbimist.
On soovitav panna keevale kastrulile
kaas peale kohe, kui vedelik keema läheb
ning keerata leek sedavõrd maha, et
vedelik püsiks keemispunktil.
Põleti
minimaalne maksimaalne
diameeter diameeter
Suure (kiire) 180 mm. 260 mm.
Keskmine 120 mm. 220 mm.
(poolkiire)
Väike (täiendav) 80 mm. 160 mm.
electrolux 11
Elektriahi
Ahju funktsiooni ja
termostaadi lüliti
Need võimaldavad valida kõige
sobivamat tüüpi kütmise erinevat tüüpi
toiduvalmistamise vajadustest lähtudes,
ühendades vastavalt kütteelemendid ja
reguleerides temperatuuri nõutud
tasemele.
Keerake termostaadi nuppu
päripäeva, et valida temperatuur
vahemikus 50°C ja 230°C (MAX).
Traditsiooniline toiduvalmista-
mine - Kuumus tuleb nii ülemiselt
kui alumiselt elemendilt, mis tagab
ahju ühtlase soojenemise.
Alumine kütteelement - Kuumus
tuleb ainult ahju põhjast.
Ülemine kütteelement - Kuumus
tule ainult ülemiselt kütteelemendilt
(välissektsioon).
Grill - Grillielement on sees.
Kui valmistate toitu ahjus või
grillil, jätke seadme kate alati
avatuks, et vältida
ülekuumenemist.
Ahju termostaadi märgutuli
Termostaadi märgutuli süttib, kui
termostaadi nuppu keeratakse. Tuli
põleb, kuni saavutatakse soovitud
temperatuur. Seejärel lülitub see
perioodiliselt sisse ja välja, osutamaks, et
temperatuuri hoitakse.
12 electrolux
Alarmkell
Seade on varustatud mehhaanilise
alarmkellaga. Alarmkella võib seada
maksimaalselt üheks tunniks.
Seadenuppu tuleb keerata päripäeva,
kuni jõutakse 60-minuti asendisse, ning
seejärel vastupäeva soovitud ajani.
Kui määratud aeg on möödunud,
kõlab signaal, mis lülitub automaatselt
välja. Kuid ahi jääb tööle.
Turvatermostaat
Et vältida seadme valest
kasutamisest või defektsest
komponendist tingitud ülekuumenemist,
on ahi varustatud turvatermostaadiga,
mis lülitab vooluvarustuse vajadusel
välja. Töö taastub automaatselt, kui ahju
temperatuur alaneb normaalsele
väärtusele. Kui termostaat rakendub,
sest olete seadet valesti kasutanud, võib
ahju järelikult uuesti kasutada, kui see on
maha jahtunud. Kui aga termostaat
rakendub defektse komponendi tõttu,
tuleb teil astuda ühendusse tee-
nindusosakonnaga.
electrolux 13
Enne seadme esmakordset kasutamist
Enne seadme kasutamist
eemaldage kogu pakend,
niihästi seadme seest kui
väljast, kaasa arvatud
reklaamkleebised ja kaitsekile.
Enne esmakordset
toiduvalmistamist peske
ahjutarvikuid hoolikalt.
Enne esmakordset kasutamist
tuleks ahju ilma toiduta soojendada. Sel
ajal võib erituda ebameeldivat lõhna.
See on normaalne.
1. Lülitage ahju kontrollnupp
traditsioonilise toiduvalmistamise
funktsioonile .
3. Seadke termostaadi nupp
asendisse MAX.
4. Avage õhutamiseks aken.
5. Laske ahjul tühjalt töötada umbes
45 minutit.
Seda protseduuri tuleb korrata grilli
funktsiooniga umbes 5-10 minutit.
Sahtel
Sahtel on ahju all.
Toiduvalmistamise ajal võib
sahtel tuliseks minna, kui ahi on
pikemat aega kõrgel
temperatuuril, seetõttu ei tohi
kergestisüttivaid materjale nagu
ahjukindad, käterätikud,
plastikpõlled jne.
Ka ahju tarvikud, nagu
küpsetuspaber, lähevad tuliseks,
seetõttu tuleb neid esemeid
sahtlist välja võttes olla
ettevaatlik, kui ahi on sees või
kuum.
