Panna kokku:
• 1 pakk cannellonit
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 150 g riivitud juustu
• 40 g võid
Valmistamine:
Pange hakitud sibulad ja või potti ning hautage
klaasjaks. Lisage hakitud lehtspinat ja kuumuta‐
ge lühikest aega. Lisage rõõsk koor, segage ja
jätke jahtuma.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. Sulatage
pannil või, lisage jahu ja kuumutage pidevalt se‐
gades kuldseks pruunistumiseni. Lisage pidevalt
segades vähehaaval piim. Maitsestage kaste
soola, pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke kaa‐
neta madalal tulel 10 minutit.
Lisage jahtunud spinatile lõhe, ahven, krevetid,
rannakarbid, sool ja pipar ning segage.
Määrige suur kandiline ahjuvorm 1 sl võiga.
Täitke cannelloni-torud spinatiseguga ning aseta‐
ge küpsetusnõusse. Iga cannelloni-torude rea
vahele pange valget jahukastet. Seejuures peab
viimaseks kihiks jääma juustuga kaetud hele ja‐
hukaste. Pange ülejäänud või väikeste tükkidena
roa peale.
– Ahjusoleku aeg: 55 minutit
– Riiuli tasand: 1
Kartuligratään
Koostis:
• 1000 g kartuleid
• 1 tl soola, 1 tl pipart ja 1 tl muskaatpähklit
• 2 küüslauguküünt
• 200 g riivitud juustu
• 200 ml piima
• 200 ml koort
•4 spl võid
Valmistamine:
Koorige kartulid, lõigake õhukesteks viiludeks,
kuivatage ja maitsestage.
Hõõruge kuumakindel ahjuvorm esmalt küüslau‐
gu küünega, seejärel määrige võiga.
Laotage pool maitsestatud kartuliviiludest vormi
ja riputage peale veidi riivitud juustu. Seejärel li‐
sage ülejäänud kartuliviilud; kõige lõpuks katke
roog riivitud juustuga.
Purustage teine küüslauguküüs ja kloppige see
piima ja koore hulka. Valage segu kartulitele ja
laotage ülejäänud või laastudena vormiroale.
– Ahjusoleku aeg: 65 minutit
– Riiuli tasand: 2
Moussaka (10 inimesele)
Koostis:
• 1 hakitud sibul
• oliiviõli
• 1,5 kg hakkliha
• 1 väike purk hakitud tomateid (400 g)
• 50 g riivitud juustu
• 4 tl riivsaia
• sool ja pipar
• kaneel
• 1 kg kartuleid
• 1,5 kg baklažaane
• võid praadimiseks
Valge jahukaste:
• 75 g võid
• 50 g jahu
• 600 ml piima
• sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku:
• 150 g riivitud juustu
• 4 spl riivsaia
• 50 g võid
Valmistamine:
Kuumutage hakitud sibul väheses oliiviõlis, lisa‐
ge hakkliha ja küpsetage segades.
Lisage tükeldatud tomatid, riivitud Emmentali
juust ja riivsai, segage korralikult ja kuumutage
keemiseni. Maitsestage soola, pipra ja kaneeliga;
eemaldage keeduplaadilt.
Koorige kartulid ja lõigake 1 cm paksusteks viilu‐
deks; peske baklažaanid ja lõigake 1 cm paksus‐
teks viiludeks.
Kuivatage kõik viilud salvrätiga kuivaks. Seejärel
pruunistage pannil rohkes võis.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. sulatage
pannil või, lisage jahu ja kuumutage pidevalt se‐
gades kuldseks pruunistumiseni. Lisage pidevalt
segades vähehaaval piim. Maitsestage kaste
soola, pipra ja muskaatpähkliga ning hoidke kaa‐
neta madalal tulel 10 minutit.
Asetage kartuliviilud määritud küpsetusanuma
põhja, katke vähese koguse riivjuustuga. Kandke
peale kiht baklažaane. Nende peale kiht hakkli‐
hasegu. Selle peale kiht valget jahukastet.
Seejärel uus kiht kartuliviile, siis baklažaanikiht ja
hakklihasegu. Viimane kiht peab olema valge ja‐
hukaste. Kõige peale puistake ülejäänud juust ja
riivsai. Sulatage või ja valage kihilisele küpsetise‐
le.
– Ahjusoleku aeg: 60 minutit
– Riiuli tasand: 1
20
www.electrolux.com