14 electrolux
Hoidke toiduvalmistamise ajal
alati ahju uks kinni.
Allapoole avanevat ahjuust
avades seiske ahjust eemal.
Ärge laske sel lahti kukkuda -
toetage ust ukse käepidemest,
kuni see on täiesti lahti.
Ahjus on neli riiuli tasandit.
Riiuli asukohti loetakse ahju
põhjast nagu joonisel kujutatud.
On tähtis, et riiul oleks õigesti
kohale asetatud.
Ärge asetage nõusid otse
ahjupõhjale.
Kondenseerumine ja aur
Ahi on varustatud ainulaadse
süsteemiga, mis tekitab loomuliku
õhuringluse ning auru pideva ringvoolu.
Tänu sellele süsteemile on võimalik
valmistada toitu auruses keskkonnas nii,
et toit on seest pehme ja väljast krõbe.
Ühtlasi väheneb toidu valmistamiseks
kuluv aeg ja energiakulu miinimumini.
Toidu valmistamise ajal võib tekkida aur,
mida saab ahju ust avades välja lasta.
See on täiesti normaalne.
Kuid toiduvalmistamise ajal
või lõpus ahju ust avades tuleb
alati ahjust eemal seista, et
kogunenud aur või kuumus
välja pääseks.
Kui toitu soojendatakse, eraldub
auru samamoodi nagu vett
keetes. Auru kontaktist
ahjuuksega tekkivad sellele
kondensvee piisad.
Kondensatsiooni vähendamiseks
veenduge, et ahi on hästi ette
köetud, enne kui sinna toidu
asetate. Enne toiduvalmistamist
on siis vaja ahju lühidalt (umbes
Ahju kasutamine
4
3
2
1
10 minutit) eelsoojendada.
Soovitame kondensvesi pärast
iga ahju kasutamist ära pühkida.
Ahju ukse avamiseks hoidke
alati kinni käepideme keskelt.
electrolux 15
Vihjeid ja näpunäiteid kala ja
liha valmistamiseks
Liha võib panna kuumakindlatesse
nõudesse või otse ahju riiulile. Sel juhul
ärge unustage asetada esimesele
astmele rasvapanni, kuhu on valatud
pisut vett. Rasvapann ei lase sulanud
rasval ahjupõhja kukkuda.
Valget liha, linnuliha ja kala tuleb
üldiselt küpsetada keskmisel
temperatuuril (150°C ja 175°C vahel).
Kui soovite küpsetada punast liha
(väljast kergelt pruunistatud ja seest
vähem küpsetatud), on soovitav valida
lühikeseks ajaks kõrgem temperatuur
(200°C ja 230°C vahel).
Vihjeid ja näpunäiteid
küpsetamiseks
Kooke tuleb tavaliselt küpsetada
keskmisel temperatuuril (150°C ja 200°C
vahel).
Kooke vm küpsetades on soovitav
ahju lühikese aja vältel eelsoojendada
(umbes 10 minutit). Kui küpsetamine on
alanud, hoidke ahju uks kogu
küpsetamise aja vältel kinni, ja kontrolligte
küpsetamise tulemusi läbi ukseklaasi.
Vihjeid ja näpunäiteid
grillimiseks
Kui peate grillima liha või kala,
asetage need otse riiulile, olles neid
eelnevalt vähese õliga määrinud.
Grillifunktsioonil tuleb kuumus ainult
ülemiselt elemendilt. Seetõttu peate
reguleerima küpsetamise taset olenevalt
liha- või kalatüki paksusest.
Ärge unustage asetada alumisele
positsioonile rasvapanni, millesse on
valatud pisut vett.
Ettepanekuid ahju kasutamiseks
Toiduvalmistamise ajad
Toiduvalmistamise ajad varieeruvad
olenevalt valmistatava toidu tüübist, selle
konsistentsist ja kogusest. Soovitame
olla esimesi kordi ahjus toitu valmistades
eriti tähelepanelik, sest valmistades
samades tingimustes samu toite on
tulemused loomulikult sarnased.
Ainult kogemus annab võimaluse
teha tabelis toodud väärtustesse
vajalikke muudatusi.
Toiduvalmistamise nõud
Kasutage nõusid, mis sobivad ahjus
kasutamiseks ning taluvad
temperatuuri kuni 230°C.
Küpsetusplaate, ahjunõusid jne ei
tohiks asetada vahetult ahju
tagaosas olevat ventilaatorit katvale
võrele ega ahju põhjale.
Ärge kasutage küpsetami eks
vorme, mis on suuremad kui 30 cm
x 35 cm, sest need piiravad kuuma
õhu ringlust ja võivad mõjutada
küpsetamise tulemust.
Nõude mõju
toiduvalmistamise tulemustele
Nõude ja konservipurkide paksus,
erijuhtivus, värv jne on erinev, mis
mõjutab viisi, kuidas need edastavad
kuumust neis olevale toidule.
A Alumiinium, keraamika, kuumakindel
klaas ning eredavärvilised läikivad
tarvikud vähendavad küpsemist ja
põhja pruunistumist.
B Emailitud valuraud, anodeeritud
alumiinium, seest kõrbemiskindla
kattega ja väljast värviline alumiinium,
rasked nõud suurendavad küpsemist
ja põhja pruunistumist.
16 electrolux
Nõud
Pidage meeles, et laia põhjaga
anumas toimub toiduvalmistamine
kiiremini kui kitsapõhjalises anumas.
Kasutage valmistatava toidu jaoks
sobivaid nõusid. Jälgige eriti, et nõud ei
oleks vedelike jaoks liiga väikesed, sest
need võivad kergesti üle keeda. Samuti
ei peaks nõud olema kiirema
toiduvalmistamise jaoks liiga suured.
Rasv ja mahlad võivad põhja kinni
jääda ja kergesti kõrbema minna.
Kookide küpsetamiseks on parem
kasutada mitte-avatavaid vorme.
Avatavast vormist lekivad rasv ja mahl
läbi ahjupõhjale ja kõrbevad kinni, mis
muudab puhastamise raskeks. Ärge
pange plastmassist käepidemega
anumaid ahju, sest need ei ole
kuumakindlad. Et põleti töötaks
maksimaalse efektiivsusega, tuleks
kasutada sellele sobivaid õige
läbimõõduga nõusid, vähendades nii
gaasitarbimist. On soovitav panna
keevale kastrulile kaas peale kohe, kui
vedelik keema läheb ning keerata leek
sedavõrd maha, et vedelik püsiks
keemispunktil.
Ettepanekuid pliidiplaadi kasutamiseks
Alustage küpsetamist suure
leegiga, keerates nuppu sümbolini .
Seejärel reguleerige vajadusel leeki.
Leek on väljast palju kuumem kui
seest (tuum). Järelikult peab leegi ots
puudutama anuma põhja. Liiga suur
leek tähendab gaasi raiskamist.
Vastupidiselt elektripliidile ei nõua
gaasipõletid lamedapõhjalisi nõusid:
leegid ‘limpsivad’ anuma põhja ja
levitavad kuumuse ühtlaselt kogu
põhjale.
Gaasipõletid ei nõua spetsiaalseid
nõusid. Kuid õhukeste seintega nõud
juhivad kuumuse toidu juurde kiiremini
kui paksude seintega nõud.
Kuna kuumus ei levi anuma põhjas
ühtlaselt, võib toit olla ainult osaliselt
soe. Seega on soovitav toitu korduvalt
liigutada.
Kui anumal on paks põhi, takistab
see osalist ülekuumenemist, sest
võimaldab küllaldast termilist
kompensatsiooni.
Vältige väga väikesi nõusid. Laiad
madalad nõud sobivad rohkem kui
kitsad ja sügavad, sest kuumenemine
toimub kiiremini. Toiduvalmistamise
aeg ei lühene, kui asetate kitsa anuma
laiale leegile. Tulemuseks on lihtsalt
gaasi raiskamine. Õige on asetada
väikesed anumad väikestele põletitele
ja suured anumad suurtele põletitele.
Ärge unustage nõusid kinni
katmast, et vähendada gaasikulu.
electrolux 17
Toiduvalmistamise tabel - traditsiooniline
toiduvalmistamine
Neid tabeleid tuleb mõista orientiiridena. Võib osutuda vajalikuks kuumust suurendada
või vähendada, et vastata individuaalsetele vajadustele. Ainult kogemus lubab teil
määrata teie vajadustele vastava õige seadistuse.
Tabelis toodud ajad on toodud ilma eelsoojendamiseta. Soovitame ahju enne
küpsetamist umbes 10 minutit eelsoojendada.
KOOGID
Vahustatud retseptid 2 170 45 ~ 60" Koogivorm
Võitaigen 2 170 20 ~ 30 Koogivormis
Hapupiima-juustukook 1 160 60 ~ 80 Koogivormis
Õunakook 1 180 40 ~ 60 Koogivormis
Struudel 2 175 60 ~ 80
Moosikook 2 175 30 ~ 40
Puuviljakook 1 175 45 ~ 60 Keeksivorm
Biskviit 1 175 30 ~ 40 Koogivormis
Jõulukook 1 170 40 ~ 60 Koogivormis
Ploomikook 1 170 50 ~ 60 Plaadil
Väikesed koogid 2 175 25 ~ 35 Küpsetusplaadil
Biskviidid 2 160 20 ~ 30 Küpsetusplaadil
Besee 2 100 90 ~ 120 Küpsetusplaadil
Kuklid 2 190 12 ~ 20 Küpsetusplaadil
Küpsetised: Keedutaigen 2 200 15 ~ 25 Küpsetusplaadil
Sai ja pitsa
1000 Sai 1 190 40 ~ 60 1-2 tükki
500 Rukkileib 1 190 30 ~ 45 Leivavorm
500 Saiakesed 2 200 20 ~ 35 6-8 tükki
250 Pitsa 1 210 15 ~ 30 Küpsetusplaadil
Lahtised pirukad
Pasta pirukas 2 200 40 ~ 50 Vormis
Köögiviljapirukas 2 200 45 ~ 60 Vormis
Suupistepirukad 1 200 35 ~ 45 Vormis
Lasagne 2 180 45 ~ 60 Vormis
Kanelloni 2 200 40 ~ 55 Vormis
Liha
1000 Loomaliha 2 190 50 ~ 70 Restil
1200 Sealiha 2 180 100 ~ 130 Restil
1000 Veal 2 190 90 ~ 120 Restil
1500 Inglise rostbiif
1500 poolküps 2 210 50 ~ 60 Restil
1500 küps 2 210 60 ~ 70 Restil
1500 täiesti küps 2 210 70 ~ 80 Restil
2000 Sea abatükk 2 180 120 ~ 150 -kamaraga
1200 Seakoot 2 180 100 ~ 120 2 tükki
1200 Lambaliha 2 190 110 ~ 130 Koot
1000 Kana 2 190 60 ~ 80 Terve
4000 Kalkun 2 180 210 ~ 240 Terve
Toidu liik
Kaal
(g)
Tasand
4
3
2
1
Temp.
°C
Küpsetamise
aeg
minutites
Märkusi
18 electrolux
Veisefilee 4 800 3 MAKS 12 ~ 15 12 ~ 14
Biifsteek 4 600 3 MAKS 10 ~ 12 6 ~ 8
Vorstid 8 3 MAKS 12 ~ 15 10 ~ 12
Seakarbonaad 4 600 3 MAKS 12 ~ 16 12 ~ 14
Kana (pooleks lõigatud) 2 1000 3 MAKS 30 ~ 35 25 ~ 30
Kebabid 4 3 MAKS 10 ~ 15 10 ~ 12
Kana (rind) 4 400 3 MAKS 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 MAKS 10 ~ 15 8 ~ 10
Kala (fileed) 4 400 3 MAKS 12 ~ 14 10 ~ 12
Võileivad 4-6 3 MAKS 3 ~ 7
Röstleib 4-6 3 MAKS 2 ~ 4 2 ~ 3
Pealmine
külg
Tükki
Kaal
Kogus
Küpsetamise
aeg (minutit)
Alumine
külg
TOIDU TÜÜP
Tasand
1500 Part 2 175 120 ~ 150 Terve
3000 Hani 2 175 150 ~ 200 Terve
1200 Küülik 2 190 60 ~ 80 Tükkideks lõigatud
1500 Jänes 2 190 150 ~ 200 Tükkideks lõigatud
800 Faasan 2 190 90 ~ 120 Terve
Pikkpoiss 2 180 40 ~ 60 Vormis
Kala
1200 Forell/latikas 2 190 30 ~ 40 3-4 kala
1500 Tuunikala/lõhe 2 190 25 ~ 35 4-6 fileed
Toidu liik
Kaal
(g)
Tasand
4
3
2
1
Temp.
°C
Küpsetamise
aeg
minutites
Märkusi
Küpsetamisajad ei sisalda eelsoojendamise aega.
L-ühike eelsoojendamise aeg (umbes 10 minutit) võib osutuda
vajalikuks enne küpsetamist.
Ahju temperatuurid on ligikaudsed väärtused. Võib osutuda vajalikuks
suurendada või langetada temperatuuri vastavalt individuaalsetele
eelistustele ning soovidele.
Toiduvalmistamise tabel - grillimine
4
3
2
1
Temp.
°C
electrolux 19
Puhastamine ja hooldus
Enne iga käesoleva
kasutusjuhendi alallõigus
kirjeldatud operatsiooni tuleb
seade vooluvõrgust lahutada.
Seadet ei tohi puhastada
auruga ega aurupuhastiga.
Ahi peab alati puhas olema.
Ahju kogunenud rasv või muud
toiduained võivad põlema
süttida, eriti grillpannil.
Pliidi puhastamine
Kastme, puuviljamahla jne plekid
tuleb võimalikult kiiresti eemaldada,
kasutades pehmet lappi, mida on
niisutatud soojas vees, millele on
lisatud pesemisvahendit. Ärge
kasutage terasvilla ega nuga kõrbenud
plekkide eemaldamiseks. Eemaldage
visalt püsivad plekid märja
seebipadjakesega, kuid olge
ettevaatlik, et emaili mitte kriimustada.
Peske emailitud reste vee ja
pesuainega; neid võib pesta ka
nõudepesumasinas.
Eemaldage põletikatted ja restid ja
peske neid hoolikalt sooja vee ja
pesuainega. Enne kohalepanekut
kuivatage neid hoolikalt.
Ühtlasi veenduge, et need oleksid
korralikult tagasi pandud. Põletit võib
hõõruda terasvillaga või kergelt
abrasiivse kangaga.
Puhastage ahju ust ja klaasist katet
(mudelitel, mis nendega varustatud on)
ainult sooja veega, ja vältige kareda
riide või abrasiivsete ainete kasutamist;
Automaatsüütega pliitidel tuleb
süütekolbi regulaarselt ja korralikult
puhastada, et vältida häireid
süütamisel; samuti tuleb kontrollida, et
põleti avad ei ole ummistunud.
20 electrolux
Ahju puhastamine
Pärast kasutamist puhastage
ahjuõõnt hoolikalt, kui see veel soe on.
Sel ajal on kerge eemaldada üleliigne
rasv või muud ained nagu puuviljamahl,
suhkruosakesed või rasv. Võite
kasutada sooja pesemisvahendi
vesilahust või mõnda sobivat ahjuspreid.
Ärge suunake spreid mattidele
terasdetailidele, sest see võib neid
rikkuda ning järgige alati tootja juhiseid.
Puhastage ahjutarvikuid (rest, plaat jne)
sooja vee ja pesuainega.
Eemaldage võimalikud koorikud
kergelt abrasiivse küürimispulbriga.
Ärge kunagi vooderdage ahju
alumiiniumkilega. See
põhjustaks kuumuse
akumuleerumise, mis võib
rikkuda küpsetamise tulemused
ja kahjustada emaili.
Ahju lambi vahetamine
Kui on vaja ahju lampi vahetada,
peab see vastama järgmistele
spetsifikatsioonidele:
- Võimsus: 15 / 25 W,
- Pinge: 230 V (50 Hz),
- Temperatuuri nominaalvõimsus
300 °C,
- Keerme tüüp: E14.
Neid lampe võib osta teie kohalikust
teeninduskeskusest.
Katkise lambi väljavahetamiseks:
1. Veenduge, et ahi on vooluvõrgust
lahutatud.
2. Keerake klaasist katet vastupäeva.
3. Eemaldage katkine lamp ja
asendage uuega.
4. Pange klaaskate tagasi.
5. Ühendage pliit uuesti elektrivõrku.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38

Electrolux EKK601100W Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend